NAJSLUSANIJA RADIO STANICA U SA

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

arci

#1 NAJSLUSANIJA RADIO STANICA U SA

Post by arci »

Zanima me vase misljenje,koja je to radio stanica
trenutno najaktuelnija u gradu????
edu

Post by edu »

nemoguce je da ti neko od nas odgovori na to pitanje..osim ako ima neko ko radi u nekoj od agencija za istrazivanje (MIB..Prizma i sl...)..mozda bi bolje bilo preformulisati pitanje..vasa najbolja radio stanica je...???

Glasam za Stari grad..(ali bez Cocalica)...
irfan2

Post by irfan2 »

kako mislis glasas za stari grad :-) :-) :D

najslusanija ubjedljivo je kalman...zasigurno
apsolut

Post by apsolut »

ma najbolji je RADIO MIR.........

nema boljeg radiaaaaaaaaaaaaa
RADIO MIRRRRRRR
Pooll

Post by Pooll »

BH Radio 1!

Sejo Secercehajic... Jasna Larma... SPANSKA SELA... Radio Arena... Lunch Paket... Predah uz Sevdah... :D
sopran

Post by sopran »

POSTUJEM OVO STO EDU RECE ZA STARI GRAD BEZ COCALICA! :D ZAO MI JE STO TU STANICU NE MOGU SLUSATI PREKO INTERNETA! :roll: INACE, RADIO M PRATIM JOS OD POCETKA EMITIRANJA I SLAZEM SE DA JE DOBAR, UZ KONSTATACIJU DA BI MOGAO SMANJITI BROJ BLOKOVA REKLAMA, A I MINUTAZU SVAKOG POJEDINOG!
suX

Post by suX »

KALMAN KALMAN KALMAN!!!!!!!!
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Radio Stari Grad sa ili bez Cocalica samo im malo zamjeram na zanemarivanju obiljezavanja vjerskih praznika za razliku od pocetaka kad se ezan cuo s istog. :?

Inace ovdje se radio stanice pretvaraju u reklamne stanice...ne sjecam da sam cuo kompletnu pjesmu odavno
planner

Post by planner »

Br. Kanton Radio Rtg Share
1 Sarajevski Kalman 17,10% 18,10%
M 15,70% 16,70%
Stari grad 15,40% 16,40%

ovo su posljednji podaci o slusanosti radio stanica za ciljnu grupu svi na sarajevskom kantonu.

Stvari se naravno bitno mijenjaju po ciljnim grupama, odnosno, ako posmatramo posebno studente, posebno djake i sl.
radeljas

Post by radeljas »

rsg je dobar ako se iskljuci amra poturic i njeni savjeti za sve i svashta, te vozite polako, te ne bacajte smece i sl. jedno vrijeme je tu bio i njen coek zaim nedeljom, to im je bas bio promasaj. ali sreca pa je ukinut.
a ujutro imaju glupo glasanje za 1 od dva izvodjaca. to me nervira svako jutro da slusham glupa javljanja, a slijedeci dan mini koncert koji ne traje vise od 2 min i puste po 20 sec od nekoliko pjesama. meni je dobar emchika i njegov kviz. iako je mnogima totalno bez veze.
flora.sa

Post by flora.sa »

RSG
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:RSG
E za ovo IMAS OD MENE PUSU DO NEBA!
:D
Zadig

Post by Zadig »

Znam licno direktora, ovih dana sam ga i sreo (coek bio u inozemstvu).
Pokazo mi slike s partija (imali otvaranje novog prostora), nisam ni znao da je tamo bilo i pusenje!
flora.sa

Post by flora.sa »

wow, znaš lično direktora!
jebote Zadig, jesi i ti fora!
:D :D :D
Zadig

Post by Zadig »

Pa moram se pohvaliti naravno
:D Ono komunjarski, kao ja imam veze i stele i to ako zatreba :D
pitaj, ali ti ne mogu pomoc, ali svejedno ja imam veza, hebiga ja sam faca ipak

a istina govori da znam vrlo MALO poslovnih ljudi u SA, ili iz cijele te regije, ali eto, papak iz dijaspore se mora kurchit da zna direktora :D

koga ti znas floriana ha

BTW, dobro jutro lutkice
8)
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:Pa moram se pohvaliti naravno
:D Ono komunjarski, kao ja imam veze i stele i to ako zatreba :D
pitaj, ali ti ne mogu pomoc, ali svejedno ja imam veza, hebiga ja sam faca ipak

a istina govori da znam vrlo MALO poslovnih ljudi u SA, ili iz cijele te regije, ali eto, papak iz dijaspore se mora kurchit da zna direktora :D

koga ti znas floriana ha

Znaš li koga po ambasadama?
šalim se, ja ti ono praaaavo uživam ovdje gdje jesam, ne bih dala ovog rahatluka za cijelu Ameriku!

DOBRO JUTRO I "TEBE", ZADIG!

BTW, dobro jutro lutkice
8)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

RSG... 90,9% vremena... otprilike, cirka, negdje oko priblizno... :D
Zadig

Post by Zadig »

Eh, znao sam raje iz ambasade, ali znas, ovaj, oni se ovaj rotiraju svake dvije godie, ovaj, tako da si me pitala ranije, eto pomogo bih, ali sada slabo
izvlakusa

a uzivas kod nas, pa hajd, to je fino. Sigurno si sretno zaljubljena, hajd priznaj
flora.sa

Post by flora.sa »

ma, eto ima ovaj jedan sa obezbjeđenja.
znaš kako se mi ložimo na te mišiće, i kad je metar preko leđa!
edu

Post by edu »

neko rece nesto protiv amre poturic?!..pa ona je najbolji radijski voditelj u drzavi..bez premca..ne znam sta nadje u onom celavcu zaimu..koliko mi je ona draga kao voditeljica toliko mi je zaim mrzak kao voditelj..cuj on imao emisiju na hayatu i zvala se "pidzama party"..zamisli koliki debil moras biti za tako nesto...

radio M sam slusao dugo..dugo vremena..od pocetka emitovanja programa pa do prije 2-3 godine..postali su prava papanska radio stanica..nemaju nikakvih kriterija..postar piljevic je sef voditeljima..i on da bude sef jednoj poturicki???..pustaju i sta treba i sta ne treba..mirso bi se jeb'o za 100 eura..pa mu zato i pjevaju nekakvi cirkusi koje mora najavljivati voditelj kao neke zvijezde...

RSG mi je trenutno najbolji..kao sto rekoh bez Cocalica..on fakat misli da je neka pametnica..e da je svjestan k'o sto nije...
radeljas

Post by radeljas »

edu wrote:neko rece nesto protiv amre poturic?!..pa ona je najbolji radijski voditelj u drzavi..bez premca.....
ovo bas nije istina, iako se o ukusima ne treba raspravljati. ona ima dosta mahalashkog u sebi, kazu da je to stekla tek kad se udala za zaima, pisca novokomponovanih narodnih pjesama i bivseg bubnjara u rupchagama sa narodnjackim repertoarom. to njeno mahalashko, neobjektivno novinarstvo (voditeljstvo) se moze cuti svaki dan. evo ti jedan primjer: ljeto, na radiju vijest o pozarima na hvaru. slijedi amrin savjet slushaocima: ako idete na more na hvar, nemojte izbacivati opushke kroz prozor. eto svi slushaoci rsg nekulturni ili bar vecina pa ona treba da ih savjetuje kako da se ponashaju. na stranu to sto na hvaru mozes na prste izbrojati sarajlije .... i sve tako i sve u tom stilu od ranog jutra ...
hary

Post by hary »

Kada je riječ o (za nas) najslušanijem radiju u gradu Sarajevu, lično mislim da Radio Stari Grad (koji usput u svom nazivu krije uduplanu riječ "Radio"- zamislite, RSG Radio), na prvom mjestu.Također smatram da mu to mjesto zasluženo i pripada.Uz nesumnjiv kvalitet kojeg posjeduju BH Radio 1 i Radio Federacije (kao javni emiteri), mislim da ipak građani više slušaju ove komercijalne radio stanice, uzimajući u obzir i starosnu strukturu stanovništva (studente i td).Međutim i RSG ima svojih mana, kao što su prevelik broj reklama, koje su također i jednolične, slične i rečene istim tonom, da na kraju pomislite da ste cijeli jedan blok od 5 minuta slušali samo jednu reklamu.Zatim, konstantno ponavljanje istih muzičkih brojeva (npr. dvadesetak puta na dan ćete poslušati plačljivi duet Tošeta i Karoline, Borisa koji kao vuk umire sam, a jedno vrijeme su i po 50 puta u eter išli Čolina Sinoć nisi bila tu i Željkova Ljubavnik...
Glas voditelja RSG-a je OK, i primjetno je da su u proteklih godinu dana voditelji ovog radija bili na nekom kursu ili čemu već za pravilno izgovaranje.Međutim, pravilno izgovaranje ne znači i pravo izgovaranje, pa često možemo čuti Emirove besjede o samom sebi, Amrine savjete za život, ali ne onaj u BIH, već u Americi itd.
Emir Cocalić je pravo poslijeratno otkrovljenje u voditeljskom smislu, ali njegov glas ponekad nedvojbeno podsjeća na ljubavnu predigru mačaka pred parenje.Ima reklama u kojoj priča kao da se napinje na WC šolji, a reklama u vezi nekog prehrambenog proizvoda...
Radio M je svojevremeno (tik poslije rata) bio OK, prilično urban.Međutim, iz godine u godinu primjećeno je dovođenje voditelja na silu, stažista vjerovatno (da bi se uštedio novac), što kvari imidž ovog radija.
Kalman je ipak orijentisan na jedan sloj slušateljstva, a 202 se istopio u željama Adija Sarajlića da napravi radio po svom ukusu.
eFM studentski radio ima kvalitetan program od jedno 4 sata.Ostalo se također svodi na privatne želje urednika.
Radfio Kameleon je osvježenje, kao i radio MIR.Veći dio dana su pogodni za ljudske uši, ali sa povećim procentom strane muzike.
O Bordo radiju, Vogoći, i inim stanicama koji su kusur gore navedenih, ipak ne bih trošio svoje dragocijeno vrijeme.
I ovom prilikom bih pozdravio sve kraj svojih radio prijemnika.
Do slušanja.
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:ma, eto ima ovaj jedan sa obezbjeđenja.
Au, eto, jos jedan komplex mi nabila zena
:(

e bas ti hvala sada
:oops:
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:
flora.sa wrote:ma, eto ima ovaj jedan sa obezbjeđenja.
Au, eto, jos jedan komplex mi nabila zena
:(

e bas ti hvala sada
:oops:
ma, nisam se ja zaljubila u njegove mišiće, no u obrve!!!

ŽIVA ISTINA!!!
Zadig

Post by Zadig »

izvlakusa
Post Reply