najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
elektropotrosac

#1 najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by elektropotrosac »

kupio sam jedan artikal na onlajn aukciji pa me zanima koji je najjeftiniji nacin da platim novac covjeku od koga sam kupio?

on se nalazi u srbiji u backoj palanci i zelio bih znati koji je najjefitniji nacin uplate. imam lose iskustvo sa Western Union placanjem jer kad sam narucivao nesto iz hrvatske ne samo da je kostalo masno vec sam dobio i povratnu taksu od 10 eura.

da li neko zna povoljan nacin placanja na relaciji BiH - Srbija?
chuchumbamayumbe

#2 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by chuchumbamayumbe »

Posalji mu pare autobusom, daj vozacu 5-10km, neka tip saceka na stanici i to je to.
elektropotrosac

#3 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by elektropotrosac »

mastovito, ali onda bi bilo jeftinije poslati u pismu.

kad vec govorimo o pismu, jel nudi posta nesto kao slanje novca u sigurnom pismu?
ProbuseniDolar

#4 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by ProbuseniDolar »

Otidji fino u postu pa pitaj ... ja bih isto autobusom poslao ...
redondo72

#5 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by redondo72 »

Slao sam x na n-ti puta. Takođe mi je i stizalo. Za Beograd, Novi Sad, Suboticu...

Evo ti moje iskustvo.

Nemoj preko pošte ni slučajno. Putuje 15-tak dana, a prilično je skupo... mislim da sam neki paketić platio oko 35 KM, tako nešto. Poslao iz Lukavice. Ovi u glavnoj pošti su tek neuvezani sa Srbijom. Putuje ko za Ameriku. Preko njih ide 15-tak dana, ali kao što rekoh, i kada pošalješ iz Lukavice, isto dugo putuje. Takođe, ne možeš pouzećem ( otkupninom ).

Slao sam i preko Centrotransa. To zaboravi. Takve glavonje odmah zaobiđi. Toliki primitivizam nisam nigde video. Vozač mi je za kovertu iz Bg-a, tražio 30 maraka. :-) Još se cenka. Na kraju sam mu dao dvadeset. Nikad više.

Moj savet. Idu na autobusku u Lukavicu. Prvo pitaj da li ima za Bačku Palanku. Ako nema, reći će ti koji bus prolazi ( verovatno onaj za Novi Sad ). Likovi su korektni, a kao što rekoh slao i primao što novac, što robu mnogo puta. Desilo mi se jednom da mi je stigla koverta... €400.. drug žurio, mrzelo ga da dobro upakuje, tako da se videlo sve. Ja ko za inat zakasnim. Zovem ove u Lukavici, javi se otpravnik, lepo se čovek predstavi, kaže kod mene je novac, dođite kad možete, i sve ok. :thumbup:

WU, zaboravi. Ne isplati se za manje iznose. Probaj Propay. Nekih 20 KM. Stiže za tri sata.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by Admir_1984 »

Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano za western union cu postaviti ovde. Zanima me mozel primalac primiti novac samo na osnovu onog MTCN broja, kojeg mu ja posaljem. Ime i prezime primaoca sam fulio (ne pitajte kako :D )
Better Man

#7 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by Better Man »

Lijepo nek ti čovjek da svoj žiro račun i uplatiš na njega. To ti je najednostavnije i sigurnije. Tako sam ja radio kad sam nešto kupovao iz Srbije. Fino uplatim i u roku 2 do 3 dana od moneta kad im legne novac na račun dobijem što sam kupio bez ikakvih dodatnih troškova.
febo_acm

#8 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by febo_acm »

Admir_1984 wrote:Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano za western union cu postaviti ovde. Zanima me mozel primalac primiti novac samo na osnovu onog MTCN broja, kojeg mu ja posaljem. Ime i prezime primaoca sam fulio (ne pitajte kako :D )
Može, ali ne u svim bankama(bar nije moglo). Ja sam u RF mogao tako dići novac.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#9 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by Admir_1984 »

AMD wrote:
Admir_1984 wrote:Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano za western union cu postaviti ovde. Zanima me mozel primalac primiti novac samo na osnovu onog MTCN broja, kojeg mu ja posaljem. Ime i prezime primaoca sam fulio (ne pitajte kako :D )
Može, ali ne u svim bankama(bar nije moglo). Ja sam u RF mogao tako dići novac.
I ja sam slao preko RF, a i njegova banka tamo u Hrvatskoj je RF
Kraljica_Suza

#10 Re: najjeftiniji nacin placanja na relaciji BiH-Srbija?

Post by Kraljica_Suza »

A sta fali sjesti na voz i otici do Srbije, popijes kaVicu prosetas malo, vidis BG, obavis sta treba i kuci laganini.
Inace, povratna vozna karta kosta 36KM iz Doboja. putujes nocu, u Beogradu si u 7ujutro ..ma ljepota :thumbup:

A druga stvar sto se tice slanja/primanja novca, ja sam to obavljala preko svog deviznog racuna.
Post Reply