Najmanji mobilni na svijetu
- karanana
#1 Re: Najmanji mobilni na svijetu
iskreno....beze.
ne znam koju trzisnu nishu probavaju da dobiju sa ovim proizvodom.
- Tito_i_Partija
-
Last December
#3 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Wtf? Izgleda kao nešto što je moglo biti napredno neke 2002. godine najkasnije. Mali displej, još manje rezolucije koji ut to nije touch, tipke. Nije najtanji, nije ni najmanji
Nokia 0.3710 Cell Phone (2003)
http://blogote.com/features/worlds-smal ... ones/1715/
evo jedan iz 2015
https://www.youtube.com/watch?v=ojq6NJR7DFs
Nokia 0.3710 Cell Phone (2003)
http://blogote.com/features/worlds-smal ... ones/1715/
evo jedan iz 2015
https://www.youtube.com/watch?v=ojq6NJR7DFs
-
Last December
#4 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Niša - Hobitikaranana wrote:iskreno....beze.
- nostalgicar
#5 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Ovo je ok ako ce dijeliti u kesicama sa cipsom kao iznenadjenje.
-
Last December
#6 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Realno, mislim da danas dimenzije više nisu ograničenje, mislim na dimenzije kućišta telefona. Da nema baterije i displeja, elektronika bi ladno mogla ići na veličinu SIM kartice. Dakle, displej, i on može da se smanji ali nema smisla jer veliki displej ima više prednosti nego mana. Takođe baterija, dok se n otkrije neka nova tehnologija za baterije, one će i dalje biti mali autoakumulatori.
Ovaj telefon ima prektićnu primjenu jedino kao emergency device za nekoga kome je bitno da mu prtljag bude što manji. Ali čisto sumnjam da bi bilo koji avanturista išao na put bez svog smartfona ma koliko bio glomazan.
Ovaj telefon ima prektićnu primjenu jedino kao emergency device za nekoga kome je bitno da mu prtljag bude što manji. Ali čisto sumnjam da bi bilo koji avanturista išao na put bez svog smartfona ma koliko bio glomazan.
-
Hakiz
#7 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Ja ni u jednu avanturu, ako pod avanturom podrazumijevamo odlazak u divljinu, nenaseljena mjesta i slično, ne bih išao sa smartphoneom. Prije bih platio pretplatu i kupio satelitski telefon i pravi GPS uređaj.Last December wrote:Ali čisto sumnjam da bi bilo koji avanturista išao na put bez svog smartfona ma koliko bio glomazan.
U pustinji ili na 5.000 metara visine na planini ti instagram, facebook i ostale gluposti tog tipa nisu prioritet. Važnije ti je imati uređaj kojim u slučaju opasnosti možeš poslati poziv u pomoć i kada nemaš GSM signal, a to ti daje satelitski telefon, i važno ti je poslati tačne koordinate mjesta gdje si trenutno, a pouzdati se u AGPS ili slične igračke koje smartphone pruža ti je neozbiljno.
Dakle, vodonepropusni, zaštićen od udarca mali mobitel, satelitski telefon i ozbiljan GPS uređaj tipa Garmin Oregon, GSMAP, i bolji. I da im baterije traju duže od 2 dana koliko traju kod smartphonea. I još GPS lokator, to jeste uređaj koji satelitom na određeni broj ili email šalje signal za pomoć i koordinate ako nekim slučajem nisi u mogućnosti da koristiš satelitski telefon ili osnovni GPS uređaj (pao si u nesvjest ili slično).
To se igračke sa kojima se ide u avanturu, a ne smartphone. Smartphonei su igračke za urbano okruženje, sa divljinu su glupost.
- Norm
#8 Re: Najmanji mobilni na svijetu
'ta ce tooo, moj je manji... 
-
johnlock071
#9 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Fabrićko praktićnu kriza 
- radiša
#10 Re: Najmanji mobilni na svijetu
jebo ovo,stavis ga u dzep i poslje sat trazis dje je.
-
Niemand
#11 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Panasonic pocetkom 2000tih imo vake mobitele.
-
Last December
#12 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Kad sam rekao smartfon nisam mislio na urbane igračke kako ih ti zoveš, nego na multifunkcionalni telefon. Ne znam zašto se pojam smartfon poistovjećuje sa android i epl uređajima kad je to dosta širi pojam. Naravno da nikome ne trebaju igrice i ostale gluposti, nego satelitski signal, pristup mapama, GPSu i slično. Pa i kamera je od koristi.Hakiz wrote:Ja ni u jednu avanturu, ako pod avanturom podrazumijevamo odlazak u divljinu, nenaseljena mjesta i slično, ne bih išao sa smartphoneom.Last December wrote:Ali čisto sumnjam da bi bilo koji avanturista išao na put bez svog smartfona ma koliko bio glomazan.
-
Hakiz
#13 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Dobro. Ideš u divljinu gdje nema GSM signala, niti internet konekcije. Koji smartphone bi ti ponio?Last December wrote:Kad sam rekao smartfon nisam mislio na urbane igračke kako ih ti zoveš, nego na multifunkcionalni telefon. Ne znam zašto se pojam smartfon poistovjećuje sa android i epl uređajima kad je to dosta širi pojam. Naravno da nikome ne trebaju igrice i ostale gluposti, nego satelitski signal, pristup mapama, GPSu i slično. Pa i kamera je od koristi.Hakiz wrote:Ja ni u jednu avanturu, ako pod avanturom podrazumijevamo odlazak u divljinu, nenaseljena mjesta i slično, ne bih išao sa smartphoneom.Last December wrote:Ali čisto sumnjam da bi bilo koji avanturista išao na put bez svog smartfona ma koliko bio glomazan.
- Logovan
#14 Re: Najmanji mobilni na svijetu
Glupost.