Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

starii

#1 Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by starii »

Image
TUZLARIJE - VIJESTI
27.01.2009.
Beskućnici ne brinite
Premijer Nedžad Branković ima rješenje za skupe stanove

Manjak informacija na bilboardu navodi nas da se pitamo "šta je sad to", a to su baš i htjeli naručioci bilboarda koji je prije par dana osvanuo u blizini glavne raskrsnice na Slatini.
Sliku nam je poslao Amel Dervišević i objasnio postavljanje bilboarda. Sve je kako kaže počelo sa gafom premijera Nedžada Brankovića kada je uputio zahtjev FMUP-u za "Ispitivanje bezbjednosne situacije u FBiH" radi jednog grafita na njegovoj zgradi na kojem je stajalo "Po zakonu si stan dobio, po zakonu ćes u zatvor" a kojeg je napisao anonimni građanin/građani revoltirani saznanjem na kako smiješan način je naš uvaženi premijer dobio stan od 132 m2.

Ubrzo je na sve popularnijem Facebook-u formirana jedna grupa koju čine građani ove naše drzave revoltirani (ne)radom federalne vlade i konkretno njenog premijera Nedžada Brankovića. Grupa nosi naziv "Da, ja sam huligan koji je napisao grafit" i veoma brzo je narasla na 4000 istomišljenika koji su ponudili svoj identitet za "krivca" koji je ispisao za premijera uznemirujući grafit.

Okupljeni u toj grupi su se odlučili bolje organizovati i na jedan legalan način izraziti svoje nezadovoljstvo premijerom i njegovim ponašanjem. Zato je od Europlakata zakupljeno 6 bilboarda u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru i Bihaću da bi se uz pomoć njih pokušala animirati javnost da razmisli ko i kako nam upravlja državom ali i o svom doprinosu zaustavljanju kriminalnih radnji u vladajućim strukturama.

Inače, koliko premijer Nedžad Branković "diše" sa svojim narodom pokazao je i ovog vikenda kada je boravio u Tuzli da primi neku nagradu ovdašnjih novina da je u nečemu naj. Priznanje je oduševilo premijera pa se zahvaljivao građanima Tuzle i Kantona koji su ga po već drugi put izabrali, a niko od njegovih saradnika nije imao petlje ili srca da mu kaže da ga nikakav narod nije ni birao ni pohvalio već da mu je priznanje dodijelila redakcija, čitaj vlasnik lista.

Ko ne zna dovoljno a hoće da zna i da se uključi u grupu na Facebook-u evo adresa

V.K.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=27762
Last edited by starii on 29/01/2009 09:47, edited 4 times in total.
lopta

#2 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by lopta »

Zato je od Europlakata zakupljeno 6 bilboarda

Zanima me samo koliko kosta zakupljivanje 1 bilboarda?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by mIRCerka »

lopta wrote:Zato je od Europlakata zakupljeno 6 bilboarda

nazovi europlakat i pitaj. Takodjer se obrati organizatorima pa ih pitaj kako je moguce da su skupili love za 6 bilboarda....
onda brzo raportiraj centrali.
PS Provjeri u centrali gdje su nestali bilboardi u sarajevu? Kako odjednom i konstrukcija nestade? 2 dana nakon postavljanja plakata?
sarajevo63

#4 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by sarajevo63 »

mIRCerka wrote:

nazovi europlakat i pitaj. Takodjer se obrati organizatorima pa ih pitaj kako je moguce da su skupili love za 6 bilboarda....
PS Provjeri u centrali gdje su nestali bilboardi u sarajevu? Kako odjednom i konstrukcija nestade? 2 dana nakon postavljanja plakata?
:lol: :lol: :lol:
Jarane iz korijena čupaju....
onda ide:
1 bilbord x maraka
6 bilborda 6*x maraka
buhahahahha
odakle im lova? plaćenici nijedni
HAVANA

#5 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by HAVANA »

Jeftino pravo
starii

#6 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by starii »

mislim da brankovicu i ostalim hostaplerima ostaje jedino da angazuju cyber policiju pa da fataju nedužne huligane :)
evo linkova na facebooku..

http://www.facebook.com/topic.php?uid=5 ... topic=6814

http://www.facebook.com/topic.php?uid=5 ... topic=6842
mIRCerka

#7 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by mIRCerka »

Komentar
Da, ja sam premijer koji je uklonio bilborde!
Pravna država je konačno profunkcionirala. Ne u ponedjeljak nego u srijedu, kažu iz udruge „Akcija građana“. Svaki put kad bi rekli „od ponedjeljka“, rađala se nada.
Piše: Ena Stevanović

Iščekivali smo ga još otkad je 28. oktobra 2002. izasao važeći zakon o "Postavljanju znakova i informacija na cestama i naknadama za ceste". Nadali smo se da će već prvi ponedjeljak biti uklonjeni svi nelegalni plakati i posteri Viki, Ciki, Miki, Šeki, Stoje, Dare i Bubamare. Ali ništa. Sanjali smo da će već sljedeći ponedjeljak biti pocijepane i spaljene sve nelegalne reklame za paštete, uloške, omekšivače, deterdžente, toalet papire, kobasice i salame. I ništa. Maštali smo da nas više neće na svakom koraku pozivati da uzmemo šesti kredit koji ne možemo otplatiti te da nas neće bombardovati raznim štednjama i leasingom. Opet ništa. Potiho smo molili da maknu one plakate sa prekriženim tijelima dvije žene ili dva muškarca. Ništa. Usplahireno smo čekali da odlijepe sve one, u photoshopu popravljene face političara koji obećavaju sve, a učine ništa. Ništa smo i dobili.

Ali evo, ipak je došao taj dan, iako nije ponedjeljak. Zašto baš sada, to nikome nije jasno. Možda u Ustavu piše da za implementaciju zakona treba čekati tačno šest godina i tri mjeseca? Možda je policija do sad ipak imala važnijeg posla u hapšenju maloljetnih delikvenata, kriminalaca u tramvaju, reketara i mafijaša? Možda su samo solidarni pa nas u ovo doba krize ne žele mamiti plakatima na kojima su kobasice,odresci i salame? A možda je zaslužan i ONAJ plakat! Onaj koji nudi najpovoljniji stan od 132 kvadrata za samo 920 KM. I to ne bilo kako, već po zakonu! Po onom istom zakonu koji nam omogućava slobodu izražavanja, slobodu političkog mišljenja, slobodu iskazivanja nezadovoljstva, slobodu okupljanja i udruživanja s drugima. Da, ali u svoja četiri zida.

Stanje koje bi kod prosječnog mladog Evropljanina izazvalo revolt (u Parizu bi do sad vjerovatno spalili petstotinjak automobila), kod nas neće ni uzburkati mirno more. Ostajemo učmala žabokrečina.

I na kraju…ko kaže da mala grupa građana ne može nešto promijeniti pa čak i ako je to neplanirano sprovođenje zakona koji već godinama skuplja prašinu u ladici nekog ministra.

Ima nade dok imamo Euro(za)plakat!
(Sarajevo-x.com)
nosara

#8 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by nosara »

mIRCerka wrote:

Ma on bi da ucestvuje... :D
starii

#9 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by starii »

Premijer Branković uklonio plakate

SARAJEVO - Danas su uklonjeni plakati širom BiH koji su premijera Brankovića pozivali na ostavku. Reagiranje UG Akcija građana prenosimo u cijelosti
Poštovani,

Želimo informirati javnost o najnovijem "demokratskom" i "urgentnom" potezu vlasti u Sarajevu, sa premijerom Brankovićem na čelu.

Naime, od 6 billboard-a (po jedan postavljen u Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću i dva u Sarajevu), jedan od postavljenih u Sarajevu je uklonjen danas, 29.01. Nije uklonjena samo poruka, nego čak i konstrukcije za postavljanje plakata. Billboard-i su postavljeni od strane Europlakata, financirani od pojedinaca skupljenih oko Facebook grupe "Da, ja sam huligan koji je grafitom napao obitelj Premijera Brankovića", a prijavljeni od strane UG "Akcija građana" kao pravnog lica.
Zanimljivo je to što se akcija, koja se veže za navodnu odluku o uklanjanju nelegalno postavljenih reklamnih mjesta, datira još iz 2003. godine, a sprovodi tek sada, 6 godina kasnije. Pitamo se kako se baš sada i baš u trenutku kada su se tu nalazili plakati sadržaja "NAJPOVOLJNIJI STAN - 132 Kvadrata, 920 KM (vrijednost certifikata) - NEKRETNINE PO ZAKONU", dakle 6 godina kasnije neko sjetio da plakati nikada nisu trebali ni stajati tu?! Jesu li potrebne ovakve poruke kako bi se naša država počela ponašati kao pravna država?

Želimo pozvati građane da ustanu protiv jedne od najkorumpiranijih vlasti u Europi i da se priključe kampanji osvješćenja javnosti o učincima rada "po zakonu", te nastojanjima pojedinaca, neformalnih grupa i nevladinih organizacija da cijenjenom Premijeru daju do znanja kako je vrijeme da podnese ostavku!

Ovo je istovremeno poruka, ali i dokaz građanima BiH da se čak i manjim akcijama i djelovanjem mogu postići rezultati. Organizacije UG Akcija građana poziva građane BiH da daju direktnu podršku ovoj i drugim organizacijama i pokretima u njihovim nastojanjima da pokažu vlastima da demokracija ne počinje i ne prestaje s izborima! Jedino podrškom šireg građanstva možemo napraviti veće i važnije korake ka boljem sutra!
Izbora više nema. Ne možemo više čekati da nas prema boljem sutra vodi međunarodna zajednica i domaći političari. Vrijeme je da to sami radimo!

28.1.2009.
Pincom.info
Compact

#10 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Compact »

Ja vjerujem da autori ovog plakata pripadaju istom miljeu kao i gospodin Branković!
mIRCerka

#11 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by mIRCerka »

Compact wrote:Ja vjerujem da autori ovog plakata pripadaju istom miljeu kao i gospodin Branković!
:lol:
gurabija78

#12 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by gurabija78 »

Compact wrote:Ja vjerujem da autori ovog plakata pripadaju istom miljeu kao i gospodin Branković!
ja ne mogu da vjerujem da sam ovo gore procitao :lol: :lol: :lol:
Compact

#13 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Compact »

gurabija78 wrote:
Je's vi'jo, a? V'i sad ovo ImageImageImage, š'a ka'eš, a?
mIRCerka

#14 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by mIRCerka »

Compact wrote:
gurabija78 wrote:
Je's vi'jo, a? V'i sad ovo ImageImageImage, š'a ka'eš, a?
Ludilo smajlici :D daj jos :D
Compact

#15 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Compact »

mIRCerka wrote: Ludilo smajlici :D daj jos :D
Samo za Vas. Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by -LIBERO- »

starii wrote:mislim da brankovicu i ostalim hostaplerima ostaje jedino da angazuju cyber policiju pa da fataju nedužne huligane :)

Prijetelju,iz provjerenih izvora,nije zezancija..znam,da je oformljena jedinica koja samo prati i tefteri ucesnike u raspravi po forumima i facebooku...bukvalno prave dosijee pojedincima
Bazirali su se na pronalasku pisaca grafita i mogucnosti da povezu pojedine nikove,ljude sa facebooka ,sa organicazijom antifao.

Causesku,u najboljim danima,jos veca mi je cast biti protiv takve vlasti :x

Informacija je 10000% istinita,krenulo se i u borbu protiv interneta :D
hakazvaka

#17 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by hakazvaka »

3
4 CJENOVNIK OGLAŠAVANJA
5 ( važi od 01.01.2009. )
6 Cijene su bez uračunatog PDV-a
7
8
9 Billboarde površine - 5,04 x 2,38m
10 Preljepljivanje unutar
11 površina površina površina površina trajanja kampanje
12 KM/15 dana EUR/15 dana KM/mjesec EUR/mjesec cijeli plakat/preljepnica
13 Osvijetljena 500.00 255.65 900.00 460.16 Cijeli plakat
14 Osvijetljena 400.00 204.52 750.00 383.47 30,00 KM / 15,39 €
15 Neosvijetljena 270.00 138.05 450.00 230.08 Preljepnica
16 20,00 KM / 10,26 €
17 Najkraći period kampanje: 15 dana
18 Početak kampanje: 01. ili 16. u mjesecu
19
20 CityLight površine - 175cm x 118,5cm
21 osvijetljena osvijetljena osvijetljena osvijetljena Dodatno postavljanje
22 površina površina površina površina unutar trajanja
23 KM/15 dana EUR/15 dana KM/mjesec EUR/mjesec kampanje/po plakatu
24 City Light 300.00 153.39 500.00 255.65 20,00 KM
25 City Light 250.00 127.82 400.00 204.52 10.23 €
26 Najkraći period kampanje: 15 dana
27 Početak kampanje: 01. ili 16. u mjesecu
28
29 BackLight površine - 4 x 3m
30 osvijetljena osvijetljena Dodatno postavljanje
31 površina površina unutar trajanja
32 KM/mjesec EUR/mjesec kampanje/po plakatu
33 BackLight 1,500.00 766.94 100,00 KM
34 51.13 €
35 Najkraći period kampanje: mjesec dana
36 Početak kampanje: 01. ili 16. u mjesecu
37
38 SuperBoard površine - do 50m2
39 osvijetljena osvijetljena Dodatno postavljanje
40 površina površina unutar trajanja
41 KM/mjesec EUR/mjesec kampanje/po plakatu
42 Mjesečni zakup 3,000.00 1,533.88 500,00 KM
43 Višemjesečni zakup 2,600.00 1,329.36 255.65 €
44 Najkraći period kampanje: mjesec dana
45 Početak kampanje: 01. ili 16. u mjesecu
46
47
48 Wallscape površine
49 Cijena na upit
50
51
52
53 NAPOMENA:
54 U cijenu je uračunato jedno (prvo) postavljanje plakata, održavanje istog za ugovoreni period zakupa i skidanje plakata
55 Sva dodatna postavljanja/ljepljenja se naplaćuju po važećem cjenovniku.
56 Za uklanjanje reklamne kampanje naplaćuju se dodatni troškovi prema važećem cjenovniku
57 PDV nije uračunat u cijenu
58 Štampa plakata nije uračunata u cijenu
59 Europlakat d.o.o. Sarajevo zadržava pravo izmjene cijena navedenih usluga, usljed promjena objektivnih tržišnih uvjeta,
60 uz obavezu prethodne najave najkasnije u roku od 15 dana prije planiranih izmjena.
61
62 Europlakat d.o.o. Sarajevo T +387 (033) 25 24 00
63 Mehmeda Spahe 26b F +387 (033) 25 24 15
64 BiH - 71 000 Sarajevo e-mail [email protected]
65 http://www.europlakat.co.ba
66
fenjer1982

#18 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by fenjer1982 »

hajmo poljepiti plakate po svim ilegalnim zgradama, pa mozda premijer odluci ocistiti grad
ili jos bolje
poljepiti po dionici autoputa pa mozda krene kopanje
Bistra_boza

#19 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Bistra_boza »

Sva podrska premjeru "po zakonu", nije mu lako sa ovakvim narodom. Stalno ga dekoncentrisete i ometate, pa je koliko sam cuo odlucio da Vam podijeli
po tubu VAZELINA, da vas ne 'ebe na suho. Brine "po zakonu" da Vas ne boli puno..... dobro podmazite.
Compact

#20 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Compact »

-LIBERO- wrote:
starii wrote:mislim da brankovicu i ostalim hostaplerima ostaje jedino da angazuju cyber policiju pa da fataju nedužne huligane :)

Prijetelju,iz provjerenih izvora,nije zezancija..znam,da je oformljena jedinica koja samo prati i tefteri ucesnike u raspravi po forumima i facebooku...bukvalno prave dosijee pojedincima
Bazirali su se na pronalasku pisaca grafita i mogucnosti da povezu pojedine nikove,ljude sa facebooka ,sa organicazijom antifao.

Causesku,u najboljim danima,jos veca mi je cast biti protiv takve vlasti :x

Informacija je 10000% istinita,krenulo se i u borbu protiv interneta :D
Ništa onda nam ne preostaje drugo nego da se naoružavamo u elektronskoj formi. Ja sam već organizirao neku vojsku pa računajte kad zagusti. Po prvi put smotra prve elektronske brigade:
Komandiri bataljona:ImageImageImage
Komandiri četa: ImageImageImage
Komandiri vodova:ImageImageImage

Vojska: x 100 ImageImageImage
Podrška: Image ImageImage
mIRCerka

#21 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by mIRCerka »

Compact wrote:
mIRCerka wrote: Ludilo smajlici :D daj jos :D
Samo za Vas. Image
Divan smajlic, hvala.
LIBERO, imas li neki broj da im se tuspasim kao veliki simpatizer Glavusha? Da me odmah privedu:)
scooter21ba

#22 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by scooter21ba »

skuplje iznajmljivanje bilborda nego kvadrat stana kod brankovica
tech10

#23 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by tech10 »

Image
Compact

#24 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by Compact »

ImageImage
Odoh, neću više!
scooter21ba

#25 Re: Najpovoljniji stan..certifikati ili ...

Post by scooter21ba »

onda je plakat postavio tihic and co
Post Reply