I pored prilično visoke cijene uzeo je prvo mjesto u prodaji.U čemu je fol
Najprodavaniji auto u 2004 godini je.....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Como_Sarajevo
#1 Najprodavaniji auto u 2004 godini je.....
WV.
-
whow
Cini mi se da ovdje svako prica svoje.. al sto se tice prodaje tu se nema sta nagadati , najprodavanija marka je Toyota, najprodavanije auto opet Toyota Camry, najveci profit ostvarila opet Toyota. Ovo su podatci za citavu planetu.
Ne kontam to sto pricate za Skodu, solidno je auto, takoreci idealno za Bosansku klimu i ceste, cijena takoder nije suluda. Auto je kvalitetniji od Opela , Forda , Renaulta i slicnih a sto i ne bi bilo kada je Skoda dio VW koncerna. Mene interesuje ima li ikakvih sansi da se pocne prodavati u Sjevernoj Americi i kolika bi joj bile cijene.
Viva VW
Opel sucks
Ne kontam to sto pricate za Skodu, solidno je auto, takoreci idealno za Bosansku klimu i ceste, cijena takoder nije suluda. Auto je kvalitetniji od Opela , Forda , Renaulta i slicnih a sto i ne bi bilo kada je Skoda dio VW koncerna. Mene interesuje ima li ikakvih sansi da se pocne prodavati u Sjevernoj Americi i kolika bi joj bile cijene.
Viva VW
Opel sucks
-
nineac
Izvini, ali otkud ti kvalitetnija od Opela, Forda, Renaulta. VW je u 2004 pao iz opela i forda, a npr. Vectra B je 37 mjesta ispred Škode octavio plasirana po pouzdanosti i 13 mjesta ispred Volva S 40!
Nisi ti nikada vidio rastavljenu škodu, pa da vidiš na šta njene instalacije liče nakon 2-3 godine (prvenstveno octavia karavan)!
Nisi ti nikada vidio rastavljenu škodu, pa da vidiš na šta njene instalacije liče nakon 2-3 godine (prvenstveno octavia karavan)!
-
mehopuzic
ne slazem se! bar ne za skodu fabiu... po mnogima jedno od najboljih auta po svemu , e sad za octaviu combi neznam !nineac wrote:Izvini, ali otkud ti kvalitetnija od Opela, Forda, Renaulta. VW je u 2004 pao iz opela i forda, a npr. Vectra B je 37 mjesta ispred Škode octavio plasirana po pouzdanosti i 13 mjesta ispred Volva S 40!
-
blue033
Skoda, samo joj ime govori, skoda:))) Inače nakon duže vožnje sve te boli, a u krivinama ispadaš iz sjedišta:(((
Ne znam stvarno ko kupuje te golfove. Sjećam se jedne duge vožnje, od Trsta do Malage nisam vidio više od 3 golfa tokom čitave vožnje, iako ih nema ni u Sloveniji puno.
Ne znam stvarno ko kupuje te golfove. Sjećam se jedne duge vožnje, od Trsta do Malage nisam vidio više od 3 golfa tokom čitave vožnje, iako ih nema ni u Sloveniji puno.
-
dugi
Ne znam o kojem kvalitetu govorite, kvalitetu ugradjenih materijala u unutrasnjosti ili kvalitetu citavog auta( mislim na kvarove)
Za ovo prvo se slazem da je VW za nijansu bio kvalitetniji do sada od opela, forda itd... a u zadnje vrijeme... nisam bas siguran.
Skoda je solidno auto, fabija cak ima iste materijale u unutrasnjosti kao aktuelni passat, ovo znam iz iskustva, jer sam vozio oba auta.
Sto se tice kvaliteta mehanike i ostalih komponeneti imate listu pouzdanosti pa pogledajte.
btw. ford je jedina firma koja u zadnjih 10-ak godina nije imala naknadnih poziva u servis, opel je imao samo za sintru( koja je izbacena iz proizvodnje), dok je vecina ostalih firmi za skoro svaki model imala naknadnu intervenciju. pa cak je i ferrari povlacio modenu zbog problema sa klimom itd...
Za ovo prvo se slazem da je VW za nijansu bio kvalitetniji do sada od opela, forda itd... a u zadnje vrijeme... nisam bas siguran.
Skoda je solidno auto, fabija cak ima iste materijale u unutrasnjosti kao aktuelni passat, ovo znam iz iskustva, jer sam vozio oba auta.
Sto se tice kvaliteta mehanike i ostalih komponeneti imate listu pouzdanosti pa pogledajte.
btw. ford je jedina firma koja u zadnjih 10-ak godina nije imala naknadnih poziva u servis, opel je imao samo za sintru( koja je izbacena iz proizvodnje), dok je vecina ostalih firmi za skoro svaki model imala naknadnu intervenciju. pa cak je i ferrari povlacio modenu zbog problema sa klimom itd...
-
mehopuzic
SKODA je prezime osnivacablue033 wrote:Skoda, samo joj ime govori, skoda:))) Inače nakon duže vožnje sve te boli, a u krivinama ispadaš iz sjedišta:(((
-
blue033
Igrom slucaja jedno vrijeme sam se vozio u Skodi, Fabia je u pitanju. Ne bi vise. Igrom slucaja znam ljude koji po citav dan provode u tim skodama (firma ih ima) i jako su nezadovoljni, oni prelaze stotinama km dnevno.mehopuzic wrote:SKODA je prezime osnivacablue033 wrote:Skoda, samo joj ime govori, skoda:))) Inače nakon duže vožnje sve te boli, a u krivinama ispadaš iz sjedišta:(((
Ne znam stvarno ko kupuje te golfove. Sjećam se jedne duge vožnje, od Trsta do Malage nisam vidio više od 3 golfa tokom čitave vožnje, iako ih nema ni u Sloveniji puno.! a ti si garant zadnji put vozio se u skodi favorit
Ja sa svojim autom odem do Makarske, ručam, popijem kafu i vratim se u Sa, a ne osjetim nikakav umor.
-
JD
Haha sto me nasmija.whow wrote:Auto je kvalitetniji od Opela , Forda , Renaulta i slicnih a sto i ne bi bilo kada je Skoda dio VW koncerna. Mene interesuje ima li ikakvih sansi da se pocne prodavati u Sjevernoj Americi i kolika bi joj bile cijene.
1. A sta je to VW koncern sinonim za kvalitet je li ? HAHAHA
2. Po cemu je to konkretno Skoda bolja od Opela Forda i Renaulta? Daj pokazi nam cinjenice.
3. Bas zato sto je toliko kvalitetna nece se jos zadugo prodavati u Americi zar je bilo tako tesko zakljuciti?
-
mehopuzic
blue033 wrote:Igrom slucaja jedno vrijeme sam se vozio u Skodi, Fabia je u pitanju. Ne bi vise. Igrom slucaja znam ljude koji po citav dan provode u tim skodama (firma ih ima) i jako su nezadovoljni, oni prelaze stotinama km dnevno.mehopuzic wrote:SKODA je prezime osnivacablue033 wrote:Skoda, samo joj ime govori, skoda:))) Inače nakon duže vožnje sve te boli, a u krivinama ispadaš iz sjedišta:(((
Ne znam stvarno ko kupuje te golfove. Sjećam se jedne duge vožnje, od Trsta do Malage nisam vidio više od 3 golfa tokom čitave vožnje, iako ih nema ni u Sloveniji puno.! a ti si garant zadnji put vozio se u skodi favorit
e pa vidis ja sam bio sa svojom fabiom i u holandiji i u njemackoj i u ceskoj i mogu ti reci da joj nista ne fali- IGROM SLUCAJA!
Ja sa svojim autom odem do Makarske, ručam, popijem kafu i vratim se u Sa, a ne osjetim nikakav umor.
-
blue033
mehopuzic wrote:blue033 wrote:Igrom slucaja jedno vrijeme sam se vozio u Skodi, Fabia je u pitanju. Ne bi vise. Igrom slucaja znam ljude koji po citav dan provode u tim skodama (firma ih ima) i jako su nezadovoljni, oni prelaze stotinama km dnevno.mehopuzic wrote: SKODA je prezime osnivaca! a ti si garant zadnji put vozio se u skodi favorit
e pa vidis ja sam bio sa svojom fabiom i u holandiji i u njemackoj i u ceskoj i mogu ti reci da joj nista ne fali- IGROM SLUCAJA!
Meho, nemam se namjeru raspravljati s tobom. Volis skodu i uzivaj, iskreno kad bi mi neko dao gratis Fabiu s tim da se moram voziti u njoj ja bi je odbio.
-
nineac
Nije sinonim za kvalitetu, ali bio je ono što VW nikada neće biti, a to je luksuzna marka! Može VW napraviti zlatnog Phaetona, nikada neće imati status jedne olimpije, senatora, rekorda!
Opel s evrlo uspješno vraća na svoje stare puteve za razliku od VW-a koji je već nekoliko godina u drugom pravcu. Cek jos par godina pa ces vidjeti prodajne rezultate VW-a!
Opel s evrlo uspješno vraća na svoje stare puteve za razliku od VW-a koji je već nekoliko godina u drugom pravcu. Cek jos par godina pa ces vidjeti prodajne rezultate VW-a!
-
Como_Sarajevo
Jeste ali u panjevimaAli_G wrote:A jel Opel sinonim za kvalitetu
Imao sam nekad druga koji me ubjeđivao da je stojadin bolji od golfa