najcudnija kafa u zivotu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
protivnik

#226 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by protivnik »

@ Kokuz

Neznam kako si ti svoj "problem"rijesio,i kakva ti je komunikacija sad sa tvojom jaranicom. Samo se opusti, zene moras razumijeti da bi ih shvatio ,ah da, ev i od mene :sax:
protivnik

#227 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by protivnik »

zelenashica wrote:
protivnik wrote:
kokuz_sa wrote:ima koju godinu izadjem na kafu sa dugogodisnjom "prijateljicom"
i tamo vamo
ona meni iznese jedan prijedlog koji me je malo (djavla malo) malo vise sokirao

uglavnom ona zeli bebu i zeli da otac budem ja..

........

Jbg jarane,ja mislio da su samo moje jaranice "uvrnute",al bit ce bogami da se buducnost i uloga muskarca u svijetu jedne zene drasticno mijenja.
Pa zar baš javno moraš pominjati svoje "uvrnute" jaranice :D eto ja od tebe više neiŠćem sina :oops:

moRe i kćeka :lol: :lol: :lol:

Eh bas lijepo da nisi tako uskopogledljiva :dance:
zelenashica

#228 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

protivnik wrote:@ Kokuz

Neznam kako si ti svoj "problem"rijesio,i kakva ti je komunikacija sad sa tvojom jaranicom. Samo se opusti, zene moras razumijeti da bi ih shvatio ,ah da, ev i od mene :sax:
Bolja mu je komunikacija nego tvoja samnom :lol: :lol: :lol:
on ima "vezu bez obaveza" sa svojom jaranicom a ti mene samo saslušavaš,preslušavaš,razumiješ,shvataš................ :lol:
zelenashica

#229 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

protivnik wrote:
zelenashica wrote:
protivnik wrote:

Jbg jarane,ja mislio da su samo moje jaranice "uvrnute",al bit ce bogami da se buducnost i uloga muskarca u svijetu jedne zene drasticno mijenja.
Pa zar baš javno moraš pominjati svoje "uvrnute" jaranice :D eto ja od tebe više neiŠćem sina :oops:

moRe i kćeka :lol: :lol: :lol:

Eh bas lijepo da nisi tako uskopogledljiva :dance:
:lol: :lol: :lol: pa što si taKi ja sam pristala i da daš čak ime sinu 8-)
burek_in_space

#230 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by burek_in_space »

Jel bilo dovoljno chata?! :oops:
zelenashica

#231 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:Jel bilo dovoljno chata?! :oops:
:sad: ups izvinjavam se :skoljka: :run:
citroen

#232 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by citroen »

Izgleda da su amortizeri krivi za ovaj komplikovani odnos izmedju asistentice i kokuza :sax: :sax:
pustopoljina

#233 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by pustopoljina »

burek_in_space wrote:@pustopoljina, ukaki ti i stanicu i shefa zajedno s njom.
Niti je kokuz shta kriv, niti zasluzhuje takav odnos.
Odakle znamo da od samog starta gdjici asistentici nije jasno recheno da on sluzhi tu za provjeru amortizera?!
Ako se ona zaljubila u njega 100 puta, a bilo joj poznato da je u pitanju samo BO veza, ko joj je kriv?! Ne igrash igre koje ne znash igrati. Simple as that.
To shto on ne zheli njeno dijete, opet je legitimno pravo (njegovo), jer ima pravo ako nishta, da se nada da ce sresti neku koja vishe odgovara njemu, a druga je stvar hoce li se zajebati u procjeni.
Ne vidim ni neku krivicu u tome shto oboje zhive i misle kao da ce uvijek biti mladi* -njihovo pravo da zhive tako, ni prvo ni zadnji koji su nezreli, ako mozhemo prichati o nekoj nezrelosti.

Isto kao shto me uzhasno nerviraju moja braca po gacama i onome shto imaju u njima :D isto tako mi ide na neku stvar kada se zhene solidarishu da su svi mushkarci djubrad jer eto nece da joj naprave dijete. :x

EDIT: mladi, a ne krivi kako sam napisao prije :D
hajde da ne budemo bukvalni, ni iskljucivi.
ni ja-ni ti.
iako sam vise puta rekla da se ne slazem sa ovim sto je zenska uradila- smjestena sam na stranu "branitelja" iz prostog razloga sto me uglavnom zanimaju stvari IZA necega i sto me dezurni "sve zene su k.rve,izvini majko i ti si zena" bas ono...na jetru mi idu. tako se desi nakon odredjenog broja stranica da prijateljica nije prijateljica,nego kres varijanta i pitanje- otkud njoj toliki bezobrazluk malo gubi na smislu.
ako se neko dvije godine tuca sa strane,mozda isto tako moze sijati djecu...moze, a ne mora. ali eto- otkud joj pitanje i drskost za njega.
ja uopste ne mislim da je lik djubre sto nece da joj napravi dijete- cak- meni je (s obzirom na prilicno lezerno seksualno ponasanje istog) pozitivno iznenadjujuce da je covjek tako svjestan odgovornosti ocinstva (jer se u te dvije godine moglo milion puta zalomiti "zoka ja sam trudna").
ali se solidarisem, jer nije bila papak i varkom nesto pokusala i nema potrebe za pola ovih imena kojima su je nazvali.
kad je o krivici rijec...brate...ne mislim ja kamenovati za nevjencan seks...krivica je bila zbog onog njegovog "a sta sam ja kriv"...tj. kriv u smislu kako jedna stvar vodi drugoj...u smislu koji je njegov udio tu.
jer nije fer reci- ona je mene pokupila, nisam ja nju ganjao.
tako onda u konvencionalnom nacinu upoznavanja svaka zenska moze reci...joj,ma nisam ja njega-on je mene smunto...nista ja s tim nemam ( a lik ovamo kucu zida).
meni to samo potvrdjuje moju licnu teoriju, po kojoj je zensko koje ucini prvi korak uglavnom u losijoj startnoj poziciji...jer vecina muskaraca bi isto uradila sto i kokuz,i istim rijecima se "opravdala".
u nekom savrsenom svijetu ne bi bilo vazno ko je kome prvi prisao, i koliko brzo je doslo do seksa- bilo bi samo vazno da li se njih dvoje slazu.
u ovom svijetu se ljudi iskoristavaju.kako on nju- tako ona njega.
i zato mi ona ovdje nije nista vise kriva od njega, niti zasluzuje ista gori naziv od njega.
i necu se vise ukljucivati u raspravu, ako cu ja biti branilac, dodijeljen po duznosti.
samo mislim da je zanimljivije ako ima nas za i nas protiv, puno zanimljivije nego da njih pet raskomada jednog.
odoh sad jesti pitu sa visnjama, nasekirao si me :D
ljubav_aha

#234 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

kokuz_sa wrote:ima koju godinu izadjem na kafu sa dugogodisnjom "prijateljicom"
i tamo vamo
ona meni iznese jedan prijedlog koji me je malo (djavla malo) malo vise sokirao

uglavnom ona zeli bebu i zeli da otac budem ja..

argumenti su joj ovi
(pokusam citirat)
znamo se vec dugo,trazim zdravog i snaznog momka i za mene si to ti..ti neces imat nikakve veze oko nje(bebe)..ucini to meni za ljubav a ti sa nkom drugom imaj djecu i porodicu..ja ne zelim da se udajem nit koga da obavezujem samo zelim tvoju bebu..ti napravis bebu i ja ti javim kad rodim..to je sve sto zelim od tebe..
ovu ponudu vise nikad neces dobiti u zivotu

znam da je BIH postala tj da se ugleda na zapad..alovoda nije malo previse za ipak konzervativnu BIH..

mislim..jedno je imat dijete al da ti neko ponudi da imas bebu i da ne sudjelujes u njenom odgoju il da naprosto se pravis da nemas djete to mi je previse..doduse ona je ozbiljna samostalna djevojka sa jako dobrim primanjima i poslom ali opet ono ........

kokuz_sa,jedno je jasno,kad muskarac zeli imati dijete sa zenom koja mu se dovoljno dobro doapda da bude majka njegovog djeteta,drugo,doticna te sa vasim kafenisanjem jednostavno pogresno procjenila,stoga nema dalje potrebe traziit izgovore,zasto ti mislis da ne bi njoj uradio uslugu,trece,postoji ipak jedna dio price,koji mi ne znamo,a to je kakva bi bila njena odluka u vezi realcije izmejdu tebe i buduceg djeteta

imam kolegicu koja je istim principom ,uz dogovoru dugogosisnjek kolege,i naravno njegovu pomoc,dobila sina,dijete je vec 10 godina starosti,nema narocitih problema koji su vezani za njenu proslost

da,podvucem,kao nisi spreman imati dijete bez daljenjg kontatka,nemoj ni pokusavati
Officer Crabtree

#235 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Officer Crabtree »

kao nisi spreman imati dijete bez daljenjg kontatka,nemoj ni pokusavati
al ko ti to može garantovati?

Ko može garantovati da kad se dijete rodi da se kod njega neće pojaviti očinski instinkt?

MIslim da to niko ne može unaprijed znati.
piupiu

#236 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by piupiu »

Nisam iscitala citav thread, i izivnjavam se ako ponavljam vec receno. Ovakvi 'aranzmani' jako su cesti u zapadnom svijetu, gdje je na snazi nova kultura produzene adolescencije i gdje zene, iz razlicitih razloga (zbog odlaganja braka radi karijere, nedostatka kandidata u gradovima gdje zivi veliki broj homoseksualnog stanovnistva, generalno zbog veceg broja zena na planeti, otudjenja covjeka od covjeka u velikim gradovima, itd), nisu uspjele formirati porodicu ili je ne zele, a zele imati djecu.

Na zapadu je jako cesto bjezanje muskaraca od porodice i takvi prijateljski aranzmani obicno zahtijevaju od zene da preuzme kompletnu odgovornost za odgoj djeteta, jer u protivnom po zakonu -- bez obzira na okolnosti, moze muskarcu oduzeti do 70 posto njegove ukupne imovine legalnim putem, bez obzira na to kakav je originalni aranzman. Rijedak je osjecaj za porodicu kakav ima vecina mediteranskih kultura i ovakvi su prijedlozi obicno prakticne prirode.

Mozda je zena u pitanju jednostavno dio ovakve konstelacije. Mislim da muskarci cesto ne shvataju u kakvom se skripcu zene znaju naci kad je bioloski sat pri kraju, a ozbiljnog kandidata nigdje na vidiku. Da li to znaci da one trebaju naci bilo kakav nacin da imaju djecu, ne znam. To je vec filozofsko i eticko pitanje.

U svakom slucaju, ja sam za aranzman, mada treba biti poseban covjek da bi se sve to odradilo. Imam prijateljicu koja je dobila dijete ovim putem, i predivna je majka, ima presretno dijete, otac djeteta je sretno ozenjen i ima jos jedno dijete. Za sada su svi sretni.
piupiu

#237 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by piupiu »

Zlata M. wrote:
radiostar wrote:
ja mislim da je to sebicno s njene strane, mislim da poenta nije da se porodice zasnivaju na takav nacin. i mislim ako hoce vec na takav nacin da se brine o nekome ili necemu, da voli i da bude voljena, neka sebi nabavi stene ili macku...
tOcno ! :) ( izmedju ostalog ... )
Nek si nabavi stene ili macku???? :roll: Zasto??? Zato sto ona kao zena nije uspjela naci muskarca za vezu ili iz nekog drugog razloga ne zeli vezu, pa je nasla neki drugi nacin da rodi dijete, na sta ima potpuno pravo -- i evolucionarno i ljudsko? Kako bi ljudi lako odlucivali o tudjoj sudbini. Kad nije nasla zagondziju, nek' si kupi macku. Hmmmm. :roll:
bez_ideje

#238 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by bez_ideje »

Pa vidis da je felericna.....
ljubav_aha

#239 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

Officer Crabtree wrote:
kao nisi spreman imati dijete bez daljenjg kontatka,nemoj ni pokusavati
al ko ti to može garantovati?

Ko može garantovati da kad se dijete rodi da se kod njega neće pojaviti očinski instinkt?

MIslim da to niko ne može unaprijed znati.
nisi me razumio,osobe,zive u istoj sredini,nisam uopste tezila budjenju njegovog ocinskog instinkta,vec obratno :D narocito ako ne zeli biti u kontaktu sa djetetom,a ponekad i zene tako insisitiraju,jer zele smao dijete ,a ne oca ,koji se povremeno javi i ostavi dijete totalno zbunjeno narocito ako se pocne petljati u zivot kolegice sa djetetom,

opcija 2:cesto su drugarski u dogovoru,u kontaktu i dalje,godinama,i povrmeno vidi dijete,ali se u eventualnim situacijama obajsni plani i program djetetu u zrelijoj emocionalnoj dobi,ili nikad

opcija 3: moze se komeplatan pkaet aranzman rizikovati ,osobe zive u istoj sreidni,i moze se desiti fenomenalna eksplozija emocija

opcija4: ako tip nije spreman iz odredjenih okolnosti ,koje ne mora napisati na forumu,a sigurna sma da postoje,jer ne vjerujem da ne zeli pomoci kolegici,ali mislim da postoje mnogo dublji uzroci,koje on vrlo dobro zna, a koje mi mozemo samo "nabadati" na forumu
ljubav_aha

#240 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

MAN-lion's coach wrote:
zelenashica wrote:ama ti mislis da je dijete sretno samo uz oba roditelja ja ne mislim tako i mirna Bosna,pardon djeca..
Ovo ti je pogrešna konstatacija,nego razbaci šaha da ispustiš negativnu energiju i ne propusti koju pametnu ispričati.
MAN,znaci,djeca koja su odrsala uz jednog roditleja su "emocionalno ostecena" :D :lol: :dance:
ljubav_aha

#241 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

radiostar wrote:
Officer Crabtree wrote:Ko o čemu, žene o djeci...

Kako to da sam ja se fokusirao na seks sa prijateljicom u ovom slučaju?
:thumbup:

ljudi se ne fokusiraju na ono sto je vazno :D

:lol:
ljubav_aha

#242 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

prezimenko wrote:a jest i ta cura chudna :S

Ne zato sto to trazi vec jer to zene godinama ovkao rade:

1. napiju i zavedu muskarca (ono prvo nije potrebno za sljedece)
2. daju mu probushen kondom
3. heb ga :)

znaci,predlazes mu da ne ide vise na kafu kod doticne :D
Incub

#243 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Incub »

Kokuze odlucih da ti napisem jednu (nazalost) istinitu pricu.Procitaj i uporedi,razmisli pa iz ovog iskustva pokusaj izvuci neke pouke,da ne ucis na svojim greskama.
Djevojka isto tako u nekim godinama,bioloski sat otkucava,veoma atraktivna,neopisivo situirana (ako cemo i to gledati neka udje u zapisnik),hodajuca bomba,velika karijera ali kao u svakoj prici nesto "fali". Radi se u inostranstvu,srecu se razliciti ljudi ali eto nema hajra. Dosta raje oko nje ali nema onog pravog.
Jedan od njenih prijatelja (bolje da ga nije ni imala takvog) joj pocinje pricu u smislu:"tebi treba neki atleta da ti napravi dijete,vrijeme ti je,sta ce ti muz da ti smrdi,prdi po kuci,situirana si mozes ti to sve sama.
U to vrijeme u drustvo ulijece jedan bas takav atleta,zgodan momak,teretana svaki dan,za dorucak saka onih malih tableta-kao djeciji prsti.Krene veza ubrzo.Sve se zna,karte otvorene. Nesto slicno kako kod tebe.
Momak ima djevojku kuci,ova to zna nista joj ne smeta,stalno su zajedno i vrijeme tece. On dobija dijete sa djevojkom i tu istu zeni,veza u inostranstvu i dalje traje.Odjednom on ide nazad kuci a za kratko vrijeme i ova njegova. Uglavnom i ova "moderna" ostala trudna i tako kad je zena dosla kuci skontala neke stvari,da je u drugom stanju,da joj ipak neko treba,makar da prdi i smrdi po lux stanu.
On zivi sa svojom zenom i onda pocinju pozivi...... Prvo njemu-kako je ovakav,onakav,kako ona hoce da on prizna dijete,kad nije uspjelo-zove mu i zenu kuci da joj sve objasni....Slike se salju ma "safunica" na sve strane.
Stvorilo se masa problema,od onog da njoj neko treba samo da napravi bebu ne bi nista,zeni je trebao zivotni saputnik,jer ona ima gore sve nabrojano ali nema nikoga ujutro da joj da pusu,da joj napravi jebeni caj kad ima gripu...
PUNO SE GLEDAJU SERIJE ZIVOT NIJE Sex and City.
ljubav_aha

#244 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
Bond_JaneBond wrote:Eto vi znate da ce ga nasaditi...Zapravo jasno je koga ce nasaditi i na sta..
NEgo na temu, imate li vi pojma uopste koliko je tesko biti mlada zena/djevojka u BiH danas i naci normalnog, da normalnog partnera s kojim biste uopste zeljeli provesti zivot ili dio zivota i imati djecu?
Ne ser*te vise...Djevojka je bila fer, to sto je on iznenadjen ce splasnuti nakon sto malo mucne glavom i kao sto Dioda rece treba biti polaskan ponudom, ocito mu vjeruje i ima dobro misljenje o njemu a ne ocekuje ili valjda vec zna da je ne voli, a zeli imati dijete...
Nemam prijatelja kojeg bih zamolila da mi donira spermu..Nemam namjeru petljati se nekom u brak i kvariti neciji zivot da bih sredila svoj..Banke sperme u BiH, ja koliko znam jos nisu stvarnost, ako jesu "jupiiiiiiii"...
Ne trebate previse razmisljati da shvatite da je ozbiljan manjak muskaraca u BiH..
Ovo sto je ona htjela uraditi je postenije nego:
1) spetljati se s nekim ozenjenim pa "pokvariti" njegov brak,
2) odvesti nekoga na pivu, u krevet pa ga onda maltretirati trudnocom, prisilnom zenidbom, alimentacijom,
3) ne postati majka ako vec zeli i moze. :D
Znamo da je tesko naci "normalnog",ali znas li ti kako je muskarcima naci normalnu.......??ne znas, a za manjak muskaraca ste vi odgovorne :D vase ponasanje doprinosi tome,u stvari muskaraca ima dovoljno ali vi trazite one savrsene,princeve na bijelom konju,sve neke smizle i smizlice i onda nestadose muskarci,nema dovoljno kvalitetnih kandidata,evo na nekoj temi cura nece Doktora ,ne moze da nadje normalnu zenu,hebote sta hocete, ASTRONAUTA mozda...ne kaki molim te...I koliko znam banka sperme ce profunkcionisati do kraja ove godine u sarajevu...a ovo pod1.2.i 3 sto si napisala je neozbiljno totalno s tvoje strane :-) :-)

BRAVO JBond :thumbup: :-D

citroen,zelis reci,da ona njemu dovljno ne odgovara kao buduca majka njegovog djeteta,a tip niegdje nije ni spoemnuo zelju za brakom,ona je samo opisana kako njegova seskulana partnerica :!: :?:
ljubav_aha

#245 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

kmirsad wrote:
HAVANA wrote:I ja sam isto pio kafu sa drugaricom ,nije mi tražila da joj pravim dijete... al mi se ptica posrala u šolju. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hajmo žene gena... geni, geni, kupite gene...svježa roba, friška, taze, jutrošnja... :lol: :lol: :lol:
:lol:
ljubav_aha

#246 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

kmirsad wrote:
Officer Crabtree wrote:Ma ti nju odradi i u ključnom trenutku ga izvadi.
ništa vadit... u ključnom trenutku natakarit prezervativ... :-D
:lol: a sto ako je probusen :lol:
ljubav_aha

#247 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

statix wrote:
Officer Crabtree wrote:Ma ti nju odradi i u ključnom trenutku ga izvadi.
upravo tako :D
uh,znaci nema poze u kojoj vas mozemo zarobiti :D
ljubav_aha

#248 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Zanimljivo obzirom da je sijaset onih koji imaju djecu tamo negdje,a da za njih ne znaju.Djevojka zeli dijete,nista lakse...metoda se znala oduvijek.......ono sto je novo u "nasem malom selu" jeste iskrena i otvorena ponuda,pa mi bas zanimljivo dodje taj kriterij gdje se ova presutna metoda ne pominje,a ova druga dodje kao kontraverzna.......Zanimljivo mi je,ne cudi me.......

:-D
Zlata M.

#249 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Zlata M. »

piupiu wrote:
Zlata M. wrote:
radiostar wrote:
ja mislim da je to sebicno s njene strane, mislim da poenta nije da se porodice zasnivaju na takav nacin. i mislim ako hoce vec na takav nacin da se brine o nekome ili necemu, da voli i da bude voljena, neka sebi nabavi stene ili macku...
tOcno ! :) ( izmedju ostalog ... )
Nek si nabavi stene ili macku???? :roll: Zasto??? Zato sto ona kao zena nije uspjela naci muskarca za vezu ili iz nekog drugog razloga ne zeli vezu, pa je nasla neki drugi nacin da rodi dijete, na sta ima potpuno pravo -- i evolucionarno i ljudsko? Kako bi ljudi lako odlucivali o tudjoj sudbini. Kad nije nasla zagondziju, nek' si kupi macku. Hmmmm. :roll:
Zao mi je, ali ostajem pri onome sto vec rekoh o ovom slucaju
... jedno je - steci dijete u braku, sa vjerom da ce sve trajati dok nas smrt ne rastavi ... pa se, u slucaju razvoda ili smrti djetetovog oca, pomiriti sa sudbinom takvom kakva jeste, i ciniti ono najbolje moguce, da dijete sto bezbolnije prebrodi ...
I nesto sasvim drugo - svjesno kreirati tu sudbinu.
Inace ne trcim da osudjujem, trudim se da razumijem covjeka, da uzmem sve u obzir ... ali ovakve stvari ne odobravam. Dijete nije igracka. Dijete nije tacka na ' i ', ono nesto sto ce upotpuniti dekor.
Itekako sam svjesna da je zena iz ove price, njen kompletan nacin zivota i razvoj dogadjaja ... da je sve to posljedica nacina zivota u zadnjih nekoliko decenija, u kojima je sve sto ima veze sa tradicionalnim, sa moralnim, sa nazocnim ... proglaseno nazadnim, glupim ... Svijetom tumaraju usamljeni muskarci, usamljene zene, ostavljeni roditelji, zapustena djeca ... ali svi u javnosti cooliraju o nekom fol naprednom vremenu, u kom, kaobajagi, skidaju okove i hrabro se razracunavaju sa predrasudama. :-) ... da ne bi, ne daj Boze, ispali zaostali.
Ovaj put bez mene ! :run:
Moje duboko postovanje svim samohranim majkama ovog svijeta, ali ne i onima koje to postaju planski.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 29/04/2015 06:36, edited 2 times in total.
Post Reply