Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

Ommadawn

#1976 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ommadawn »

Tomahawk11 wrote:Ma pojedinci miješaju najjadnija mjesta sa svojim kompleksima.
Svaki grad ima dijelove koji su, da kažemo, jadni.
Ima i Sarajevo, ima i Zenica, Tuzla, Banja Luka, Mostar.
Generalno gledano, to su centri zbivanja u BiH.

A Drvari, Glamoči, Vareši....to je već priča za ovu temu.
Naravno, slazem se.
ExNihilo

#1977 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by ExNihilo »

Ommadawn wrote:Imao sam jarana iz naselja Blatusa, roditelji su mu jos uvijek zivjeli tamo. Jednom im trebao poslati neku lovu i jedan drugi jaran, koji je trebao putovati kod svojih u Sarajevo, se ponudi da mu on ponese to.
Kaze ovaj njemu "Moze, ali u Blatusu ulazis na sopstveni rizik i ja ne odgovaram za posljedice". Ovaj se sjebo... :lol: :lol:
Pitamo ga kasnije, kad se vratio, kako bi a on "Nisam ni isao u Blatusu, nego ih zovnuo da se nadjemo u centru grada i predao im pare".
U Zenici imaju dvije republike. Republika Blatuša i Republika Crkvice.

Ne trebam naglašavati da je Republika Crkvice jača u svakom pogledu.
kakavdanakneiskustvu

#1978 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kako nece crkvice biti jace mi u blatusi tek u zadnjih dvije tri godine pocinjemo dobijati ugostiteljske objekte,evo i pekaru imamo,heeeej
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1979 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:Imao sam jarana iz naselja Blatusa, roditelji su mu jos uvijek zivjeli tamo. Jednom im trebao poslati neku lovu i jedan drugi jaran, koji je trebao putovati kod svojih u Sarajevo, se ponudi da mu on ponese to.
Kaze ovaj njemu "Moze, ali u Blatusu ulazis na sopstveni rizik i ja ne odgovaram za posljedice". Ovaj se sjebo... :lol: :lol:
Pitamo ga kasnije, kad se vratio, kako bi a on "Nisam ni isao u Blatusu, nego ih zovnuo da se nadjemo u centru grada i predao im pare".

Ma to su price za malu djecu. Blatusa Bronx jeste bila furka 90-tih i jeste bila ozloglasena zbog Cigana, ali u sustini nidje veze s vezom. Kod nas jos uvijek nema socijalnih raslojavanja po kvartovima. I dalje u istoj zgradi zive i direktor banke i socijalni slucaj.
jefferson

#1980 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by jefferson »

Ja zivio u blatusi 25 godina. To su price za napljene pubertetlije koje se ko fol dice necim.
Blatusa je bila na lose glasu iz radnickih dana, tamo nekih 60-tih i 70-tih. Kada je krenula masovna gradnja u Bltusi, tako se i demografska slika promjenila, ali je ostala na lose glasu, neopravdano.
cyprus

#1981 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by cyprus »

To ko Alipašino kod nas? :D
bach

#1982 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

Meni je Blatooša cool, ali fakat jeste...
Inteligencija

#1983 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

Kod mene drug imao ugradjivanje zaluzina u padinskom dijelu Sarajeva, on obukao gumene cizme i ponio bure vode pored ostalog.

Kada smo dosli pita ga gazda sto ce ti to, pa kaze cuo ulicama teku fekalije da se ne zarazi a bure jer je redukcija da se moze napiti i umiti..

Vise istine ima u mom postu nego u tvom pa skontaj koliko je to realno sto si napiso :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1984 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

ima li Zenica neku pjesmu koja glorificira njenu ljepotu, osim one "eh da mi je osjetiti zeljezarin miris dima..."
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1985 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ima. Red je da dobijes kad trazis :D

dječak sa šibicama

#1986 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

sad mi se ne svidja ni zenicki muzicki opus... bas ste bezveze :D
kamen spoticanja

#1987 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kamen spoticanja »

ExNihilo wrote:
U Zenici imaju dvije republike. Republika Blatuša i Republika Crkvice.

Ne trebam naglašavati da je Republika Crkvice jača u svakom pogledu.
a inace SFR Jalija dere sve :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1988 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Jimmy McNulty »

dječak sa šibicama wrote:ima li Zenica neku pjesmu koja glorificira njenu ljepotu, osim one "eh da mi je osjetiti zeljezarin miris dima..."

Pa malo "novija" verzija...

I još nekoliko pjesama koje su nama Zeničanima bliske srcu...

za sve dide iz željezare...

za romantičare...ali Salčina više nema...

Nekad bilo, sad se spominjalo. Mada, i to je uglavnom bilo dok su dole postojale kasine u kojima su živjeli Cigani, kako je to srušeno i kako su premješteni dosta problema i uslovno rečeno nasilja je nestalo kao rukom odnešeno. Danas je Blatuša jedan od ljepših kvartova/naselja za živjet u Zenici. Estetski nije lijepa ali je zato sve na najviše 10 minuta hoda udaljeno. Mnogo se popravila i nema više šane (ili ima veoma malo), sada tu stanove kupuje dosta mladih bračnih parova i čestitih ljudi.
kakavdanakneiskustvu

#1989 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

_BataZiv_0809 wrote:Ima. Red je da dobijes kad trazis :D

:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1990 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:[....

:kiss:
kakavdanakneiskustvu

#1991 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote:[....

:kiss:

da,bas htjedoh napisati,dobro je
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1992 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Pogodi Dzimi me sa aprilom koji salje do tebe, naviru slike i sjecanja, evo mi se skupilo, knedla u grlu :roll:
Ommadawn

#1993 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ommadawn »

Inteligencija wrote:
Kod mene drug imao ugradjivanje zaluzina u padinskom dijelu Sarajeva, on obukao gumene cizme i ponio bure vode pored ostalog.

Kada smo dosli pita ga gazda sto ce ti to, pa kaze cuo ulicama teku fekalije da se ne zarazi a bure jer je redukcija da se moze napiti i umiti..

Vise istine ima u mom postu nego u tvom pa skontaj koliko je to realno sto si napiso :mrgreen:
Ja ti kazem kako mi je jaran pricao, mozda je ovaj Zenicanin htio da malo isprepada Sarajliju, da ga zajebava a ovaj to ozbiljno shvatio pa za svaki slucaj, kako nije na svom terenu, bolje da se nadju na neutralnom - sto je sigurno, sigurno.
Ommadawn

#1994 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:

Ma to su price za malu djecu. Blatusa Bronx jeste bila furka 90-tih i jeste bila ozloglasena zbog Cigana, ali u sustini nidje veze s vezom. Kod nas jos uvijek nema socijalnih raslojavanja po kvartovima. I dalje u istoj zgradi zive i direktor banke i socijalni slucaj.
Znam ja to care ali hajde objasni nekome ko nije iz Zenice. I meni se ovaj napricao svakakvih horor-prica iz svog naselja (Blatusa) a neki drugi potvrdili. A sta reci nekome ko je upoznat sa jalijasima iz svog grada, ukoliko je imao lose iskustvo sa istima i onda ga neko isprepada a ovaj ipak hoce da pomogne pa pronadje nacin...
Kao i kod nas u BL - ja sam vise dobijao batina u naseljima koja su vazila za "mirna" nego u onima za koje je vazilo pravilo "Ne zalazi tamo ako ne moras".
Inteligencija

#1995 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

ExNihilo wrote:
dječak sa šibicama wrote:dzaba zenici sve, uvijek ce je pratiti glas zrakoprljavog sivog bezlicnog grada
Imam jednog prijatelja koji je pričao isto. Nakon što je otišao i vidio količinu zelenila i parkova, eno ga sad govori Zenica je ekološki grad. :lol:
Image

Image

Image

Zelenilo majka ;-)
channel10

#1996 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by channel10 »

cyprus wrote:To ko Alipašino kod nas? :D
Misliš alipasino sad je ko blatusha birvaktile. Kasnite jedno 30 godina :mrgreen:

Jefferson, zaboravio si dodati i osamdesete :).
Last edited by channel10 on 08/06/2018 19:11, edited 1 time in total.
channel10

#1997 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako nece crkvice biti jace mi u blatusi tek u zadnjih dvije tri godine pocinjemo dobijati ugostiteljske objekte,evo i pekaru imamo,heeeej
U zadnjih par godina ste dobili novu zgradu :mrgreen: sa supermarketom, jednu pekaru, stomatolosku ordinaciju, pa ćete dobiti jod jednu pekaru, pa ste dobili restoran :mrgreen: pa knjizaru :shock:, heeeej knjizaru :mrgreen:.

Ko zna, možda bude još sta.
bossnjak

#1998 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bossnjak »

A sta to Tuzla super :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#1999 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

channel10 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako nece crkvice biti jace mi u blatusi tek u zadnjih dvije tri godine pocinjemo dobijati ugostiteljske objekte,evo i pekaru imamo,heeeej
U zadnjih par godina ste dobili novu zgradu :mrgreen: sa supermarketom, jednu pekaru, stomatolosku ordinaciju, pa ćete dobiti jod jednu pekaru, pa ste dobili restoran :mrgreen: pa knjizaru :shock:, heeeej knjizaru :mrgreen:.

Ko zna, možda bude još sta.

gdje ce biti ta druga pekara?
channel10

#2000 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by channel10 »

Pored stomatoloske ordinacije.
Post Reply