Najtuznija klasicna kompozicija?
Moderator: Bobi
- Simply_Red
#1 Najtuznija klasicna kompozicija?
Samo ime govori. da vas cujem?
- Dirty Harry
Samo da potpišem._sa_ wrote:albinoni - adagio for organ and strings
- Dirty Harry
A evo i linkaDirty Harry wrote:Samo da potpišem._sa_ wrote:albinoni - adagio for organ and strings
http://rapidshare.com/files/30000718/05 ... r.mp3.html
poslije "filmova koji su vas rasplakali" dolazi ovo ..
zar se niko ne veseli na ovom forumu ??

- Dirty Harry
Ma ima nas i kojima nije do veseljarepeater wrote:poslije "filmova koji su vas rasplakali" dolazi ovo ..![]()

Grijesish , pitaj bilo kojeg profesora historije muzike._sa_ wrote:pa valjda je u pitanju utisak koji izazove odredjena kompozicija.
naravno da se ne moze klasificirati jer je svaka osoba drugacije dozivi , jednostavno sam navela onu koja je meni posebna a sad..
de gustibus non disputandum est
- Simply_Red
i sta ce mi profesor reci da pjesma nije zapravo tuzna? nemoj Bogati kvarit cejf sa jednacinama
- Simply_Red
izvini sto nemam doktorat iz muzike, al meni je to sve pjesma, koju bih volio da cujem u njenoj tuznoj verziji, jer mi je tako grah pao. a sto je naivno da se govori o tuznoj klasicnoj muzici, aj da cujem?
-
nisam bas naslusan klasike, al' izdvojio bih:
Chopin - Opus Minor No28 (tako nekako)
nevjerovatna je...
Chopin - Opus Minor No28 (tako nekako)
nevjerovatna je...
i onda ce mi profesor muzike reci da je adagio talijanska oznaka za spori tempo itd itd.Kid_A wrote:Grijesish , pitaj bilo kojeg profesora historije muzike._sa_ wrote:pa valjda je u pitanju utisak koji izazove odredjena kompozicija.
naravno da se ne moze klasificirati jer je svaka osoba drugacije dozivi , jednostavno sam navela onu koja je meni posebna a sad..
nije u pitanju teorija vec subjektivni dozivljaj necega, u ovom slucaju djela koje u meni izaziva melanholiju i tugu.
nije uopce u pitanju ocjenjivanje i klasifikacija klasicne muzike vec subjektivnost s moje strane

Pa postoje vjerovatno malo kompleksniji emotivni sklopovi od tuge i sreche:)Simply_Red wrote:izvini sto nemam doktorat iz muzike, al meni je to sve pjesma, koju bih volio da cujem u njenoj tuznoj verziji, jer mi je tako grah pao. a sto je naivno da se govori o tuznoj klasicnoj muzici, aj da cujem?
- Simply_Red
E vidi ja kad cujem tuznu pjesmu, ja ne razmisljam o tome jel bas tuzna, ili bi mogla da bude malo tuzno-arhaicna, ili sam ja zapravo sretan mislim da sam tuzan. To ti sacuvaj za svoju knjigu "Jesam li ikad bio tuzan?"Kid_A wrote:Pa postoje vjerovatno malo kompleksniji emotivni sklopovi od tuge i sreche:)Simply_Red wrote:izvini sto nemam doktorat iz muzike, al meni je to sve pjesma, koju bih volio da cujem u njenoj tuznoj verziji, jer mi je tako grah pao. a sto je naivno da se govori o tuznoj klasicnoj muzici, aj da cujem?
_sa_ wrote:i onda ce mi profesor muzike reci da je adagio talijanska oznaka za spori tempo itd itd.Kid_A wrote:Grijesish , pitaj bilo kojeg profesora historije muzike._sa_ wrote:pa valjda je u pitanju utisak koji izazove odredjena kompozicija.
nije u pitanju teorija vec subjektivni dozivljaj necega, u ovom slucaju djela koje u meni izaziva melanholiju i tugu.
nije uopce u pitanju ocjenjivanje i klasifikacija klasicne muzike vec subjektivnost s moje strane
Ma nisam mislio to ( M.Mladenovich)
Slushaj , Mozart je umro skladajuchi 9 stav requiema, poznata " Lacrimosa".
Poslusajte to .
Izmedju tuge i sreche postoje nebrojene dimenzije uzvisenih osjecaja, sto bi rekli " Englezi" -DIVINE

Albinoni , kao i Mozart su bili inspirisani ne tugom , vec tim " Bozanskim" nadahnuchem.
Upravo tako razmislja lik koji slusa ljubu alicica i rezhe ruke staklom od pivske flasheSimply_Red wrote:E vidi ja kad cujem tuznu pjesmu, ja ne razmisljam o tome jel bas tuzna, ili bi mogla da bude malo tuzno-arhaicna, ili sam ja zapravo sretan mislim da sam tuzan. To ti sacuvaj za svoju knjigu "Jesam li ikad bio tuzan?"Kid_A wrote:Pa postoje vjerovatno malo kompleksniji emotivni sklopovi od tuge i sreche:)Simply_Red wrote:izvini sto nemam doktorat iz muzike, al meni je to sve pjesma, koju bih volio da cujem u njenoj tuznoj verziji, jer mi je tako grah pao. a sto je naivno da se govori o tuznoj klasicnoj muzici, aj da cujem?

poznajem odlicno klasicnu muziku i ta djela koja si naveo imamKid_A wrote:
Poslusajte to .
Izmedju tuge i sreche postoje nebrojene dimenzije uzvisenih osjecaja, sto bi rekli " Englezi" -DIVINE
Albinoni , kao i Mozart su bili inspirisani ne tugom , vec tim " Bozanskim" nadahnuchem.

izdvojila sam ono koje meni najbolje odgovara postavljenom pitanju.
njihovo nadahnuce je jedna stvar a druga stvar je sta ja osjecam slusajuci njih, ravela, beethovena i ostale.
- Simply_Red
pa dobro eto jel ja mogu izvuci nesto iz ove tvoje price da iskoristim u praksi?Kid_A wrote:Upravo tako razmislja lik koji slusa ljubu alicica i rezhe ruke staklom od pivske flasheSimply_Red wrote:E vidi ja kad cujem tuznu pjesmu, ja ne razmisljam o tome jel bas tuzna, ili bi mogla da bude malo tuzno-arhaicna, ili sam ja zapravo sretan mislim da sam tuzan. To ti sacuvaj za svoju knjigu "Jesam li ikad bio tuzan?"Kid_A wrote: Pa postoje vjerovatno malo kompleksniji emotivni sklopovi od tuge i sreche:)
_sa_ wrote:poznajem odlicno klasicnu muziku i ta djela koja si naveo imamKid_A wrote:
Poslusajte to .
Albinoni , kao i Mozart su bili inspirisani ne tugom , vec tim " Bozanskim" nadahnuchem.![]()
izdvojila sam ono koje meni najbolje odgovara postavljenom pitanju.
njihovo nadahnuce je jedna stvar a druga stvar je sta ja osjecam slusajuci njih, ravela, beethovena i ostale.
Hitler je pogresno protumachio wagnera

Mozhes , obavezno zaobilazi likove poput mene koji pametujuSimply_Red wrote:pa dobro eto jel ja mogu izvuci nesto iz ove tvoje price da iskoristim u praksi?Kid_A wrote:Upravo tako razmislja lik koji slusa ljubu alicica i rezhe ruke staklom od pivske flasheSimply_Red wrote: E vidi ja kad cujem tuznu pjesmu, ja ne razmisljam o tome jel bas tuzna, ili bi mogla da bude malo tuzno-arhaicna, ili sam ja zapravo sretan mislim da sam tuzan. To ti sacuvaj za svoju knjigu "Jesam li ikad bio tuzan?"

- Simply_Red
E tu ti potpisujemKid_A wrote:Mozhes , obavezno zaobilazi likove poput mene koji pametujuSimply_Red wrote:pa dobro eto jel ja mogu izvuci nesto iz ove tvoje price da iskoristim u praksi?Kid_A wrote: Upravo tako razmislja lik koji slusa ljubu alicica i rezhe ruke staklom od pivske flashe