Najprije su odveli pušače

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Kurt_Kombajn wrote:ma jah, ba...tehnicka dostignuca su tehnicka dostignuca. u to se ne smije barcat. kao atomska npr.

ili, hajmo vako: nista ideologija, nista supljiranje, nista filozofija.

ja tvrdim da jedan pusac za cijelog svog zivota, e sve da samo jednu cigaru na drugu stikla, ne moze proizvesti toliko opipljive stete za zdravlje kao jedan jedini sesnaestosatni let za tokio.

uzmemo papir i izracunamo.

po paklo cigara :D

a kad uzmemo u obzir da se veliki dio letova odvija iz cistog CEJFA, kao i to da je ogroman dio poslovnih letova potpuno nepotreban, dobijamo temu
"o licemjerstvu i upranju prstom na drugoga".
Æejf ti je let u USA... Prokleta firma... Nego ti promijeni posao i radi samo gdje ¹alju u krugu oko 2km da ti ne treba nikakvo prevozno sredstvo...

Jes da æe posao mo¾da biti lo¹iji ali nema veze barem ne leti¹ jer te firma tjera, a ni ne vozi¹, a ta ista firma ti je zanimljiva zbog fine plate, a fina plata ti treba æejfa radi... Vidi¹ da mo¾emo silovati argumente po ¾elji i potrebi...

Auto/kamion/voz/termoelektrana/avion je DRU©TVENA POTREBA... Cigareta je - LIÈNI ÆEJF, HIR, BOLEST kako god ti ¾eli¹ da opi¹e¹... Neèija POTREBA se mo¾e tolerisati ali hirovi nema potrebe...
rashid

Post by rashid »

ztluhcs wrote:
rashid wrote: Sta sirotinjska? BiH? Nemoguce! Vidis da imamo pametnjakovica na exportiranje! Valja to sve roditi ....
Nego rasho de ti nama reci kako je to u mrskoj Sloveniji u kojoj si odrastao?

Ovako nekako?

Slovenija zabranjuje pušenje na javnim mjestima

Kaznu od 125 eura morat će platiti pušači koji budu uhvaćeni na djelu u prostorijama u kojima je pušenje zabranjeno.
Slovenija od nedjelje uvodi zabranu pušenje na javnim mjestima, kao i prodaju duhana mlađima od 18 godina, prema zakonu koji je u lipnju izglasan u parlamentu.

Prema novim mjerama koje stupaju na snagu u subotu u ponoć, pušenje će biti zabranjeno u svim zatvorenim javnim prostorima, osim u onima u kojima su posebno uređene prostorije za pušače - u hotelima, restoranima, psihijatrijskim bolnicama i zatvorima.

Kaznu od 125 eura morat će platiti pušači koji budu uhvaćeni na djelu u prostorijama u kojima je pušenje zabranjeno.

No, zbog nedovoljno jasnih uputa o uređenju pušačkih zona na radnom mjestu i na nekim javnim mjestima, većina pušača će cigarete vjerojatno gasiti na ulici, upozorava dnevni list Delo.

Novi zakon zabranjuje od nedjelje i prodaju cigareta i drugih duhanskih proizvoda malodobnim osobama, dok je dosad donja granica bila 15 godina.
Vidis, tamo isti pametnjakovici kao u BiH!
sibelius

Post by sibelius »

zena wrote:
Pearl wrote:
zena wrote: tacno... treba da se kafici pobrinu da iako duhanish...sad.. nisi stoka... malo da urede prostor :D da mirishi :oops: ciste pepeljare i tako to...
nije to bona isplativo.. znas ti koliko kosta da ugradis ventilaciju?? c c c c.... a i ne mogu konobari samo pepeljare mijenjati.. ko ce pica nositi.. nije ti ovo zapad... mi smi sirotinjska zemlja....

a jos kad se najedes.. pa zapalis... nema veceg meraka... za citavu kafanu :D:D:D:D:D:D ti su mi trenuci najmiliji ... : povrac:
nek zakon ne vrijedi za kafice (lijepo ljeto i otvoreni prostori), ali bar gdje se hrana sluzi, da ne moramo da "uzivamo" u dimu dok jedemo...

ma enjoy bosnia :D:D:D:D
pouka...
:D ne valja se hraniti u restoranima... vidi sta bi s pomodorinom... ccc

p.s.
duhan treba zabraniti. duhandzijama dati prostor koji ne bi ugrozavao druge...vrlo mali... ako imaju djecu uvesti i kucne kontrole. Ozbiljna sam.
Dezulovic je u ovom tekstu vjezbao. Tekst lezi na klimavim postavkama, iako je majstorski. Svrha je sam sebi. I duhandzijama...godi, iako znaju da... uglavnom nije u pravu.
hello mr. kant :lol:
realna do boli

Post by realna do boli »

Cijeli tekst moze naci na sarajevo-x.com :D

Najviše iznenađuju rezutati veza s prijateljima. Ukoliko se radilo o površnijem prijateljstvu, šansa pojedinca da postane debeo povećavala se za 57 posto ako se prijatelj udebljao. No, ako se radi o čvrstom uzajamnom prijateljstvu, onda, u slučaju da se jedan od prijatelja udeblja, rizik za drugoga da mu kilogrami „odu gore“ skače na 170 posto!

"Zaprepastilo nas je kad smo ustanovili da ljudi koji su udaljeni stotinama milja imaju jednak utjecaj na tjelesnu težinu svog prijatelja kao i oni koji su mu 'vrata do vrata'. To sugerira da se ne radi o zajedničkom druženju, pa tako i jedenju iste hrane, u istim restoranima, nego da se radi o razmjeni ideja," kazao je sociolog James Fowler sa Sveučilišta Kalifornije, i jedan od autora studije.

Znanstvenici kažu da je ovo prvi put, kako se čini, da ljudi jedni druge zaraze nezaraznom bolešću. Oni prognoziraju da bi studija mogla rezultirati novim poljem rada u struci – medicini društvenih veza.

Neprijatelji broj 1 i 2..dole pusaci i debeli..cekamo treceg :D
debela

Post by debela »

realna do boli wrote:Neprijatelji broj 1 i 2..dole pusaci i debeli..cekamo treceg :D
jebote, nigdje vise nisam prispjela :shock:
danas

Post by danas »

ma jebe me se... nisam pusac, imam idealnu visnu i tezinu, i savrsene zube :D :D
ko vas sljivi, nek vas odvedu :oops: :D
debela

Post by debela »

danas wrote:ma jebe me se... nisam pusac, imam idealnu visnu i tezinu, i savrsene zube :D :D
ovakve izjave postujem, a ovo supljiranje na pet strana, umotano i okolo kole :roll: kazes jasno gadite mi se, fuj ste, bla bla truc i ljepota.
realna do boli

Post by realna do boli »

debela..nemoj se sekirati ..uskoro se biti posebne prostorije i za debele..pa za celeve..pa za "pedere" (sorry)..pa za bolesne ..idealni ce samo izmisljati jos i jos da ih neko nedaj boze ne zarazi...tja...
danas

Post by danas »

debela, znas me :D :D -- that's me... :oops: :kravata:

Image
Last edited by danas on 06/08/2007 18:25, edited 1 time in total.
debela

Post by debela »

realna do boli wrote:debela..nemoj se sekirati ..uskoro se biti posebne prostorije i za debele..pa za celeve..pa za "pedere" (sorry)..pa za bolesne ..idealni ce samo izmisljati jos i jos da ih neko nedaj boze ne zarazi...tja...
neka bude ali vidjecemo ko ce kome da se vrati :D
danas

Post by danas »

debela wrote:
realna do boli wrote:debela..nemoj se sekirati ..uskoro se biti posebne prostorije i za debele..pa za celeve..pa za "pedere" (sorry)..pa za bolesne ..idealni ce samo izmisljati jos i jos da ih neko nedaj boze ne zarazi...tja...
neka bude ali vidjecemo ko ce kome da se vrati :D
pomirite se :D jaci smo :D vase je proslo :oops: :D :P

PS samo da dodam -- meni pederi ni najmanje ne smetaju, za razliku od ovih oku neprijatnih spodoba koji me ugrozavaju kako zdravstveno tako i estetski... :D pederi generalno imaju dobre zube i sofisticiran ukus :D za njihovo tamanjenje se obrati kolegi sarafcini, njemu smetaju (iz meni nepoznatih razloga)...

pa toliko o licemjerju... :wink:
van Basten

Post by van Basten »

Koliko vidim opet ista tema sa istim stavovima i istim sastavima suprostavljenih tabora... sve je isto, samo se pušakči prostor uveliko smanjuje. Kada niko od nas ne bude pušio, kada izbrišemo svaki trag postojanja cigareta na ovom svijetu, životni vijek će nam se produžiti na nevjerovatnih 130 godina, od čega ćemo nekih 30-40 biti vezani za krevet, al šta koga briga... bitno je da će biti 100% zdravi.
How yes no :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Image
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

debela wrote:
danas wrote:ma jebe me se... nisam pusac, imam idealnu visnu i tezinu, i savrsene zube :D :D
ovakve izjave postujem, a ovo supljiranje na pet strana, umotano i okolo kole :roll: kazes jasno gadite mi se, fuj ste, bla bla truc i ljepota.
white trash :D pusenje nije vise u modi :D pored toga sto je krajnje opasna i skupa zajebancija ne smijemo zaboraviti ni to da je pusenje krajnje neestetski. zubi zute i smrdi insanu iz usta :D ja kako sam prestao pusiti zube perem samo jednom sedmicno :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:
Sarafcina wrote:
ztluhcs wrote: Sve dok ti dimi¹ na odreðenim mjestima (izolovanim) meni nije problem...
Ali naljepnica "ovo je pu¹aèki stol" 1m od nepu¹aèkog i bez pregrade nije to...

jarane, ja kad odem na truhli zapad, ne idem jesti tamo gdje se sluzi svinjetina. zasto.... pazim na svoje zdravlje .... ok?
objasni mi zasto ti ili bilo ko drugi sjedite na mjestu gdje udisete duhanski dim, a na tv su juce rekli da je kancerogen? koji klinac trazis tamo?
ne sjedimo na tom zapusenom mjestu zato sto hocemo nego zato sto moramo u 99% slucajeva. jer u bosni nema jos restorana ili kafica da je samo za ne/pusace. eto zasto. to je kao da ti ides na cevape a svuda default cevapi sa prasetinom. ja ti naravno mogu reci ko te jebe, pravi cevape kuci i ne idi vani da jedes, ali lijepo bi bilo imati izbora, zar ne?

ono sto ti nikako da skontas je da je default nepusacka zona a da je izlaganje dimu od cigare (ili seksu bez kurtona) licni izbor. ako gazda i radnici u soganovom kaficu hoce da imaju pusacki kafic, treba da imaju. ako neko zeli da organizuje pusacke letove u tokio, neka organizuje ako mu se to finansijski isplati... ponavljam po stoti put da svako treba da ima licnu slobodu sta da radi sa sobom, pa ako hocu da odem u kafic u kojem se dimi otici cu svjesno. ali ne zelim da budem prisiljena na to u nedostatku drugog izbora. jer moje pravo da ne budem otrovana je ipak vece od tvog 'prava' da me trujes u avionu (da, preije nego zaboravim -- zivim u zemlji u kojoj su svi ovi zakoni koji regulisu second-hand smoke su doneseni relativno nedavno, od toga da se ne smije pusiti u kinima i bolnicama pa do zabrane pusenja u avinima).

a opet lupetas randomly. naravno da se ne zalazem za zabranu alkohola kao sto se ne zalazem ni za zabranu duhana, niti sam to igdje rekla. licno sam za legalizaciju -- a time i regulaciju -- svega... od marihuane do prostitucije. nek radi ko sta hoce, zivo me se jebe, sve dok ne moram ja da to trpim bez svoje volje i mogucnosti izbora. u tome je slicnost izmedju pijanca za volanom i tvog dimljenja u avionu recimo -- sto neko bez svoje volje postaje zrtva necijeg poroka. o rudnicima te vec sahbaz pricepio pa da ne ponavljam (a i ovo ponavljam po stoti put, postajes naporan :D )...

i za kraj -- optuzivati za licemjerje i uciti me toleranciji me ipak nece delegat koji bi zabranio pederima da postoje, iako mu isti ne ugrozavaju ni zivot ni zdravlje kao sto on ugrozava drugima... :wink:

i uostalom, koji qurac imas ti da zalazis u kafane u kojima se ne pusi :D

a da se ti odlucis sta zelis da kazes ;)
ja nemam problem s tim da postoje pusacke i nepusacke kafane, nego ti imas problem sa postojanjem pusackih ;) i oko toga jeste cijela prica ;). stoga, skontaj sta zelis da kazes ;).

ja nikad ne bih sjedio u kafani za koju znam da ima bilo sta otrovno ili radioaktivno (osim duhanskog dima prema kojem naravno imamo suprostavljenje stavove).
ti sebi otvori kafanu i radi u njoj sta god zelis. zabrani pusenje. ali ti ides u kafane gdje ti smeta dim (ko fol zdravlje ;)) i sad bi ga zabranila da bi tebi bilo fino i ugodno?!!? tolerantno.. nema sta :D

ja se nigdje ne busam u prsa svojom tolerancijom, ti si ta koja to istice... ali prica drugacije :). a valjda ne moram biti zensko, da bih mogao primjetiti da je neka osoba zneskog pola? i kakve veze onda ja imam s tolerancijom? trk na casove kod sahbaza :P ;).

a za sve ono gore boldirano, ja nikad nisam reko da svaka kafana bude pusacka, nego sam u potpunosti saglasan da to treba gazda odrediti (i cini mi se da smo se onda i slozili ;)) . A ja kao musterija cu birati. ti sebi otvori kafanu bez duhana i to je tvoje pravo, ali drago mi je da si makar malo nadosla pa skontala o cemu se radi.
uopste se necu buniti da sve cevabdzinice na svijetu pocnu stavljati prasetinu (ili psece meso, ako vec hoces krajnosti)... ja jednostavno necu jesti cevape i cao. a te vase zelje da po svojim ceifovima upravljate kako treba da izgleda svijet i kako treba da se svako ponasa.... e to je onaj dio koji je meni interesantan... drago mi je da si shvatila poentu analogije, da je ono sto se sada radi pusacima vrlo blisko prohibiciji alkohola ili mozda hipotetickoj zabrani svinjetine u muslimanskom Sarajevu.

i za pedere.... mene zivo zaboli sta ko radi u spavacoj sobi. ulica je sasvim druga stvar i imam i pravo na misljenje i pravo na svoje vidjenje normalnog. Ili ces mi ti mozda reci da nemam ili da sam nenormalan zbog toga ;)? Ili je tvoja definicija tolerancije "ono sto se meni svidja to je OK, a sve ostalo nije" i zbog toga sam ja mjerodavna reci ko ima pravo na etiketu tolerantan? Duboko :D, nema sta :). bez ikakve zelje da sirim ovu diskusiju u tom pravcu, imas PP i bujrum.. pa mozemo i na tu temu.

i samo da dodam za rudare i shabaza... tema koju spominjes je ostala nedorecena ... a nakon povratka nije bilo smisla da se vadi iz naftalina. naravno ako zelis da je vratis, vrlo radu cu ucestvovati samo da pokazem koliko je samo licemjerja u svemu. ne ne ;) ne moras se prepoznavati, pricam o onom drustvenom licemjerju.. :).mene cijela ova prica nimalo ne pogadja :) ja sam ovdje samo djavolji advokat :D. a i za ostale da se zna, i na zapadu je sve pocelo ... sa ko fol zastitom nepusaca. koje niko nikad da zastiti od izduvnih gasova i smoga.
danas

Post by danas »

opet nisi nista skontao, brinem se pomalo vec... :-) ja cijelo vrijeme govorim jedno te isto, a sad sam 'nadosla' :D (prije ce biti da si poceo citati umjesto biflati svoje napamet)... neise...

za kraj, skontasmo sad da su TVOJI cejfovi oni koji treba da se pikaju i uzimaju kao norma ponasanja :lol: i ne, necu spominjati nicije licemjerje i dvostruke standarde, niti cu ti reci da si nenormalan zbog iracionalne mrznje prema ljudima koji te NICIME ne ugrozavaju -- vec cu reci da jednostavno i ne izlazis iz kucu da ne dao bog slucajno ne sretnes kojeg pedera... zarazan je pederluk, moze ti preci :D pa brate sjedi i pusi (kome hoces :P ) u svoja 4 zida -- to je recept koji drugima dajes, pa ne vidim razloga da ga se i sam ne pridrzavas...

enough said...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:opet nisi nista skontao, brinem se pomalo vec... :-) ja cijelo vrijeme govorim jedno te isto, a sad sam 'nadosla' :D (prije ce biti da si poceo citati umjesto biflati svoje napamet)... neise...

za kraj, skontasmo sad da su TVOJI cejfovi oni koji treba da se pikaju i uzimaju kao norma ponasanja :lol: i ne, necu spominjati nicije licemjerje i dvostruke standarde, niti cu ti reci da si nenormalan zbog iracionalne mrznje prema ljudima koji te NICIME ne ugrozavaju -- vec cu reci da jednostavno i ne izlazis iz kucu da ne dao bog slucajno ne sretnes kojeg pedera... zarazan je pederluk, moze ti preci :D pa brate sjedi i pusi (kome hoces :P ) u svoja 4 zida -- to je recept koji drugima dajes, pa ne vidim razloga da ga se i sam ne pridrzavas...

enough said...
nadosla dakako ;)... od apsolutne podrske apsolutnoj zabrani pusenja do stava da gazda kafane pravi pusacku ili nepusacku kafanu (sto je meni sasvim OK).
jos da se slozimo da pored zabrane postoje i rjesenja koja ukljucuju i preciscavanje i ventilaciju i bise super :).
nego bezze rastezes temu ;)
ni zoofili ni tebe ni mene ne ugrozavaju, pa ih ja stavljam u isti kos sa pederima.
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

Image
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Joj price, majko mila...

Kao prvo, koju god varijantu odaberete u pitanju je diskriminacija... Ako dopustite ljudima da javno puse to je diskriminacija nepusaca, a ako im ne dopustite to je diskriminacija pusaca i to je valjda jasno, zlatne sredine nema...

Ali meni je cudo jedno koliko se ljudi slomise oko pusenja kao glavnog problema na svijetu... Bog zna koliko posto svijeta je predebelo (hebet bolesti), zagadjenje okolisa i klimatske promjene su drasticne (Amerika i Kyoto, naravno da nece ljudi ekonomiju dirati, pa ja), zivotinje se hrane svim i svacim, pa se bojimo haman ista pojesti, virusa nekih na sve strane, ali sad kad je pusenje ukinuto, mozemo svi odahnuti...

Neka se zakoni uvode, ja cu ih postovati, ako se ne mogne u kaficima pusiti, a meni se bude pusilo, necu ni ici u kafice, pa svakom svoje, samo nek' smo zdravi...

Btw. ja nisam za propagiranje pusenja, ali nekako mi se cini da smo krenuli s pogresnog kraja...

Pozdrav...
harisl

Post by harisl »

Ma hajde molim te, covjek kupi kutiju cigara za 6 dolara, da drzavi od toga jedno 3.5 na porez (da se nepusacima naprave sportske dvorane i grijane autobuske stanice), a onda opet nema gdje zapaliti. Da je kakva demokratija, trebalo bi svaku noc pobrojati u kafani kol'ko kojih ima pa onda odluciti jel' to pusacka, ili nepusacka kafana.
Ah kad ostavim pusenje, pa skupim para da kupim njivu da posijem 10 dunuma duhana pa da onda mogu smirom zapaliti....
danas

Post by danas »

Sarafcina wrote:
danas wrote:opet nisi nista skontao, brinem se pomalo vec... :-) ja cijelo vrijeme govorim jedno te isto, a sad sam 'nadosla' :D (prije ce biti da si poceo citati umjesto biflati svoje napamet)... neise...

enough said...
nadosla dakako ;)... od apsolutne podrske apsolutnoj zabrani pusenja do stava da gazda kafane pravi pusacku ili nepusacku kafanu (sto je meni sasvim OK).
jos da se slozimo da pored zabrane postoje i rjesenja koja ukljucuju i preciscavanje i ventilaciju i bise super :).
ni zoofili ni tebe ni mene ne ugrozavaju, pa ih ja stavljam u isti kos sa pederima.
gdje sam ja napisala ovo podebljano??? svo vrijeme govorim da me se jebe ko sta radi i da ne ulazim u bilo ciji licni izbor, ali da u bosni nema opcija za nepusace jer je defaultna i normatvna situacija PUSENJE UVIJEK I SVUDA. a ako i postoji neki zakon razdvajanja pusackih zona -- niko ga se ne pridrzava. to je sve. protiv sam pusenja u javnim i obrazovnim institucijama (gdje osoba nema izbora ici u neku drugu 'nepusacku' opstinu), kao i u situacijama putovanja javnim prevozom recimo (gdje default treba da je NEpusenje, a ti ako hoces, otvori sebi avionsku kompaniju pa liferuj pusace do tokija). glede kafica i restorana -- post u kojem je opisana regulacija pusenja u londonu je ono sto smatram optimalnom solucijom, i to sam i rekla poslije tog posta i dodatno pojasnila (mislim nicku seljak_cojek). nigdje se i nikada nisam zalagala za apsolutnu zabranu (duhan je legalan produkt, kao i alkohol -- a zalazem se i za legalizaciju ostalih 'poroka')... za razliku od tebe, ne patim od laznog morala.

ono sto mi smeta i na sta sam reagovala je opsta posast 'ugrozenosti' danas, koja je kulminirala u ovom borisovom tekstu u kojem smo eto stigli i do toga da se pusaci porede sa jevrejima. jer doista, nema haman NIKO ugrozeniji od pusaca, takva je njihova tuzna sudbina... te reagujem na idiotsko poredjenje pusaca sa zatocenicima ausvica, kao i jednako glupo (i apsolutno netacno) poredjenje pusenja sa karijesom ili lomom ruke. o tome pisem. a to sto su u tvom pusackom strahu velike oci, pa se ti u svojoj 'ugrozenosti' nasao pravdati i razvlaciti (iz ausvica valjda :?) iz cistog inata i sujete -- ipak nije moj problem. de sad zapali jednu pa smiri malo, nece ti nista biti, ne brini se. ni za sebe, ni za rudare, a najmanje za pedere. jer za razliku od second-hand dima, pederluk nije zarazan i jos niko nije umro susrecuci pedere na ulici.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:
Sarafcina wrote:

enough said...
gdje sam ja napisala ovo podebljano??? svo vrijeme govorim da me se jebe ko sta radi i da ne ulazim u bilo ciji licni izbor, ali da u bosni nema opcija za nepusace jer je defaultna i normatvna situacija PUSENJE UVIJEK I SVUDA. a ako i postoji neki zakon razdvajanja pusackih zona -- niko ga se ne pridrzava. to je sve. protiv sam pusenja u javnim i obrazovnim institucijama (gdje osoba nema izbora ici u neku drugu 'nepusacku' opstinu), kao i u situacijama putovanja javnim prevozom recimo (gdje default treba da je NEpusenje, a ti ako hoces, otvori sebi avionsku kompaniju pa liferuj pusace do tokija). glede kafica i restorana -- post u kojem je opisana regulacija pusenja u londonu je ono sto smatram optimalnom solucijom, i to sam i rekla poslije tog posta i dodatno pojasnila (mislim nicku seljak_cojek). nigdje se i nikada nisam zalagala za apsolutnu zabranu (duhan je legalan produkt, kao i alkohol -- a zalazem se i za legalizaciju ostalih 'poroka')... za razliku od tebe, ne patim od laznog morala.

ono sto mi smeta i na sta sam reagovala je opsta posast 'ugrozenosti' danas, koja je kulminirala u ovom borisovom tekstu u kojem smo eto stigli i do toga da se pusaci porede sa jevrejima. jer doista, nema haman NIKO ugrozeniji od pusaca, takva je njihova tuzna sudbina... te reagujem na idiotsko poredjenje pusaca sa zatocenicima ausvica, kao i jednako glupo (i apsolutno netacno) poredjenje pusenja sa karijesom ili lomom ruke. o tome pisem. a to sto su u tvom pusackom strahu velike oci, pa se ti u svojoj 'ugrozenosti' nasao pravdati i razvlaciti (iz ausvica valjda :?) iz cistog inata i sujete -- ipak nije moj problem. de sad zapali jednu pa smiri malo, nece ti nista biti, ne brini se. ni za sebe, ni za rudare, a najmanje za pedere. jer za razliku od second-hand dima, pederluk nije zarazan i jos niko nije umro susrecuci pedere na ulici.

ma ja sam ti frisak iz londona i ta solucija je mozda bila negdje do prvog jula. sad sam svjedocio da konobar i sanker na smjenu izlaze ispred kafane da zapale... jerbo vise nema pusenja...iliti na snazi je apsolutna zabrana... koja je smijesna u mnogim aspektima. npr zabranjeno je pusenje na zeljeznickoj stanici... ono zeljeznicka ko negdje u Cekrcicima, nema zivog roba nigdje, dvije pruge, komad strehe, ograda i naravno obavijest da je na zeljeznickoj zabranjeno pusenje (stroga zabrana u svjetlu zakona koji je stupio prvog jula).

a to sto pusaci vise ne smiju zapaliti na toj stanici, kao ni na letu do Tokija... sami su krivi. Ali to je vec problem sto danas imas haman pa cjelokupne nacije koje su obrazovane kampanjama i reklamama... naravno prica za sebe, ali je tako. ja nikada nisam bio za to da se neko gusi u pusackom dimu, ako to ne zeli. Ni sam ne zelim da boravim na zagusljivim mjestima. Ali, kada nepusacka briga za vlastito zdravlje predje u nepusacko-histericni sadizam... dovidjenja i prijatno.
A znas i sama o cemu Dezulovic pise..... covjek se (opravdano) buni sto mu zivotom danas upravljaju kojekakvi lobiji, gdje je pitanje i ceifa i zdravlja predstavljeno samo sa "koga i koliko to kosta" ... a poenta nije u jevrejima, nego u onima koji su tlacili jevreje tada i da slicni njima danas pokusavaju da tlace pusace (bez navodjenja nacina)... i covjek samo poentira ... danas su pusaci ti koji se sikaniraju.... i pita se ko ce biti sutra? Mozda pederi? Ali si ti taj dio ocito profulala...
a pricu o tome kakav sam ja ... mozes okaciti macku o rep :)... niti si ti meni referentna tacka, niti ja tebi :). tebi tvoj moral, meni moj :P.a ako ti se bas toliko diskutuje moj moral, eto ti otvori temu :).
danas

Post by danas »

pa jebemmu mater, moram li po milioniti put objasnjavati zasto pusac NIJE jednak jevreju ili pederu, i zasto borisovo poredjenje po tom pitanju nema NIKAKVE logike? pederi i jevreji nikoga svojim prisustvom i identitetom i javnim ponasanjem ne ugrozavaju zdravstveno (bas kao ni jaro sa slomljenom rukom ili karijesom) -- dok pusac ili pijanac za volanom to cine. jesmo li zaista toliko ugrozeni da necemo da vidimo razliku???

a neko bi vazda nekome uredjivao zivot, gledao u gace, lonac, krevet... evo crko od sekiracije, placem ugrozena. ono sto znam je sljedece -- znam da kada mene i moje licne cejfove (koji, btw, nisam primijetila da su ikoga otjerali u grob ili otrovali) neko pocne 'diskriminisati' ja necu liti suze kako odvedose prvo one sa talijanskim cipelama, pa onda one sa tiffany's prstenjem, pa onda one sa chanel-ovim parfemom. jer mi je to cheap shot, pa ako nemam sta bolje reci i boljeg nacina za buniti se -- onda se necu srozavati na taj nivo idiotluka i gluposti da poredim svoju 'patnju' sa ausvicom. i ako budem trazila poredjenja preko kojih ce se neko sazaliti nad mojim hudom sudbinom ovisnice o talijanskim cipelama, makar cu naci poredjenja koja imaju smisla i logike... that is all...

a glede tvog morala... vala, i za njega me se zivo jebe (ko i tebe za moj moral uostalom) -- bila je to samo mala digresija glede necije tirade o licemjerju...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:pa jebemmu mater, moram li po milioniti put objasnjavati zasto pusac NIJE jednak jevreju ili pederu, i zasto borisovo poredjenje po tom pitanju nema NIKAKVE logike? pederi i jevreji nikoga svojim prisustvom i identitetom i javnim ponasanjem ne ugrozavaju zdravstveno (bas kao ni jaro sa slomljenom rukom ili karijesom) -- dok pusac ili pijanac za volanom to cine. jesmo li zaista toliko ugrozeni da necemo da vidimo razliku???

a neko bi vazda nekome uredjivao zivot, gledao u gace, lonac, krevet... evo crko od sekiracije, placem ugrozena. ono sto znam je sljedece -- znam da kada mene i moje licne cejfove (koji, btw, nisam primijetila da su ikoga otjerali u grob ili otrovali) neko pocne 'diskriminisati' ja necu liti suze kako odvedose prvo one sa talijanskim cipelama, pa onda one sa tiffany's prstenjem, pa onda one sa chanel-ovim parfemom. jer mi je to cheap shot, pa ako nemam sta bolje reci i boljeg nacina za buniti se -- onda se necu srozavati na taj nivo idiotluka i gluposti da poredim svoju 'patnju' sa ausvicom. i ako budem trazila poredjenja preko kojih ce se neko sazaliti nad mojim hudom sudbinom ovisnice o talijanskim cipelama, makar cu naci poredjenja koja imaju smisla i logike... that is all...

a glede tvog morala... vala, i za njega me se zivo jebe (ko i tebe za moj moral uostalom) -- bila je to samo mala digresija glede necije tirade o licemjerju...
haj se smiri :)
niko nije ni reko da su pederi i pusaci jednaki (uostalom ti si ih uvlacila u diskusiju, a ne ja). niko ne kaze ni da su jevreji jednaki pusacima, nego covjek pravi paralelu izmedju onih koji su tlacili jevreje i onih koji tlace pusace. i pedere uvlaci u sve, karikirajuci valjda, da ce isti tlacitelji (dusebriznici zbog zdravlja lafo) sutra po istoj matrici handriti i one sa karijesom i pedere i sve ostale koji im budu predstavljali trosak. Odnosno troskove. A ako mislis da ti se to vec ne desava ... uzmi policu osiguranja pa lagano citaj...

a glede toga da pusaci ugrozavaju... pa ugrozavaju one koji sami hoce da budu ugrozeni. niko te ne tjera da ides tamo gdje ti smeta, kao sto ni mene niko ne tjera da idem kod indijca na kebab sa prasetinom. i ako ga nema bez prasetine, ne moram ga vala nikad vise ni pojesti. who cares.
I sta mi cijelo vrijeme trunis o jebenom izboru, kada su pusaci u Engleskoj (Sloveniji) ti koji nemaju izbora. Oni NEMAJU ni jedne kafane NITI je MOGU imati. Ti u Bosni mozes imati nepusacku kafanu (i imas ih, ali nije moj problem sto se tebi mozda ne svidja sjediti s onima kojima je cigara haram). Jel ti sad jasno o cemu ja pricam? Ti MOZES imati nepusacku....! Ali se ti uporno meni zalis da nemas izbora, kao da ti ja sad trebam otvoriti tu kafanu. E taman cu... jedva cekam ...

ako te ne zanima tema, sto se koji kukac javljas na nju? jel i tu nemas izbora majke ti?
Sogan

Post by Sogan »

danas wrote:pa jebemmu mater, moram li po milioniti put objasnjavati zasto pusac NIJE jednak jevreju ili pederu?
Hoces reci da nema Jevreja i pedera koji puse :?
Ti si jedna obicna homofobicna antisemtistkinja! :oops: :P :D:D:D
Post Reply