Prenj wrote:rehaktor wrote:Prenj wrote:
Dvije pogresne teze.
Da, zemlja je srusena do temelja, ali samo mali dio toga se desio u ratu.
Iz pepela se napravilo???
Ko je tu sta pravio i napravio iz pepela???
USAID. EU, ... i ostali donatori.
Nasi politicari su se uglavnom slikali ... poslije.
Da, pravi se autoput, ..., brzinom od 5km godisnje ...
Glavni izvozni proizvod BiH je i dalje balvan ... na Bjelasnici se upravo desava gola sjeca ogromnih povrsina pod sumom ...
Mozemo ocekivati dramatican porast izvoza u drugom polugodistu

koji mali dio je srusen u ratu... objasni mi kada je srusen taj lavovski dio bih?
i 5 km godisnje je beskonacno mnogo veca brzina od 0 km na 40 godina koliko je napravila bivsa vlast... ako cemo tako gledati

Zenicu, Tuzlu, ..., i mnoge druge gradove nisu dotakli ni cetnik ni ustasa. I sta sada u njima radi tj. ne radi i cijom zaslugom?
"bivsa vlast" je u svojih prvih pet godina postojanja
golim rukama napravila deset puta vise pruga, mostova, fabrika, no sto je ova uspjela za ovih deset godina, i pored ogromne pomoci cijelog svijeta.
Sta je u BiH uopste napravljeno u zadnjih deset godina???
Osim zgrade "Dnevnog Avaza", BOSMALovih ubleha, vila pored Jablanickog, ...
ne znam, ti ascare sve znas, pa ti nam kazi...
zenica i tuzla rade koliko se moze raditi sa teskom - bazicnom industrijom u danasnje vrijeme... ne laprdaj bezveze, kada znas i bolje od toga...
evo, vidjecemo sta ce sada biti sa bh-steelom, kazu da ne ide losed sa mittalom, ali vidjecemo
i nemoj, tita ti, porediti vrijeme kada je vecina bila srcem i dusom za napredak drzave, a oni koji nisu, nisu smjeli ni da misle, a kamoli da govore kontra zvanicnog sa ovim sto imamo danas kada pola stanovnistva bih radije krepava nego da bude za napredak bih kao drzave... moj fair, to je nasa najveca kocnica...
fair, jos nesto, da je na vlasti ondasnja vlast, a ti govorio o njoj kao o ovoj, davno bi ti bio rahmetli ili vkv tucac kamena, zato malo razmisljaj prije nego prospes biserje