Najmracnije doba ljudske povijesti
- StLouis
#1 Najmracnije doba ljudske povijesti
Koje je bilo (ili je) najmracnije i najneljudskije doba u povijesti ljudske civilizacije?
Zasto je najmracnije?
Kada biste imali vremensku masinu, u koje biste se doba vratili, ili bi mozda odputovali u buducnost?
Zasto je najmracnije?
Kada biste imali vremensku masinu, u koje biste se doba vratili, ili bi mozda odputovali u buducnost?
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#2 Re: Najmracnije doba ljudske povijesti
Najmraènije?StLouis wrote:Koje je bilo (ili je) najmracnije i najneljudskije doba u povijesti ljudske civilizacije?
Zasto je najmracnije?

Za¹to? Pa ka¾u u ta doba only Rome was the light... po nekoj logici ostalo je bilo mraèno...
-
shin
#4 Re: najmarcnije doba
Sta je bilo interesantno u to doba?sheilak wrote:Zanimljva tema!![]()
Mislim da svako doba nosi isti mrak, ali na sebi svojstven nacin. Ali,evo, mislim da je ipak natamnije doba ono nakon propasti velikih civilizacija ili naroda, primjerice, nakon pada Rimskog carstva dolazi uzasni srednji vijek.
Kad bih mogla, otisla bih u 15. ili 16. stoljece u Francusku ili Englesku. Ili u buducnost gdje je medicina naprednija!
-
ztluhcs
rekoh ja Rome was the lightStLouis wrote:misljenja sam da je svako doba imalo svoje lose i dobre strane, ovisno na kojem dijelu planete su ljudi zivjeli. mislim da je doba poslije propasti rimskog carstva bilo najbrutalnije(barem za europu.)
-
DUREX
#7 Re: najmarcnije doba
Renesansa, jedino....shin wrote:Sta je bilo interesantno u to doba?sheilak wrote:Zanimljva tema!![]()
Mislim da svako doba nosi isti mrak, ali na sebi svojstven nacin. Ali,evo, mislim da je ipak natamnije doba ono nakon propasti velikih civilizacija ili naroda, primjerice, nakon pada Rimskog carstva dolazi uzasni srednji vijek.
Kad bih mogla, otisla bih u 15. ili 16. stoljece u Francusku ili Englesku. Ili u buducnost gdje je medicina naprednija!
Ostatak je bio: bacanje govana kroz prozore... Umiranje od upale pluca... smrad i prljavstina na sve strane...
Last edited by DUREX on 20/04/2007 14:10, edited 1 time in total.
- StLouis
#8 Re: najmarcnije doba
i kurvarlukDUREX wrote:Renesansa, jedino....shin wrote:Sta je bilo interesantno u to doba?sheilak wrote:Zanimljva tema!![]()
Ostatak je bio: bacanje govana kroz prozore... Umiranje od upale pluca... smrad i prljavstina na sve strane...
-
DUREX
#12 Re: najmarcnije doba
Naravno... uz neizbjezni sifilis na svakom cosku...StLouis wrote:i kurvarlukDUREX wrote:Renesansa, jedino....shin wrote: Sta je bilo interesantno u to doba?
-
ztluhcs
Al je zato nameruhao skute...shin wrote:©ta plakne, to je bila znojava ruka, kad obri¹e æeloztluhcs wrote:a Kazanova ga plakne jednom u mjesec i poshin wrote:Puno filmova gledala, Kazanova ¹on fon.
-
Danko_Bananko
necu o najmracnijim, ali u ovo bih otplovio sa time machineom :

-
Svemirski_Jebach
danko druze, to je meni se cini previse liberalno...mislim da bi za tebe primjerenije bilo u afganistan prije invazije
(sala mala)
Ja bih otisao u babilon u 3. milenij p.n.e.
-
DUREX
Pa da li je tema Najmracnije razdoblje, ili gdje bi se ko ispalio sa time machine-om?!
Ako je tako, onda znam dobro gdje bih... ne bi to bilo tako misticno i daleko, niti bi bilo romanticno kao sto, kako vidim, vas krene u glavama. Bila bi to '92... Da uradim neke stvari koje, nazalost, nisam uradio, a koje se ticu danasnjeg stanja u mome gradu i ovih raznih kurtona koji danas kolo vode...
A kad sam kod njih, tih kurtona, onda da se ujedno nadovezem i na temu "Najmracnije razdoblje"... Razmisljao sam da li je to zloglasni Srednji vijek, doba kuge i mraka... ili razna previranja, osvajanja i pogromi, a onda mi na pamet pade-danasnje vrijeme i novi SREDNJI VIJEK moga naroda... Ne mislim na neprijatelje, chetnike, ustashe itd... S njima mi je bilo lakse... znalo se-mi s ove, oni s one strane, pa ko ima veca muda, on vodi igru... Govorim o raznim Izetbegovicima, Brkama, Brankovicima, Shajama, Silajdzicima, Radoncicima i ostalim balijama... Pored njih ovakvih ne moram da ZAMISLJAM najmracnije radoblje. Ono je tu.
P.S. Nisam zelio da politiziram, ali kad razmislim-tako ispadne.
Ako je tako, onda znam dobro gdje bih... ne bi to bilo tako misticno i daleko, niti bi bilo romanticno kao sto, kako vidim, vas krene u glavama. Bila bi to '92... Da uradim neke stvari koje, nazalost, nisam uradio, a koje se ticu danasnjeg stanja u mome gradu i ovih raznih kurtona koji danas kolo vode...
A kad sam kod njih, tih kurtona, onda da se ujedno nadovezem i na temu "Najmracnije razdoblje"... Razmisljao sam da li je to zloglasni Srednji vijek, doba kuge i mraka... ili razna previranja, osvajanja i pogromi, a onda mi na pamet pade-danasnje vrijeme i novi SREDNJI VIJEK moga naroda... Ne mislim na neprijatelje, chetnike, ustashe itd... S njima mi je bilo lakse... znalo se-mi s ove, oni s one strane, pa ko ima veca muda, on vodi igru... Govorim o raznim Izetbegovicima, Brkama, Brankovicima, Shajama, Silajdzicima, Radoncicima i ostalim balijama... Pored njih ovakvih ne moram da ZAMISLJAM najmracnije radoblje. Ono je tu.
P.S. Nisam zelio da politiziram, ali kad razmislim-tako ispadne.
Last edited by DUREX on 20/04/2007 15:27, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Jesi cuo kad za Omera r.a ?Svemirski_Jebach wrote:danko druze, to je meni se cini previse liberalno...mislim da bi za tebe primjerenije bilo u afganistan prije invazije![]()
![]()
(sala mala)
On ti je liberal zesci bio isto... e tu bi ja volio doci, El Faruk ( pravedni ) halifa, u zakrpanoj odjeci hoda, al kad neko pocne pametovati, bichem po gnjatima ( sve, pa cak i svog sina jednom prilikom )
Omera klonirat
Da, i nemas se sta saliti sa Afganistanom prije invazije. Nije valjda da ocekujes da cu ja rec koju protiv svoje brace Talibana ?
Nikad vallahi
- Abu FEED el-Castro
Interesantno pitanje, i evo pokusavam skontat gdje bih to ja otisao i ne nadjoh nista sto me extra privlači, mislim da je stvar do pojedinca i njegove nutrine... helemDanko_Bananko wrote:Jesi cuo kad za Omera r.a ?Svemirski_Jebach wrote:danko druze, to je meni se cini previse liberalno...mislim da bi za tebe primjerenije bilo u afganistan prije invazije![]()
![]()
(sala mala)
On ti je liberal zesci bio isto... e tu bi ja volio doci, El Faruk ( pravedni ) halifa, u zakrpanoj odjeci hoda, al kad neko pocne pametovati, bichem po gnjatima ( sve, pa cak i svog sina jednom prilikom )![]()
Omera klonirat
Da, i nemas se sta saliti sa Afganistanom prije invazije. Nije valjda da ocekujes da cu ja rec koju protiv svoje brace Talibana ?
Nikad vallahi
A sto se tiče "dankovih" talibana, mogao bih sad navaljat brdo kritika na njihov račun, ovo vam ne valja, ono ne moze, ono nije realno, islam nije tu i tu takav itd... no kad s druge strane vidim sta je to ta alternativa koja nam se potura i nabija na nos il "milom" il silom, i koje su to vrijednosti koje nazor hoce da utrape svim koji dosad nisu po njihovom, onda u momentu bih pustio bradu do koljena, zeni nabio tri zara i na čelo istetovirao taliban forever
- Simply_Red
#25 Re: najmarcnije doba
Vjeruj da je tada ovdje bilo mnogo, mnogo ljepse. Turci donijeli hamame, ljepota. A tu gdje bi ti voljela kupali su se jednom godisnje, na proljece, u velikom kazanu punom vode po principu: odrasli muskarci, odrasle zene, sluge, zene sluga, muska djeca, zenska djeca. Parfemi su nastali u Francuskoj iz ociglednih razloga, mada mozes zamisliti kako su krasno mirisali. Sto se tice renesanse, ona se nije desila kao kad Princ dodje u zacarani dvorac, mracan i obrastao sibljem, pa poljubi Uspavanu Ljepoticu, a ono sunce obasja i sve bude divno. Prvo je bila renesansa, pa inkvizicija, pa renesansa. Puno je nevinih tad stradalo. Ja sam bih volio da se vratim nazad u vrijeme anticke Grcke, Troje, Homera Livnjaka... Ili mozda u doba dinosaurusa. A u buducnost bih otputovao u moment kraja svijeta, ili kad dodjemo u susret sa bicima van nase planete.sheilak wrote:Zanimljva tema!![]()