Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam putovala po zemljama gdje bih bila u prilici da susretnem dzamije te stoga mogu reci koja mi je najljepsa u Sarajevu. Ali-Pasina Ima mi neku ljepotu, mirnocu, otmjenost i skromnost
Pa nisam bila u Gradaccu ali kad odem pogledat cu pa cu ti reci, takodjer mi je lijepa jedna dzamija u Mostaru sa one strane obale gdje je posta pa malo prije cini mi se
jos bih dodala da se meni iskljucivo svidjaju starije dzamije, i opcenito stariji vjerski objekti jer imaju neku svoju pricu koja je obicno fascinantno lijepa i jer se osjeca neka posebno pozivitna energija u njima
jedna od najljepsih je dzamija sultana ahmeta u istanbulu, takodje poznata kao "plava" dzamija. neobicna je jer je bila prva da ima 6 minara. prica kaze da je sultan od svoga arhitekte (ucenika sinanovog) trazio da mu napravi dzamiju sa zlatnim (altin) minarama, a arhitekta je napravio sest (alti) minara.