Za izračunavanje formule znanstvenici su uzeli u obzir nekoliko čimbenika, poput prazničkih dugova, prazničnih uspomena koje polako blijede, propalih novogodišnjih odluka i nedostatak danjeg svjetla.
'Mnogi ljudi će na današnji dan patiti od tjeskobe, osjećaja nezadovoljstva i depresije, ali stanje će već sutra biti bolje', kaže Cliff Arnall, psiholog sa Univerziteta Cardiff koji je osmislio formulu za izračunavanje najnesretnijeg dana u godini.
Zato glavu gore, jer danas ste za još jedan dan bliže 23. junu, najsretnijem danu u godini.
Više od 85 posto ljudi očekuje sretniju budućnost od sadašnjosti. Osobe koje su sudjelovale u istraživanju izjavile su kako se nadaju da će biti sretnije u novoj godini ako se riješe dugova, otplate hipoteku i postignu financijsku sigurnost. Najviše se vesele planovima koji će im pomoći da smanje satnicu na poslu ili penziji koja će im pomoći da poboljšaju kvalitetu življenja.
(tportal.hr)
22. 01. 2007. • 13:21
Jel ima simptoma?
Nije bas da sam depresivna, al sam cijeli dan slomljena, sve me boli, ili je to pred ovo pogorsanje vremena