Najkompletniji muzicar na BALKANU je...
Moderator: _BataZiv_0809
-
edu
#1 Najkompletniji muzicar na BALKANU je...
meni Gibonni.........vama?
-
edu
slazem se....ali za bobu mi je drazi Gibo..ne znam sto...mozda zato sto je malo komercijalniji od Vlatka..MRAVOJED wrote:jedan je vlatko stefanovski....on je stvarno genij kakav se rijetko rađa
jednostavno ne može biti bolji u onom šta radi....pa je samim tim i kompletan
-
ZahtjevOdbijen
Glas za StefanovskogMRAVOJED wrote:jedan je vlatko stefanovski....on je stvarno genij kakav se rijetko rađa
- Kurt_Kombajn
...tesko je po tom pitanju biti objektivan, posebno zato sto nemamo svi iste ukuse...ako uzmemo u obzir i one koji vise nisu sa nama, onda bih predlozio slijedece...
-milan mladenovic
-arsen dedic i sin mu matija
-vlatko stefanovski
-jozo penava i najslavniji mu ucenik sajo
-himzo polovina
-saban bajramovic
-ferus mustafov
-boban zdravkovic
-kalesijski zvuci (nemojte se smijati, uzmimo u obzir zanr u kome oni djeluju i sta su ucinili za njega)
-branimir stulic (on vise ide u filozofe)
-rambo
pa jos ako uzmemo u obzir i klasiku...
...i jos tovar ljudi...vecinu od njih ne volim, ali ne treba se ogranicavati samo na zanr koji mi volimo...
i jos nesto...ekipa iz juznog vetra su po meni bez veze i sviraju sund i govna, ali kad se pomisli koliko su oni promjene unijeli na ovaj prostor za samo deset godina i koliko su govana nastancali...moze se reci da su sranje, ali su u tome konsekventni i kompletni
-milan mladenovic
-arsen dedic i sin mu matija
-vlatko stefanovski
-jozo penava i najslavniji mu ucenik sajo
-himzo polovina
-saban bajramovic
-ferus mustafov
-boban zdravkovic
-kalesijski zvuci (nemojte se smijati, uzmimo u obzir zanr u kome oni djeluju i sta su ucinili za njega)
-branimir stulic (on vise ide u filozofe)
-rambo
pa jos ako uzmemo u obzir i klasiku...
i jos nesto...ekipa iz juznog vetra su po meni bez veze i sviraju sund i govna, ali kad se pomisli koliko su oni promjene unijeli na ovaj prostor za samo deset godina i koliko su govana nastancali...moze se reci da su sranje, ali su u tome konsekventni i kompletni
- Kurt_Kombajn
moram da povucem svoj prethodni post (najradije bih ga pocijepao i izguzvao da je moguce)...malo sam razmislio, i sjetio se tolikih generacija SKOLOVANIH muzicara koji su napustili muzicke akademije sirom balkana u zadnjih pedesetak godina...od kojih bi svaki mogao u dzep strpati bilo koga sa estrade...
-
ake
gibonija se sjecam kao heavy metalca iz grupe osmi putnik
duga natapirana kosa, stramplice, rukavice bez prstiju, nitne i ostala standardna ikonografija, inace se tada zvao dzibo
poslije izvjesnog broja godina i stanovitih dogadjaja u mom zivotu, do ruke mi dodju neke novine
i vidim neki giboni rastura po lijepoj nasoj, transformacija je impresivna,
na zalost nisam nikada imao priliku da i poslusam neku njegovu pjesmu, osim kratkih reklama na tv-u novog albuma vlatka stefanovskog
vlatko stefanovski je vjerovatno najbolji gitarista balkana,
ipak moj glas ide bregovicu, prvenstveno kao najuticajnijoj i najuspjesnijoj licnosti ovih podneblja,
posebno me odusevio kada sam pogledao film kraljica margo i iznenada se cuje neka dalmatinska pjesma
u francuskom istorijskom filmu
drskost seoskog mangupa, kojoj bezuspjesno pokusavam od tada da se priblizim
duga natapirana kosa, stramplice, rukavice bez prstiju, nitne i ostala standardna ikonografija, inace se tada zvao dzibo
poslije izvjesnog broja godina i stanovitih dogadjaja u mom zivotu, do ruke mi dodju neke novine
i vidim neki giboni rastura po lijepoj nasoj, transformacija je impresivna,
na zalost nisam nikada imao priliku da i poslusam neku njegovu pjesmu, osim kratkih reklama na tv-u novog albuma vlatka stefanovskog
vlatko stefanovski je vjerovatno najbolji gitarista balkana,
ipak moj glas ide bregovicu, prvenstveno kao najuticajnijoj i najuspjesnijoj licnosti ovih podneblja,
posebno me odusevio kada sam pogledao film kraljica margo i iznenada se cuje neka dalmatinska pjesma
u francuskom istorijskom filmu
drskost seoskog mangupa, kojoj bezuspjesno pokusavam od tada da se priblizim
-
mačak u čizmama
ovo što je kurt predložio je super
to bi bio i moj prijedlog, ali moram istaći:
stefanovski sa zadnjim projektima, što za film gipsy magic,
to treba imati
pa stefanovski i miroslav tadić - krushevo, takođe
a što se tiče bobana markovića bolji je od svih u kategoriji
ona stvar "leskovački bum" je nešto najjače što ima,jednostavno diže na noge...
odoh ja u detalje...
šaban bajramović -bolji nego ikad ....
brega mi je nako...
jedino braću babajić ne mogu, to stvarno moraš bit nesvijest da poslušaš i procijeniš
mada je veliki broj ljudi ovog podneblja konzument upravo takve muzike
tu bi onda prednjačio zoran kulina i slična ekipa koji su harali pjevajući
"kunem ti se peko se ko kafa"...
to bi bio i moj prijedlog, ali moram istaći:
stefanovski sa zadnjim projektima, što za film gipsy magic,
to treba imati
pa stefanovski i miroslav tadić - krushevo, takođe
a što se tiče bobana markovića bolji je od svih u kategoriji
ona stvar "leskovački bum" je nešto najjače što ima,jednostavno diže na noge...
odoh ja u detalje...
šaban bajramović -bolji nego ikad ....
brega mi je nako...
jedino braću babajić ne mogu, to stvarno moraš bit nesvijest da poslušaš i procijeniš
mada je veliki broj ljudi ovog podneblja konzument upravo takve muzike
tu bi onda prednjačio zoran kulina i slična ekipa koji su harali pjevajući
"kunem ti se peko se ko kafa"...
-
ake
r.m. tocak je bio prvi gitarista heroj na nasoj sceniimigrant wrote:TOCAK!
Nemojte njega zaboraviti.
Neki kazu da je on bolji od makedonca...
prvi put sam ga gledao na svom prvom koncertu u domu mladih,
utisak je bio impresivan
na zalost poslije remek djela albuma "crna dama" ili
engleske verzije "lady in black"
tocak sa druzinom ostaje zarobljen u vremenu
dok brega nastavlja da krci put novim idejama, samouvjernoscu i drskoscu,
jer bez jakog mainstream-a nema ni alternative
btw, zoran kulina sa svoja prva dva albuma (iskljucivo strana A), zauzima posebno mjesto u mojoj fonoteci
-
mačak u čizmama
kaže mali na ulici:
ma imam i ja vučjaka samo ne znam koje je rase, sigurno je Oker španijel...
a brega je fenomen, jedino smo se zasitili toga što radi...
ma imam i ja vučjaka samo ne znam koje je rase, sigurno je Oker španijel...
a brega je fenomen, jedino smo se zasitili toga što radi...
-
rajvosa
Slazem se uz dodatakMRAVOJED wrote:jedan je vlatko stefanovski....on je stvarno genij kakav se rijetko rađa
Branimir J. Stulic
Brega je ipak ostavio velikitrag u muzici BAlkana , dakle i Bregovic
- Kurt_Kombajn
...dobro, ako cemo mjeriti po tome, onda su ceca i dragana sigurno veca mjerila muzickog uspijeha...ili ako kazemo da je na svjetskoj sceni britney spears mjera uspijeha
....
...rekao bih da kod brege talenat za obrtanje para prevladava umjetnika...nisam ga nikad posebno volio, a definitivno mi se zgadio kada sam odrastao i vidio koliko stvari koje on prodaje pod svojim imenom u stvari nisu njegove...mislim, kakva je umjetnost u tome da skupis cigane, pustih ih da trube ciganske stvari, ti sjedis na bini za stolom citav koncert i pijes vino, onda fino pokupis lovu i ciganima bacis mrvice...ili sastaviti tekstove tipa "hop cup poskocicu, drugu curu poljubicu, poljubicu drugu znaj, bas me briga haj haj" ...to je nivo osnovne skole...to sto je njega raja slusala nije mjerilo talenta, jer ako to gledamo, onda je sinan sakic imao deset puta vise uspijeha...to su jednostavno poslovni ljudi koji znaju kome sta treba prodati i kad, i kako to upakovati...to je menadzment, ekonomija, ali ne i umjetnost...
...sto se gibonnija tice, on nije autor svoje muzike, tako da po meni definitivno ne dolazi u obzir...
...sto se rock muzike tice, u najsirem smislu te rijeci, onda na prostoru balkana (a i sire) sigurno nije bilo tekstopisca, muzicara, nekog ko je unio nesto novo i koga se definitivno nije moglo porediti ni sa cim, a nadasve karizmaticnije osobe od milana mladenovica...bilo je sigurno tehnicki boljih muzicara, ali nekog kompletnog nacina zivota i na kraju krajeva nastupa, nije...
...rekao bih da kod brege talenat za obrtanje para prevladava umjetnika...nisam ga nikad posebno volio, a definitivno mi se zgadio kada sam odrastao i vidio koliko stvari koje on prodaje pod svojim imenom u stvari nisu njegove...mislim, kakva je umjetnost u tome da skupis cigane, pustih ih da trube ciganske stvari, ti sjedis na bini za stolom citav koncert i pijes vino, onda fino pokupis lovu i ciganima bacis mrvice...ili sastaviti tekstove tipa "hop cup poskocicu, drugu curu poljubicu, poljubicu drugu znaj, bas me briga haj haj" ...to je nivo osnovne skole...to sto je njega raja slusala nije mjerilo talenta, jer ako to gledamo, onda je sinan sakic imao deset puta vise uspijeha...to su jednostavno poslovni ljudi koji znaju kome sta treba prodati i kad, i kako to upakovati...to je menadzment, ekonomija, ali ne i umjetnost...
...sto se gibonnija tice, on nije autor svoje muzike, tako da po meni definitivno ne dolazi u obzir...
...sto se rock muzike tice, u najsirem smislu te rijeci, onda na prostoru balkana (a i sire) sigurno nije bilo tekstopisca, muzicara, nekog ko je unio nesto novo i koga se definitivno nije moglo porediti ni sa cim, a nadasve karizmaticnije osobe od milana mladenovica...bilo je sigurno tehnicki boljih muzicara, ali nekog kompletnog nacina zivota i na kraju krajeva nastupa, nije...
- Kurt_Kombajn
...mozda ja pojma nemam, ali ti kad naucis citati pogledaj ko se potpisuje ispod "njegovih" pjesama, pise na svakom albumu...na "mirakulu" je to bio npr. izvjesni mr. stefanovski...
-
edu
FYI
"Gibonnijev novi album donosi u svojoj “običnoj” verziji 13 pjesama za koje većinom sam potpisuje glazbu i tekst. Izuzetak su: “Ne odustajem(Non rinuncio a lei) (Gibonni-Gibonni/S.Grandi,V.Križan), “Mirakul(Intro)”/”Mirakul” (Gibonni-Gibonni/G.Oryema), “Ono nešto” (M.Ramljak) i “Kad mi nebo bude dom” (V.Stefanovski-Gibonni)."
"Gibonnijev novi album donosi u svojoj “običnoj” verziji 13 pjesama za koje većinom sam potpisuje glazbu i tekst. Izuzetak su: “Ne odustajem(Non rinuncio a lei) (Gibonni-Gibonni/S.Grandi,V.Križan), “Mirakul(Intro)”/”Mirakul” (Gibonni-Gibonni/G.Oryema), “Ono nešto” (M.Ramljak) i “Kad mi nebo bude dom” (V.Stefanovski-Gibonni)."
- Kurt_Kombajn
...e, ako je tako, onda sam ja ocigledno krivo informisan...
...izvinjavam se na sirenju dezinformacija...
...no, bez obzira na to, ne slazem se sa svrstavanjem doticne osobe u sami vrh balkanske muzike...stvar ukusa, nadam se da to uvazavas...
...izvinjavam se na sirenju dezinformacija...
...no, bez obzira na to, ne slazem se sa svrstavanjem doticne osobe u sami vrh balkanske muzike...stvar ukusa, nadam se da to uvazavas...