Najmladji hafizi na svijetu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
fiza

#1 Najmladji hafizi na svijetu

Post by fiza »

ovako zapocela bih ovu temu s ciljem da svi mi razmislimo u sta smo potrosili nase djetinjstvo.. sta smo mi znaci reci s 3.godine?

evo sta on zna:
http://www.youtube.com/watch?v=0YJY5U2yHFA

s 4.mjeseca

http://www.youtube.com/watch?v=mAGR34YD ... re=related

koliko mi znamo sura iz Kur ana?
Koliko smo znali sura iz Kur ana s 3. godine?

http://www.youtube.com/watch?v=mMesca14 ... re=related

sta ce tek znati s 6.godina?

Zasto nam smeta da slusamo i gledamo dijecu mladju od sebe al na uzvisenijem stepenu i blizi Allahu od nas.
kuda dalje?

#2 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by kuda dalje? »

Strasno! :shock: :shock: ovo je cisto pranje mozgova djecici! Jadnici nemaju priliku ni da odrastu i odluce sta zele od sebe u zivotu... i jadni bog se hvata za glavu kad vidi ovo...
odr0n

#3 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by odr0n »

Žalosno. :( Ovakve stvari bi trebale da budu zakonom zabranjene, ne samo u pitanju religije, nego bilo kakav oblik nametanja i ispiranja mozga djeci o stvarima za koje nisu zreli da shvataju i razlučuju.
nasa

#4 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nasa »

Djeca opcenito znali ili ne bilo sta o Bogu jesu na uzvisenijem stupnju nego ljudi,predivna mala bica!
Ja sam gledala djevojcicu koju je tata s 2,5 godine poceo uciti sah....to samo dokazuje da su djeca nekad sposobna za puno vise nego mi to predpostavljamo!
Tako da ti je ova logika o djecici hafizima skroz uvrnuta,sto bi oni bili blize Bogu nego npr.ova djevojcica koja je ucila sah!
pussysmoke

#5 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

nasa wrote:Djeca opcenito znali ili ne bilo sta o Bogu jesu na uzvisenijem stupnju nego ljudi,predivna mala bica!
Ja sam gledala djevojcicu koju je tata s 2,5 godine poceo uciti sah....to samo dokazuje da su djeca nekad sposobna za puno vise nego mi to predpostavljamo!
Tako da ti je ova logika o djecici hafizima skroz uvrnuta,sto bi oni bili blize Bogu nego npr.ova djevojcica koja je ucila sah!
Slažem se u potpunosti! :thumbup:
nemoguce vruce

#6 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

kuda dalje? wrote:Strasno! :shock: :shock: ovo je cisto pranje mozgova djecici! Jadnici nemaju priliku ni da odrastu i odluce sta zele od sebe u zivotu... i jadni bog se hvata za glavu kad vidi ovo...
A to ostala djeca koja ne uce Kur'an imaju priliku da odrastu i sami odluce sta zele u zivotu?...
nemoguce vruce

#7 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

odr0n wrote:Žalosno. :( Ovakve stvari bi trebale da budu zakonom zabranjene, ne samo u pitanju religije, nego bilo kakav oblik nametanja i ispiranja mozga djeci o stvarima za koje nisu zreli da shvataju i razlučuju.
Sanjaj dalje... :dance:
pussysmoke

#8 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

nemoguce vruce wrote:
odr0n wrote:Žalosno. :( Ovakve stvari bi trebale da budu zakonom zabranjene, ne samo u pitanju religije, nego bilo kakav oblik nametanja i ispiranja mozga djeci o stvarima za koje nisu zreli da shvataju i razlučuju.
@nemoguce vruce

Nemoj se čuditi kada vjerski fanatici bombom raznesu neku školu, zato što je i njima mozak bio ispiran kada su imali samo tri godine.
nemoguce vruce

#9 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

pussysmoke wrote:
nemoguce vruce wrote:
@nemoguce vruce

Nemoj se čuditi kada vjerski fanatici bombom raznesu neku školu, zato što je i njima mozak bio ispiran kada su imali samo tri godine.
Kao prvo, recenica ti je u konjuktivu, znaci moze se desiti ali i ne mora.
Zivot se ne odvija u konjuktivu. Al bitno da je ti vec SADA znas, da ako se to desi, MORA da je neciji mozak ispiran Kur'anom odnosno islamom.
Tvoj cilj je vise nego jasan. Iako se na x tema deklarises kao ateista ( tvoje pravo, postujem ) ne propustas ni jednu priliku da pljujes po islamu. Jeftino i providno.
manki

#10 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by manki »

+1

I da dodam, strasno cime se ljudi bave, sto ovi sto tjeraju ovu djecicu na ovo, sto ovi koji forsiraju ovakve stvari na forumu. Odron.
Stojadin

#11 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Stojadin »

fiza wrote:ovako zapocela bih ovu temu s ciljem da svi mi razmislimo u sta smo potrosili nase djetinjstvo.. sta smo mi znaci reci s 3.godine?
koliko mi znamo sura iz Kur ana?
Koliko smo znali sura iz Kur ana s 3. godine?
prije da ce oni trebat razmisljat na sta su potrosili djetinjstvo.. il, jos gore, na sta su ih "brizni roditelji" tjerali da trose..
Last edited by Stojadin on 17/10/2012 10:31, edited 1 time in total.
nemoguce vruce

#12 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

manki wrote:
+1

I da dodam, strasno cime se ljudi bave, sto ovi sto tjeraju ovu djecicu na ovo, sto ovi koji forsiraju ovakve stvari na forumu. Odron.
Ne znam da li imas djecu i na koji nacin ih odgajas? Koje svjetonazore, moralna nacela, etiku itd...?
Da li je za tebe ok, ako neko ti neko kaze, da je tvoj nacin ili stil odgajanja vlastite djece, STRASNO, samo ako se taj neko ne slaze sa sadrzajem?
Odakle ti pravo da nekome pripisuje kako ce neko odgajati vlastitu djecu?
Stojadin

#13 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Stojadin »

nemoguce vruce wrote: Odakle ti pravo da nekome pripisuje kako ce neko odgajati vlastitu djecu?
Odo ja svoju djecu ucit da kradu, ubijaju, siluju.. Otkud nekom pravo da pripisije kako cu ja odgajati vlastitu djecu????
nemoguce vruce

#14 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

Stojadin wrote:
nemoguce vruce wrote: Odakle ti pravo da nekome pripisuje kako ce neko odgajati vlastitu djecu?
Odo ja svoju djecu ucit da kradu, ubijaju, siluju.. Otkud nekom pravo da pripisije kako cu ja odgajati vlastitu djecu????
Poredjenje je vise nego smijesno.
To sto navodis je jasno zabranjeno zakonom.
Poducavanje djece islamu nije i ako Bog da nece nikada ni biti.
Smail Aga

#15 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Smail Aga »

Pratim i smijem se :D :D :D :D
Moja vizija je da ova tema nece biti dugoga vijeka. :D :D :D
Poslao sam link svom malom,pitao sam ga,kada ce on ovako ? :D :D
Popravio sam mu dan :D :D
pussysmoke

#16 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

nemoguce vruce wrote:
pussysmoke wrote:@nemoguce vruce

Kao prvo, recenica ti je u konjuktivu, znaci moze se desiti ali i ne mora.
Zivot se ne odvija u konjuktivu. Al bitno da je ti vec SADA znas, da ako se to desi, MORA da je neciji mozak ispiran Kur'anom odnosno islamom.
Tvoj cilj je vise nego jasan. Iako se na x tema deklarises kao ateista ( tvoje pravo, postujem ) ne propustas ni jednu priliku da pljujes po islamu. Jeftino i providno.
Toliko šuplje a tako malo vremena. Zar se ovo što sam ja napisao ne dešava? :shock: Dalje, ako dijete od ranog djetinjstva učimo da voli nešto više nego sebe, čemu ga mi zapravo učimo? Da li si ikada razmislila o tome?

Drago mi je što si pročitala sve moje postove, sad mi samo daj jedan u kojem vrijeđam islam.

Nemam cilj, kažem šta mislim. Ovo crveno bi bilo kao kada bi ja tebi rekao Tvoj cilj je više nego jasan. Želiš da praviš male teroriste i da im mozak ispiraš dok imaju tri godine.
nasa

#17 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nasa »

@nemoguce vruce
Problem je nacin na koji je tema postavljena,a to je da se predpostavlja da su ova djeca koja uce Kur'an blize Bogu nego odrrasli i eto kao sad mi treba da se pitamo sta mi znamo,nigdje veze nikakve!
Ti znas kada osoba po Islamu postaje odgovorna za svoja djela i da to nije ni sa 3 ni sa 6 godina,znaci postavljac teme je u startu napravio ogromnu gresku jer pred Bogom su sva djeca jednaka i neduzna bili oni nadareni za bilo sta: da usvoje znanje o Islamu,da sviraju klavir,uce matematiku ili
samo trce okolo i prave haos :-D
Skroz druga prica je nacin na koji se postize neko znanje o bilo cemu kod tako male djece,mi to ne mozemo znati iz prilozenih linkova ,pa ne bih o tome....
nemoguce vruce

#18 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

p-smoke@...
kao prvo nisam procitala, vec sam procito.
kao drugo, sama tvoja pretspostavka da je neko potencijalan terorista ili vjerski fanatik koji ce eventualno razvaliti neku skolu, samo zato sto sa tri ili 4 godine uci Kur'an napamet, je jasna uvreda.
Znaci, nemas ama bas nikakv dokaz ( daj ime, prezime, mjesti i datum dogadjaja ) da je neko ko je kao malo dijete koje je uclio Kur'an napamet, uradilo ono sto ti namjerno ili nenamjerno impliciras...
naprotiv, kao i uvijek kada se radi o islmau i muslimanuima, dovoljna je samo sumnja da bi bili ne samo optuzeni, vec i unaprijed osudjeni...
nasa

#19 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nasa »

@nemoguce vruce
Ne mora znaciti zato sto neko dijete kao vrlo malo uci o Kur'anu da ce postati extremista bilo koje vrste kao sto ni oni koji sviraju neki instrument ne moraju postati turbo folk kompozitori...
Ali jednako tako ne znaci da ce dijete koje uci o Kur'anu s 3 godine postati bolji covjek i korisniji zajednici od nekog vrsnjaka koji uci npr,svirati klavir...
Zato je tema :-)
Da je tema Nadarena djeca pa se stavili i ovi linkovi,hajde ...ali ovako..........
pussysmoke

#20 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

@nemoguce vruce

Nisi pročito nego pročitao.

Zanimljivo je kako zauzimaš uloge žrtve bez ikakve potrebe, ali je ipak zanimljiviji način na koji tuđe postove tumačiš onako kako ti želiš, a ne onako kako bi trebao.
Prihvati činjenicu da određene tehnike odgoja koje su tebi normalne, drugim ljudima nisu. Dijete treba učiti normalnim stvarima, a ne iskorištavati njegov mozak kako bi zadovoljili svoje potrebe. Nisi bolji musliman ako trogodišnjem dijetetu ispiraš mozak bilo kakvim religijskim sadržajem.
nemoguce vruce

#21 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

Zanimljivo je kako zauzimaš uloge žrtve bez ikakve potrebe, ali je ipak zanimljiviji način na koji tuđe postove tumačiš onako kako ti želiš, a ne onako kako bi trebao.
Prihvati činjenicu da određene tehnike odgoja koje su tebi normalne, drugim ljudima nisu. Dijete treba učiti normalnim stvarima, a ne iskorištavati njegov mozak kako bi zadovoljili svoje potrebe. Nisi bolji musliman ako trogodišnjem dijetetu ispiraš mozak bilo kakvim religijskim sadržajem.
Prihvati cinjenicu da odredjene tehnike govora ( procitao, procito ) ako tebi nisu normalne, drugima jesu.
Opet impliciras da je ucenje djeteta Kur'anu nenormalna stvar.
Odvora na moje zadnje pitanje nemas.
pussysmoke

#22 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

@nemoguce vruce

Naravno da nemam, kada mi nisi ni postavio pitanje.

Učiti trogodišnje dijete kuranu je nenormalno. Da li ti je to jasno?
nemoguce vruce

#23 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by nemoguce vruce »

Procitaj moja zadnja dva posta, tebi su upucena.
Ali, hajde, posto si ti u pitanju...
Navodis odnosno impliciras, ( tvoj prvi post meni upucen ), da je neko potencijalni vjerski fanatik koji ce negdje razvaliti neku skolu, samo zato sto je kao mali ucio KUr'an napamet ( ti to ucenje nazivas ispiranjem mozga )..
Imas li ijedan dokaz ( ime, prezime, mjesto i datum dogadjaja ) da je neko ko je kao mali ucio Kur'an napamet, napravio taj belaj?
Nadam se da je pitanje jasno.
Smail Aga

#24 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by Smail Aga »

nemoguce vruce wrote:

Prihvati cinjenicu da odredjene tehnike govora ( procitao, procito ) ako tebi nisu normalne, drugima jesu.
Opet impliciras da je ucenje djeteta Kur'anu nenormalna stvar.
Odvora na moje zadnje pitanje nemas.
Cuj 'tehnika govora' :D :D :D :D :D :D :D
Nije nego, elementarna pismenost :D :D :D
Doduse ,elementarnu pismenost ne mozemo ocekivato od ljudi koji su procitali samo jednu knjigu :mrgreen: :mrgreen:
pussysmoke

#25 Re: Najmladji hafizi na svijetu

Post by pussysmoke »

nemoguce vruce wrote:

Procitaj moja zadnja dva posta, tebi su upucena.
Ali, hajde, posto si ti u pitanju...
Navodis odnosno impliciras, ( tvoj prvi post meni upucen ), da je neko potencijalni vjerski fanatik koji ce negdje razvaliti neku skolu, samo zato sto je kao mali ucio KUr'an napamet ( ti to ucenje nazivas ispiranjem mozga )..
Imas li ijedan dokaz ( ime, prezime, mjesto i datum dogadjaja ) da je neko ko je kao mali ucio Kur'an napamet, napravio taj belaj?
Nadam se da je pitanje jasno.
Pročitao sam sve tvoje postove na ovoj temi. Ni u jednom mi nisi uputio ovo pitanje. Jesi napisao sličnu rečenicu, ali istu nisi završio upitnikom. Ali pošto si tako specijalan, u redu je.

Pitanje je veoma pogrešno, ali nema veze. Sigurno su svi teroristi kao mali gledali Branka Kockicu i čitali Malog Princa.
Post Reply