Centralno pitanje ove sedmice:"Koji vam je nadraži žanr igara za PC"
Na raspolaganju su:
-akcije
-avanture
-vožnje
-rpg-ovi
-simulacije
-sportske igre
-strategije
EDIT od Neshilla: Nacinio sam da ovo bude poll
Najpopularniji žanr igara za PC
Moderator: Benq
-
sido
Mada RPG-eve najviše volim irgati sa olovkom i papirom (Dungeons and Dragons prvenstveno), postoji i nekoliko njih relativno kvalitetno implementiranih za PC. Nažalost, malo koji proizvođač uspijeva održati balans između dobre, nelinearne priče i brutalno jednostavnog hack'n'slash-a pa se ljubitelji ovog žanra najčešće dijele u dva tipa: obožavatelji igara tipa Baldur's Gate i u drugu ruku, ljubitelji sila Diaboličikih. Lično, volim i jedan i drugi tip, ali preferiram Diablolike hack'n'slash igre.
Razlog tome leži u trenutnoj nemogućnosti izrade igre koja 'savršeno' implementira pen-and-paper RPG-eve, tj. ne dozvoljava igraču da uradi sve što mu padne na pamet (probajte u Neverwinteru ubiti bilo koga u Tyrovom hramu...). Nedostatak prave umjetne inteligencije je boljka svih wannabe pravih RPG-eva, što nikako ne smeta igrači hekensleša.
Obični ranodm generator je dovoljan da stvori sate zabave i natjera vas da promijenite nekoliko miševa.
Inače, moje preference su:
1. RPG (Hack'n'Slash - Diablo)
2. Akcije (Shooteri)
3. Strategije (Warcraft III, Heroes, ...)
Razlog tome leži u trenutnoj nemogućnosti izrade igre koja 'savršeno' implementira pen-and-paper RPG-eve, tj. ne dozvoljava igraču da uradi sve što mu padne na pamet (probajte u Neverwinteru ubiti bilo koga u Tyrovom hramu...). Nedostatak prave umjetne inteligencije je boljka svih wannabe pravih RPG-eva, što nikako ne smeta igrači hekensleša.
Obični ranodm generator je dovoljan da stvori sate zabave i natjera vas da promijenite nekoliko miševa.
Inače, moje preference su:
1. RPG (Hack'n'Slash - Diablo)
2. Akcije (Shooteri)
3. Strategije (Warcraft III, Heroes, ...)