channel10 wrote:Pored stomatoloske ordinacije.
na ulazu u blatusu?
channel10 wrote:Pored stomatoloske ordinacije.
Pa samo jednu imate, tu na ulazu u Blatusu u crvenom soliteru.kakavdanakneiskustvu wrote:channel10 wrote:Pored stomatoloske ordinacije.
na ulazu u blatusu?
channel10 wrote:Pa samo jednu imate, tu na ulazu u Blatusu u crvenom soliteru.kakavdanakneiskustvu wrote:channel10 wrote:Pored stomatoloske ordinacije.
na ulazu u blatusu?
A uz dolinu Neretve najljepsadječak sa šibicama wrote:meni su sva mjesta u dolini rijeke Bosne nekakva siva, odbojna, ne znam kvalitet zivota ne ulazim ali mozda je i do rijeke... ruzna rijeka, prljava
pa jeste, Neretva ima taj mediteranski shtih, i Jablanica je cak ljepuskastaBazinga1234 wrote:A uz dolinu Neretve najljepsadječak sa šibicama wrote:meni su sva mjesta u dolini rijeke Bosne nekakva siva, odbojna, ne znam kvalitet zivota ne ulazim ali mozda je i do rijeke... ruzna rijeka, prljavaKonjic, Mostar, Capljina.
dječak sa šibicama wrote:Kalinovik nikad nije ni bio carsija ili mjesto, selo obicno... koje je na foru 'ustanicko 41-e' dobilo nekakav status gradica... Kalinovik, Milici, Sekovici, Han Pijesak, sve mjesta u kojima ce ti prije medzed zivot ugroziti, mrki bosanski, nego automobil.
Kalinovik ko da si na mjesec sletio, neke vrtace..
sjoo piromane, u jablanici je jedino janjetina ljepuškasta.dječak sa šibicama wrote: pa jeste, Neretva ima taj mediteranski shtih, i Jablanica je cak ljepuskasta
Svaki post ti je ko da mi misli citasdječak sa šibicama wrote:meni su sva mjesta u dolini rijeke Bosne nekakva siva, odbojna, ne znam kvalitet zivota ne ulazim ali mozda je i do rijeke... ruzna rijeka, prljava
Udjoh tamo prije godinu dana sasvim slucajno, fulio neko skretanje i GPS me nastavio voditi preko Kalinovika do destinacije.. uglavnom sjeb zivi kad sam usao. Nisam znao nista o mjestu, tek par informacija, nisam bio toliko upoznat sa ratnim desavanjima tamo ali prolazeci pored nekih zgrada prije ulaska u sam ''grad'' smo oboje dobili neki ruzan osjecaj da je tu bilo svega.. sam ''grad'' izgledao mrtvo, ni muhe ne lete. Prosao sam dobar dio drzave u zadnje dvije godine, ali nikad nisam imao tako ruzan osjecaj kao u Kalinoviku.dječak sa šibicama wrote:Kalinovik nikad nije ni bio carsija ili mjesto, selo obicno... koje je na foru 'ustanicko 41-e' dobilo nekakav status gradica... Kalinovik, Milici, Sekovici, Han Pijesak, sve mjesta u kojima ce ti prije medzed zivot ugroziti, mrki bosanski, nego automobil.
Kalinovik ko da si na mjesec sletio, neke vrtace..
upravo, vrlo slično kao i područje Pogorelice koje je bilo poveziva Fojnice i Hercegovine i dalje...i oko Kalinovika i na Pogorelici se nalaze ostaci nekoliko srednjovjekovnih gradova, a ostaci puteva još iz rimskog periodacyprus wrote:Ja sam se uvijek pitao šta je ljude uopšte natjeralo da se nasele u Kalinovik, a odgovor sam dobio čitajući malo o srednjovjekovnoj Bosni... Naime, tada kada nije bilo tunela na Ivanu, jedna od glavnih trgovačkih komunikacija priobalja (posebno Dubrovnika) i jezgra bosanske države je vodila upravo ovim područjem... Nekuda je trebalo premostiti visoku planinsku barijeru između jadranskog i crnomorskog sliva, a prostor današnjeg Kalinovika (tada se to zvalo župa Zagorje i naselje Kučevo) se činio kao jedna od najlogičnijih ruta... Tako da je na tom prostoru egzistirala i jedna oveća tržnica...
Dakle, tada je to bilo prilično aktivno područje, što nije čudno za srednji vijek, kad su se ljudi često sklanjali u viša područja zbog sigurnosti... Međutim, od tada pa do danas traje proces pasivizacije, tako da ne treba biti čudno ako kroz koju deceniju gore ne ostane bukvalno niko, osim možda par šumara...
Ma đes pekmezaru komšo moj najdraži .... jel vam još iznad Tešnja zora svićeBazinga1234 wrote:Maglaj i Zavidovici, tuzna mjesta. Bar kad se uporedjuju sa susjednimTesnjom.
... i đeneral Ratkobach wrote:Srđan Puhalo je iz Kalinovika...
Zanimljiva biografijabach wrote:Srđan Puhalo je iz Kalinovika...
Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.