Najprljaviji grad u BOSNI PONOSNOJ a i u Hercegovini takodje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BISCANIN2

#1 Najprljaviji grad u BOSNI PONOSNOJ a i u Hercegovini takodje

Post by BISCANIN2 »

Evo i snijeg se otopio prljavštine na sve strane ,kessa, limenki,pijeska za posipanje i rupa po cestama svud okolo nas .
Hajte da vidimo koji će grad se okititi titulom .
Predlažem Bihać :centar i i uže gradsko jezgro čisto , dalje prljavije ,dok u stambenim naseljima katastrofa nešto poput hirošime .
Prigradska naselja krcata tovarima koji nokom ne trbaju i divljim deponijama , rupe na svakom metru asfalta .
hary

Post by hary »

Srbac,Srbinje.Imena prljava...
Gollum

Post by Gollum »

Sarajevo, od centra ka predgrađu :D
dilayla

Post by dilayla »

Gollum wrote:Sarajevo, od centra ka predgrađu :D
jelte brazzo :-) posebno oko kosevskog stadiJona :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

najpljavije je kod Taleta :D:D:D
buhtelj

Post by buhtelj »

Nedavno sam bio u BIH.... osobno mislim da je to totalna katastrofa nenormalno je sve prljavo i sjebane ulice, parkovi, rijeke, "gradovi"... zbilja kao da bih stigao na Sandjak ili Abaniju ali 1970.... Ruku na srce ali daleko ruznije, neurbanije i bezuskusno "izgradjene" i prljavije drzave tesko mozes da vidis... Kada predjes CRO granicu i udjes u BIH imas feeling da si jednostavno na javnom odlagalistu EUROPSKOG SMECA I SMRADA...

Zalostno.......
Panasonic

Post by Panasonic »

buhtelj wrote:Nedavno sam bio u BIH.... osobno mislim da je to totalna katastrofa nenormalno je sve prljavo i sjebane ulice, parkovi, rijeke, "gradovi"... zbilja kao da bih stigao na Sandjak ili Abaniju ali 1970.... Ruku na srce ali daleko ruznije, neurbanije i bezuskusno "izgradjene" i prljavije drzave tesko mozes da vidis... Kada predjes CRO granicu i udjes u BIH imas feeling da si jednostavno na javnom odlagalistu EUROPSKOG SMECA I SMRADA...

Zalostno.......
Eh dobro da si mi to rekao, meni kad udjem u "CRO" najprljavije. alisvako imasvojemisljenje
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

buhtelj wrote:Nedavno sam bio u BIH.... osobno mislim da je to totalna katastrofa nenormalno je sve prljavo i sjebane ulice, parkovi, rijeke, "gradovi"... zbilja kao da bih stigao na Sandjak ili Abaniju ali 1970.... Ruku na srce ali daleko ruznije, neurbanije i bezuskusno "izgradjene" i prljavije drzave tesko mozes da vidis... Kada predjes CRO granicu i udjes u BIH imas feeling da si jednostavno na javnom odlagalistu EUROPSKOG SMECA I SMRADA...

Zalostno.......
...ako si kakvocom svoga teksta htio dati primjer sta je smece i smrad, onda si zasigurno uspio...
Prenj

Post by Prenj »

Panasonic wrote:

Zalostno.......
Eh dobro da si mi to rekao, meni kad udjem u "CRO" najprljavije. alisvako imasvojemisljenje
Da ne zivis mozda na vrhu Treskavice?
Jos samo na takvim mjestima nema smeca.
Pogana vlast - prljava drzava
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

hary wrote:Srbac,Srbinje.Imena prljava...
Srbac, srbinje... hary.... :oops:

:-)

;)
Fair Life

Post by Fair Life »

Panasonic wrote:Eh dobro da si mi to rekao, meni kad udjem u "CRO" najprljavije. alisvako imasvojemisljenje
A tek kad predjes granicu Slovenije... ili kad udjes u EU. Moras nos zacepiti.

Cujemo li se profesore ?
hary

Post by hary »

Jaranuopancima wrote:
hary wrote:Srbac,Srbinje.Imena prljava...
Srbac, srbinje... hary.... :oops:

:-)

;)
...reče jaran U OPANCIMA... :D
lejlica

Post by lejlica »

tuzla
lola181

Post by lola181 »

po svemu sudeci mostar

znate sta su oni iz UNESCO-a rekli

kad ocistite ulice zovite nas ponovo
Panasonic

Post by Panasonic »

Fair Life wrote:
Panasonic wrote:Eh dobro da si mi to rekao, meni kad udjem u "CRO" najprljavije. alisvako imasvojemisljenje

Cujemo li se profesore ?
U Minhenu i Stutgartu nasli neke cestice fine prasine - ima ih previse. Ljudi u Njemackoj zbog toga umiru (cini mi se oko 45000 godisnje)
baja_honolulu

Post by baja_honolulu »

kakanj naprimjer,
ko dade ovakvo ime mjestu?
Katarina Velika

Post by Katarina Velika »

Panasonic wrote:

Zalostno.......
Pa zaobidji je u sirokom luku, idi u srbiju ili tursku mozda ces se prijatnije osjecati
Prenj

Post by Prenj »

Panasonic wrote:
Fair Life wrote:

Cujemo li se profesore ?
U Minhenu i Stutgartu nasli neke cestice fine prasine - ima ih previse. Ljudi u Njemackoj zbog toga umiru (cini mi se oko 45000 godisnje)
Ma ja, neka nama naseg dragog smeca, a nek Svabe crknu od prasine.
CROCOP

Post by CROCOP »

Kakva drzava takva i kultura zivljenja. Na Mari(ji)n(om) dvoru, ako pokusate uci u bilo koju od zgrada kroz ulaz iz dvorista, imate 99% sanse da vas lakse a bome i teze (ovisi ako je dan odvozenja kabastog otpada) ozljedi objekat iz zraka, bacen s nekog od prozora. Uostalom, to je mozda samo u Centru???? :-)
Drugi gradovi me trenutno ne zanimaju, jer mislim da je najvaznije prvo srediti ispred svoje kuce pa tek onda ic' dalje, ali Sarajevo je definitivno ruglo...
A sto se tice onoga sto je netko maloprije spomenuo da kad se predje granica sa CRO, dobije se osjecaj da se uslo ne znam gdje, mislim da i nije puno pogrijesio. Primjer, granicni prijelaz Bosanski Brod! Onog momenta kad udjete u B. Brod imate osjecaj da ste usli u tamni vilajet, ovaj put mislim cisto s ekoloskog stanovista, ne uzimajuci u obzir table poput Welcome to RS i materijale slicnog porijekla... A onda od Broda, preko Dervente, Doboja, Maglaja, Zenice do Sarajeva pa ljudi isto kao da vozite kroz jedno veliko odlagaliste smeca. Samo pogledajte obale Bosne (rijeke). Mislim da mozete naci vecinu dijelova za sve Koncarove, Obodin i ine shporete, dijelove za ficu, stojadina i sl. ukljucujuci i citave karoserije. A o PVC ambalazi da i ne govorimo, neako je vec sazivila s prirodom :-(
A sto se tice Njemacke i ostalih EU zemalja pa cak i Hrvatske mislim da je sasvim bespotrebno to uopce dovodit u pitanje. 100% znam da ako nista drugo, nigdje u HR nema onakvog prizora poput Bosne (rijeke). I da napomenem, NITI U JEDNOM dijelu ovog teksta ne aludiram niti provlacim neki nacionalni ili bilo koji drugi slican momenat nego iskljucivo EKOLOSKI (ovo je za one sto ce udarit po nacionalnom ili patriotskom osnovu).
Stoga, umjesto sto onog "sandjakliju" napadate osjecajuci neku CRO prijetnju, promislite i vidite stvarno gdje i kako zivite...
Prenj

Post by Prenj »

Negdje izmedju Doboja i Kotorskog, na samoj obali Bosne, smece istresaju iz kamiona u rijeku :sad: :sad: :sad:
libertyBiH

Post by libertyBiH »

slazem se sa copom.......................
Za neke ovde treba dodatno doskolovavanje kako i dje bacati smece i drzati okolis cist...............BRUKA I SRAMOTA
Post Reply