Najgore ceste u vašem gradu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#1 Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Evo, da se napiše i koja tema o ovome, jer fakat mi je dosadilo više da sjebajem prednji trap na našim ulicama, a topic mi je podstakao jučerašnji članak na saxu:

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110124092#

Inače, ova cesta je jedna od lošijih u gradu čitavom svojom dužinom, naravno zbog trole, mada je na Kovačićima i na raskrsnici kod OHR-a...izdvojio bih još cestu prema Velešićima i tunelu, koja je totalno propala, a nikada se nije izvršila rekonstrukcija...eto, sad i vi nabrajajte ceste u svojim mahalama, dijeloviam gradova ili u ostalim gradovima...
SadaMeHuseine

#2 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by SadaMeHuseine »

O prelazima preko tramvajskih šina da i ne govorimo.....reli Paris - Dakar.... :x :x
dottore

#3 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by dottore »

ma komplet od OHR.a do praone na Anexu... oranica... :mrgreen:

da dodam dole na dobrinji prema aerodromu.... :shock:
DadoHacked

#4 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by DadoHacked »

Ma kompletno Sarajevo.
daxon

#5 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by daxon »

DadoHacked wrote:Ma kompletno Sarajevo.
Dodao bih kompletna država.
Najviše me nervira kad vrše prekopavanje ceste zbog postavljanja kablova, cijevi i sl., nikad taj dio ceste ne vrate u prvobitno stanje, kad to asfaltiraju treći dan na tom mjestu asfalt se toliko slegne da rupa odvaljuje i trap i bubrege.
Također mi nije jasno zašto za obilježavanje kolovoza ne koriste trajnije boje, već svake godine vrše iscrtavanja sa farbom koja se izbriše za deset dana, umjesto da stave farbu kao na glavnoj džadi i mirni deset godina.
olensoner

#6 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by olensoner »

U Sarajevu bih mogao do sutra nabrajati, ali definitvno najgora je od OHR pa do Dobrinje skoro, takodjer Kranjceviceva je katastrofa citava, pa od Kranjceviceve do Velesica. Onda Kosevska ulica citava, propala za godinu-dvije, itd. itd., sarajevska skola gradjevinarstva :lol:
Prosao sam autom citavu BiH, sto kao vozac, sto kao suvozac. Najgore su definitvno u Sarajevu i Mostaru ceste, Tuzla i Banja Luka nosu toliko kriticni. A najbolje su od Mrkonjica do Cazinske Krajine, odrzavaju se ceste 10x kvalitetnije nego u centralnj Bosni, ali nije samo ceste vec i sve ostalo (stvar mentaliteta), doduse ima par cesta na tom potezu (uglavnom neke lokalne) u losem stanju tuda.
shlauf

#7 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by shlauf »

daxon wrote:
DadoHacked wrote:Ma kompletno Sarajevo.
Dodao bih kompletna država.
Najviše me nervira kad vrše prekopavanje ceste zbog postavljanja kablova, cijevi i sl., nikad taj dio ceste ne vrate u prvobitno stanje, kad to asfaltiraju treći dan na tom mjestu asfalt se toliko slegne da rupa odvaljuje i trap i bubrege.
Također mi nije jasno zašto za obilježavanje kolovoza ne koriste trajnije boje, već svake godine vrše iscrtavanja sa farbom koja se izbriše za deset dana, umjesto da stave farbu kao na glavnoj džadi i mirni deset godina.
Ta farba koja traje 10 godian je u stvari vruća plastika i postavlja se u gotove šablone pri visokoj temperaturi. Bio sam prisutan kad je demonstracija bila i frajer dosao sa grederom i pokusao da skine liniju / ćizu i nije uspio ni 1 mm da je odguli od asvalta. Postupak jeste skuplji ali opet dodje jeftinije nego da se 1 ili 2 puta godišnje sa kompresorom obilježavaju pješački i linije. Ali ... ima ono naše IMT ????? pa zbog toga se ne radi sa plastikom. Ne briše se niti je porozna sa asvalta.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
johntra

#8 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Slažem se isto za Mostar, to je katastrofa od cesta...Jedino što je Bulevar u boljem stanju, ali najbolji mi je onaj kraj Bulevara prema Bišće polju, ludnica.... :D
zonbirile

#9 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by zonbirile »

ja cesta u Ruandi...
AS_sa

#10 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by AS_sa »

Ta farba koja traje 10 godian je u stvari vruća plastika i postavlja se u gotove šablone pri visokoj temperaturi. Bio sam prisutan kad je demonstracija bila i frajer dosao sa grederom i pokusao da skine liniju / ćizu i nije uspio ni 1 mm da je odguli od asvalta. Postupak jeste skuplji ali opet dodje jeftinije nego da se 1 ili 2 puta godišnje sa kompresorom obilježavaju pješački i linije. Ali ... ima ono naše IMT ????? pa zbog toga se ne radi sa plastikom. Ne briše se niti je porozna sa asvalta.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:[/quote]
pa kad prelazim na pjesackom ljeti na visim temperaturama da mi se patika zalijepi n a po ceste :D :lol:
AmADin_gospo

#11 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by AmADin_gospo »

ma sve su ceste katastrofa. prošlo auto mi je bilo zakucano u zemlju (5 cm od poda) pa zam zato sad kupio "kozu" :lol: da vozim koliko toliko "normalno".
zecko_kupuz

#12 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by zecko_kupuz »

daxon wrote: Najviše me nervira kad vrše prekopavanje ceste zbog postavljanja kablova, cijevi i sl., nikad taj dio ceste ne vrate u prvobitno stanje, kad to asfaltiraju treći dan na tom mjestu asfalt se toliko slegne da rupa odvaljuje i trap i bubrege.
Haha, začarani krug - kad asfaltiraju, oštete instalacije ispod, a kada se instalacije poprave, uništi se cijela svježa cesta. :-)

Inače, danas odem na Barice i vidim da je ulica kroz Sedrenik u nekim dijelovima kritična, a glavni je maltene put prema najpopularnijem gradskom izletištu. Da ne govorim da su je toliko suzili da svaki put štrocam kada naiđe kakva krivina. Još kada naleti kombi iz suprotnog smjera, zaradim fras. :D
DoradO

#13 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by DoradO »

...cesta od EUPM-a prema dobrinji i nazad :x :run: i da i ja potvrdim za onu od zeljeznicke prema tunelu ... tuga
zonbirile

#14 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by zonbirile »

dobro je ne puca
johntra

#15 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Ko kaže da ne puca?
hedonism

#16 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by hedonism »

U Zenici je najgora Sarajevska ( svaka slicnost s poznatim netrepeljivostima je slucajna :D )...Al fakat, ulica je uzasna, kao da se vozis po valovima :-? Mada, cijeli grad je pun rupa i rupetina, najnovija rupa kod stanice (stara pijaca, Bulevar) moze odvalit gumu na autu :roll:
shlauf

#17 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by shlauf »

zonbirile wrote:dobro je ne puca
Zar se kod vas ne puca ?????? :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
olensoner

#18 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by olensoner »

Ne znam samo kako sam zaboravio dionicu od fabrike duhana do B. Potoka, oni sahtovi su smrt za podvozje :x
johntra

#19 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

ih kakva je bila Drinska, sada je autoput...ali šahtovi jesu postavljeni direktno na putanju točkova... :D
maxell_sarajevo

#20 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by maxell_sarajevo »

Komplet Dobrinja, Otoka - prema Bosmalu kad su pravili Merkur izrovili pola ceste i nikad nisu napravili da valja.
johntra

#21 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by johntra »

Dobrinja kuda ide trola je fakat kriza....Ja bih izdvojio još i dio Paromlinske pored JKP Rad...
tavustavus

#22 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by tavustavus »

al majka mu stara zar se oni sahtovi kroz Drinsku nisu mogli nekako postaviti na sredinu recimo desne trake a ne bas po onoj liniji...ljudi bez mozga i dodacu dva puta sam prosao Buca potok je uzas...od rata nikad komad asfalta nije uraden..opstina N.Grad 0 bodova :oops:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#23 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ima ih više. Fetaha Bećirbegovića, pored "Rada", aleja šahtova pored Save na Stupu, hajde što su svakih 25 metara, k'o bandere, nego su još i stereo, valjda baška kišnica, baška govna... zatim Zagrebačka (Grbavica), Paromlinska, raskrsnica sa Igmanskom, kad se ide od Klasa, obavezno usporiti ili ići lijevo - neprimjetno udarno ulegnuće...
chuchumbamayumbe

#24 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by chuchumbamayumbe »

Fahdovka - Dobrinja.
Komplet Dobrinja.
Ona obilaznica ispod SOS sela na Mojmilu.
Komplet Tranzit.
A najgora stvar su ova silna prokopavanja i šahtovi.
Pa, mačka u piterina, ko li samo uzima talove za ovolike šahtove, to nije normalno. Svakih 20 metara šaht, ili par njih, lijevo, desno, ma užas!
Better Man

#25 Re: Najgore ceste u vašem gradu

Post by Better Man »

Lijepa Australija tamo uopce nema sahtova, vec ispod trotuara su napravljeni otvori da moze voda da otice i da se ne zadrzava na cesti.
Post Reply