Najdraža država/grad?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1 Re: Najdraža država/grad?
Kuba, Havana... zbog ljudi. Obrazovani su, simpatični, pristupačni, nema srkleta i nerviranja.. klima, more. Prijevoz je katastrofa, ali sve se to nekako uklapa u taj nevjerojatni kubanski šarm, pa je predivno..
Morska hrana mi se sviđa, isto, tako da mi tamo sve odgovara.
- Sephora
#2 Re: Najdraža država/grad?
Novi ZelandLucky Strike wrote:
Koja vam je najdraža država/grad?
Australija
Sva ostrva..koja postoje..!
-
kakavdanakneiskustvu
#3 Re: Najdraža država/grad?
bilo koja u kojoj nema zime kao u bosni
- dječak sa šibicama
#4 Re: Najdraža država/grad?
New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.
Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.
Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.
- Anestezija
#5 Re: Najdraža država/grad?
London 
- stakasa
#6 Re: Najdraža država/grad?
ZastoAnestezija wrote:London
- Sephora
#7 Re: Najdraža država/grad?
dječak sa šibicama wrote:New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.
- Anestezija
#8 Re: Najdraža država/grad?
Zavolio sam zbog muzike njihove,zbog humora njihovog ,uvijek drag gradstakasa wrote:ZastoAnestezija wrote:London
- Ridjobrki
#9 Re: Najdraža država/grad?
Država mi nekako preširoka a grad preuzak za opredijeliti se - možel' regija?
Središnja Italija - Toscana ili Emilia Romagna, znači neka selendra na nekom jezercetu na potezu Siena - Firenza - Bologna na dva sata vožnje do Sredozemnog mora.
Središnja Italija - Toscana ili Emilia Romagna, znači neka selendra na nekom jezercetu na potezu Siena - Firenza - Bologna na dva sata vožnje do Sredozemnog mora.
- stakasa
#10 Re: Najdraža država/grad?
Ok, spominjala se je i arhitektura Londona pa da nisam sta propustio
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11 Re: Najdraža država/grad?
Ovo bi ujedno bio moj drugi izbor... poslije Kube. Toscana je čudoRidjobrki wrote:Središnja Italija - Toscana ili Emilia Romagna, znači neka selendra na nekom jezercetu na potezu Siena - Firenza - Bologna na dva sata vožnje do Sredozemnog mora.
- Cherry-Cherry
#12 Re: Najdraža država/grad?
Sjeverozapadna Evropa, dakle sjever Francuske, sjever Njemačke i zemlje Beneluksa 
Izdvojila bih Brisel

Izdvojila bih Brisel
- cyprus
#13 Re: Najdraža država/grad?
Kipar / Nikozija
Imam fetiš na političke podjele...
Imam fetiš na političke podjele...
- jao_situacije
#14 Re: Najdraža država/grad?
lajk lajk lajk.KatarinaKosaca wrote:Kuba, Havana... zbog ljudi. Obrazovani su, simpatični, pristupačni, nema srkleta i nerviranja.. klima, more. Prijevoz je katastrofa, ali sve se to nekako uklapa u taj nevjerojatni kubanski šarm, pa je predivno..Morska hrana mi se sviđa, isto, tako da mi tamo sve odgovara.
dodao bih sve uz Sredozemno more je prihvatljivo kao destinacija
Istanbul grad koji nikad ne dosadi.
Beč
- dječak sa šibicama
#15 Re: Najdraža država/grad?
Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.Sephora wrote:dječak sa šibicama wrote:New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.
Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.A Pariz ?
Kad ste vec kod predjela... svicarska, jezera, taj dio okolo, Svarcvald u Njemackoj, zenevsko jezero, i tako dalje... to je prekrasno...
-
Nomo
#16 Re: Najdraža država/grad?
firenca i drezden . dva najljepsa grada na svijetu . sto se tice drzave . Yugoslavia . Nikad se bolja drzava nije rodila u istoriji niti ce se roditi bolja do kijametskog dana . Mada nije u naslovu samo da dodam Druga Tita kao najveceg drzavnika na svijetu . kapak . 
Last edited by Nomo on 21/03/2015 21:04, edited 1 time in total.
-
Megiddo
#17 Re: Najdraža država/grad?
Poljska. 
Gotivim Poljake kao narod. Ne znam zašto isto kao što neki drugi gotive Bosance a ne znaju zašto.
Gotivim Poljake kao narod. Ne znam zašto isto kao što neki drugi gotive Bosance a ne znaju zašto.
- Sephora
#18 Re: Najdraža država/grad?
Razumijem..dječak sa šibicama wrote:Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.Sephora wrote:dječak sa šibicama wrote:New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.
Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.A Pariz ?
-
Nomo
#19 Re: Najdraža država/grad?
da si reko srbe , hrvate , bosnjake , cigane i siptare bi razumio materi mi . ovakoMegiddo wrote:Poljska.
ps da ti nisi kakvu poljakinju kresno pa ti pamet pomutila
- Danguba
#20 Re: Najdraža država/grad?
Tesko se odluciti.
Mnoge zemlje i gradovi su lijepi na svoj nacin pogotovo u Europi. Van Europe, opet isto tako.
Da bi covjek mogao negdje funkcionisati potrebno mu je vrijeme adaptacije a ja nemam niti tog vremena niti zivaca da se vise prilagodjavam.
Svuda prodji svojoj kuci dodji.
Mnoge zemlje i gradovi su lijepi na svoj nacin pogotovo u Europi. Van Europe, opet isto tako.
Da bi covjek mogao negdje funkcionisati potrebno mu je vrijeme adaptacije a ja nemam niti tog vremena niti zivaca da se vise prilagodjavam.
Svuda prodji svojoj kuci dodji.
Last edited by Danguba on 21/03/2015 21:12, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#21 Re: Najdraža država/grad?
Zar nije lijepo uvijek se radovati jednom te istom, ako ikako mozesSephora wrote:Razumijem..dječak sa šibicama wrote:
Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.
Zasto zivjeti u Dubrovniku, recimo, kada je ljepse uvijek (ako si u mogucnosti naravno) iznova se diviti i uzivati.
U sustini, ja bi najsretniji bio sa jednom modernom kolibom (moderna u smislu da ima struju, vodu, internet
- Ridjobrki
#22 Re: Najdraža država/grad?
Sad kontam, i Slovačka mi se toliko svidjela da bih momentalno preselio tamo.
Objašnjenje - imaju onu slavensku kurcobolju za srkletom a opet imaju fin i funkcionalan ustroj. Fin su spoj slavenske opuštenosti i austrougarske discipline a nisu arogantni i prepotentni kako to srednjoeuropejci znaju biti. I Česi su se previše digli, mogu vam reći.
Gradovi su im čisti i lijepi, ljudi opušteni, žene krasne, pivo izvrsno... Ne volim velike gradove ali Bratislava je skroz ok. Ja bih opet neku pripizdinu kod Banske Bistrice ali Slovačka je generalno jedna od meni privlačnih opcija.
Objašnjenje - imaju onu slavensku kurcobolju za srkletom a opet imaju fin i funkcionalan ustroj. Fin su spoj slavenske opuštenosti i austrougarske discipline a nisu arogantni i prepotentni kako to srednjoeuropejci znaju biti. I Česi su se previše digli, mogu vam reći.
Gradovi su im čisti i lijepi, ljudi opušteni, žene krasne, pivo izvrsno... Ne volim velike gradove ali Bratislava je skroz ok. Ja bih opet neku pripizdinu kod Banske Bistrice ali Slovačka je generalno jedna od meni privlačnih opcija.
- Sephora
#23 Re: Najdraža država/grad?
Meni bi bilo super i ovdje bez neta, i tel.dječak sa šibicama wrote:Zar nije lijepo uvijek se radovati jednom te istom, ako ikako mozesSephora wrote:Razumijem..dječak sa šibicama wrote:
Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.
Zasto zivjeti u Dubrovniku, recimo, kada je ljepse uvijek (ako si u mogucnosti naravno) iznova se diviti i uzivati.
U sustini, ja bi najsretniji bio sa jednom modernom kolibom (moderna u smislu da ima struju, vodu, internet) negdje u Maineu, na jednom od onih brojnih jezera... tamo je predivno, ali... nebi se osjecao lijepo jer bi cekao kad ce Dzejson iskociti sa sjekirom iz jezera, ili neko X files cudoviste

Gdej god se okrenem zeleno i lijepo..
- jao_situacije
#24 Re: Najdraža država/grad?
u Dubrovniku nije najugodnije živjeti bar po mom iskustvu...dječak sa šibicama wrote:Zar nije lijepo uvijek se radovati jednom te istom, ako ikako mozesSephora wrote:Razumijem..dječak sa šibicama wrote:
U sustini, ja bi najsretniji bio sa jednom modernom kolibom (moderna u smislu da ima struju, vodu, internet) negdje u Maineu, na jednom od onih brojnih jezera... tamo je predivno, ali... nebi se osjecao lijepo jer bi cekao kad ce Dzejson iskociti sa sjekirom iz jezera, ili neko X files cudoviste
- dječak sa šibicama
#25 Re: Najdraža država/grad?
Sephora wrote: Meni bi bilo super i ovdje bez neta, i tel.
Gdej god se okrenem zeleno i lijepo..