Evo ankete https://www.surveymonkey.com/s/JWBV5BT, spodeljite vase mislenje!
Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
-
TheBuddhatet
#1 Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Koji su vam bili ili su vam najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj skoli, pa i sada na fakultetu? Koji je razlog za to? Los profesor, los koncept materijala (losi udzbenici), nerealna tezina na testovima? Koji deo konkretno vam je bio problem u samom predmetu (tema)? Sta ste najvise voleli, a sta najvise mrzeli? Ispricavam se zbog moj jezik i nacin izrazavanja, dolazim is Makedonije, danas sam se uclanila na forumi i jako me zanima sta vi mislite po ovom pitanju. Pozdrav 
Last edited by TheBuddhatet on 03/03/2014 13:57, edited 1 time in total.
- Kofer
#2 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Najmrži predmet mi je bil matematika,a najdraži povijest,zemljopis,kemija.Razlog je malo profesor kaj je strog a i ja kaj me matematika ne zanima,a i udzbenici nisu bili tako dobri,nije baš u njima gradivo objašnjenjo.Bilo je svakakvih profesora od onih najboljih do onih najdrskijih i najstrožih.
Last edited by Kofer on 01/03/2014 15:20, edited 1 time in total.
-
TheBuddhatet
#3 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Hajde ljudi gde ste, tema ja prilicno interesantna. Zanima me dali je bio problem u profesor, koncept nastave, materijale ili pogresan pedagoski pristup? Jako me zanima vase mislenje, hajde da debatiramo o tome kako je kod vasKofer wrote:Najmrži predmet mi je bil matematika,a najdraži povijest,zemljopis,kemija.Razlog je malo profesor kaj je strog a i ja kaj me matematika ne zanima,a i udzbenici nisu bili tako dobri,nije baš u njima gradivo objašnjenjo u njima.Bilo je svakakvih profesora od onih najboljih do onih najdrskijih i najstrožih.
Pozdrav svima iz Makedonije
- sema911s
#4 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
4 godine gimnazije,., predmet latinski,., jbte ako sam dvije rijeci znao sastavit evo glaave,.,a profesorica jebo biljanu plavsic,., peglala nas ko da je latinski matematika,.,
na faksu prokleto racunovodstvo iz 5. puta polozim,. ostalo sasa,.,moglo je boljeee
na faksu prokleto racunovodstvo iz 5. puta polozim,. ostalo sasa,.,moglo je boljeee
-
Pirdzica
#5 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Matematika i sve prirodne nauke mi nikad nisu predstavljale problem jer ih jednostavno razumijem, negdje su u meni i nikad mi nije bilo jasno šta tu ima biti nejasno.
Meni je književnost (tema, ideja, lirske slike....) noćna mora i trauma iz mladosti.
Meni je književnost (tema, ideja, lirske slike....) noćna mora i trauma iz mladosti.
-
kanjon
#6 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
matematika... i u osnovnoj, i u srednjoj i na faxu. nikad nije priblizena dovoljno ucenicima, i uvijek mi je bila nekakav nejasan apstraktan koncept..
dakle, ekstremno losi nacini predavanja, losi koncepti, udzbenici, ucenje potpuno nepotrebnih stvari...
a osim toga, svi jezici osim engleskog
razlog, jednostavno zato sto je nemoguce uciti strane jezike u skoli. engleski znam zbog televizije, interneta, itd. njemacki, latinski i drugo nikad nisam znao, niti znam nekoga da jeste (a da nije rodjen u njemackoj). jednostavno nerealno ocekivati od djece da nauce strani jezik na taj nacin.
dakle, ekstremno losi nacini predavanja, losi koncepti, udzbenici, ucenje potpuno nepotrebnih stvari...
a osim toga, svi jezici osim engleskog
-
Denox
#7 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Pirdzica wrote:Matematika i sve prirodne nauke mi nikad nisu predstavljale problem jer ih jednostavno razumijem, negdje su u meni i nikad mi nije bilo jasno šta tu ima biti nejasno.![]()
Pronađoh se u potpunosti
-
casanova123
#8 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Bosanski i historija u srednjoj, u osnovnoj likovno, a sada na faxu sad za sad matematika(iako ih imam 5, ali u sustini svaka predstavlja problem) 
- newlevel
#9 Re: AW: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fa
Moram da priznam da je meni problem bio Engleski.
Nije problem bio do udzbenika, nego do profesorice. Te godine kada sam upisao srednju skolu, sdp je dobio izbore u mome gradu, i neko "jak" nju ubaci u skolu za profesoricu.
Dobra, mlada,zgodna, tek dosla sa fakulteta. Sexy se oblacila, pravo izazovno, to suknjice neke, stiklice. A u meni tek tad i proradio nekako taj seksualni nagon. Samo sam je zagledao, i vodu sa usta briso. Tako da se i dan danas pitam, sta je pogresno u izjavi:"pipl mast trast az".
Sent from my Nokia 3310
Nije problem bio do udzbenika, nego do profesorice. Te godine kada sam upisao srednju skolu, sdp je dobio izbore u mome gradu, i neko "jak" nju ubaci u skolu za profesoricu.
Dobra, mlada,zgodna, tek dosla sa fakulteta. Sexy se oblacila, pravo izazovno, to suknjice neke, stiklice. A u meni tek tad i proradio nekako taj seksualni nagon. Samo sam je zagledao, i vodu sa usta briso. Tako da se i dan danas pitam, sta je pogresno u izjavi:"pipl mast trast az".
Sent from my Nokia 3310
- MOSALJOZE
#10 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
matematika
Što bi rekao Sidran djecu koja nisu nadarena za takvo nešto trebalo bi osloboditi odredjenih predmeta.Sreća pa sam se ja u srednjoj pravo "sikirao" za matematiku.
-
TheBuddhatet
#11 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Moj problem recimo, je bio programiranje. Profesorica je bila katastrofalna, nije dolazila na casove, a i kad je dolazila, stalno je bila nervozna i uzivala u ponizavanje svoje ucenike. Nakon toga, resila sam ipak pored svega da studiram programiranje jer mi je bio jako interesantan predmet i pokraj lose profesorice. Ali, neznanje i nacin na koji je nas profesorica "ucila" je ucinio svoje: programiranje slusam drugi put, ali ne odustajem.
- nOrMaLaC
#12 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Nacrtna geometrija sa tehnickim crtanjem sada na faksu 
-
macchiato
#13 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Matematika, fizika, hemija. Pokusavala sam uciti, ici na instrukcije, ali nula bodova. Jednostavno ne ide. Nit' sam razumjela, nit' me zanimalo.
Stvarno je bilo smijesno vidjeti moje knjizice i svjedocanstva, iz svih drugih predmeta petice i cetvorke, samo ovi pomenuti dvojke.
Naravno, to me nerijetko kostalo odlicnog uspjeha.
iz osnovne skole likovno i tehnicko... dvije lijeve za crtanje.
Stvarno je bilo smijesno vidjeti moje knjizice i svjedocanstva, iz svih drugih predmeta petice i cetvorke, samo ovi pomenuti dvojke.
Naravno, to me nerijetko kostalo odlicnog uspjeha.
iz osnovne skole likovno i tehnicko... dvije lijeve za crtanje.
- newlevel
#14 Re: AW: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fa
Programiranje je malo zeznut predmet. Mislim da za srednju skolu nemamo adekvatnu literaturu. A i tesko je prenijeti znanje za relativno kratko vrijeme. Da bi se programiranje dobro shvatilo treba se krenuti od nule, a to bi trajalo podosta dok bi vecina naucila, jos ako je grozna profesorica kao u tebe, tu nastaje problem.TheBuddhatet wrote:Moj problem recimo, je bio programiranje. Profesorica je bila katastrofalna, nije dolazila na casove, a i kad je dolazila, stalno je bila nervozna i uzivala u ponizavanje svoje ucenike. Nakon toga, resila sam ipak pored svega da studiram programiranje jer mi je bio jako interesantan predmet i pokraj lose profesorice. Ali, neznanje i nacin na koji je nas profesorica "ucila" je ucinio svoje: programiranje slusam drugi put, ali ne odustajem.
Kada sam ja ucio programiranje u srednjoj skoli, sta god da pitam sta je ovo, kaze profa:" To tako treba", ne ulazeci u detalje, tek kroz fakultet sam shvatio sta je sta.
Sent from my Nokia 3310
-
TheBuddhatet
#15 Re: AW: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fa
Tako je. Kao sta sam pomenula, programiranje je vrlo interesantan, ali eto, u mom slucaju i na moju "srecu", pala mi je totalno nezainteresovana profesorica so veoma los pedagoski pristup. Slazem se da nemamo literaturu, uostalom dodatni problem je sto po meni, taj predmet treba da se uci prakticno, na kompjuter. Nebitno dali je srednja skola u pitanje, profesor/ica trebala bi da pisati kodove na kompjuter, a prikazivati sta se desava na ucenike pomoci projektorom. E sad, tu se javlja i pitanje da skole nemaju projektor (nisam sigurna dali me razumete sta je to, zatoa sto ne poznajem vas jezik, ali mislim na onu napravu koja omogucuje prikazivanje prezentacije ili video - materijale na beloj povrsini)newlevel wrote:Programiranje je malo zeznut predmet. Mislim da za srednju skolu nemamo adekvatnu literaturu. A i tesko je prenijeti znanje za relativno kratko vrijeme. Da bi se programiranje dobro shvatilo treba se krenuti od nule, a to bi trajalo podosta dok bi vecina naucila, jos ako je grozna profesorica kao u tebe, tu nastaje problem.TheBuddhatet wrote:Moj problem recimo, je bio programiranje. Profesorica je bila katastrofalna, nije dolazila na casove, a i kad je dolazila, stalno je bila nervozna i uzivala u ponizavanje svoje ucenike. Nakon toga, resila sam ipak pored svega da studiram programiranje jer mi je bio jako interesantan predmet i pokraj lose profesorice. Ali, neznanje i nacin na koji je nas profesorica "ucila" je ucinio svoje: programiranje slusam drugi put, ali ne odustajem.
Kada sam ja ucio programiranje u srednjoj skoli, sta god da pitam sta je ovo, kaze profa:" To tako treba", ne ulazeci u detalje, tek kroz fakultet sam shvatio sta je sta.
Sent from my Nokia 3310
-
Gejmerofil
#16 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Najtezi predmet-zasigurno fizika,mislim zadaci iz nje.
I pismene vjezbe iz bosanskog.
I pismene vjezbe iz bosanskog.
- JohnnyS
#17 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Ja ne znam što ima biti teško ili komplicirano iz matematike, čista logika, uključiš mozak i zadatak se rješava sam od sebe... 
- cenecimoveocino
#18 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Muzicko
Likovno
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Likovno
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Cherry-Cherry
- Cherry-Cherry
#20 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
JohnnyS wrote:Ja ne znam što ima biti teško ili komplicirano iz matematike, čista logika, uključiš mozak i zadatak se rješava sam od sebe...
Meni je matematika uvijek bila draga. Nemaš tu šta da učiš, nekako sve ide samo od sebe.
- annoy
#21 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Sad na fakultetu me uglavnom muči programiranje.
Matematika je i meni u školi bila mrska, a sad mi je žao što se nisam više potrudila, jer znam da imam kapacitet za shvatiti, samo mi se nije dalo
Matematika je i meni u školi bila mrska, a sad mi je žao što se nisam više potrudila, jer znam da imam kapacitet za shvatiti, samo mi se nije dalo
- Kofer
#22 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Treba misliti,bome nije jednostavno one jenažbe i ostala sranja riješiti.Nemože svakom ići matematika.Tebi ide dobro matematika,ali zato neki drugi predmet nije.JohnnyS wrote:Ja ne znam što ima biti teško ili komplicirano iz matematike, čista logika, uključiš mozak i zadatak se rješava sam od sebe...
-
Mlad i Nevin
#23 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
U Oktobru pravac kod Ristike u kancelariju.nOrMaLaC wrote:Nacrtna geometrija sa tehnickim crtanjem sada na faksu
- W0LVERINE
#24 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
Zasad Matematika II! Jos nisam dosao do Matematike III,Fluida,Hidraulike... Mašala što ih ima! 
- Ma.Le.Na
#25 Re: Najproblematicniji predmeti u osnovnoj, srednjoj, fax?
jedino sto mi je zao, kada se osvrnem na svoje skolovanje, se odnosi na predmet historija
apsolutni promasaj u nasem sistemu
historiju ucimo tokom osnovnog i srednjeg skolovanja...to znaci...punih 8 godina!
za to vrijeme bi trebali postati eksperti..apsolutni poznavatelji tog gradiva
ni blizu..
uci se pogresno
potpuno pogresno
kroz historiju bi se trebao steci nacin razmisljanja i povezivanja, pogleda na svijet i uopce u svjetska previranja..razloge i sl.
ono sto nama ostane...ako i ostane..je poneki datum
zalosno
druge predmete ne bih previse analizirala..ali evo da spomenem par..
likovno kao umjetnost se takodjer ne obradjuje uopce na adekvatan nacin..muzicka kultura ..
sociologija kao i historija aposlutno pogresan pristup predmetu..zavrsi kao jedan od trecerazrednih predmeta koje nastrebas i polozis i zaboravis..
fiziku previse svode na razinu matematike..jako malo prakticnih primjera ..koje je lako izvesti i docarati..sva hemija se svede na H20 i gotovo ni jedan eksperiment
gledajuci ovako generalno, nasoj djeci bi puno puno korisnije bilo da prate nacionalnu geografiju..discovery i history kanale nego sto prate casove u skolama..
apsolutni promasaj u nasem sistemu
historiju ucimo tokom osnovnog i srednjeg skolovanja...to znaci...punih 8 godina!
za to vrijeme bi trebali postati eksperti..apsolutni poznavatelji tog gradiva
ni blizu..
uci se pogresno
potpuno pogresno
kroz historiju bi se trebao steci nacin razmisljanja i povezivanja, pogleda na svijet i uopce u svjetska previranja..razloge i sl.
ono sto nama ostane...ako i ostane..je poneki datum
zalosno
druge predmete ne bih previse analizirala..ali evo da spomenem par..
likovno kao umjetnost se takodjer ne obradjuje uopce na adekvatan nacin..muzicka kultura ..
sociologija kao i historija aposlutno pogresan pristup predmetu..zavrsi kao jedan od trecerazrednih predmeta koje nastrebas i polozis i zaboravis..
fiziku previse svode na razinu matematike..jako malo prakticnih primjera ..koje je lako izvesti i docarati..sva hemija se svede na H20 i gotovo ni jedan eksperiment
gledajuci ovako generalno, nasoj djeci bi puno puno korisnije bilo da prate nacionalnu geografiju..discovery i history kanale nego sto prate casove u skolama..
Last edited by Ma.Le.Na on 03/03/2014 12:59, edited 1 time in total.