Najljepše sevdalinke
Moderator: _BataZiv_0809
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
- fatamorgana
#104 Re: Najljepše sevdalinke
Da pređemo malo naciJonalne granice, evo jedna portugalska sevdalinka,
- zunazu
#105 Re: Najljepše sevdalinke
Jedna od najpopularnijih holandskih pozorišnih grupa, Ashton Brothers, koju broje četiri člana i koja svojim nastupima odavno oduševljava mnogobrojne fanove širom Holandije, u jednom talk showu uradili su nešto što je malo ko očekivao. Naime, oni su otpjevali poznatu bosansku pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”, a muzički instrumenti bili su im SAMO prazne boce. Poslušajte kako zvuči sevdalinka odsvirana na praznim bocama i kada ju pjevaju Holanđani.
I usput jedna lijepa izvedba ove pjesme:
- HAVANA
#106 Re: Najljepše sevdalinke
Bravo.Echt goed gedaan.

- Ridjobrki
#107 Re: Najljepše sevdalinke
Peta strana teme a moje najdraže sevdalinke niko ne spominje 
Gondže ružo
Sjećaš li kad si lani
Haj otkako je Banja Luka postala
Kada moja mladost prođe
Il' je vedro il' oblačno
Gondže ružo i Otkako je Banja Luka postala su dobre u manje-više svačijoj izvedbi jer ih je teško pokvariti.
Sjećaš li se kad si lani i Kada moja mladost prođe je Damir Imamović prekucao i oživio ih na totalno poseban način, neću postavljati linkove da ne opterećujem temu, a za Il' je vedro il' oblačno savjetujem da poslušate jednu live unplugged verziju koju je na TV Face izveo Vernes Ljuštaku, predobra je.
Gondže ružo
Sjećaš li kad si lani
Haj otkako je Banja Luka postala
Kada moja mladost prođe
Il' je vedro il' oblačno
Gondže ružo i Otkako je Banja Luka postala su dobre u manje-više svačijoj izvedbi jer ih je teško pokvariti.
Sjećaš li se kad si lani i Kada moja mladost prođe je Damir Imamović prekucao i oživio ih na totalno poseban način, neću postavljati linkove da ne opterećujem temu, a za Il' je vedro il' oblačno savjetujem da poslušate jednu live unplugged verziju koju je na TV Face izveo Vernes Ljuštaku, predobra je.
- turbofolk
#108 Re: Najljepše sevdalinke
Moji favoriti:
Što li mi se Radobolja muti, u izvedbi Mostar Sevdah Reuniona, mislim da je pjeva Mustafa Šantić. I naravno sve što je otpjevo rahmetli Hmzo, posebno "Tekla voda potokom i jazom" na melodiju jedne druge sevdalinke "Hajde dušo da ašikujemo"
Što li mi se Radobolja muti, u izvedbi Mostar Sevdah Reuniona, mislim da je pjeva Mustafa Šantić. I naravno sve što je otpjevo rahmetli Hmzo, posebno "Tekla voda potokom i jazom" na melodiju jedne druge sevdalinke "Hajde dušo da ašikujemo"
- Logovan
#110 Re: Najljepše sevdalinke
Odlično.zunazu wrote:Jedna od najpopularnijih holandskih pozorišnih grupa, Ashton Brothers, koju broje četiri člana i koja svojim nastupima odavno oduševljava mnogobrojne fanove širom Holandije, u jednom talk showu uradili su nešto što je malo ko očekivao. Naime, oni su otpjevali poznatu bosansku pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”, a muzički instrumenti bili su im SAMO prazne boce. Poslušajte kako zvuči sevdalinka odsvirana na praznim bocama i kada ju pjevaju Holanđani.
- asurbanipal
#111 Re: Najljepše sevdalinke
Meni jako draga sevdalinka.
- Sanjarko
#112 Re: Najljepše sevdalinke
https://prica-i-pjesma.blogspot.com/201 ... -rade.html
Nije naljepsa mozda, ali je sa historijom i jedna od tuznijih sevdalinki, i zasnovana na istinitom dogadzaju.
Nije naljepsa mozda, ali je sa historijom i jedna od tuznijih sevdalinki, i zasnovana na istinitom dogadzaju.