Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

JThomas

#176 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by JThomas »

palermo wrote:
Googlerica wrote:
pa eto,napisi nijanse razlika,da se spoznam novo lice BiH gradova !
eh, puno očekuješ od mene, da ti sad riječima preslikam ono što trebaš vidjeti. Prođeš recimo negdje oko 14 sati kroz Glamoč (pješke) i recimo kroz Jablanicu. Ili prođeš kroz Ljubinje pa onda kroz Čitluk i samo ti se kaže.. Da ne govorim o ovim velikim gradovima tipa Sarajevo, Banjaluka, Mostar, Tuzla...

I nisam ja govorio o novom licu BH gradova, nego samo da nije svugdje jednako, štaviše
molim te, ona iz amerike zna bolje. nije to tako kako ti kažeš.
Saurman

#177 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

Lopare. Nema dalje. :skoljka:

Inace, potez od Zvornika do Gacka/Bilece je jadan.
Last edited by Saurman on 14/02/2014 20:43, edited 1 time in total.
Saurman

#178 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

JThomas wrote:
palermo wrote:
Googlerica wrote:
eh, puno očekuješ od mene, da ti sad riječima preslikam ono što trebaš vidjeti. Prođeš recimo negdje oko 14 sati kroz Glamoč (pješke) i recimo kroz Jablanicu. Ili prođeš kroz Ljubinje pa onda kroz Čitluk i samo ti se kaže.. Da ne govorim o ovim velikim gradovima tipa Sarajevo, Banjaluka, Mostar, Tuzla...

I nisam ja govorio o novom licu BH gradova, nego samo da nije svugdje jednako, štaviše

Ona nije iz Amerike. Ona je frau Hochenzollern iz Wiener Neustadta.
Googlerica

#179 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Googlerica »

JThomas wrote:
palermo wrote:
Googlerica wrote:

palermo,hvala,licno,imam drugacije iskustvo
JThomas,nije isto putovati po svijetu ili sjediti vecinu zivota u jednoj drzavi i ocekivati isto misljenje o doticnom problemu :-D
JThomas

#180 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by JThomas »

putuj po americi da bi upoznao bosnu.

sprdancija pod kojim god nickom i na koju god temu, svejedno je.
daxon

#181 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by daxon »

Teočak u top 3.
Googlerica

#182 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Googlerica »

JThomas wrote:putuj po americi da bi upoznao bosnu.

sprdancija pod kojim god nickom i na koju god temu, svejedno je.
big lajk na boldirani dio teksta,jer postoji famozna uzrecica "putujuci svijetom upravo bolje upoznajes zemlju u kojoj si odrastao" :-D
Last edited by Googlerica on 14/02/2014 20:49, edited 1 time in total.
Saurman

#183 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

daxon wrote:Teočak u top 3.

Teocak mi je simpatican, kost u grlu chetaljima bio i ostao, neka ga. A sta tek reci za susjedne Lopare? :D
JThomas

#184 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by JThomas »

sjedeš u auto u sarajevu, odvezeš se u tuzlu, i kad se vratiš napišeš komparativnu analizu života na zapadnoj obali USA spram istočne.

neprocjenjivo.
DaunovSindrom

#185 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by DaunovSindrom »

Po nezaposlenosti jeste u top tri, tacnije jedno od mjesta sa najvecom nezaposlenosti u BIH, vjerovatno i na Balkanu.

Procenat nezaposlenih preko 80%, vise nego i u Zimbabveu..
julisiz es grant

#186 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by julisiz es grant »

Saurman wrote:

Teocak mi je simpatican, kost u grlu chetaljima bio i ostao, neka ga. A sta tek reci za susjedne Lopare? :D
Baš htjedoh pitati, znam da je OT pa nek mi neko kratko odgovori: zašto im je bio toliko bitan da su tako bili navalili da ga zauzmu? Znam da se u nas u ratu komentarisalo da je u Teočaku bilo puno Ciga i da se baš oni tamo tako dobro bore, al ne znam jel istina.
Saurman

#187 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

julisiz es grant wrote:
Saurman wrote:

Baš htjedoh pitati, znam da je OT pa nek mi neko kratko odgovori: zašto im je bio toliko bitan da su tako bili navalili da ga zauzmu? Znam da se u nas u ratu komentarisalo da je u Teočaku bilo puno Ciga i da se baš oni tamo tako dobro bore, al ne znam jel istina.

Teocak ima idealan polozaj. Semberija na dlanu, kada je lijep dan, i Bijeljina se nazire. A za cigane, nemam pojma.
Saffett

#188 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saffett »

iz zadnje klupe wrote:Skoro sam prosao kroz Zavidovice, iz pravca Banovica pa rvo sto ugledas ona ciganska mahala, pa onda ostatak oronulog grada

Olovo je Las Vegas naspram ovog, bar imas onu super fasadu fabrike Alma Ras ( jest da rade za 30 KM, ali to je druga prica), ali fasade svih zgrada u Olovu su obnovljene, banja obnovljena, Zavidovici su s druge strane :roll:
:-) :-)

Nemas pojma o cemu pricas.

desni

#189 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by desni »

julisiz es grant wrote:
Saurman wrote:

Nekoliko kilometara od Drine,desetak od Loznice,dominira nad Bijeljinom,Semberijom.Ogroman strateški značaj.U Teočaku uopšte nema Cigana.Odakle si baš me zanima ili malo provociraš za Cigane.
iz zadnje klupe

#190 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by iz zadnje klupe »

Kakva je Sapna? Je li iko bio tamo?
Iznenadjujuce dobro...

E sad zamisli mjesto gdje nemas stare kuce ( dal' zbog rata ili neceg drugog), sve kuce nove, sve imaju fasadu ( uglavnom u tonovima med, breskva, kako je sad moderno), put od kalesije vise nego solidan, uglavnom fine mjestance, nemas onih depresivnih kucerina od siporexa na tri sprata gdje je samo prizemlje uredjeno, a gornji spratovi zjape goli, utisak 4+

Srpski Priboj na Majevici prije Ugljevika, isto fino uredjen, Ugljevik isto sredjen, od Bijeljine sam očekivao više, Doboj mi je fin, nove zgrade su arhitektonski moderne, a ne kao ona rugla tipa Timbre ili na Šipu, Brčko sam centrar kao da je zapadna Evropa ( ono srpsko EŠ naselje u Brčkom jedno od ljepših stambenih blokova u BIH), najružnije stambena naselja u BIH bez premca Grbavica, Socijalno, uglavom sve do Mojmila, pojam commie blokova lisenih bilo čega oku ugodnom, najljepši soliteri u BIH su Brčanska Malta i Stupine u Tuzli, o onaj dio oko novog trgovackog centra u zapadnom Mostaru ( u BL nisam bio, ali po slikama na skyscrapercitiju ima lijepih stambenih naselja)
julisiz es grant

#191 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

desni wrote: Nekoliko kilometara od Drine,desetak od Loznice,dominira nad Bijeljinom,Semberijom.Ogroman strateški značaj.U Teočaku uopšte nema Cigana.Odakle si baš me zanima ili malo provociraš za Cigane.
I sam sam ti istočnjak :thumbup: , ne provociram, ozbiljno kažem, sjećam se da su raja pričala. U ratu se svašta priča.
Saurman

#192 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

desni wrote:

Baš htjedoh pitati, znam da je OT pa nek mi neko kratko odgovori: zašto im je bio toliko bitan da su tako bili navalili da ga zauzmu? Znam da se u nas u ratu komentarisalo da je u Teočaku bilo puno Ciga i da se baš oni tamo tako dobro bore, al ne znam jel istina.[/quote]
Nekoliko kilometara od Drine,desetak od Loznice,dominira nad Bijeljinom,Semberijom.Ogroman strateški značaj.U Teočaku uopšte nema Cigana.Odakle si baš me zanima ili malo provociraš za Cigane.[/quote]

Nije li onaj Frenkie cigo iz Teocaka? I ja sam se malo zacudio kada je spomenuo cigane.
Saurman

#193 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

iz zadnje klupe wrote:
Kakva je Sapna? Je li iko bio tamo?
Iznenadjujuce dobro...

E sad zamisli mjesto gdje nemas stare kuce ( dal' zbog rata ili neceg drugog), sve kuce nove, sve imaju fasadu ( uglavnom u tonovima med, breskva, kako je sad moderno), put od kalesije vise nego solidan, uglavnom fine mjestance, nemas onih depresivnih kucerina od siporexa na tri sprata gdje je samo prizemlje uredjeno, a gornji spratovi zjape goli, utisak 4+

Srpski Priboj na Majevici prije Ugljevika, isto fino uredjen, Ugljevik isto sredjen, od Bijeljine sam očekivao više, Doboj mi je fin, nove zgrade su arhitektonski moderne, a ne kao ona rugla tipa Timbre ili na Šipu, Brčko sam centrar kao da je zapadna Evropa ( ono srpsko EŠ naselje u Brčkom jedno od ljepših stambenih blokova u BIH), najružnije stambena naselja u BIH bez premca Grbavica, Socijalno, uglavom sve do Mojmila, pojam commie blokova lisenih bilo čega oku ugodnom, najljepši soliteri u BIH su Brčanska Malta i Stupine u Tuzli, o onaj dio oko novog trgovackog centra u zapadnom Mostaru ( u BL nisam bio, ali po slikama na skyscrapercitiju ima lijepih stambenih naselja)

Bijeljina je jedno ogromno selo. No ima sjajan polozaj, sto jes jes.
desni

#194 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by desni »

Saurman wrote:
desni wrote:

Nekoliko kilometara od Drine,desetak od Loznice,dominira nad Bijeljinom,Semberijom.Ogroman strateški značaj.U Teočaku uopšte nema Cigana.Odakle si baš me zanima ili malo provociraš za Cigane.[/quote]

Nije li onaj Frenkie cigo iz Teocaka? I ja sam se malo zacudio kada je spomenuo cigane.[/quote]
Frenkie je Bijeljinac,sad Tuzlaaak.Bijeljina je i prije imala puno Cigana najviše prije rata u Bosni.Sad mislim da su Živinice bez konkurencije.
Sarajevski_Marlboro

#195 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Sarajevski_Marlboro »

Svi su jadni ali prvo mjesto dijele Vares i Cajnice
Saurman

#196 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

desni wrote:
Saurman wrote:
desni wrote:

Nekoliko kilometara od Drine,desetak od Loznice,dominira nad Bijeljinom,Semberijom.Ogroman strateški značaj.U Teočaku uopšte nema Cigana.Odakle si baš me zanima ili malo provociraš za Cigane.

Nije li onaj Frenkie cigo iz Teocaka? I ja sam se malo zacudio kada je spomenuo cigane.[/quote]
Frenkie je Bijeljinac,sad Tuzlaaak.Bijeljina je i prije imala puno Cigana najviše prije rata u Bosni.Sad mislim da su Živinice bez konkurencije.[/quote]

Buduci da si iz Teocaka, koja je ono dzamija sto se vidi gore u brdu kada prolazis magistralom?
kakavdanakneiskustvu

#197 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Russki wrote:
StupskaBitanga wrote:
Russki wrote:Kreševo.
zar tamo nema neke industrije nešto a tamošnji prrivrednici kupuju firme po HR?
ima industrije, samo vecinom je to lose, nista posebno iskreno, plus, da ne govorim o stanovnistvu i slicnim stvarima
Zar se nije pričalo da je Kreševo jedinaopština u BIH koja nema nezaposlenog stanovništva??

Po meni je Vareš nažalost tu nekako najjadniji, od industrijskog gradića je ostalo samo slijepo crijevo sa kulisama za snimanje ratnih filmova... iako je meni recimo pozitivno što je to jedina možda mješana sredina gdje Bošnjaci i Hrvati žive zajedno a ne jedni pored drugih, valjda se u muci zaborave ove vještačke podjele..[/quote]

kad se u vareš ulazi pored željezare kao da gledaš kakav horor film
Saurman

#198 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

Sarajevski_Marlboro wrote:Svi su jadni ali prvo mjesto dijele Vares i Cajnice

Vares mi po konfiguraciji terena dosta lici na Srebrenicu. Onako zbijen medu planinama. Cajnice jesu jadne. U biti je sve to jadno, pocevsi od Zvornika, Vlasenice, Milica, Bratunca, Srebrenice, Visegrada, Rogatice i Foce. Zanimljivo je istaci da su najjadnija mjesta ona koja su ratom najgore zahvacena. U Hercegovini vlada jedan veliki pustos, pocevsi od Kalinovika, Gacka, Nevesinja, Bilece, Ljubinja i Berkovica. Prvo su protjerali Bosnjake, a sada srpska mladost glavom bez obzira bjezi u Srbiju, trazeci bolje prilike za zivot. Izbjeglice sto su dovukli iz Sarajeva, Zenice i Tuzle nisu poboljsali demografsku sliku.

Bijeljina se nekako i drzi, jer je plodno tlo. Trebinje mi se cini kao lijep i ureden grad, unatoc mindsetu srpskog zivlja iz srednjeg vijeka.
Sarajevski_Marlboro

#199 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Sarajevski_Marlboro »

A eto taj Vares je mom starom rak rana :D , kaze da je bio divan prije rata :D
a mozda je jednostavno bio mlad, i sretan pa mu se pricinilo :lol: :-D
julisiz es grant

#200 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Saurman wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Svi su jadni ali prvo mjesto dijele Vares i Cajnice

Vares mi po konfiguraciji terena dosta lici na Srebrenicu.
Nisu bez razloga oba mjesta nastala kao srednjovjekovna rudarska naselja...pa i ranija od srednjeg vijeka.
Post Reply