Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MaxPayne

#226 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by MaxPayne »

touch brain wrote:kava zlatna djezva ili kako god se vec zove :run:
u njoj ima svega osim kave...u njoj je 90 % jecma a 10% kave..uzas
nemoj tako,možda ima i malo soje :D
sarajevsko pivo-evo upravo ga pijem,ajde reko možda bila loša serija,staklenka 0.33...užas
prevodenasto,pjena nikakva,pokvarilo se pravo a nema baš budget cijenu
baustelac

#227 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by baustelac »

bingo lutrije BiH :dance:
zambaklija

#228 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zambaklija »

hmm,niko nenapisa,tkz.Jestiva Ulja!!!ama baš sva,jako opasne tvari u njima......jednom naletjeh na jednu stranicu našeg studenta biohemije koji je ta ulja analizirao u Austriji,tamo studira,dok nađem postavim link,čak i pismo koje je uputio nekom ministarstvu i havazu gdje je sve navedeno,ima stranica sa imenima proizvođača itd.... :run:
drndalo

#229 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

Ulja? Mnozina ? Koliko to uljara imamo ? Bimal u Brckom i ?
zambaklija

#230 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zambaklija »

drndalo wrote:Ulja? Mnozina ? Koliko to uljara imamo ? Bimal u Brckom i ?
ma naveo je i uvozna :roll:
Qler

#231 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Qler »

Bio sam u tvornici ulja u Brckom, i nesto ne vjerujem da je tako lose. Cak sam pricao sa nekim tehnolozima, i jedan mi garantuje da caki 2 mjeseca nakon deklarisanog roka trajanja ulje valja. I sve im je po "JUS-u" :) nema da fali. I secerana isto tako, posto su jedna do druge, obje sam obisao.
muzicar_iz_parka

#232 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi da se požalim na takođe jedan proizvod široke proizvodnje, koji se plasira u desetinama hiljada primjeraka po ne tako maloj cjeni, a ne zadovoljava standarde.
To su diplome privatnih fakulteta i univerziteta, djelimično i one državne, ne vrijede niti papira na kome su napisane.
Koja inspekcija je zadužena za sankcionisanje ozbiljnih propusta u proizvodnji navedenog proizvoda?
zambaklija

#233 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by zambaklija »

Qler wrote:Bio sam u tvornici ulja u Brckom, i nesto ne vjerujem da je tako lose. Cak sam pricao sa nekim tehnolozima, i jedan mi garantuje da caki 2 mjeseca nakon deklarisanog roka trajanja ulje valja. I sve im je po "JUS-u" :) nema da fali. I secerana isto tako, posto su jedna do druge, obje sam obisao.
po JUS-u :thumbup: baš tako,al' nisam ja ekspert,samo sam napisao šta je čovjek napisao,sav sam se iznervirao što nisam mogao da nađem link bloga tog tipa :(
Suzie Q

#234 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Suzie Q »

neki dan sam kupila Ribice, Lasta Čapljina, one "stare" u plavo bijeloj vrećici.... katastrofa su, da sam komadiće kruha ispekla u rerni ljepši bi ukus imali
poznanik

#235 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by poznanik »

Suzie Q wrote:neki dan sam kupila Ribice, Lasta Čapljina, one "stare" u plavo bijeloj vrećici.... katastrofa su, da sam komadiće kruha ispekla u rerni ljepši bi ukus imali
Moguće je i da je protekao rok trajanja, ili da ih trgovac ne odražava u odgovarajućim uslovima, možda je u skladištu bilo vlažno... mada ima i sve više pritužbi na pojedine "Lastine" proizvode :(
strong69

#236 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by strong69 »

poznanik wrote:
Suzie Q wrote:neki dan sam kupila Ribice, Lasta Čapljina, one "stare" u plavo bijeloj vrećici.... katastrofa su, da sam komadiće kruha ispekla u rerni ljepši bi ukus imali
Moguće je i da je protekao rok trajanja, ili da ih trgovac ne odražava u odgovarajućim uslovima, možda je u skladištu bilo vlažno... mada ima i sve više pritužbi na pojedine "Lastine" proizvode :(
Ma nije mi nikakvo cudo vise. Ocito da se sve vise stedi a te mjere stednje ukljucuju i povisene temeprature u raashladnim vitrinama, skladistima i ostalim mjestima za cuvanje proizvoda. Prije neki dan sam kupovao u AS-u na Socijalnom i vidim drze pavlaku i jogurte izvan frizidera :?

U zadnje vrijeme sam naletio na nekoliko pokvarenih jogurta i pavlaka razlicitih proizvodaca. To obicno postane "normalno" u periodu visokih temperatura.
quarterback

#237 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

sok bona, kupio par onih multivitamina da ponesem na more - pokajao se
Suzie Q

#238 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Suzie Q »

poznanik wrote:
rok trajanja ok, nije bilo nikakvih naznaka vlage, jednostavno je ukus bezvezan a i bile su prepečene. inače volim ribice jer uvijek imaju neku posebnu aromu, a ove Lastine kupujem od kad znam za sebe samo što su sada jednostavno izgubili na kvaliteti. vjerojatno se još uzdaju da će brend i kupovne navike prodati prozivod ma kakav on bio (nažalost)
bemi

#239 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by bemi »

MaxPayne wrote:
sarajevsko pivo-evo upravo ga pijem,ajde reko možda bila loša serija,staklenka 0.33...užas
Nemam takvo iskustvo sa zlatnom džezvom :? , rado je kupujem i stvarno osjetim kafu u pravom smislu te riječi :thumbup:
quarterback

#240 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

bona sok multivitamin, kao da sam popio udzbenik hemije za srednju skolu...
fuj
touch brain

#241 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by touch brain »

bemi wrote:
MaxPayne wrote:
Nemam takvo iskustvo sa zlatnom džezvom :? , rado je kupujem i stvarno osjetim kafu u pravom smislu te riječi :thumbup:
ako samo nju pijes vjerovatno si navikao pa nemozes primjetiti ..ja imam jako izostrena cula pa osjetim..a mozes i vidjet kad otvoris kafu..nema onu boju kakvu ima kafa vec nekakvu boju koja vuce na zuckasto
quarterback

#242 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

meni je isto dzezva ok a nije bas da samo nju pijem, cak nju najmanje i pijem
drndalo

#243 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by drndalo »

quarterback wrote:bona sok multivitamin, kao da sam popio udzbenik hemije za srednju skolu...
fuj
Bona i nije sok, nego "napitak"... Mislim, moze se piti, ali... Vise se ne sjecam tacno koji njihov "model" sam gledao, pa citao sastav na ambalazi... Pisalo je nesto tipa "sadrzaj voca" 12%... :shock: Pa kad to napisu crno na bijelo, mozes zamisliti kako je tek u stvarnosti...? :-)

BONA = BOsanska Narodna Alhemija... :run:
neki

#244 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by neki »

drndalo wrote:
quarterback wrote:bona sok multivitamin, kao da sam popio udzbenik hemije za srednju skolu...
fuj
Bona i nije sok, nego "napitak"... Mislim, moze se piti, ali... Vise se ne sjecam tacno koji njihov "model" sam gledao, pa citao sastav na ambalazi... Pisalo je nesto tipa "sadrzaj voca" 12%... :shock: Pa kad to napisu crno na bijelo, mozes zamisliti kako je tek u stvarnosti...? :-)

BONA = BOsanska Narodna Alhemija... :run:
Nista novo, vecina sokova na nasem trzistu (uvoznih i domacih) nema vise od 10% udjela voca. Mnogi to cak i ne kriju na deklaraciji
Adriatic

#245 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Adriatic »

Nedavno je izašao članak da trgovci u Sarajevu gase frižidere preko noći.
To je odgovor na pitanje zašto kupimo pokvaren jogurt sa dobrim rokom trajanja.
obelix1

#246 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by obelix1 »

strong69 wrote:Meni je Olimpija odlicna. Znam da vodu crpe sa dubine od 200 m i da ima izvanredan kvalitet i mineralni sastav. Stvar je licnog ukusa prije svega ali mislim da je nekorektno ubrajati ovu vodu u najlosije bh proizvode.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
ma ja iz dubine od 200m, ali nizvodno od Vlakova
karanana

#247 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

mejt voda.

a i ja sam se vazda pitao, gdje su ta podnozja planina igmana i bjelasnice. na pipi na mostarskom raskrchu.
platen91

#248 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by platen91 »

Svi sokovi u flašama bilo domaći ili strani su oko 10-12% voćnog udjela ostalo su boje i arome samo zavisi ko koristi bolje arome i to nisu ustvari sokovi već voćni napitci.
Ja samo kupujem sokove u tetrapaku oni u 95% slučajeva imaju minimalno 45-50% voćnod udjela ostalo su šećer, voda i limunska kiselina.
karanana

#249 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

ovi su dobri:

Image

jesu malo skuplji ali su dobri.
vaučer

#250 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by vaučer »

U krivoj si temi, ovo je 'NAJLOŠIJI' tema.
Dakle briši taj post brzo da netko ne bi pomislio kako su ti božanski nektari loši :-D
Najbolji sokovi u svemiru, stvaraju orgazme, liječe stres i otvaraju čakre.
Post Reply