najpovoljnije punionice auto-plina u sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emir razanica

#1 najpovoljnije punionice auto-plina u sarajevu

Post by emir razanica »

gdje točite plin u sarajevu?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Ja u Lukavici na Mandić Petrolu, a nekada u Halilovićima iza carinskog terminala, mada nisam odavno otišao u Haliloviće, jako su neljubazni ili bolje rečeno krkani... :x
StudioBa

Post by StudioBa »

Kad je vec tema o plinu jeli moze neko reci koja je cjena sada plina posto nisam u sarajevu vec godinu dana prije je bila oko 0.90
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

Na Mandić Petrolu 0.84 KM, a u Halilovićima mislim 0.92 KM. Nisam siguran za Haliloviće jer kao što napisah ranije odavno već ne idem tamo iz gore opisanih razloga!
emir razanica

Post by emir razanica »

Ima na Imzit pumpi kod Dnevnog Avaza 83 feninga litar
StudioBa

Post by StudioBa »

Posto se nerazumijem bas puno oko tog plina al me zanima dali se mora napuniti puna boca kad odes da sipas plin ili moze koliko ti hoces recimo 20 - 30 km hvala unaprijed !
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

:D Ma ne moraš puniti do kraja. Ista ti je to stvar kao i sa benzinom, možeš sipati i za petaka ako želiš! :-D
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

Hehe, danas skontah mjesto gdje je plin najjeftiniji, :-D Terex u Lukavici! Cijena 0.79 KM/l. :) Eh, i onda vozi na benzin. Ma ljudi, nema tog dizela koji se može po ekonomičnosti mjeriti sa plinom. Kažem vam to iz iskustva! Za "cenera" naspeš 12.6 l plina!!! :-)
StudioBa

Post by StudioBa »

U pravo si imas uzitak na gasu a trosi manje od dizela kad saberes i oduzmes sve :lol: Ja u zadnje vrijeme se razmisljam o ugradnji plina na kadeta 2.0i bolje to nego dizel motor da mu ubacujem..Mada nije ni ovako velik potrosac ali ipak potrosi puno..Dali je istina da se nemoze na more otici sa autom koje posjeduje plin ?? i dali ima nacina recimo da se predje granica ta ako vozis na benzin ?? dali neko moze da pojasni to malo hvala unaprijed !
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

StudioBa wrote:U pravo si imas uzitak na gasu a trosi manje od dizela kad saberes i oduzmes sve :lol: Ja u zadnje vrijeme se razmisljam o ugradnji plina na kadeta 2.0i bolje to nego dizel motor da mu ubacujem..Mada nije ni ovako velik potrosac ali ipak potrosi puno..Dali je istina da se nemoze na more otici sa autom koje posjeduje plin ?? i dali ima nacina recimo da se predje granica ta ako vozis na benzin ?? dali neko moze da pojasni to malo hvala unaprijed !
Ja bih ti savjetovao da ugradiš plin, stvarno je super stvar, samo motor treba da bude u dobrom stanju jer ako nešto sa motorom ne štima još će se više osjetiti pri vožnji na plin nego na benzin! A ne znam od koga si čuo da se ne može na more sa autom u koje je ugrađen plin, nije to istina. Ja ne da sam išao na more sa autom na plin i to više puta, već sam i išao autom upravo zbog plina, jer je neuporedivo isplativije! 8-)
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Pitanje za ljude koji se razumiju u plinske instalacije...Isplati li se ugraditi plin na BMW 528i,2000 godiste...
Last edited by TheGodfather001 on 02/03/2021 20:27, edited 1 time in total.
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

TheGodfather001 wrote:Pitanje za ljude koji se razumiju u plinske instalacije...Isplati li se ugraditi plin na BMW 528i,2000 godiste....Drug mi je uzeo tog BMW ali to auto popi benzin,pa kontao da to ugradi ali ne zna hoce li mu se isplatiti...Inf:Trosi mu oko 12L benzina po gradu a na otvorenom oko 6,5-8L sa klimom....
Ma naravno da se isplati. Upravo za jake aute koji puno troše plin se i najbrže isplati! Cijena ugradnje plina za takve relativno novije aute sa ubrizgavanjem i katalizatorima je doduše dosta viša ali noviji plinski uređaji koji se ugrađuju u takva vozila stvaraju i manji gubitak snage, a i povećanje potrošnje je u odnosu na benzin manje sa takvim uređajima. Vjeruj mi, jaran će ti vratiti novac koji potroši za ugradnju plinske instalacije max. nakon 1 godine. A nakon toga počinje drastična štednja, sa trenutnim odnosom cijena ušteda je i preko 50% po pređenom kilometru. D sam na njegovom mjestu ne bih se dvoumio ni sekunde! ;-)
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Hvala na odgovorima,sutra cu mu to saopstiti vec...Hvala i pozz...
Post Reply