Bratunac i Vlasenica isto
I Ugljevik isto. I Bijeljina je meni selendra sa onim kućurinama bez fasada.
neko spomenu...mozda je mislio da je opcinakakavdanakneiskustvu wrote:jbg necemo valjda i mjesne yajednice ovdje spominjati
kako mislis najjadnija onda?swanfilter wrote:Zivjeti na obalama Une je uzitak al kada sam kao mali prvi put vidio onu standardnu sliku Pocitelja ... Uvijek mi bilo mjesto za dusu odmoriti. Daleko od svega ...
Izvini, svetski putnice, nisam te prepoznao.Bodkin wrote:
Dosadno. Ako vec zajebavas, daj nesto originalno.
I znam da se ti mjeris otprilike sa takvim mjestima, ali svijet je malo veci za one koji nisu zapeli u 93 ili 43.
I bec ima splavove btw
Bugojno, Čapljina?SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.
Ova tema je i napravljena da onaj koji je napravio ismijava Zenicu zbog licnih animoziteta sto je vec ovdje neko otkrio davno na temi.manki wrote:I otkud Zenica, Gradiska i Ilijas na listi?!
Zenica 4ti najveci grad u drzavi, putevi im super sredjeni, dosta zelenila, sportskih objekata, shopping centar i trgovine, spojen na autoput sa Sarajevom.
Gradiska, na granici s Hrvatskom, blizu Zagreb i EU, prometno cvoriste, u ravnici, lijepo sredjen.
Ilijas, nije bas sredjen, ali opet pripada Kantonu Sarajevo, sredjuje se fino, a i Sarajevo mu pred nosom.
Ne mislim da bi ova 3 grada trebala biti na listi, ni blizu najjadnijih mjesta i gradova u BiH
isx wrote:Bugojno, Čapljina?SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.
gdje ceć u istu kategoriju staviti čapljinu i grahovo,ne ide to skupaSaraFina wrote:isx wrote:Bugojno, Čapljina?SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.
Meni je Čapljina grozna a i Bugojno nešto manje.
Đurđevik je gradić. Nije mjesna zajednica ali jeste u općini Živinice. Pa Živinice su ko Zenica otprilike sad
Djurdjevik nije gradic, to je naseljeno mjesto nastalo pored rudnika sa jako prijaznim ljudima i jako losim pristupnim putevima (jesi ikada bila tamo?). Zivnice su k'o Zenica bas kao sto je Zenica sada kao Zagreb. svrati ponekad u Djurdjevik i Zenicu i vjerujem da ces naici na dosta domacinski odnos lokalnih zitelja.SaraFina wrote:isx wrote:Bugojno, Čapljina?SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.
Đurđevik je gradić. Nije mjesna zajednica ali jeste u općini Živinice. Pa Živinice su ko Zenica otprilike sad
Dva najljepsa gradica u svojim kantonima, o uslovima zivota i perspektivi ne bih ...SaraFina wrote:isx wrote:Bugojno, Čapljina?SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.
1pirmin wrote:Koliko li bi stranica imala tema "Najperspektivnija mjesta, gradovi, opcine u BiH"?
Pa da vidimo gdje se najvise radja i gdje se najvise udaje i sklapa brakova, to je neki pokazatelj perspektivepirmin wrote:Koliko li bi stranica imala tema "Najperspektivnija mjesta, gradovi, opcine u BiH"?
izvinjavam se ako sam sta pogresno rekao. ja sam obilazio Djurdjevik uzduz i popreko (ukljucujuci i okolna mjesta), tako da sam upamtio lose puteve i dobre ljude.Nadzorna_ploca wrote:Jedan je pristupni put. I to magistralna cesta Tuzla-Sarajevo. Ako je to lose onda sta reci za neke druge.
Btw nije ni blizu uredno to poredjenje sa Zg.
Pogledajmo malo indekse razvijenosti općina u FBiH. Čitluk je 2. najrazvijenija općina u državi (i to dobro ubjedljivo), Duvno je 34., a Čapljina je na poziciji 35. (to je ispred Cazina, Jablanice ili Kaknja), Livno je 47. (iznad Stoca, Fojnice, Gornjeg Vakufa), Bugojno je 58. (iznad Maglaja, Sanskog Mosta, Jajca). Helem, recimo da nije mjerodavno.SaraFina wrote:Kladanj, Olovo, Zvornik, Djurdjevik, Derventa, Grahovo, Gradiška, Bugojno, Duvno i Livno, Čitluk i Čapljina pa i Ljubuški.