Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
FOTO: Najstrmija ulica na svijetu
Dunedin, 11.08.2008., 12:08 | 24ur.com
Priložena galerija fotografija prikazuje ulicu Baldwin, koja se nalazi u južnom novozelandskom gradu Dunedin. Riječ je o najstrmijoj ulici na svijetu.
Malo sutra. Mislim da joj neke ulice u opstini Stari grad mogu itekako konkurisati po strmini. Ima li neko zabiljezenu foto aparatom neku ulicu na Sirokaci, Bostaricima i ostalim planinsko-gradskim naseljima?
mozda se varam, ali cini mi se da je ona uz velesice sto ide ako nista onda barem priblizno strma.
ova je siroka i samo pravac, treba ove kauboje odvesti recimo uz bistrik kad snijeg padne i uvalit im golfa dvojku, pa da vide sta je patnja.
Kakvih ulica ima na Vratniku, ovo je mala maca...
Svaki put kada idem gore zapitam se kako se raja snalazi kad padne snijeg ili kad poledi. Valjda je dovoljno stavit najlon ispod guze i eto te za sekund kod Sebilja.
Ima i ona ulica kad se ide kod Bibana...ajme majko...
pa to su sve ulicice .i ona sto dzemo govori,prema komatinu...kratka je nekako..a tu na mojmilu ne znam...mada ima 100 takvih ulica u sarajevu,al nisu bas duge...a skadarska u velesicima,pa ima bar 250 metara,a pravac...to bi moglo proci
dzemmo wrote:
ovo ko da sam ja napiso... sjetim se ove skadarske uvijek sto neko rece, kad god idem uz nju zaletim se dok nikoga nema odozgo da sto pirije prodjem
Ma ja nisam ni pokusavao dok me sila nije natjerala, i sad me jeza obuzme
Jednom mi se auto ugasilo na vrh one ulice sto ide od Brazila, a pricao na mobitel i govorim aaa ne mogu pricat evo me na opasnoj uzbrdici jaran se zavalio
nažalost, nemam nijedne slike, ali postoji znak koji nas upozorava da skrećemo u ulicu sa 22% nagiba Kada se penje ulicom Adema Buće, par ulica sa lijeve strane imaju takve znakove. Ako se već sami ne možemo dogovoriti koja nam je najstrmija, onda za početak bar da ovu, koja je zvanično priznata kao 22% kandidujemo za guinnesa?
Ima tih ulicica dosta po Sa, ali sve su prilicni kratke, imaju li neki kriteriji koliko ulica mora biti duga sa konstantno jednim nagibom da bi usla u konkurenciju?
Jest ona ulica uz Mojmilo i meni strava, cesto pomislim da odem sa autom, pa onda kontam ja nikad ne vidjeh da tuda ide auto al jednom cu otici vala pa makar se okreno i rikvercom se penjo dokle moze pa kad stane onda natrag