Najdosadni BH film ( poslijeratni)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dijaspora

Post by Dijaspora »

Meni se "Kod amidze Idriza" dopao u potpunosti nakon drugog gledanja. Dajte mu jos jednu sansu. Inace meni je to film-sevdalinka i moze vam biti dosadan ukoliko vam i sevdalinka moze biti dosadna.
jedna

Post by jedna »

zlatna dolina- to je zlatna dolina :roll:
ervin19

Post by ervin19 »

kod amidze idriza,iako film ima prekrasnu atmosferu,bosansku
sexy_phata

Post by sexy_phata »

Na listi najgorih poslijeratnih filmova, prvi na listi je ''Mliječni put'', i to bez konkurencije. Bez daljeg komentara. ''Go west'' je isto tu negdje, kao i ''Ljeto u zlatnoj dolini''.
Od ovih filmova sa ratnom tematikom najbolji mi je ''Savršeni krug'', ni ''Remake'' nije loš, ''Nafaka'' fin film,muzika odlična, a bio bi još i bolji da nije onih glavnih protagonista filma, one crnkinje i ''crvenog oka'' :D :D

Od ovih ostalih ''Kod amidže Idriza'' mi je :thumbup:.
Možda sam sentimentalno vezana za svoju mahalu, u kojoj je btw i sniman ovaj film , ali to ne umanjuje činjenicu da je film stvarno odličan :thumbup:. Ko nije odrastao u mahali, naravno da mu je film u neku ruku dosadan. Samo kad se sjetim nekih detalja, tipa: minder ispod prozora, narandžasti telefon (onaj prahistorijski), kadaif koji se nije razabr'o, amidžinca u dimijama (Semka Sokolović, gluma za 10!), pa sam dijalog :D ....kao da se sve odvija u kući moje rametli pranane i kao da nju čujem da govori :D :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

cyprus wrote:A zašto vi toliko ne volite "Nafaku"?
"Chhrvenoooo okoooooooooooooooo., chrveeeeeenoooo okooooooo....";))

Čitav film se potencira kako Burina ne može da gleda crvenu boju, a onda Seksan stane na minu, sebi raznese nogu i pršti krv na sve strane, a Burina mu bez problema pomaže:))
Dobro, to je jedna glupost, ali ima ih dosta u filmu;)
King Kikapu

Post by King Kikapu »

alphonse kauders wrote:
cyprus wrote:A zašto vi toliko ne volite "Nafaku"?
"Chhrvenoooo okoooooooooooooooo., chrveeeeeenoooo okooooooo....";))

Čitav film se potencira kako Burina ne može da gleda crvenu boju, a onda Seksan stane na minu, sebi raznese nogu i pršti krv na sve strane, a Burina mu bez problema pomaže:))
Dobro, to je jedna glupost, ali ima ih dosta u filmu;)
zar nafucka nije apsolvirata...i filmski i konceptualno? ubjedljivo najgori film snimljen nakon II svjetskog rata u BiH, ukljucujuci praznik u sarajevu i mlijecni put.
jedna

Post by jedna »

ipak - serije su neprevazidjene.
viza za buducnost, sex i selo. tata i zetovi - NAJJJJJJJJJJJJJJDEBILNIJA, itd, itd :x
SijuksA

Post by SijuksA »

Sudeci po ovoj temi, vise od pola filmova nam je dosadno :D

NAFAKA
KOD AMIDZE IDRIZA
DOBRO USTIMANI MRTVACI
NEBO IZNAD KRAJOLIKA
MLIJECNI PUT
LJETO U ZLATNOJ DOLINI
...
Strava dosadna kinematografija :(
Neelix

Post by Neelix »

jedna wrote:ipak - serije su neprevazidjene.
viza za buducnost, sex i selo. tata i zetovi - NAJJJJJJJJJJJJJJDEBILNIJA, itd, itd :x
haha, a na novoj otkupili tatu i zetove :shock: i najavljuju je kao bosanski humor ovo ono bla bla :shock: :roll:
video

Post by video »

REMAKE
ili je malo ljudi gledao ovaj film,pa je malo zastupljen u ovom "glasanju"ali REMAKE je daleko najbolji poslijeratni film u BIH!!!
Dobro uradjena prica sa fenomenalnom muzikom rahmetli Adija Lukovca ostavlja gledaoca oko dva sata bez daha,te poslije istog drzi te cijelu noc (filmovi bi se trebali,bar pomeni,gledati po noci)!!!
SijuksA

Post by SijuksA »

video wrote:REMAKE
ili je malo ljudi gledao ovaj film,pa je malo zastupljen u ovom "glasanju"ali REMAKE je daleko najbolji poslijeratni film u BIH!!!
Dobro uradjena prica sa fenomenalnom muzikom rahmetli Adija Lukovca ostavlja gledaoca oko dva sata bez daha,te poslije istog drzi te cijelu noc (filmovi bi se trebali,bar pomeni,gledati po noci)!!!
Pa tema je - NAJDOSADNIJI FILM
Uplasih se da je nekome REMAKE dosadan :shock:
video

Post by video »

SijuksA wrote:
video wrote:REMAKE
Pa tema je - NAJDOSADNIJI FILM
Uplasih se da je nekome REMAKE dosadan :shock:
Ma za naj naj naj losi se brinu porodica Sokolovic-Gorih filmskih "umjetnika" u zivotu nisam sreo!!!E sad posto su skupili najvise boba,nije potrebno vise traziti
dalje-pa reko jednom udarcem dvije muhe (da ne otavaramo drugu temu :D :)
misha

Post by misha »

joj jest meni sega kad se ljudi satrase raspravljajuci i dokazujuci neke svoje stavove, pa nekom se svidja jedno nekom drugo, i sta se tu sad ima raspravljat...
misljenja sam da svaki umjetnicki uradak, pa tako i film ima svoju publiku, nema na svijetu filma, od 'građanina kejna' (koji je ko biva jos uvjek film filmova) da se svima ama bas svima svidi...
nego, pozitivno je kod nas sto se filmovi snimaju, i na stranu sve, od 5 bar su 4 dobra!
srpanj

Post by srpanj »

misha wrote:joj jest meni sega kad se ljudi satrase raspravljajuci i dokazujuci neke svoje stavove, pa nekom se svidja jedno nekom drugo, i sta se tu sad ima raspravljat...
misljenja sam da svaki umjetnicki uradak, pa tako i film ima svoju publiku, nema na svijetu filma, od 'građanina kejna' (koji je ko biva jos uvjek film filmova) da se svima ama bas svima svidi...
nego, pozitivno je kod nas sto se filmovi snimaju, i na stranu sve, od 5 bar su 4 dobra!
cek...cek...valjda htjede reci-od 5-barem jedan (mozda) valja ili da od svih 5
-moze da se napravi jedan dobar dokumentarac (kratkometrazni) :-D :-D
Faust

Post by Faust »

Nafaka, Ljeto u Zlatnoj dolini i Kod amidže Idriza su tri najgora filma: Nafaka skup debilnosti koje pohvatati i upamtiti ne možeš, Ljeto... blesavluk na kvadrat, motivacija u radnji je gora nego u pismenim učeničkim vježbama u toku jednog časa, a Idriz bi se inekako mogao gledati da nije onakvog završetka. "Malo je malo" zvuči isto kao kad bi pisac na kraju svog književnog djela ili muzičkog rekao: e ovo sam ja mislio, ovo je poenta - pošto ste vi draga publiko glupi (poručuje Žalica) ja ću vam reći. "Halide, zapjevaj..." (Sve mi se čini da sam ovo čuo kod nekog političara isto... Možda sam i prisnio

E sad nevezano za naslov, ali vezano za prethodne postove: I meni je Remake najbolji poslijeratni bh. film - zaokružena, cjelovita i angažirana priča sa odlično postavljenim likovima. I još ona slojevitost sa snimanjem filma o događajima iz II svj. rata.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Nafaka, bez konkurencije.

Eksplozija kica i stereotipa ukukuljena u fol-Balkanski misticizam i apsurdizam kakav jos uvijek fura Emir Kusturica. A samo se jos Emir Kusturica fura na Emira Kusturicu.

Mada ja generalno nemam nista protiv losih filmova. Vazno je imati i takvih da mozes nauciti sta ne raditi sa filmom.
Pusur

Post by Pusur »

Mada ja generalno nemam nista protiv losih filmova. Vazno je imati i takvih da mozes nauciti sta ne raditi sa filmom.

Bas tako heheheheheh :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

ja MISLIM wrote:Po meni najdosadniji filmovi su "Nebo iznad krajolika" i "Dobro ustimani mrtvaci". "Ljeto u zlatnoj dolini je jako blizu ove kategorije". Doduse "nafaku" i "Sasvim licno" nisdam gledao.
Sasvim licno je, meni bar, najbolji dokumentarni film koji sam ikad vidio. Michael Moorovi filmovi su mu mozda blizu ali su u razlicitim kategorijama. Nisam znao da se takvo sto moze uciniti sa dokumentarnim filmom I vise lici na umjetnicko djelo nego na film. Narocito mi je dobro sto je film univerzalan I sto dokazuje da nemora biti ni o Sarajevu, ni o BiH ni o ratu da bi bio dobar.

Tim vise me ipak razocarao Begovicev drugi dokumentarac "Teretli poso' " koji je potpuni fijasko, ili ga ja nisam skontao.
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

Dado dijasporitus wrote:
ja MISLIM wrote:Po meni najdosadniji filmovi su "Nebo iznad krajolika" i "Dobro ustimani mrtvaci". "Ljeto u zlatnoj dolini je jako blizu ove kategorije". Doduse "nafaku" i "Sasvim licno" nisdam gledao.
Sasvim licno je, meni bar, najbolji dokumentarni film koji sam ikad vidio. Michael Moorovi filmovi su mu mozda blizu ali su u razlicitim kategorijama. Nisam znao da se takvo sto moze uciniti sa dokumentarnim filmom I vise lici na umjetnicko djelo nego na film. Narocito mi je dobro sto je film univerzalan I sto dokazuje da nemora biti ni o Sarajevu, ni o BiH ni o ratu da bi bio dobar.

Tim vise me ipak razocarao Begovicev drugi dokumentarac "Teretli poso' " koji je potpuni fijasko, ili ga ja nisam skontao.
meni je teretli poso bas bio dobar. pukla od smijeha. :D
to_the_roots

Post by to_the_roots »

najdosadniji film: tunel
nagluplji i najseljastiji film: nebo iznad krajolika
ja ne mogu vjerovat da je to nebo iznad krajolika iko bio spreman snimit. uzas!
SijuksA

Post by SijuksA »

to_the_roots wrote:najdosadniji film: tunel
nagluplji i najseljastiji film: nebo iznad krajolika
ja ne mogu vjerovat da je to nebo iznad krajolika iko bio spreman snimit. uzas!
Ja, pak, ne mogu vjerovati da je neko bio spreman producirati i uloziti i pfening, makar i konvertibilni u Idriza. Osim ako su ga reziser i scenarista producirali...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nadam se da neki budući scenarist ili sadašnji čita svjetske filmske vijesti...

TIFF Report: LA ZONA Review
Posted by Todd Brown at 4:07pm.
Posted in Film & DVD Reviews, Drama, Mexico & South America, Toronto Film Festival 2007.

It’s class warfare in a very literal sense in Rodrigo Pla’s La Zona. Alejandro is a wealthy Mexican teen on the cusp of his sixteenth birthday. His family live in a neighborhood known simply as La Zona - The Zone - an enclave of the rich and powerful separated from the rampant poverty around them by walls, gates, razor wires and surveillance cameras. La Zona has its own private security force, it’s own schools and shops. There is no reason for the youth of The Zone to ever exit its walls, they live safe and secure live within its bounds entirely ignorant of the world outside. The seperation of La Zona from the surrounding world is so extreme that it has even negotiated a special exemption from the laws of the land, choosing to exist as a self governing structure. But the real world can never be kept entirely at bay ...

pošto i kod nas niču vile... ograđene bodljikavom žicom... njihova djeca se ne miješaju s nama... niti idu u državne faxove i srednje škole... niti se taslače s siromašnim :D

eto mogao bi se fin film snimiti čija bi veza s ratom bila jedinu u novcu kojeg su zaradili preko kostiju pravih i jedinih istinskih sinova i kćeri ove zemlje :(
kicky

Post by kicky »

Mislim da su naši filmovi precjenjeni i da svi lete na krilima uspjeha Danisa Tanovića
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

bolje reći mahala oće josh oskara

pa se i kurto i panto prihvatio režije
adisio

Post by adisio »

Meni je kod amidze idriza najbolji domaci film koji sam ikad gledao.
Primjetio sam da vecini raje kojima je ovo dosadno, je bas onim ljudima koji nisu imali priliku u zivotu da osjete onaj nacin zivota, starobosanski duh, starobosansku mahalu, ponasanje ljudi, "cejf" .. itd svaki detalj filma toliko opisuje nas bosance da je nenormalno. Uzmimo u obzir samo ono Emirovo kad gleda utakmicu repke hehe... il onaj mali u trenerci FK Hrid (il je ono bio vratnik? nemogu se sad sjetit)
Post Reply