najlegendarnija utakmica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

belissima

#126 Re: najlegendarnija utakmica

Post by belissima »

Vrbanjusa-zeljo 2:2....izlaze igraci Vrbanjuse na kraju utakmice..Braco ide s njima i prolazeci pored Moggia i Agnelia(Brkovic i Kozaric).. kaze njima dvojici...pozdravite ove momke i budite sretni sto nisu trenirali 3 hevte...inace bi vam bilo 5 komada...u njih dvojice izraz lica :x ....
shana_majka

#127 Re: najlegendarnija utakmica

Post by shana_majka »

Image
Image

Pored ove (gore pomenute):

Famos-zeljo 0:3 :(

Ove dvije utakmice izdvojene zbog do tada neVIDJENIH sudijskih lopovluka... :D
M.U. dokazao da je velik na zapadu (EUROPI) ...
Komshije pokazali da su i oni veliki na zapadu (al' II Liga :D )

Prijatno !!! :D
Chopper_Horrace

#128 Re: najlegendarnija utakmica

Post by Chopper_Horrace »

shana_majka wrote:Image
Image
:shock: :shock: :shock: :shock:

jesi to gledao ovu tekmu? Mogao sam i ja ici po gradu i ispitavti za tekme iz porslosti...ili sam ja u krivu jer sam mislio da je ovo samo tema za one tekme sto je neko vidio na TV ili uzivo pa da se iznese zasto trebaju uci u legendu?.. :zzzz:
shana_majka

#129 Re: najlegendarnija utakmica

Post by shana_majka »

Chopper_Horrace wrote:
shana_majka wrote:Image
Image
:shock: :shock: :shock: :shock:

jesi to gledao ovu tekmu? Mogao sam i ja ici po gradu i ispitavti za tekme iz porslosti...ili sam ja u krivu jer sam mislio da je ovo samo tema za one tekme sto je neko vidio na TV ili uzivo pa da se iznese zasto trebaju uci u legendu?.. :zzzz:
Zahvaljujem se dragom Tati (babi) :dance: shto mi je omogucio da gledam...
Ziv Ti meni bio
ArtefakT

#130 Re: najlegendarnija utakmica

Post by ArtefakT »

Eo sad odgledah opet (nakon 5 god.) onaj "dokumentarac" o braci hadziomerovicu... umro sam od smijeha ;)
Legendarna tekma, samo radi njega.

Evo meni najdrazih:
Zeljo - Sarajevo 1:2 (iako sam manijak, al je tad bilo ludilo na stadionu)
Zeljo - Sarajevo 1:0 - Zuban
Sarajevo - Zeljo 0:3 - teletabsi
Sarajevo - Zeljo 2:3 - Kup
Bayern - manu 1:2 - plako sam 3 dana
Danska - BiH 0:2 - definitivno najbolja utakmica repke
Zeljo - Newcastle 0:1
ima ih jos ;)
Pasiflora

#131 Re: najlegendarnija utakmica

Post by Pasiflora »

ArtefakT wrote: Bayern - manu 1:2 - plako sam 3 dana
To je definitivno bila utakmica za infarkta - i ima jos neko ko sebi nije mogao doci danima nakon ovoga.
I dan danas sa puno tuge prica o tome :(
red07

#132 Re: najlegendarnija utakmica

Post by red07 »

Sarajevo - Unprofor 4:0 mensečini :)

-Šta mislite o igracima unprofora ?

"Vidi se da su uhranjeniji od nas !"

hihihihi

#133 Re: najlegendarnija utakmica

Post by location »

in33sa wrote:Finale `88, duel titana, Sovjeti su tada bili jaki kao zemlja, ali tulipani jaci za dva genijalca. Odnosno tri, Milanov tercet asova je cuda radio tih godina.

Engleska - Kamerun, cetvrtfinale `90, kad niko nije ni sanjao da Afrika moze iznjedriti kvalitetnu reprezentaciju. Kasnije je to postalo pravilo.
Mislim da su svi neenglezi na planeti tog dana navijali za Kamerun, ali Lineker je imao svoj dan.

Milan - Barselona `94, il genio na sceni.

Ajax - Real `94, dvomec u polufinalu LP, ili je to bilo `95. Na sceni nogometno savrsenstvo holandske skole totalnog nogometa.

Hrvatska - Njemacka `98, Hrvati su tako potukli Nijemce da se ovi nisu oporavili cijele 4 godine. To jos nikada nikome nije uspjelo, toliko poljuljati cuvenu pancer diviziju.

I na kraju, gotovo svaka utakmica Diega Armanda. Cudo od igraca.
Gledao sam sinuci Hol - USSR i nije mi bas nesto. Ali ipak kvalitet fudbal tih vremena se ne moze porediti sa danasnjim. Takodjer sam gledao u zadnjih par dan Njemacka - Belgija finale 80 i Francuska - Spanija 84, tada je fudbal imao smisla. Danas puno nekakvih taktika koje nicemu ne vode.
kijameta

#134 Re: najlegendarnija utakmica

Post by kijameta »

red07 wrote:Sarajevo - Unprofor 4:0 mensečini :)

-Šta mislite o igracima unprofora ?

"Vidi se da su uhranjeniji od nas !"

hihihihi
Od tih 'ratnih' dobra je i ona na Kosevu 94 izmedzu Sarajeva i Zeljeznicara 3-2,cini mi se finale kupa ili tako nesto ali poenta je da svi igraju samo po lijevoj strani jer po desnoj strani uz zapad malo-malo pa zapuca PAM i snajper sa Kromolja.Ni pomocni sudija ne ide nize od centra na toj strani a svi gledaoci sjede na istoku i loze igrace da malo napadnu i po desnoj strani. :D :D
A dobro je bila i ratna Sarajevo-Zeljeznicar 5-0 ali ne zbog simpaticnog rezultata,nego sto su u drugom poluvremenu Horde sisle na atletsku i pocela je masovna tuca sa policijom(vojnom i civilnom) a sve tri strane su u maskirnim uniformama.I gledam ja sa zapada i pitam jarana; a koji su sad nasi, a on odgovara; pa svi su nasi,vidis da imaju iste uniforme. :D :D
mostarac

#135 Re: najlegendarnija utakmica

Post by mostarac »

Chopper_Horrace wrote:
Nosferatu wrote: ----
Imal koja tekma da te licno dirnula, a koju nisi vidio na youtube ...
da si bio na toj tekmi Zeljo - Vrbanjusa imao bi sta reci, jer je na pomenutoj tekmi, Braco opalio samar svom igracu.....
vaha je to u svoje vrijeme radio svojim saigracima :D

inace najlegendarnije tekme:

Velez - C.Zvezda 5:0
Velez - Hajduk 4:3
Gosk - Velez 1:2
Jugoslavija - Francuska 3:2
Jugoslavija - Spanija 2:1
Danska - BiH 0:2
Zeljo - Velez 1:1 (ne zbog rezultata nego zbog publike i o onome bi se trebao napraviti dokumentarac kako treba navijati i kako se ponasaju ljudi koji na stadion dodju da gledaju fudbal i navijaju za svoj klub, a ne zbog gluposti). Ono je po meni bila utakmica koja sasvim sigurno moze predstavljati najsportskiji dogadjaj u klupskom BH fudbalu od rata do danas. Ljudi gledali tekmu i jedni druge ispratili aplauzima bez ijednog incidenta. Bilo je super urpkos nesnosnoj vrucini koja je bila taj dan na Grbavici.
red07

#136 Re: najlegendarnija utakmica

Post by red07 »

joj dobro si , bio sam na prve tri i na zadnjoj (od tih sto si napisao) - svaka cast
i jos bi ja dodao
Velež-Zvijezda 3:3
malo prije rata , ne sjecam se tacno kada
stare utakmice

#137 Re: najlegendarnija utakmica

Post by stare utakmice »

da li neko ima starih utakmica na dvd ili videu,ja bih kupio,zanimaju me ut.iz ex yu lige,nije važna cijena,može i razmjena
GianFranco

#138 Re: najlegendarnija utakmica

Post by GianFranco »

Od svih legendarnih utakmica koje sam gledao, nekako mi najviše u sjećanju ostalo kada su u predzadnjem kolu Yu- lige, na Koševu igrali Željo-Hajduk, a u Skoplju Vardar-Sarajevo.
Sarajevu treba bod, pod uslovom da Željo ne izgubi, pa da titula dođe na Koševo. Na Koševu oko 20.000 gledalaca. Svima nama "oči na Koševu - uši u Skoplju".
U 20-oj minuti već je 0:3 za Hajduk, a Sarajevo vodi u Skoplju 0:1.
Do kraj poluvremena Željo smanjio na 1:3, A Vardar preokrenuo na 2:1. To drugo poluvrijeme nikada neću zaboraviti. na kraju je završeno 4:4 na Koševu, a u Skoplju 2:2.

Ostala mi je u sjećanju i utakmica HSV-Sarajevo 4:2, kada je Sarajevo sa osam igrača primilo četvrti gol u 96 minuti (Hartwig nakon prekida).
campa_xxx

#139 Re: najlegendarnija utakmica

Post by campa_xxx »

GianFranco wrote:Od svih legendarnih utakmica koje sam gledao, nekako mi najviše u sjećanju ostalo kada su u predzadnjem kolu Yu- lige, na Koševu igrali Željo-Hajduk, a u Skoplju Vardar-Sarajevo.
Sarajevu treba bod, pod uslovom da Željo ne izgubi, pa da titula dođe na Koševo. Na Koševu oko 20.000 gledalaca. Svima nama "oči na Koševu - uši u Skoplju".
U 20-oj minuti već je 0:3 za Hajduk, a Sarajevo vodi u Skoplju 0:1.
Do kraj poluvremena Željo smanjio na 1:3, A Vardar preokrenuo na 2:1. To drugo poluvrijeme nikada neću zaboraviti. na kraju je završeno 4:4 na Koševu, a u Skoplju 2:2.

Ostala mi je u sjećanju i utakmica HSV-Sarajevo 4:2, kada je Sarajevo sa osam igrača primilo četvrti gol u 96 minuti (Hartwig nakon prekida).
O kojoj sezoni govoris :?
van Basten

#140 Re: najlegendarnija utakmica

Post by van Basten »

euro '88 Nizozemska - CCCP 2:0, golčina van Bastena prije svega
Neelix

#141 Re: najlegendarnija utakmica

Post by Neelix »

sitno wrote:
ArtefakT wrote: Bayern - manu 1:2 - plako sam 3 dana
To je definitivno bila utakmica za infarkta - i ima jos neko ko sebi nije mogao doci danima nakon ovoga.
I dan danas sa puno tuge prica o tome :(
ja sam skako od srece 3 dana :D
MOKE_R

#142 Re: najlegendarnija utakmica

Post by MOKE_R »

Italia 90-te
cetvrt-finale
yugoslavia-argentina 0:0 (2:3)
Ivkovic brani Maradoni,a Piksi fuli citav gol.
Sjecam se ljudi placu ko mala djeca,to je bila reprezentacija.
blackyveca

#143 Re: najlegendarnija utakmica

Post by blackyveca »

Slavija -sarajevo 1-1 utakmica kojom skoro osigurali titulu i to u zadnjim minutama(obuca)
Ceska-Turska 2-3 nemoguca nafaka turaka i znanje nihata
Danska-Bih 0-2
KK Bosna-Partizan 93-90 partizan suta za tri poena i ikonic blokira za pobjedu gori skenderija
Bih-Norveska 1-0 86 min. bajramovic za pobjedu
Babayaro

#144 Re: najlegendarnija utakmica

Post by Babayaro »

BIH-Norveska 1-0 Bajramovic 85 minuta, vece odusevljenje nisam dozivio, mislim da je stadion eksplodirao bukvalno.
Jugoslavija-Norveska 1-0 pobjeda iz penala, Mesa pljuje sudiju...
Danska-BIH 0-2 Najbolja utakmica reprezentacije definitivno.
Milan-Liverpool 3-3 onakav preokret sta reci...
Vrbanjusa-Zeljo 2-2 neprocijenjivo...
Australija-Hrvatska 2-2 Simunic 3 zuta, presmijesno, nikad vidjeno...
Puno utakmica iz Engleske lige i Lige Sampiona i nase lige zbog dobacivanja sudijama i provala na terenu
Enticer

#145 Re: najlegendarnija utakmica

Post by Enticer »

Najlegendarnija utakmica u novije vrijeme je Hrvatska - Turska, na Euru 2008, kada su svi mislili da je monstrum savladan, a on se ipak dize iz pepela, zadaje zavrsni udarac i pobjedjuje :-D 8) :dance:
Post Reply