Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim da je aktuelna tema "Najbolji vokal u bh." - pa reko da pokrenemo slicnu temu(mozda postoji na forumu,unaprijed se ispricavam ),koja obuhvata vokale na prostoru cijelog Balkana.
Za mene licno,sto se tice pop muzike Tony Cetinski,Colic i Tose Proeski
rock muzika/alternativna: Milan Mladenovic,Aki Rahimovski - Stulic i Rundek ( zbog ,,boje glasa,, )
U onaj zanatski dio pjevanja (intonacije, oktave, distoniranja...) se ne razumijem tako da ne mogu reći ko je u tom smislu najbolji.
A mogu reći da mi, kad je u pitanju subjektivni doživljaj muzike, najviše odgovaraju vokalne interpretacije Hajrudina Varešanovića. U tom kontekstu, Hajrudin je meni najbolji vokal, ne samo na Balkanu nego i na svijetu.
Jeste da je tek u usponu ali jaaaaaako dugo na ovim prostorima nije bilo vokala kao što je MAID HEĆIMOVIĆ. Potražite ga na YOU TUBE, trenutno se takmiči u šou ZVIJEZDA MOŽEŠ BITI TI na HAYAT TV. Poslušajte njegove nastupe i vidjet ćete o čenu govorim. Pred ovim momkom je svijetla budućnost !
Muški vokal: 1.Milan Mladenović, Aki Rahimovski, Tifa(nekad, dok nije počeo recitovat), Dado Topić- rock
1.Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Davorin Popović, Miladin Šobić- pop......
Ženski vokal: Josipa Lisac, Radojka Šverko, Kaliopi, Tanja Jovićevič(Oktobar 1864), Ivana( Negativ)...i dalje da ne nabrajam