Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#1 Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Gdje to kod nas ima?
- diablobih
#2 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
mobilmedia je ja mislim najjeftiniji sto se tice legalnih.Sakazulu wrote:Gdje to kod nas ima?
- HardCore
#3 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
A nepismena covjeka ccc
-
tap3ah75
- diablobih
#5 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
to je piljara.tap3ah75 wrote:Šta fali iq?
- i agree
#6 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
sta ti znaci piljara?kolko znam ljudi daju garanciju kakvu takvu,racun i prodaju orginal telefone...diablobih wrote:to je piljara.tap3ah75 wrote:Šta fali iq?
- diablobih
#7 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Bas to, nisu zastupnici za mobitele koje prodaju, nemaju garanciju kako treba, a koliko prodaju original telefone je u drugom planu. Barem to bi trebali da rade.i agree wrote:sta ti znaci piljara?kolko znam ljudi daju garanciju kakvu takvu,racun i prodaju orginal telefone...diablobih wrote:to je piljara.tap3ah75 wrote:Šta fali iq?
- i agree
#8 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Pa ovaj nije pito za zastupnike kod kojih svakako nisu najjeftiniji mobiteli nego za legalni shop koji je najjeftiniji a iq ne moze bit nikako piljara jer daju racun i garanciju te prodaju orginalne uređaje fabricki zapakovane.Piljare daju kojekakve rucno pisane racune i prodaju uglavnom uređaje koji vecinom nisu za nase trziste..diablobih wrote: Bas to, nisu zastupnici za mobitele koje prodaju, nemaju garanciju kako treba, a koliko prodaju original telefone je u drugom planu. Barem to bi trebali da rade.
Radnje iq se nalaze u sarajevu,mostaru,tuzli,bjeljini,banjaluci,zenici...sto znaci da su itekako legalni.
- diablobih
#9 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Legalno je stosta ovdje. Kako god, IQ mobile nije najjeftiniji ni od piljara.i agree wrote:Pa ovaj nije pito za zastupnike kod kojih svakako nisu najjeftiniji mobiteli nego za legalni shop koji je najjeftiniji a iq ne moze bit nikako piljara jer daju racun i garanciju te prodaju orginalne uređaje fabricki zapakovane.Piljare daju kojekakve rucno pisane racune i prodaju uglavnom uređaje koji vecinom nisu za nase trziste..diablobih wrote: Bas to, nisu zastupnici za mobitele koje prodaju, nemaju garanciju kako treba, a koliko prodaju original telefone je u drugom planu. Barem to bi trebali da rade.
Radnje iq se nalaze u sarajevu,mostaru,tuzli,bjeljini,banjaluci,zenici...sto znaci da su itekako legalni.
- i agree
#10 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Piljare ne daju dvogodisnju garanciju,nisu najjeftiniji ali su legalni.
-
tap3ah75
#11 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
1.Gdje mobilmedia šalje na servis xiaomi mobitel koji ima u ponudi?diablobih wrote:mobilmedia je ja mislim najjeftiniji sto se tice legalnih.Sakazulu wrote:Gdje to kod nas ima?
2.U mobilmediji garancija na xiaomi je 1 god. a u iq piljari 2 god
- i agree
#12 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Kolko znam da piljare ne daju fiskalne racune nego nekakve rucno ispisane ko da si doso u restoran pa za stolom obracuna...
- diablobih
#13 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Nema zastupnika za xiaomi u BiH. Mobilmedia je zastupnik za Samsung i jos par telefona.tap3ah75 wrote:1.Gdje mobilmedia šalje na servis xiaomi mobitel koji ima u ponudi?diablobih wrote:mobilmedia je ja mislim najjeftiniji sto se tice legalnih.Sakazulu wrote:Gdje to kod nas ima?
2.U mobilmediji garancija na xiaomi je 1 god. a u iq piljari 2 god
Sto se tice prodavnica za Xiaomi, tu je koliko znam najbolji procomp, pa onda svi ostali. Naravno, najbolje je preko neta uzeti takve uredjaje, ali eto, ljudi vole davati vise para ovdje.
-
Cupko_
#14 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Xiaomi ima i ovlaštenog distributera i servisera u BiH (Mi-Adriatic i MESC). Da ih nema, ne bi tih uređaja bilo u ponudi kod operatera.diablobih wrote: Nema zastupnika za xiaomi u BiH. Mobilmedia je zastupnik za Samsung i jos par telefona.
Sto se tice prodavnica za Xiaomi, tu je koliko znam najbolji procomp, pa onda svi ostali. Naravno, najbolje je preko neta uzeti takve uredjaje, ali eto, ljudi vole davati vise para ovdje.
Što se tiče IQ, oni imaju svoj servis tako da te garancije nisu od proizvođača.
Da legalno nabavljaju uređaje, imali bi ugovore sa ovlaštenim servisima a ne bi davali svoje garancije, nema veze na koji je period.
-
Sakazulu
#15 Re: Najjefriniji mobilphone shop u BiH, legalni of course
Dakle ima izbora?!