Najekonomicnije i najfunkcionalnije auto..imali ga?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Fiore
#1 Najekonomicnije i najfunkcionalnije auto..imali ga?
Sta mislite po vama koje je to auto.,odnos potrosnje i brzine.,prostranosti.,udobnosti i sl. samog odrzavanja najbolje.. ocekujem vase ocjene., prijedloge.. 
-
incognito071
audi S8 4.2 quattro
trosi fildzan, ide ko vlak

trosi fildzan, ide ko vlak
- Referent za ONO i DSZ
Lanchia dedra integrale 
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Najekonomicnije i najfunkcionalnije auto..imali ga?
Ne vozim ga, ali Golf 2, a i trojka za Bosnu su neprikonsnoveni sto se tice gore nabrojanih karakteristika. Nema dalje.Fiore wrote:Sta mislite po vama koje je to auto.,odnos potrosnje i brzine.,prostranosti.,udobnosti i sl. samog odrzavanja najbolje.. ocekujem vase ocjene., prijedloge..
- Bullet Tooth Tony
passat cl 1996 godiste karavan

-
rundo
#12 Re: Najekonomicnije i najfunkcionalnije auto..imali ga?
G II D...trosi ko upaljacchuchumbamayumbe wrote:Ne vozim ga, ali Golf 2, a i trojka za Bosnu su neprikonsnoveni sto se tice gore nabrojanih karakteristika. Nema dalje.Fiore wrote:Sta mislite po vama koje je to auto.,odnos potrosnje i brzine.,prostranosti.,udobnosti i sl. samog odrzavanja najbolje.. ocekujem vase ocjene., prijedloge..
G III D ...hm, jos ga hoce lopovi...ali dobar za nasih uslova...zastita od kradje obavezna...
ASTRA...probao, meni licno premekana - prenjezna...
SEAT...nije los, izmedju Opela i VW-a...
- Bullet Tooth Tony
a o kojoj astri je rjec,mislim godiste
- Bullet Tooth Tony
ova starija astra dizelas 1.7 je odlicno auto,jako pouzdano i dobro,mada na zadnja klupa i nije toliko udobna,motori su agilni i dobri a sto se ticne nove astre i ona je odlicna samo koliko ja zanm imaju problema sa elektronikom paih to malo koci,dizelasi su fini mada nisu toliko agilni kao kod prijasnje generacije,ipak kada bih isao u taj segment i ja bih se odlucio za Golfa
-
rundo
Samo mi jos uvijek nesto bazdi iz otvora za ventilaciju...Doduse manje nakon sto su u servisu odradili kako oni kazu dezinfekciju, ali se jos "osjeti"...
Pokretacu teme : ako mislis za nesto manji iznos kupiti automobil koji ce te slusati uz minimalno odrzavanje, auto za gradsku frku, uzmi golfa, jos ako nadjes dvojku sa servom kao ja, neces se zeznuti. Ako hoces sminku i udobnost, onda bjaaazi od golfa. Sve u svemu odluci prema svojim kriterijumima. Nisam ni ja zaludjenik dvojki ali da su najisplativiji, jesu.
Pokretacu teme : ako mislis za nesto manji iznos kupiti automobil koji ce te slusati uz minimalno odrzavanje, auto za gradsku frku, uzmi golfa, jos ako nadjes dvojku sa servom kao ja, neces se zeznuti. Ako hoces sminku i udobnost, onda bjaaazi od golfa. Sve u svemu odluci prema svojim kriterijumima. Nisam ni ja zaludjenik dvojki ali da su najisplativiji, jesu.
- Bullet Tooth Tony
ma vidis i dvojka nije nekad sto je bila ne znam koji je mtor kod tebe ali tesko mozes naci dvojku da nije udarena , da ce te slusat, da svaki mjesec neces morati mjenjati dijelove da te nece zezati Turbo (ako je TD) i tako ali kao je uredno servisirana moze proci 2 cak 3 generacije u porodicirundo wrote:Samo mi jos uvijek nesto bazdi iz otvora za ventilaciju...Doduse manje nakon sto su u servisu odradili kako oni kazu dezinfekciju, ali se jos "osjeti"...
-
rundo
Kod mene je obicni dizel, model sa servo upravljacem, nije udaran koliko ja znam, kod mene je od 1999, iz Njemacke uvezen. Znaci ja sam prvi i jedini vlasnik u BiH. Presao oko 340000,( kod mene dosao sa 190000- servisna uredna) i vrijeme je za osvjezenje motora, znaci necu raditi generalku, jer kaze majstor da ne treba...Ako nadjete takav primjerak, bez obzira na predjeni broj km, mislim da se isplati kupiti, po nekoj realnoj cijeni...meni licno je zao prodati svoga, pa sam ga ostavio kao drugo auto...i morao uzeti kredit da namirim za novo
Sta cu kad sam sentimentalno vezan za Cadzu...svasta smo mi zajedno prosli i presli...
Sta cu kad sam sentimentalno vezan za Cadzu...svasta smo mi zajedno prosli i presli...
- Better Man
Samo idiot može kupiti ili dati nekom prijedlog da uzme golfa II! Kako može biti jeftino održavanje, kad u startu moraš biti spreman da izdvojiš par milja na razne popravke i servise, jer gotovo svi golfovi dvojke su izraubovani maksimalno! rundo zar vjeruješ da je tvoj golf II kojeg si kupio 1999 godine prešao samo 190000 km, pogotovo ako je stariji od 90-te godine? Jedan moj poznanik je bio kupio golfa tricu prije 7-8 godina! Auto je bilo tada staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je auto prešlo preko 180000 km, tako da je u tvojoj dvojci sigurno sat vračen! Koliko su golfovi dvice i jette te generacije dobre govori podatak da sam juče vračajući se s posla pri vrhu Kobilje glave vidio jettu sa upaljena sva 4 štop žmigavca i iz nje kulja crni dim! Golf II je potencijalna opasnost na cesti po pitanju sigurnosti, kao i golf jedinica i ne samo oni već i druga vozila proizvedena osamdesetih kao Opel kadet i slično! I kao što sam jednom rekao ja za gpofa II ne bih dao više od 1000 KM, jer ne vrijedi više i sve preko 1000 KM je uzalud bačen novac!
- Bullet Tooth Tony
To u startu sto moras da izdvojis par milja to je boljka svih BIH golfova djelom zbog vozaca a drugim djelom zbog sarosti, to za vracanje sata ne mora znaciti auto je kupljeno u njemckoj ne znam kad moze biti da je fino garazirano te ne mora znaciti da je sat vracan ,to za poznanina ti je glupo poredjenje mozda je taj lik od koga je tvoj poznanik kupio golfa bio komercijalista pa je setao po Bosni ko ja po carsiji pa je tako puno pokazao,ima 100 razloga , dalje to sto iz dzete kulja crni dim kakve to veze ima, auto je masini znaci da je kvarljivo renault laguni ode elektronika pa se popisaj na auto,prosli mjesec momku jednom iz sarajeva u hrvatskoj samo stala Rav4 dok je vozio ,za tu opasnost ti cim sjednes za volan ti si u potencijalnoj opasnosti ukoliko ti je auto uredno servisirano i ti normalno vozis za sigurnost se ne brini medjutim ukoliko je ugrozeno bilo koje od ovo dvoje e tad ti je sigurnost dovedena u pitanje,ljudi ginu i u vozilima koja nisu proizvedena osamdesetih tako da to nema nikakve veze ...... btw. vozač si kojeg automobila ???Better Man wrote:Samo idiot može kupiti ili dati nekom prijedlog da uzme golfa II! Kako može biti jeftino održavanje, kad u startu moraš biti spreman da izdvojiš par milja na razne popravke i servise, jer gotovo svi golfovi dvojke su izraubovani maksimalno! rundo zar vjeruješ da je tvoj golf II kojeg si kupio 1999 godine prešao samo 190000 km, pogotovo ako je stariji od 90-te godine? Jedan moj poznanik je bio kupio golfa tricu prije 7-8 godina! Auto je bilo tada staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je auto prešlo preko 180000 km, tako da je u tvojoj dvojci sigurno sat vračen! Koliko su golfovi dvice i jette te generacije dobre govori podatak da sam juče vračajući se s posla pri vrhu Kobilje glave vidio jettu sa upaljena sva 4 štop žmigavca i iz nje kulja crni dim! Golf II je potencijalna opasnost na cesti po pitanju sigurnosti, kao i golf jedinica i ne samo oni već i druga vozila proizvedena osamdesetih kao Opel kadet i slično! I kao što sam jednom rekao ja za gpofa II ne bih dao više od 1000 KM, jer ne vrijedi više i sve preko 1000 KM je uzalud bačen novac!
-
rundo
Kao prvo mi nismo na ti, niti smo "zajedno ovce cuvali" pa da me castis takvim rijecima...Better Man wrote:Samo idiot može kupiti ili dati nekom prijedlog da uzme golfa II! Kako može biti jeftino održavanje, kad u startu moraš biti spreman da izdvojiš par milja na razne popravke i servise, jer gotovo svi golfovi dvojke su izraubovani maksimalno! rundo zar vjeruješ da je tvoj golf II kojeg si kupio 1999 godine prešao samo 190000 km, pogotovo ako je stariji od 90-te godine? Jedan moj poznanik je bio kupio golfa tricu prije 7-8 godina! Auto je bilo tada staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je auto prešlo preko 180000 km, tako da je u tvojoj dvojci sigurno sat vračen! Koliko su golfovi dvice i jette te generacije dobre govori podatak da sam juče vračajući se s posla pri vrhu Kobilje glave vidio jettu sa upaljena sva 4 štop žmigavca i iz nje kulja crni dim! Golf II je potencijalna opasnost na cesti po pitanju sigurnosti, kao i golf jedinica i ne samo oni već i druga vozila proizvedena osamdesetih kao Opel kadet i slično! I kao što sam jednom rekao ja za gpofa II ne bih dao više od 1000 KM, jer ne vrijedi više i sve preko 1000 KM je uzalud bačen novac!
Kao drugo, vozim golfa II od "99. godine i ukupno nisam na dijelove potrosio vise od 800 km, a redovno sam ga odrzavao...
Kao trece, golf je bio "maksuzija" tako da sam 100% siguran i u porijeklo i u kilometrazu, a sve je dokumentovano i u originalnoj servisnij knjizici...nemam razloga da lazem niti sirim dezinformacije, jer sam naglasio da ja svoga cadzu ne prodajem...
Tvoj poznanik je ocito "veliki strucnjak za automobile" pa je naletio na sluzbeno ili rent a car vozilo...pri kupnji se provjeri jos mnogo stvari na autu a ne samo stanje kilometar sata...
Kao cetvrto, naglasio sam, dobro ocuvan primjerak, a ima ih jos, iskljucivo za gradske voznje, po nekoj realnoj cijeni...procitaj moje postove...
Pokretac teme je pitao za najbolji odnos cijena, odrzavanje, potrosnja...pa je jedan od prijedloga bio i G II...vezano za pouzdanost, ako se odrzava svako auto ce sluziti...G II je tu u maloj prednosti jer je kao tenkic, a znam jer me nikada nije ostavio nigdje...sto se tice sigurnosti i udobnosti sve je vec ranije receno...procitaj moje postove...
Kriteriji kod razlicitih ljudi su razliciti i zavise od vise faktora, potrebe, cijena, velicina prtljaznika itd., a sta ce prevagnuti zavisi od potreba onoga ko kupuje vozilo...
I de mi reci sta jos mozes kod nas kupiti za nekih 4000 do 6000 km a da valja i da ne predstavlja opasnost na cesti? Pretpostavka da je pokretac teme mislio na taj iznos, ako je mislio na vise...to je sasvim druga stvar...
Tako da stvarno ne znam sto si se toliko upalio