odahnuo sam, hvala mnogoSamo ti navodim primjer, necu te maltretirat veceras, budi bez brige.
znaci ides na Bajram, bar heheh, sad si se provalio
sta bi ti tek alkohol onda uradio
odahnuo sam, hvala mnogoSamo ti navodim primjer, necu te maltretirat veceras, budi bez brige.
Pa nije bio sladoled u pitanju,odr0n wrote:http://bs.wikipedia.org/wiki/Haram_i_ha ... i.C4.87e_2
Hrana koja sadrži haram sastojke se treba izbjegavati (npr.: riba pripremljena sa vinom; različiti kolači; sladoled koji sadrži rum, liker, ili bilo koju vrstu alkohola)
Ne zelim ni da znam.miskin wrote: sta bi ti tek alkohol onda uradione bi mogla ni kuci doci
Misli se generalno na rum, takodjer bombonjere, cokoladice, kolac.fatamorgana wrote:Pa nije bio sladoled u pitanju,odr0n wrote:http://bs.wikipedia.org/wiki/Haram_i_ha ... i.C4.87e_2
Hrana koja sadrži haram sastojke se treba izbjegavati (npr.: riba pripremljena sa vinom; različiti kolači; sladoled koji sadrži rum, liker, ili bilo koju vrstu alkohola)
Hajd' da čo'eku malo olakšamo inače neće moć spavat noćas, mislim da se u tim proizvodima uglavnom koristi vještačka aroma ruma ....odr0n wrote:
Misli se generalno na rum, takodjer bombonjere, cokoladice, kolac.
Sto to nama pricas, pa ne jedemo mi cokoladice sa rumom.miskin wrote:ima hadis Alkohol je majka svih zala, i zaista je tako, ali eto danas ima i ljudi koji ne piju, a nisu vjernici, iz ovih razloga, ja sam imao jarana mi ono pijemo i sad hodas kroz grad nekad navecer kasno on hoce da razbija izloge, sto bi rekli tada ne zna pit, ne moze se kontrolisat, zaista ti pomuti razum, jos ako samo sjedis i pijes, ne kreces se, znau to ovi sto vole cugnuti
Hvala ALlaha koji me iscupao iz svega toga
Dosta stvari kod nas je stvoreno udruženim radom ....DrArmani wrote:Ko je stvorio ovo sve? objasni mi prvo ti ...Reci ko je stvorio.
vi mene ne razumijete, nebitno da li to bila bombonjera ili nesto drugo, imaju neka fikhska pravila koja se sprovode, nije smetnja i da neko naspe malo ruma, sve dok taj rum ne osjetis i cim on izgubi svoje osnovno svojstvo da opija, on feremenitra ili sta vec, onda nije smetnja, nije poenta u rumu, nego bilo kojem picu, mada je ovo sve bolje izbjegavati, ali covjek treba poznavati ovakve stvari, kad bi ovako gledali sta ces kupit u marketu, kad je sve ima neke procente alkohola, te neki emulgatori, niđe veze, svaki dezodorans je s alkoholom, ima tu kamara stvari, onda sejtan optereti covjek s ovim stvarima, pa vidis covjek kupuje nesto 1 vremena, ne kazem da treba redom kupit, ali ne treba brate pretjerivati ni u cemufatamorgana wrote:Hajd' da čo'eku malo olakšamo inače neće moć spavat noćas, mislim da se u tim proizvodima uglavnom koristi vještačka aroma ruma ....odr0n wrote:
Miske, sljedeći put pamet u glavu,
Znaci ako ga ja zapalim, cisto da se malo opustim, nije haram?miskin wrote:vi mene ne razumijete, nebitno da li to bila bombonjera ili nesto drugo, imaju neka fikhska pravila koja se sprovode, nije smetnja i da neko naspe malo ruma, sve dok taj rum ne osjetis i cim on izgubi svoje osnovno svojstvo da opija, on feremenitra ili sta vec, onda nije smetnja, nije poenta u rumu, nego bilo kojem picu, mada je ovo sve bolje izbjegavati, ali covjek treba poznavati ovakve stvari, kad bi ovako gledali sta ces kupit u marketu, kad je sve ima neke procente alkohola, te neki emulgatori, niđe veze, svaki dezodorans je s alkoholom, ima tu kamara stvari, onda sejtan optereti covjek s ovim stvarima, pa vidis covjek kupuje nesto 1 vremena, ne kazem da treba redom kupit, ali ne treba brate pretjerivati ni u cemufatamorgana wrote:Hajd' da čo'eku malo olakšamo inače neće moć spavat noćas, mislim da se u tim proizvodima uglavnom koristi vještačka aroma ruma ....odr0n wrote:
Miske, sljedeći put pamet u glavu,
ja jedemo cokoladu s rumom, a ti haman rum plocice, nije ni tebi mane, i jos 4 vidi se da imas apetit mashallah, moze se pojest, ne smijem ni pomislit sta bi od krompiruse uradila, vjerovatno uvijek neko ostane gladanSto to nama pricas, pa ne jedemo mi cokoladice sa rumom.![]()
cigare sam mrzio prije a mrzim ih i danas, smrdeZnaci ako ga ja zapalim, cisto da se malo opustim, nije haram?
miskin wrote:ja jedemo cokoladu s rumom, a ti haman rum plocice, nije ni tebi mane, i jos 4 vidi se da imas apetit mashallah, moze se pojest, ne smijem ni pomislit sta bi od krompiruse uradila, vjerovatno uvijek neko ostane gladanSto to nama pricas, pa ne jedemo mi cokoladice sa rumom.![]()
Ne mislim na cigare. Ne volim ih ni ja.miskin wrote:cigare sam mrzio prije a mrzim ih i danas, smrdeZnaci ako ga ja zapalim, cisto da se malo opustim, nije haram?
Ne, ne mozes zapalit ni da se opustis
nije to, nije to, hladno, hladno,miskin wrote:cigare sam mrzio prije a mrzim ih i danas, smrdeZnaci ako ga ja zapalim, cisto da se malo opustim, nije haram?
Ne, ne mozes zapalit ni da se opustis
nisam vidio da si stavila "ga", ne znam sta je ovo, pojasniNe mislim na cigare. Ne volim ih ni ja.
Ako si ga ti konzumirao, znaci da je halal.miskin wrote:nisam vidio da si stavila "ga", ne znam sta je ovo, pojasniNe mislim na cigare. Ne volim ih ni ja.
joint??
Ako je joint i to sam konzumirao vise puta, nije osatvio neki dojam na mene, ili nisam znao kako treba uvlacit
slozio bi se, ali ipak bolja alternativa od alkohola..miskin wrote:ne rece mi sta mozes li zapalit, jesam li pogodio s ovom travom
uhhh, kakav halal, daleko od toga
Jah, to. Pa kako ce biti haram ako nema nikakav opijajuci efekat?miskin wrote:ne rece mi sta mozes li zapalit, jesam li pogodio s ovom travom
Pa ne klanja se, brato, po citav dan. Evo recimo sad, da jedan pripalim, bi li bilo haram? Dugo je do sabaha.DrArmani wrote:slozio bi se, ali ipak bolja alternativa od alkohola..miskin wrote:ne rece mi sta mozes li zapalit, jesam li pogodio s ovom travom
nepravis probleme, mirniji si itd.![]()
ali posto su nam odredzeni namazi, u tom stanju nebi mogo klanjati tako da automatski ispada