Najstrmija ulica na svijetu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#126 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Šeherzada »

Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....Vecina koja su isla gore nebi vise to je sigurno.Sinoc sam je slikala ,bolje se vidi uspon pa evo za one koji ne znaju(a i one koji znaju)
Nedo Bog vise da se nadjem u sred te ulice! :run:
Image
Šeherzada

#127 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Šeherzada »

:lol: :lol: :lol: :lol: Vidis kako ti znas :lol:
exliberal

#128 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by exliberal »

dadoka84 wrote:To negdje prema panjinoj kuli?
Jesi li bio u uvoj ulici na mojmilu? Kod mene su nove gume na autu, ipak 10 tak metara sam proklizavao,
tako da sam morao ici lijevo, desno da bih izasao. To mi se jos u sarajevu nije desilo, a obisao sam dosta
ulica i sokaka.
da kolliko me sjacenje sluzi....cesta je bila asvaltirana ali nisam mogao dalje....znam da mi je kolega govorio da od vecina ljudi se okrene u rikverc i onda nekako izadje ....normalno nema sanse
stonehange

#129 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by stonehange »

Nisam bila u svim dijelovima grada još (Mojmilo,Bostarići,Halilovići) ali po mojemu iskustvu najgora i najstrmija je Nevjestina ulica,iznad hotela Saraj.Opasno joj konkurišu i neke uličice na Vratniku,kojima sada ne mogu da se sjetim imena,ali braco moj,šta je ono iznad Saraja? :shock: ..Pa kako ti ljudi silaze onuda zimi,pa kako siđu i usred ljeta a da ne polome noge...Kako im dođe hitna,kako stariji svijet silazi?Užas! :run:
bpsang

#130 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by bpsang »

grunt wrote:
karanana wrote:jos na ovoj u novom zelandu nikad snijeg ne padne. alifakovac mislim da se zove ulica je zajebana.
Jednom sam isao ,mislim da je to sokolje,uz jednu ulicu gdje nisam mogao ici pravo vec cik-cak :D ,nikad vise!
to je ta sto niko ne moze izaci na vrh sem BUBE, ako ko hoce da provjeri nagovoricemo MIRCERKU DA NAM POZAJMI BUBU,u toj ulici sve se istrese pored pa se rucno izvuce do vrha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bpsang

#131 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by bpsang »

aida05 wrote:Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....Vecina koja su isla gore nebi vise to je sigurno.Sinoc sam je slikala ,bolje se vidi uspon pa evo za one koji ne znaju(a i one koji znaju)
Nedo Bog vise da se nadjem u sred te ulice! :run:
Image
komšinice morao sam je malo posvjetliti jer se ne vidi a i naherila se nakrivo :D

Image
Daphna

#132 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Daphna »

Ama ljudi, meni je ova ulica na Mojmilu tako draga... Popela sam se jednom, i drugi put, i treći... i stoti i opet ću... Koliko sam se samo puta ispričala sa onim nanama i dedama gore... I što imaju dobre frajere... Auuuuuuuuuuu :mrgreen:

Ali definitivno je gore silaziti nego se penjati!
Šeherzada

#133 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Šeherzada »

Komsija,super sto si je posvjetlio,salikano navece a ukrivo postavljena......Ne smijem je ovako ni gledati :D
Nego Daphna draga,GORE DOBRI FRAJERI :? :run: Dalje om kuca od mene.....kad bi otisla kod njega definitivno bi se odmah udala jer se nebih smjela opet vratiti odozgo pjeske.....
dadoka84

#134 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by dadoka84 »

stonehange wrote:Nisam bila u svim dijelovima grada još (Mojmilo,Bostarići,Halilovići) ali po mojemu iskustvu najgora i najstrmija je Nevjestina ulica,iznad hotela Saraj.Opasno joj konkurišu i neke uličice na Vratniku,kojima sada ne mogu da se sjetim imena,ali braco moj,šta je ono iznad Saraja? :shock: ..Pa kako ti ljudi silaze onuda zimi,pa kako siđu i usred ljeta a da ne polome noge...Kako im dođe hitna,kako stariji svijet silazi?Užas! :run:
Ta iznad hotela Saray je mala maca, ja sam tu izasao sa biciklom kojem je mjenjac bio zaglavljen u desetoj brzini ;D Doduse kasnije su me morali vodom poljevati hehehe
Šeherzada

#135 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Šeherzada »

Tema umrla,znaci definitivno je kao najstrmija ulica na svijetu odabrana ona na mojmilu
Cholina_Lokica

#136 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Cholina_Lokica »

ja tek polozila, i sad k'o strah me zavlaacit se po vratniku, velesicima itd. i komsija kaaze idemo na jedno mjesto da te prodje strah, i mi ti u ovu ulicicu na mojmilu, meni pozlilo :D al se ja popeh i sidjoh, poslije pici gdje hoces :D

i jos je gadno ici skrene se negdje sa tranzita desno oko tunela negdje, i ulicice kojima se ide prema onom mezarju gore, ne znam kako se zove... elem komplet cesta jedno auto moze proci, okuka na okuci, a lijepo imas osjecaj da ces se prevrnuti nazad :D
Gray

#137 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Gray »

Dile wrote:ja tek polozila, i sad k'o strah me zavlaacit se po vratniku, velesicima itd. i komsija kaaze idemo na jedno mjesto da te prodje strah, i mi ti u ovu ulicicu na mojmilu, meni pozlilo :D al se ja popeh i sidjoh, poslije pici gdje hoces :D

i jos je gadno ici skrene se negdje sa tranzita desno oko tunela negdje, i ulicice kojima se ide prema onom mezarju gore, ne znam kako se zove... elem komplet cesta jedno auto moze proci, okuka na okuci, a lijepo imas osjecaj da ces se prevrnuti nazad :D

Gore kad se ide prema Širokači? Ma jok, to jednom-dvaput dok se ne ušteliš, poslije je mala maca ;)
slavkoimamodilera

#138 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by slavkoimamodilera »

Dile wrote:ja tek polozila, i sad k'o strah me zavlaacit se po vratniku, velesicima itd. i komsija kaaze idemo na jedno mjesto da te prodje strah, i mi ti u ovu ulicicu na mojmilu, meni pozlilo :D al se ja popeh i sidjoh, poslije pici gdje hoces :D

Prema Hambinoj carini... nakon skretanja desno odmah desno pa gore prema nastavku ulice Za beglukom? Komad kolaca :mrgreen: sto bi reko ceh svabo englez, za neke ulice po starom gradu... idi na cicin han da vidis gore straha... :mrgreen:
Cholina_Lokica

#139 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Cholina_Lokica »

to mi je bilo uzas kad sam tek polozila, kad sam se susrela sa te dvije ulice :D poslije sam navikla na takve stvari u sarajevu :D
arslanica

#140 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by arslanica »

atko wrote:Ima tih ulicica dosta po Sa, ali sve su prilicni kratke, imaju li neki kriteriji koliko ulica mora biti duga sa konstantno jednim nagibom da bi usla u konkurenciju?

Jest ona ulica uz Mojmilo i meni strava, cesto pomislim da odem sa autom, pa onda kontam ja nikad ne vidjeh da tuda ide auto :lol: al jednom cu otici vala pa makar se okreno i rikvercom se penjo dokle moze pa kad stane onda natrag :lol:
svaki dan gledam tu cestu .. i bas me zanima kako izgleda pogled odozgo :)
naravno svaki put kad prolazim tuda imam zelju da se popenjem, ali se uvijek sjetim onog momka sto je poginuo pri dnu te ceste (onaj sto se nabio na onu ogradu) i odmah me zelja mine :-D
drug_komesar

#141 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by drug_komesar »

vrh kevrinog potoka kod onog samostana
pogotovo zimi - ima osjecaj da si na pokretnoj traci
:D
sheilak

#142 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by sheilak »

memlija wrote:Samo lagano da se uključim u diskusiju.....pozdrav svim "posavina" vozačima :D .....ako vas je strah voziti po ovako zahtjevnim uličicama trebali ste polagati za vozača tramvaja :D i laganini....
preporuka komisiji za polaganje vozačkog ispita da obavezno kandidate testira u našim brdsko planinskim predjelima dragog nam Kantona.......razlog manje gužvi u saobraćaju i brži protok istog :mrgreen: , jer ovi posavci će odustati od svega i izgubiti volju za vožnjom, pa će nama tako uveliko olakšati...
mahanje sa memli strane :D ...šala mala... :D
@ memlija

ne diraj mi ravnicu! :-D
Skyfox

#143 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Skyfox »

Image

ovdje ako ne radi rucna ode sve u pm...

Image

Baldwin street
Skyfox

#144 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Skyfox »

Image :shock:
A-R-N-I

#145 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by A-R-N-I »

Skyfox wrote:
riko-ga wrote:
Pogled odozdo!!!!!!!!!!!!!!!

Image
vid nje s kesom pici, mos mislit misica u nogama :D
listovi ko kod Papeta :D :D
zecko_kupuz

#146 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by zecko_kupuz »

100_KA wrote: komšinice morao sam je malo posvjetliti jer se ne vidi a i naherila se nakrivo :D

Image
Wow :shock: , ovdje bi i Spiderman zašlajdr'o.
ecstase

#147 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ecstase »

ovo na mojmilu je definitivno nesto najgore sto sam osjetio pod svojim nogama.

Draga moja od sada se vidjamo kod mene ne kod tebe :-D
Skyfox

#148 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Skyfox »

to mora da je ljubav :D

cim si se uzverao do gore.
ecstase

#149 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ecstase »

Skyfox wrote:to mora da je ljubav :D

cim si se uzverao do gore.

rekla je zivim na pocetku tu odmah....
Skyfox

#150 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Skyfox »

na pocetku al s gornje strane... :D

mada mislim da te nije trebala previse uvjeravat 8-)
Post Reply