da, da, pretpostavili smo da ipak nije za obilazak po onoj vrucini, bas je bio sparan dan, zato je Buna pobijedila. Brate mili, tamo ko u dzenetu, zao ti krenuti daljelmo wrote:ono što stolac nudi i vrijedi posjetiti je svakako nekropola stećaka radimlja, ilirski grad daorson, stari grad vidoški, čaršija..ima i stolac svoju inat ćuprijuplain vanilla wrote:
Ima, lijepa tema, ali ovo su bukvalno prirodne ljepote. Nekako mislim da svaki grad ima nesto lijepo, zbog cega se vrijedi svratiti. Nedavno sam bila u Hercegovini, vani plus 40 i kontamo se gdje cemo. Imala sam zelju otici u Stolac, ali stvarno nisam znala isplati li se po onoj zegi ici u Stolac, ima li tamo sta zanimljivo, ali da je moguce obici na plus 40. Elem, na kraju smo otisli na Bunu, sto je sigurno, sigurno je., begovina se isto može obići, bregava je lijepa rijeka i pogodna za kupanje..
sve nabrojano se nalazi u radijusu od samo nekoliko kilometara od centra grada i baš je pod ruku..međutim, na +40 ne bih preporučila kraću posjetu stocu, najbolje je otići u kasnu jesen ili proljeće.
za hranu i osvježenje bih preporučila old mill (zbog ugođaja), ili han koji se nalazi u centru.
ali valja mi se jednom zaputiti maksuz u obilazak Hercegovine, mozda na proljece
nije krv voda