Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinilo?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
alenthekiller

#176 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by alenthekiller »

Image
'ta ce njegov 6.3 pored moje getaaaceeeeeeeeee ocaaaa mi mooog :lol:

Ma zovi SIPU, ovaj ne moze legalno SLSa vozat... Dajte ljudovi, ima raje sto legalno postanu milioneri. Slucaj Bingo prodavnica, ovaj sto Hifu drzi... Ima ih, nije da su svi dilerii da kradu sve zivo. :D
smasma

#177 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by smasma »

alenthekiller wrote:Image
'ta ce njegov 6.3 pored moje getaaaceeeeeeeeee ocaaaa mi mooog :lol:

Ma zovi SIPU, ovaj ne moze legalno SLSa vozat... Dajte ljudovi, ima raje sto legalno postanu milioneri. Slucaj Bingo prodavnica, ovaj sto Hifu drzi... Ima ih, nije da su svi dilerii da kradu sve zivo. :D
ciji su ovo bolidi ? :D :D :D
goran16v

#178 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by goran16v »

Vlasnik Hife je imao SLS-a ove boje, ne znam je li ovo njegov.
devito

#179 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by devito »

goran16v wrote:Vlasnik Hife je imao SLS-a ove boje, ne znam je li ovo njegov.
Jest,bude cesto parkiran kod 1 gimnazije.
Ima jos jedan bijeli u BiH.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
emko1234

#180 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by emko1234 »

kojeime wrote:goran16V, ti dobro znas sta je covjek hti da ti kaze, ali provociras.

Znam da je u barem jednoj zemlji clanici EU (sjeverno od nas) policija radila provjere na slijedeci nacin: Vide skup automobil parkiran u kvartu u kojem zive ljudi koji ga sa svojim platama ne mogu kupiti. Ili lokalni policajac primjeti takav automobila da cesto prolazi tim kvartom, ili na neki drugi nacin policiji neki skupi automobil ispadne sumnjiv. Zapisu registraciju, dodju do imena vlasnika, dobiju nalog da provjere racune te osobe, i ako se ispostavi da covjek ima primanja kojima moze sebi kupiti takav auto, nikom nista. Ako se ispostavi vlasnik automobila svojim primanjima ne moze voziti takav automobila, onda idu daljnje porovjere, pa gdje ih to odvede.

Moze se i dobiti na ljutriji pa imati lose placen posao a kupiti skup automobil. Iako je je to malo vjerovatno, ali moguce je.

Tako da, gorane16v, provjerava se ko vozi skupe automobile. Mozda se ne radi upadanjem u kuce sa specijalcima da svi vide, ali provjerava se. I na tom trulom zapadu, gdje su skupi automobili svakodnevna pojava, provjerava se. Zasto ne bi kod nas? Kao sto znas, najveci grijeh na zapadu je ne platiti porez. Pa se provjerava kada neko ima skupe stvari da li je gresnik religije kapitalizma ili pravovjeran.
kakva notorna glupost. obisao sam pola europe ako ne i vise, imam prijatelje po cijelom svijetu. od onih koji zive na socijali do onih cija su djeca il oni sami studirali na najjacim univerzitetima po europi i nikad ovako nesto nisam cuo. prvo policije "gore" u vecini slucajeva i nema po cesti. gradjani su najveci policijaci jer su savjesni za razliku od nas. prema tome drot nikad al nikad nece provjerit sam od sebe nesto ako ne postoji indicija il indikacija da nesto nije ok. u svici tj u njemackom kantonu gdje cesto budem poslom a i privatno najskuplja auta vozaju uglavnom siptari koji drze diskoteke, pekara, kafice il male restorane. ljudi zive u slabijim kvartovima al vozaju skupa auta. prema osnovi njihovog posla i mjestu gdje zive, trebali bi biti hapseni i provjeravani svaki dan. medjutim njih 10 zivi u stanu od 80 kvadrata al zato M6 stoji ispred kuce koje voza neko od njih. auto se placa, porez se placa, servisi i tehnicki se placaju. sta drota zaboli kurac sto oni jedu paradajz koji im raste u saksiji na balkonu? il sto m6 stoji u kvartu gdje je najskuplje auto G4?

daj ba ne pricajte gluposti i napamet.
ja kad bi tog isto siptara vidio u svilenoj ljubicastoj moncler jakni i Yosi yamamoto tenama navecer kad izadje, rekao bi diler mrtvi. al to sto on ustane u 4.10 i mjesa tijesto do pola 7 da bi svabe mogle jest vruce kifle kad krenuo na posao, eh ja u to nemam uvida.
530i

#181 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by 530i »

To je samo obmana da "gore" policija ništa ne radi, radi itekako. Nego kod nas su više uočljiviji da se prodaju običnoj raji i narodu...
Bakir1

#182 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by Bakir1 »

prosetajte nekad do butmira pa bacite pogled preko ograde, ima vracenih od auto mafije, zapljene po raznim osnovama ali Boga mi i zapljenjenih radi porjekla imovine.
urbana legenda je da su u Zenici napravili akciju pa malo zasli u saobracaj i vadili ljute masine, x5, ml i te giga mega sega aute, one cike sa kapuljacama na glavi sto izlete iz nissana patrola, fino te zaustave, kazes ime i prezime, i gdje radis, na birou, eh hajmo malo pred stanicu da nam objasnis odakle tebi to auto.
pa mene su isti takvi sa dugim cijevima u lasvi zaustavili, sa sluzbenim tudji autom koji nije bezveze, kada su vidjeli da je od firme nista sve ok vozi dalje
goran16v

#183 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:prosetajte nekad do butmira pa bacite pogled preko ograde, ima vracenih od auto mafije, zapljene po raznim osnovama ali Boga mi i zapljenjenih radi porjekla imovine.
urbana legenda je da su u Zenici napravili akciju pa malo zasli u saobracaj i vadili ljute masine, x5, ml i te giga mega sega aute, one cike sa kapuljacama na glavi sto izlete iz nissana patrola, fino te zaustave, kazes ime i prezime, i gdje radis, na birou, eh hajmo malo pred stanicu da nam objasnis odakle tebi to auto.
pa mene su isti takvi sa dugim cijevima u lasvi zaustavili, sa sluzbenim tudji autom koji nije bezveze, kada su vidjeli da je od firme nista sve ok vozi dalje
Sve je to kako treba ali to radi policija tj, drzava, a 'vamo bi neki pojedini da kad vise skup auto, zapisu broj odu i CIPS da dobiju podatke i vlasniku i da ga prijave da mu se provjeri imovina jer oni misle da on to nije mogao posteno zaraditi, a bilo je i onih koju su otisli i korak dalje pa bi oni samo da nabiju fantomku i iskacu iz Nissana!
I mene su u skupljim autima redovno zaustavljali, svaka cast, tako treba, ali to radi policija po svojoj procjeni a ne moj komsija koji pojma nema sta ja radim i od cega zivim!
Bakir1

#184 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by Bakir1 »

upravo, ali kod nas niko ne gleda od cega on zivi, nego nakav tamo sto se voza sa mercedesom sls, a jos smjesnije je kada iz revolta kaze taj isti napaceni bosnjo, e necu kod njega on je lopov, odoh u slovenca madjara ili rusa, on je posteniji ne izrabljuje narod.
znas ti nas jebo ti nas sve na std :bih:
goran16v

#185 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:upravo, ali kod nas niko ne gleda od cega on zivi, nego nakav tamo sto se voza sa mercedesom sls, a jos smjesnije je kada iz revolta kaze taj isti napaceni bosnjo, e necu kod njega on je lopov, odoh u slovenca madjara ili rusa, on je posteniji ne izrabljuje narod.
znas ti nas jebo ti nas sve na std :bih:
I onda je svako ko vozi skup auto je automatski lopov i kriminalac dok se drugacije ne dokaze, osim naravno ako pojedinac nema saznanja o porijeku novca i imovine! :lol: :lol:
Bakir1

#186 Re: Najskuplji auto vidjen jutros u BIH - da li mi se ucinil

Post by Bakir1 »

moralisti sve, neka zaustave zenickog ili ovog visockog ferarija 458 spider-a pa neka pitaju vlasnike odakle im taj auto, sve pacenici udbasi, ljudi iz sjene, a napelo se nesto pa se zabunili da nije hrabrost :lol:
Post Reply