Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Moderator: anex
-
Gazija80
#1 Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
PS: Ko ima slab zeludac, bolje da ne gleda...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
da ovo nije onaj lipom
doktori znaju bolje ako ih ima na forumu
doktori znaju bolje ako ih ima na forumu
-
Gazija80
#3 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Ja sam stomatolog...ovo meni vise lici na cistu...Lipom je jedan od najcescih dobrocudnih "mesenchymaln-ih" tumora..moguce je i to..
- Altsa
#4 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Ma ovo nije bubuljica vec podkozni cirevi. imo sam ih ihihi
Last edited by Altsa on 11/09/2009 13:54, edited 1 time in total.
- Altsa
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Gledala sinoc...na drugoj minuti sam imala gadan nagon na povracanje.
Bas ono fuj.
I ja mislim da je ovo cista. Samo nije mi jasna zenska koja ovo radi, gdje su joj rukavice.
Bas ono fuj.
I ja mislim da je ovo cista. Samo nije mi jasna zenska koja ovo radi, gdje su joj rukavice.
- cute poison
#7 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
joj ludila sto se ismijah ahhahahah
ovo mu mozak iscurio, samo sto ne zna jos

- ultima_palabra
#8 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Isto ono Hellman's kečap-majoneza

-
beautifullshinyb.
#9 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
nije moguce da je lipom u pitanju,sam kazes da je mezenhimalni tumor, dakle kompaktno (masno) tkivo, koje se nikako ne da "iscijediti".Gazija80 wrote:Ja sam stomatolog...ovo meni vise lici na cistu...Lipom je jedan od najcescih dobrocudnih "mesenchymaln-ih" tumora..moguce je i to..
rijec je o gigantskom potkoznom ciru, pretpostavljam. a sama procedura mi je totalno nejasna, ova zenska je vjerovatno samoprozvana kozmeticarka; ona ga (cir) otvara i to bez rukavica, i to bogtepitaj kakvim instrumentom. uzas.
-
RosaSpinosa
#10 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
.
Last edited by RosaSpinosa on 04/11/2012 22:13, edited 1 time in total.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
#11 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
:-)Jest blesavo pričati naširoko o ovome na forumu ali..
..
Fakat je bizarno to što se jedna gnojna potkožna promjena obrađuje na na ovakav način--bez minimalnih higijenskih uvjeta.Ovo je, definitivno, radila nestručna osoba, ne samo to-osoba bez osnovnog opšteg zdravstvenog obrazovanja.
Rukavice, sterilan pribor-minimalni, sredstvo za dezinfekciju, malo anestetika i za nekih pola sata do sat pažljivog rada(ovisno o vrsti tumefakta-promjene, potrebno je temeljito čišćenje oboljelog tkiva kako bi se spriječilo ponavljanje oboljenja ili problemi u zarastanju tkiva).
Medicinski tehničari generacije do 1992-e su ovakve stvari morali naučiti u sklopu predmeta Hirurgija kao osnovni hirurški zahvat pogodan i za nivo med.sestre.U Evropi i SAD je to isključivo u nadležnosti ljekara..
Pokušaću reći nešto kao doprinos temi :
Kožne promjene nalik na velike bubuljice,posebno ako su bolne ,crvene i upaljene ne obrađujte sami kod kuće osim ako nemate medicinsku rutinu i idealne uslove.Možete dobiti jaku infekciju i sebi priuštiti desetak nepotrebnih injekcija i propuštene obaveze zbog nesmotrenosti.
Veoma važno--ako primjetite da je upaljeni dio kože ograničen crvenim rubom sa udubljenom ili krastavom sredinom,morate odmah ići liječniku dermatologu na naknadnu provjeru, jer postoji značajan dio zloćudnih promjena koje tako izgledaju.Sa takvim promjenama se definitivno ne smije igrati.
Ako imate novaca i velike probleme sa aknama i sličnim, težim oboljenjima, ne štedite na pravilnom kozmetološkom(ne kozmetičkom) tretmanu.
Činjenica je da se ne zna do kraja zašto se ove tegobne promjene iznenada javljaju, posebno razni lipomi i njima slične "bubuljice", po čitavom tijelu,tako da sa oprezom treba uzimati i razna spasonosna rješenja koja se reklamiraju.
Dermatološki pregled i sitni zahvat su UVIJEK jeftiniji od višemjesečnog natezanja sa raznim čudesnim clean and clear prepratima ili nasumce kupljenim hidrociklinom itd.
Fakat je bizarno to što se jedna gnojna potkožna promjena obrađuje na na ovakav način--bez minimalnih higijenskih uvjeta.Ovo je, definitivno, radila nestručna osoba, ne samo to-osoba bez osnovnog opšteg zdravstvenog obrazovanja.
Rukavice, sterilan pribor-minimalni, sredstvo za dezinfekciju, malo anestetika i za nekih pola sata do sat pažljivog rada(ovisno o vrsti tumefakta-promjene, potrebno je temeljito čišćenje oboljelog tkiva kako bi se spriječilo ponavljanje oboljenja ili problemi u zarastanju tkiva).
Medicinski tehničari generacije do 1992-e su ovakve stvari morali naučiti u sklopu predmeta Hirurgija kao osnovni hirurški zahvat pogodan i za nivo med.sestre.U Evropi i SAD je to isključivo u nadležnosti ljekara..
Pokušaću reći nešto kao doprinos temi :
Kožne promjene nalik na velike bubuljice,posebno ako su bolne ,crvene i upaljene ne obrađujte sami kod kuće osim ako nemate medicinsku rutinu i idealne uslove.Možete dobiti jaku infekciju i sebi priuštiti desetak nepotrebnih injekcija i propuštene obaveze zbog nesmotrenosti.
Veoma važno--ako primjetite da je upaljeni dio kože ograničen crvenim rubom sa udubljenom ili krastavom sredinom,morate odmah ići liječniku dermatologu na naknadnu provjeru, jer postoji značajan dio zloćudnih promjena koje tako izgledaju.Sa takvim promjenama se definitivno ne smije igrati.
Ako imate novaca i velike probleme sa aknama i sličnim, težim oboljenjima, ne štedite na pravilnom kozmetološkom(ne kozmetičkom) tretmanu.
Činjenica je da se ne zna do kraja zašto se ove tegobne promjene iznenada javljaju, posebno razni lipomi i njima slične "bubuljice", po čitavom tijelu,tako da sa oprezom treba uzimati i razna spasonosna rješenja koja se reklamiraju.
Dermatološki pregled i sitni zahvat su UVIJEK jeftiniji od višemjesečnog natezanja sa raznim čudesnim clean and clear prepratima ili nasumce kupljenim hidrociklinom itd.
- idealnaM
#12 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
#13 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
-
buna
#14 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Au...
Da nisam rucala prije dva sata, ne bih nista okusila citav dan.
Pitam se samo ko zna sta mu je sad niklo ondje, jer nakon ovog je sve moguce. Totalno diletantski, nehigijenski i opasno. Pitam se ko zna ko je popio ona piva na stolu, on ili ova sto improvizuje ovu operaciju.
Da nisam rucala prije dva sata, ne bih nista okusila citav dan.
Pitam se samo ko zna sta mu je sad niklo ondje, jer nakon ovog je sve moguce. Totalno diletantski, nehigijenski i opasno. Pitam se ko zna ko je popio ona piva na stolu, on ili ova sto improvizuje ovu operaciju.
-
japo-
#15 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
-
Shoshana
#16 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Bljak.....
U svakom slucaju, ovo nije zit, nego.... na engleskom se zove boil iliti carbunkle, ne znam kako se zove kod nas.
U svakom slucaju, ovo nije zit, nego.... na engleskom se zove boil iliti carbunkle, ne znam kako se zove kod nas.
-
Broj 1
#17 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Vidi se da je lik skroz dlakav po ledjima i da iste brije. Nakon brijanja tih dlaka desava se cesto da se dlake podvrnu pod kozu i dalje rastu ispod koze formirajuci upalni proces. ako dlaka nije izasla napolje proces ce se vratiti.
-
Jennyica
#18 Re: Najveca bubuljica ikad..jeste li kada vidjeli ovo?
Sva sreca pa ga je napila.... ;D