Oooooooooooo,pa mogli smo biti komsijeriko-ga wrote:aida05 wrote:Vidi njega,pa on prorokMa hajde ,u Novopazarsku ide kombi bar i nece slomiti noge,odozgo sidjoh milion puta i nista mi ne bi.....Mila majka za ovu o kojoj pricamo(neznam ime ulice)
Ko to dira moju ulicu ko![]()
![]()
novopazarska za informaciju nije strma ulica ustvari to je ulica koja ide sa Vraca pa sve do Svrakina i to sve brdom.
![]()
![]()
Samo dami je znati sto joj dadose to ime inace do rata se zvala Ozrenska.
Najstrmija ulica na svijetu?
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#101 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
- Šeherzada
#102 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Na ovoj slici izgleda kao jedna ulica kakvih ima milion...........Mislim da nijedna slika nemoze opisati osjecaj koji dobijes kada se nadjes na sred ulice......Ni ici dalje ni vratiti se..........Da sam znala taj dan sta me ceka vjerujem da bih isla okolo pa sve do Vraca ako treba da ne sidjem tuda iako mi je zgrada pred nosom otisla bih toliko daleko da ne prodjem ono sto sam tada prosla.Onaj jad kada sam se nala sama na sred ulice a noge mi klecaju a nemas se za sta uhvatiti,doslo mi je da sjednem i placemEmx_77 wrote:
Iz ovog ugla se bas i ne vidi da je toliko strma, mada u stvarnosti jeste. Mozda neko kasnije postavi bolju sliku.
-
riko-ga
#103 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
aida05 wrote:Oooooooooooo,pa mogli smo biti komsijeriko-ga wrote:aida05 wrote:Vidi njega,pa on prorokMa hajde ,u Novopazarsku ide kombi bar i nece slomiti noge,odozgo sidjoh milion puta i nista mi ne bi.....Mila majka za ovu o kojoj pricamo(neznam ime ulice)
Ko to dira moju ulicu ko![]()
![]()
novopazarska za informaciju nije strma ulica ustvari to je ulica koja ide sa Vraca pa sve do Svrakina i to sve brdom.
![]()
![]()
Samo dami je znati sto joj dadose to ime inace do rata se zvala Ozrenska.
Ko zna mozda i bude
- Šeherzada
#104 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Danas odem da slikam ulicu i uslikam je sa pocetka.Ni u ludilu se nebih popela nidokle.....Ali sa pocetka se uspon i ne vidi bas,pa ne znam da li da je postavim
- Šeherzada
#105 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Hoce li ko da postavim sliku
-
fixer
- Topla voda
#107 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
nece niko nemoj postavljat.
hajde..cekamo
hajde..cekamo
- Šeherzada
#108 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Topla voda wrote:nece niko nemoj postavljat.![]()
hajde..cekamo
- Šeherzada
#109 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Evo slika samo sto je sunce islo u aparat i nije bas nesto a uspon se ne vidi jer je slikano sa pocetka ulice
[img=http://img137.imageshack.us/img137/9121/ulicaaaaaaaaalg9.th.jpg]
[img=http://img137.imageshack.us/img137/9121/ulicaaaaaaaaalg9.th.jpg]
- JThomas
#110 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
pa da ti kažem, meni bogme ni ne izgleda. i na ovoj slici izgleda strmo u 3 PM.aida05 wrote:Na ovoj slici izgleda kao jedna ulica kakvih ima milion...........Mislim da nijedna slika nemoze opisati osjecaj koji dobijes kada se nadjes na sred ulice......Ni ici dalje ni vratiti se..........Da sam znala taj dan sta me ceka vjerujem da bih isla okolo pa sve do Vraca ako treba da ne sidjem tuda iako mi je zgrada pred nosom otisla bih toliko daleko da ne prodjem ono sto sam tada prosla.Onaj jad kada sam se nala sama na sred ulice a noge mi klecaju a nemas se za sta uhvatiti,doslo mi je da sjednem i placemEmx_77 wrote:
Iz ovog ugla se bas i ne vidi da je toliko strma, mada u stvarnosti jeste. Mozda neko kasnije postavi bolju sliku.
- Šeherzada
#111 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Slika je nista kako je kada se nadjes tamo
- DaysleepeR
#112 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
meni se čini da na Soukbunaru ima strmijih sokaka
-
fixer
#113 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
joj ulice. sad sam bio. samo sam se popeo. sisao sam sa druge strane. bolesnooooooo 
-
malizeleni
#114 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Sto je zanimljivo, fico uz tu ulicu moze samo u rikverc. 
-
riko-ga
#115 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
malizeleni wrote:Sto je zanimljivo, fico uz tu ulicu moze samo u rikverc.
E ja mislim da ti podcjenjujes ficu.Ficota moze kud i koza
-
fgr
#116 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
vozio sam se neki dan ovom ulicom....Emx_77 wrote:
horor...nesto nevjerovatno!!!!!
sa pola se fino vratio...strasno!!!!!
-
riko-ga
#117 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Pogled odozgo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogled odozdo!!!!!!!!!!!!!!!

Znak???Mislim da i manje od 7 tona ovdje nema nikakve sanse da izadje gore.

Znak???Mislim da i manje od 7 tona ovdje nema nikakve sanse da izadje gore.

- Šeherzada
#118 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Dobro si se ogao vratiti.Jas se spustila do pola i doslo mi da placem,ni naprijed ni nazadfgr wrote:
vozio sam se neki dan ovom ulicom....
horor...nesto nevjerovatno!!!!!
sa pola se fino vratio...strasno!!!!!
- Šeherzada
#119 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Dobro si rekao.Ali ja bih izmjenila u -Ko prezivi to penjanje vraca se drugim putem.Ovuda nemozes ni pjeske siciafrikanac wrote: Ali prvo mjesto mislim da drži ulica uz Mojmilo, pokraj sportske dvorane pa gore negdje u neboJa mislim da je ona jednosmjerna (prema uzbrdo), jer ko preživi to penjanje autom, pješke se vraća
![]()
- dadoka84
#120 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Jedva cekam zimu. Jos kakvu dobru najlon kesu naci, i kome onda treba Bjelasnica i vjestacki snijeg 
- Skyfox
#121 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
vid nje s kesom pici, mos mislit misica u nogamariko-ga wrote:
-
riko-ga
#122 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
jel ovo yugo?
Po cemu zakljuci.Gdje vidje onaj famozni znak.I zar ti mislis dabi se smio spustiti dole sa Yugom?Golf 2 1987 godiste dizel.I na prodaju je imali ko da kupi.
Po cemu zakljuci.Gdje vidje onaj famozni znak.I zar ti mislis dabi se smio spustiti dole sa Yugom?Golf 2 1987 godiste dizel.I na prodaju je imali ko da kupi.
- memlija
#123 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
Samo lagano da se uključim u diskusiju.....pozdrav svim "posavina" vozačima
.....ako vas je strah voziti po ovako zahtjevnim uličicama trebali ste polagati za vozača tramvaja
i laganini....
preporuka komisiji za polaganje vozačkog ispita da obavezno kandidate testira u našim brdsko planinskim predjelima dragog nam Kantona.......razlog manje gužvi u saobraćaju i brži protok istog
, jer ovi posavci će odustati od svega i izgubiti volju za vožnjom, pa će nama tako uveliko olakšati...
mahanje sa memli strane
...šala mala... 
preporuka komisiji za polaganje vozačkog ispita da obavezno kandidate testira u našim brdsko planinskim predjelima dragog nam Kantona.......razlog manje gužvi u saobraćaju i brži protok istog
mahanje sa memli strane
- exliberal
#124 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
jeste da je ko niznos ali nije toliko koliko ste nakukali....otidjite na sedrenik....prodjete bolnicu za plucne bolesti...prodjete staro tursko groblje...ima krivina ko lakat....jos uzbdo....kad dodjete do kuca koje su ko cardak ni na nebu ni na zemlji onda skrenite desno....ja se nisam mogao popet autom...spalio lamelu...jeste da je bilo 91 ali sam zapamtio ovu ulicu... ko zivi gore zna kako mu je...meni je gore kolega zivio...ja ga pitao sto matereti odabra ovaj dio ...kaze on u sali zimi sam za 5 minuta u centru a ljeti imam uvijek svjez povjetarac...

- dadoka84
#125 Re: Najstrmija ulica na svijetu?
To negdje prema panjinoj kuli?
Jesi li bio u uvoj ulici na mojmilu? Kod mene su nove gume na autu, ipak 10 tak metara sam proklizavao,
tako da sam morao ici lijevo, desno da bih izasao. To mi se jos u sarajevu nije desilo, a obisao sam dosta
ulica i sokaka.
Jesi li bio u uvoj ulici na mojmilu? Kod mene su nove gume na autu, ipak 10 tak metara sam proklizavao,
tako da sam morao ici lijevo, desno da bih izasao. To mi se jos u sarajevu nije desilo, a obisao sam dosta
ulica i sokaka.