Najpozitivnije vrijeme Bosne

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolje doba Bosne i bosnjaka je bilo za vrijeme...

Osmanskog Carstva
11
24%
Austro-Ugarske
14
31%
Jugoslavije
20
44%

Total votes: 45

Prenj

Post by Prenj »

umro je mostar wrote:
rehaktor wrote:
umro je mostar wrote:kako ovaj tvoj komentar rehaktore izgleda jadno i bijedno a pogotovo glupo kad se nadje ispod onog mog gore :D
sta ces... tvoja glupost zraci svuda oko sebe
šamac-sarajevo za pet mjeseci je nesto jako glupo i jadno kad se uporedi sa izlazom iz sarajeva koji se pravi pet godina. Slazem se zaista.
Nemoj tako, napravili su vec cijelih deset metara u zadnja dva mjeseca :-)
Zavrsili su prvi dio, faze 1, drugog dijela autoputa ...
"Blazuj mora pasti", ori se gradilistem :-)
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Prenj wrote:
Dvije pogresne teze.
Da, zemlja je srusena do temelja, ali samo mali dio toga se desio u ratu.
Iz pepela se napravilo???
Ko je tu sta pravio i napravio iz pepela???
USAID. EU, ... i ostali donatori.
Nasi politicari su se uglavnom slikali ... poslije.
Da, pravi se autoput, ..., brzinom od 5km godisnje ...

Glavni izvozni proizvod BiH je i dalje balvan ... na Bjelasnici se upravo desava gola sjeca ogromnih povrsina pod sumom ...
Mozemo ocekivati dramatican porast izvoza u drugom polugodistu :(
koji mali dio je srusen u ratu... objasni mi kada je srusen taj lavovski dio bih?
i 5 km godisnje je beskonacno mnogo veca brzina od 0 km na 40 godina koliko je napravila bivsa vlast... ako cemo tako gledati :D
Zenicu, Tuzlu, ..., i mnoge druge gradove nisu dotakli ni cetnik ni ustasa. I sta sada u njima radi tj. ne radi i cijom zaslugom?
"bivsa vlast" je u svojih prvih pet godina postojanja golim rukama napravila deset puta vise pruga, mostova, fabrika, no sto je ova uspjela za ovih deset godina, i pored ogromne pomoci cijelog svijeta.

Sta je u BiH uopste napravljeno u zadnjih deset godina???
Osim zgrade "Dnevnog Avaza", BOSMALovih ubleha, vila pored Jablanickog, ...
ne znam, ti ascare sve znas, pa ti nam kazi...
zenica i tuzla rade koliko se moze raditi sa teskom - bazicnom industrijom u danasnje vrijeme... ne laprdaj bezveze, kada znas i bolje od toga...
evo, vidjecemo sta ce sada biti sa bh-steelom, kazu da ne ide losed sa mittalom, ali vidjecemo
i nemoj, tita ti, porediti vrijeme kada je vecina bila srcem i dusom za napredak drzave, a oni koji nisu, nisu smjeli ni da misle, a kamoli da govore kontra zvanicnog sa ovim sto imamo danas kada pola stanovnistva bih radije krepava nego da bude za napredak bih kao drzave... moj fair, to je nasa najveca kocnica...
fair, jos nesto, da je na vlasti ondasnja vlast, a ti govorio o njoj kao o ovoj, davno bi ti bio rahmetli ili vkv tucac kamena, zato malo razmisljaj prije nego prospes biserje
Prenj

Post by Prenj »

Eto, sad je Radovan kriv sto se izlaz iz grada pravi puzevom brzinom, ili sto ce trebati "tri godine za pripremu izgradnje zaobilaznice oko Sarajeva" (za koju je novac vec obezbijedjen, nakon sto je mrska i cafirska EU opet odrijesila kesu).
Do kada ce nam "Radovan i ostali" biti za SVE krivi???
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:Eto, sad je Radovan kriv sto se izlaz iz grada pravi puzevom brzinom, ili sto ce trebati "tri godine za pripremu izgradnje zaobilaznice oko Sarajeva" (za koju je novac vec obezbijedjen, nakon sto je mrska i cafirska EU opet odrijesila kesu).
ko spominje radovana
nisam gradjevinac, niti sam upucen u problematiku dinamike izgradnje izlaza iz grada, zaista ne bih komentarisao...
ti ako znas kako graditi brze i jeftinije otvori kompaniju koja se time bavi (ili barem konsaltingom) grdnu lovu ces zaraditi... mozda i fahru presisas :D
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote: ne znam, ti ascare sve znas, pa ti nam kazi...
zenica i tuzla rade koliko se moze raditi sa teskom - bazicnom industrijom u danasnje vrijeme... ne laprdaj bezveze, kada znas i bolje od toga...
evo, vidjecemo sta ce sada biti sa bh-steelom, kazu da ne ide losed sa mittalom, ali vidjecemo
i nemoj, tita ti, porediti vrijeme kada je vecina bila srcem i dusom za napredak drzave, a oni koji nisu, nisu smjeli ni da misle, a kamoli da govore kontra zvanicnog sa ovim sto imamo danas kada pola stanovnistva bih radije krepava nego da bude za napredak bih kao drzave... moj fair, to je nasa najveca kocnica...
fair, jos nesto, da je na vlasti ondasnja vlast, a ti govorio o njoj kao o ovoj, davno bi ti bio rahmetli ili vkv tucac kamena, zato malo razmisljaj prije nego prospes biserje
Eto, bazicnoj industriji "ne ide" a Mittal je jedan od najbogatijih ljudi svijeta ... cudan paradoks.

Nece pod ovom vlascu niko tucati kamen iz jednog jednostavnog razloga: Tako su dobro usavrsili metod ostanka na vlasti da im nikakvi kazamati vec odavno nisu potrebni.
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:Eto, sad je Radovan kriv sto se izlaz iz grada pravi puzevom brzinom, ili sto ce trebati "tri godine za pripremu izgradnje zaobilaznice oko Sarajeva" (za koju je novac vec obezbijedjen, nakon sto je mrska i cafirska EU opet odrijesila kesu).
ja sa, zbog ovoga otvorio temu: Do kada ce Bosnjaci plakati ko pi***"
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
ko spominje radovana
nisam gradjevinac, niti sam upucen u problematiku dinamike izgradnje izlaza iz grada, zaista ne bih komentarisao...
ti ako znas kako graditi brze i jeftinije otvori kompaniju koja se time bavi (ili barem konsaltingom) grdnu lovu ces zaraditi... mozda i fahru presisas :D
Pa zar treba biti visokstrucni gradjevinac da bi se primijetila razlika u odnosu na komsiluk.
Hrvatska je uspjela za kratko vrijeme napraviti stotine kilometara auto-puteva, mi se kilavimo sa najobicnijim izlazom iz grada.
Ili kako to kaze najgluplji putokaz zemlje Bosne postavljen u Binjezevu: "Sarajevo-zapad 17 km"
:lol: :lol: :lol:
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote: ne znam, ti ascare sve znas, pa ti nam kazi...
Eto, bazicnoj industriji "ne ide" a Mittal je jedan od najbogatijih ljudi svijeta ... cudan paradoks.

Nece pod ovom vlascu niko tucati kamen iz jednog jednostavnog razloga: Tako su dobro usavrsili metod ostanka na vlasti da im nikakvi kazamati vec odavno nisu potrebni.
jeste... ali novac nije zaradio u europi niti americi nego na dalekom istoku... u europi i americi je vecina celicana i rudnika odavno zatvorena... naime to je bila potpuno neisplativa industrija...
glede kazamata... neko bi to nazvao slobodom izrazavanja
kike

Post by kike »

Nasi politicari su se uglavnom slikali ... poslije.
Ko je spominjao političare?

Ko je branio političare

Imaš jednu tipičnu bolest titove yu, a to je da izjednačavaš zemlju (patria,es f.), sa predstavnicima vlasti.
Panasonic

Post by Panasonic »

Thanatos wrote:Osmansko Carstovo pozitivno razdoblje? :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa to je razdoblje kamenog doba. :lol:

Definitivno Austro-Ugarska. Napokon je došao tračak civilizacije.
Živio car Franjo Josip!
hehe, Bosna pod Osmanlijama je imala kanalizaciju kad su se Austrijanci i Hrvati u septickoj kupali.
Post Reply