Najdraža država/grad?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1 Re: Najdraža država/grad?

Post by KatarinaKosaca »

Kuba, Havana... zbog ljudi. Obrazovani su, simpatični, pristupačni, nema srkleta i nerviranja.. klima, more. Prijevoz je katastrofa, ali sve se to nekako uklapa u taj nevjerojatni kubanski šarm, pa je predivno.. :thumbup: Morska hrana mi se sviđa, isto, tako da mi tamo sve odgovara.
Sephora

#2 Re: Najdraža država/grad?

Post by Sephora »

Lucky Strike wrote:

Koja vam je najdraža država/grad?
Novi Zeland

Australija

Sva ostrva..koja postoje..! :D
kakavdanakneiskustvu

#3 Re: Najdraža država/grad?

Post by kakavdanakneiskustvu »

bilo koja u kojoj nema zime kao u bosni
dječak sa šibicama

#4 Re: Najdraža država/grad?

Post by dječak sa šibicama »

New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.

Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.
Anestezija

#5 Re: Najdraža država/grad?

Post by Anestezija »

London :-D
stakasa

#6 Re: Najdraža država/grad?

Post by stakasa »

Anestezija wrote:London :-D
Zasto
Sephora

#7 Re: Najdraža država/grad?

Post by Sephora »

dječak sa šibicama wrote:New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.

Nisam ljubitelj gradurina inace, ali arhitektura New Yorka je recimo svjetski fenomen po mnogo cemu... slicno je i sa Londonom.
:shock: A Pariz ? :D
Anestezija

#8 Re: Najdraža država/grad?

Post by Anestezija »

stakasa wrote:
Anestezija wrote:London :-D
Zasto
Zavolio sam zbog muzike njihove,zbog humora njihovog ,uvijek drag grad :D :D
Ridjobrki

#9 Re: Najdraža država/grad?

Post by Ridjobrki »

Država mi nekako preširoka a grad preuzak za opredijeliti se - možel' regija? :-D

Središnja Italija - Toscana ili Emilia Romagna, znači neka selendra na nekom jezercetu na potezu Siena - Firenza - Bologna na dva sata vožnje do Sredozemnog mora. :)
stakasa

#10 Re: Najdraža država/grad?

Post by stakasa »

Ok, spominjala se je i arhitektura Londona pa da nisam sta propustio
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11 Re: Najdraža država/grad?

Post by KatarinaKosaca »

Ridjobrki wrote:Središnja Italija - Toscana ili Emilia Romagna, znači neka selendra na nekom jezercetu na potezu Siena - Firenza - Bologna na dva sata vožnje do Sredozemnog mora. :)
Ovo bi ujedno bio moj drugi izbor... poslije Kube. Toscana je čudo :thumbup:
Cherry-Cherry

#12 Re: Najdraža država/grad?

Post by Cherry-Cherry »

Sjeverozapadna Evropa, dakle sjever Francuske, sjever Njemačke i zemlje Beneluksa :)
Izdvojila bih Brisel :srce: :srce:
cyprus

#13 Re: Najdraža država/grad?

Post by cyprus »

Kipar / Nikozija

Imam fetiš na političke podjele...
jao_situacije

#14 Re: Najdraža država/grad?

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:Kuba, Havana... zbog ljudi. Obrazovani su, simpatični, pristupačni, nema srkleta i nerviranja.. klima, more. Prijevoz je katastrofa, ali sve se to nekako uklapa u taj nevjerojatni kubanski šarm, pa je predivno.. :thumbup: Morska hrana mi se sviđa, isto, tako da mi tamo sve odgovara.
lajk lajk lajk. :kiss:
dodao bih sve uz Sredozemno more je prihvatljivo kao destinacija
Istanbul grad koji nikad ne dosadi.
Beč
dječak sa šibicama

#15 Re: Najdraža država/grad?

Sephora wrote:
dječak sa šibicama wrote:New York ili London, nije drzava vec gradovi... a zasto, pa onako, svidjaju mi se.

Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.

Kad ste vec kod predjela... svicarska, jezera, taj dio okolo, Svarcvald u Njemackoj, zenevsko jezero, i tako dalje... to je prekrasno...
Nomo

#16 Re: Najdraža država/grad?

Post by Nomo »

firenca i drezden . dva najljepsa grada na svijetu . sto se tice drzave . Yugoslavia . Nikad se bolja drzava nije rodila u istoriji niti ce se roditi bolja do kijametskog dana . Mada nije u naslovu samo da dodam Druga Tita kao najveceg drzavnika na svijetu . kapak . :izet:
Last edited by Nomo on 21/03/2015 21:04, edited 1 time in total.
Megiddo

#17 Re: Najdraža država/grad?

Post by Megiddo »

Poljska. :bih:

Gotivim Poljake kao narod. Ne znam zašto isto kao što neki drugi gotive Bosance a ne znaju zašto. :-D
Sephora

#18 Re: Najdraža država/grad?

Post by Sephora »

dječak sa šibicama wrote:
Sephora wrote:

Pariz je grad u koji dodjes, uzivas, i odes... samo da bi opet mogao sa uzivanjem doci, ako me razumijes.
Razumijem.. :D
Nomo

#19 Re: Najdraža država/grad?

Post by Nomo »

Megiddo wrote:Poljska. :bih:

Gotivim Poljake kao narod. Ne znam zašto isto kao što neki drugi gotive Bosance a ne znaju zašto. :-D
da si reko srbe , hrvate , bosnjake , cigane i siptare bi razumio materi mi . ovako :? cuj poljake , bog te nutelom namazo :shock: :lol:
ps da ti nisi kakvu poljakinju kresno pa ti pamet pomutila :-?
Danguba

#20 Re: Najdraža država/grad?

Post by Danguba »

Tesko se odluciti.
Mnoge zemlje i gradovi su lijepi na svoj nacin pogotovo u Europi. Van Europe, opet isto tako.
Da bi covjek mogao negdje funkcionisati potrebno mu je vrijeme adaptacije a ja nemam niti tog vremena niti zivaca da se vise prilagodjavam.

Svuda prodji svojoj kuci dodji.
Last edited by Danguba on 21/03/2015 21:12, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#21 Re: Najdraža država/grad?

Sephora wrote:
Zar nije lijepo uvijek se radovati jednom te istom, ako ikako mozes :D

Zasto zivjeti u Dubrovniku, recimo, kada je ljepse uvijek (ako si u mogucnosti naravno) iznova se diviti i uzivati.

U sustini, ja bi najsretniji bio sa jednom modernom kolibom (moderna u smislu da ima struju, vodu, internet :D) negdje u Maineu, na jednom od onih brojnih jezera... tamo je predivno, ali... nebi se osjecao lijepo jer bi cekao kad ce Dzejson iskociti sa sjekirom iz jezera, ili neko X files cudoviste :D
Ridjobrki

#22 Re: Najdraža država/grad?

Post by Ridjobrki »

Sad kontam, i Slovačka mi se toliko svidjela da bih momentalno preselio tamo.

Objašnjenje - imaju onu slavensku kurcobolju za srkletom a opet imaju fin i funkcionalan ustroj. Fin su spoj slavenske opuštenosti i austrougarske discipline a nisu arogantni i prepotentni kako to srednjoeuropejci znaju biti. I Česi su se previše digli, mogu vam reći.

Gradovi su im čisti i lijepi, ljudi opušteni, žene krasne, pivo izvrsno... Ne volim velike gradove ali Bratislava je skroz ok. Ja bih opet neku pripizdinu kod Banske Bistrice ali Slovačka je generalno jedna od meni privlačnih opcija. :)
Sephora

#23 Re: Najdraža država/grad?

Post by Sephora »

Sephora wrote:

Zasto zivjeti u Dubrovniku, recimo, kada je ljepse uvijek (ako si u mogucnosti naravno) iznova se diviti i uzivati.

U sustini, ja bi najsretniji bio sa jednom modernom kolibom (moderna u smislu da ima struju, vodu, internet :D) negdje u Maineu, na jednom od onih brojnih jezera... tamo je predivno, ali... nebi se osjecao lijepo jer bi cekao kad ce Dzejson iskociti sa sjekirom iz jezera, ili neko X files cudoviste :D
Meni bi bilo super i ovdje bez neta, i tel.
Image
Gdej god se okrenem zeleno i lijepo..
jao_situacije

#24 Re: Najdraža država/grad?

Post by jao_situacije »

Sephora wrote:

u Dubrovniku nije najugodnije živjeti bar po mom iskustvu...
dječak sa šibicama

#25 Re: Najdraža država/grad?

Sephora wrote: Meni bi bilo super i ovdje bez neta, i tel.
Image
Gdej god se okrenem zeleno i lijepo..
:thumbup:
Post Reply