danas wrote:Sarafcina wrote:danas wrote:opet nisi nista skontao, brinem se pomalo vec...

ja cijelo vrijeme govorim jedno te isto, a sad sam 'nadosla'

(prije ce biti da si poceo citati umjesto biflati svoje napamet)... neise...
za kraj, skontasmo sad da su TVOJI cejfovi oni koji treba da se pikaju i uzimaju kao norma ponasanja

i ne, necu spominjati nicije licemjerje i dvostruke standarde, niti cu ti reci da si nenormalan zbog iracionalne mrznje prema ljudima koji te NICIME ne ugrozavaju -- vec cu reci da jednostavno i ne izlazis iz kucu da ne dao bog slucajno ne sretnes kojeg pedera... zarazan je pederluk, moze ti preci

pa brate sjedi i pusi (kome hoces

) u svoja 4 zida -- to je recept koji drugima dajes, pa ne vidim razloga da ga se i sam ne pridrzavas...
enough said...
nadosla dakako

...
od apsolutne podrske apsolutnoj zabrani pusenja do stava da gazda kafane pravi pusacku ili nepusacku kafanu (sto je meni sasvim OK).
jos da se slozimo da pored zabrane postoje i rjesenja koja ukljucuju i preciscavanje i ventilaciju i bise super

.
nego bezze rastezes temu

ni zoofili ni tebe ni mene ne ugrozavaju, pa ih ja stavljam u isti kos sa pederima.
gdje sam ja napisala ovo podebljano??? svo vrijeme govorim da me se jebe ko sta radi i da ne ulazim u bilo ciji licni izbor, ali da u bosni nema opcija za nepusace jer je defaultna i normatvna situacija PUSENJE UVIJEK I SVUDA. a ako i postoji neki zakon razdvajanja pusackih zona -- niko ga se ne pridrzava. to je sve. protiv sam pusenja u javnim i obrazovnim institucijama (gdje osoba nema izbora ici u neku drugu 'nepusacku' opstinu), kao i u situacijama putovanja javnim prevozom recimo (gdje default treba da je NEpusenje, a ti ako hoces, otvori sebi avionsku kompaniju pa liferuj pusace do tokija). glede kafica i restorana -- post u kojem je opisana regulacija pusenja u londonu je ono sto smatram optimalnom solucijom, i to sam i rekla poslije tog posta i dodatno pojasnila (mislim nicku seljak_cojek). nigdje se i nikada nisam zalagala za apsolutnu zabranu (duhan je legalan produkt, kao i alkohol -- a zalazem se i za legalizaciju ostalih 'poroka')... za razliku od tebe, ne patim od laznog morala.
ono sto mi smeta i na sta sam reagovala je opsta posast 'ugrozenosti' danas, koja je kulminirala u ovom borisovom tekstu u kojem smo eto stigli i do toga da se pusaci porede sa jevrejima. jer doista, nema haman NIKO ugrozeniji od pusaca, takva je njihova tuzna sudbina... te reagujem na idiotsko poredjenje pusaca sa zatocenicima ausvica, kao i jednako glupo (i apsolutno netacno) poredjenje pusenja sa karijesom ili lomom ruke. o tome pisem. a to sto su u tvom pusackom strahu velike oci, pa se ti u svojoj 'ugrozenosti' nasao pravdati i razvlaciti (iz ausvica valjda

) iz cistog inata i sujete -- ipak nije moj problem. de sad zapali jednu pa smiri malo, nece ti nista biti, ne brini se. ni za sebe, ni za rudare, a najmanje za pedere. jer za razliku od second-hand dima, pederluk nije zarazan i jos niko nije umro susrecuci pedere na ulici.
ma ja sam ti frisak iz londona i ta solucija je mozda bila negdje do prvog jula. sad sam svjedocio da konobar i sanker na smjenu izlaze ispred kafane da zapale... jerbo vise nema pusenja...iliti na snazi je apsolutna zabrana... koja je smijesna u mnogim aspektima. npr zabranjeno je pusenje na zeljeznickoj stanici... ono zeljeznicka ko negdje u Cekrcicima, nema zivog roba nigdje, dvije pruge, komad strehe, ograda i naravno obavijest da je na zeljeznickoj zabranjeno pusenje (stroga zabrana u svjetlu zakona koji je stupio prvog jula).
a to sto pusaci vise ne smiju zapaliti na toj stanici, kao ni na letu do Tokija... sami su krivi. Ali to je vec problem sto danas imas haman pa cjelokupne nacije koje su obrazovane kampanjama i reklamama... naravno prica za sebe, ali je tako. ja nikada nisam bio za to da se neko gusi u pusackom dimu, ako to ne zeli. Ni sam ne zelim da boravim na zagusljivim mjestima. Ali, kada nepusacka briga za vlastito zdravlje predje u nepusacko-histericni sadizam... dovidjenja i prijatno.
A znas i sama o cemu Dezulovic pise..... covjek se (opravdano) buni sto mu zivotom danas upravljaju kojekakvi lobiji, gdje je pitanje i ceifa i zdravlja predstavljeno samo sa "koga i koliko to kosta" ... a poenta nije u jevrejima, nego u onima koji su tlacili jevreje tada i da slicni njima danas pokusavaju da tlace pusace (bez navodjenja nacina)... i covjek samo poentira ... danas su pusaci ti koji se sikaniraju.... i pita se ko ce biti sutra? Mozda pederi? Ali si ti taj dio ocito profulala...
a pricu o tome kakav sam ja ... mozes okaciti macku o rep

... niti si ti meni referentna tacka, niti ja tebi

. tebi tvoj moral, meni moj

.a ako ti se bas toliko diskutuje moj moral, eto ti otvori temu

.