hadzinicasa wrote:radiostar wrote:
Zelim Vas obavijestiti, da ni po kom rezonu, zena NE MOZE osloboditi mukarca roditeljske obaveze, a niti obratno, jer ta obaveza nije prema ZENI/MUSKARCU, vec prema djetetu.
ja ne vidim razliku između njene ponude i odlaska u banku sperme.
na isti način na koji ne vidim kako bi se donatoru sperme mogla nametnuti roditeljska obaveza (prema djetetu) kad je on samim činom doniranja sperme iste oslobođen, što pobija tezu o nemogućnosti oslobađanja roditeljske obaveze
žena umjesto mačka u vreći poseže za provjerenim kvalitetom (u ovom slučaju genetskim)
i?
pa u sustini i ne postoji razlika, ali ja opet kazem, niko, ko ima imalo ljudskog u sebi ne moze biti 'oslobodjen' roditeljske obaveze, jer to je ono sto imas u sebi, neovisno o partneru u roditeljstvu, banci sperme, petog, desetog. kako to ne razumijete???
evo da okrenemo pricu, opcepoznata cinjenice da postoje surogat majke, jel mislite da se one 'oslobode' roditeljske odgovornosti nakon sto rode dijete??? mozda pravno, ali ono sto one nose u sebi znaju samo one.
isto tako i izvjesni donatori sperme, sigurno, velikoj vecini njih desi se vise puta u zivotu da se zapitaju da li je iskoristena njihova 'donacija' i gdje je to dijete, ko je, sta je...
ali po meni to je drugi par rukava od zadane teme, a na temu sam vec rekao sta imam reci.
ja licno, nikad ne bih pristao na takav aranzman, pa makar znao da ce ta izvjesna zena uvehnuti od tuge ako ne bude imala dijete od mene, jer znam da bih ja uvehnuo od tuge kad bih znao da imam dijete a uskraceno mi je PRAVO da aktivno ucestvujem u njegovom zivotu, odrastanju i svega sto iz toga proizilazi. i smatram da osoba koja to trazi od mene ima jako nisko misljenje o meni i totalno je nefer i nekorektna.
i po stoti put, nastavite pricati o bankama sperme, losim ocevima, samohranim majkama i djeci koja su uspjesno odgojena od strane samohranih roditelja, ali to je off topic...