Najbolji terenac?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mišmaš

#51 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

@muzz66 da ne radimo off topic tamo na bmw temi, evo ovdje malo o evropskim terencima... u evropi postoji jedan dobar terenac (mercedes g), i to napravljen i konstruisan prije 30 godina (1979), i ide dobro off road nema sta, al to je sve sto ima od te njemacke gigantske auto industrije... evropa nema nissana, jeepa, hummera (H1), istina da je h2 prilicno glomazan i statusni simbol (kao npr i audi q7 i touareg, samo humer je ipak za puno bogatiji sloj ;) ) i svakog, ama bas svakog, mozes naci u defektu nebitno amer, japanac, nijemac, rus, kinez, indijac... ipak mozemo dosta klipova h2 off road gdje ide pravo dobro naci ;) ...

Evo i dokaz nemoci zastarjelog njemackog aduta u poredjenju sa nissanom:

a evo off road zvijeri kojima ni taj "famozni" G ne moze prismirdit ;) i ti znas da je tako al eto ipak je on nijemac pa mora bit najbolji

pored toga sto evropska SUV vozila nemaju nikakvih sansi za voznju izvan ceste, i da nemaju vozilo koje se dobro snalazi off road a da se pocelo proizvodit u zadnjih 10 godina, sto ne mozemo rec za industriju u americi i japanu ;) ne zelim nikakve konflikte i to, nego idemo argumentovano i objektivno 8-)
citroen

#52 Re: Najbolji terenac?

Post by citroen »

ma dobro mismas,ali zna se da su terenci u svojjim short wheel base sposobniji od long wheel base,tako je i sa nissanom patrol,mitsubishi pajero,toyota land cruiser,defender a wrangler je medju najboljim kad je to u pitanju :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#53 Re: Najbolji terenac?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Steta sto Volvo ne pravi vise ovakva vozila. :(

mišmaš

#54 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

citroen wrote:ma dobro mismas,ali zna se da su terenci u svojjim short wheel base sposobniji od long wheel base,tako je i sa nissanom patrol,mitsubishi pajero,toyota land cruiser,defender a wrangler je medju najboljim kad je to u pitanju :thumbup:
slažem se, i to je očigledno i logično, ali opet nije jedini i presudni faktor ;)
johntra

#55 Re: Najbolji terenac?

Post by johntra »

Image

morao sam :D

malo mu je falilo :D
muz66

#56 Re: Najbolji terenac?

Post by muz66 »

@mišmaš

tvoj post sam procitao do dijela kad si napisao "u evropi postoji JEDAN dobar terenac(mercedes G), dalje nisam fkt, ne mogu da ponavljam jednu te istu stvar pet puta...uredu, americka auta su vrh, kralj, car, šah, idol...over and out sa ove teme :D
edit: pregledaj ovaj klip patrol vs g-klasa...sreca pa su im iste gume, je l' de? ccc...
mišmaš

#57 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

dobro jbg šteta što im nisu iste gume, inače bi ga mercedes pojeo jer ipak je to nijemac :roll:

a to u vezi evropskih terenaca da se ispravim: ne postoji samo JEDAN DOBAR terenac, nego ukupno na podrucju evrope se pravi svega JEDNO OFF ROAD ORIJENTISANO vozilo... o kakvim terencima pričamo ne znam, pravilnije evropski terenac...
muz66

#58 Re: Najbolji terenac?

Post by muz66 »

mišmaš wrote:dobro jbg šteta što im nisu iste gume, inače bi ga mercedes pojeo jer ipak je to nijemac :roll:

a to u vezi evropskih terenaca da se ispravim: ne postoji samo JEDAN DOBAR terenac, nego ukupno na podrucju evrope se pravi svega JEDNO OFF ROAD ORIJENTISANO vozilo... o kakvim terencima pričamo ne znam, pravilnije evropski terenac...
hehe, vidi..ja nijemce ne volim i tacka. Konkretno Mercedesa bljak. Ipak, kad je neki Mercedes dobar-moram priznati. Gdje se proizvodi Defender? Je li u Engleskoj? Koliko znam, Engleska je dio Evrope jos uvijek... ;-) Ne kazem da bi G pojeo patrola, samo da ovako usporedba nije realna. Imas clip gdje Range Rover ne moze da se pokrene sa potpuno ravne livade sa malo blata. Zasto...to ti je isto kao da Moris Green nabije gumene cizme na noge i pokusa oboriti svjetski rekord u sprintu na 100 metara. Svako ko je vozio offroad zna kako veliku ulogu igraju gume...bez ljutnje, kako ti kazes, samo argumentovano :D
citroen

#59 Re: Najbolji terenac?

Post by citroen »

e moj majstore muz66,ja sam ti defendera vadio iz snijega i to sa terranom,bilo je nekih 30 cm i nije mogao da se izvuce,ali svakom se to moze desiti,pa i pored toga on je dobar za off road :thumbup:
Bakir1

#60 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

Evo i dokaz nemoci zastarjelog njemackog aduta u poredjenju sa nissanom:
nissan ima 35 gume i lift kit odokativno 3 a g ide na 16-kama,tako da pogledaj prvo preradu pa daj video koji je relevantan za usporedbu ;-)
da se razumijemo ja navijam za japance ali klipovi kojima se sluzis apsolutno nemaju veze sa zivotom.
europljani su imali i imaju jos uvijek dosta dobrih 4x4 auta,ali pravih terenaca,h1 i americka offroad vozila nemaju veze sa zivotom izuzev tog wranglera,h1 je pretezak i presirok za ozbiljnu offroad voznju moze se koristiti samo u prostranstvima gdje sirina ne igra ulogu.
stalno se vrtite oko nekih video zapisa modificiranih vozila koja nemaju veze sa zivotom i onim sa cime se moze sresti u svakodnevnoj upotrebi.ovaj klip bi trebao biti kao "nesto" sto govori u prilog pajeru a nema veze sa pajerom sem imena i oblika karoserije
http://www.youtube.com/watch?v=Xel8nTY7 ... re=related
mišmaš

#61 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

Ajde navedite mi tri evropska TERENCA molim vas, jbg možda sam i ja u zabludi i neupućen fkt, bez sarkazma i cinizma ovo govorim
Bakir1

#62 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

ako podrazumjevas pod terencima da imaju sasiju onda G,disco i defender.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#63 Re: Najbolji terenac?

Post by Romeo 80 »

mišmaš wrote:Ajde navedite mi tri evropska TERENCA molim vas, jbg možda sam i ja u zabludi i neupućen fkt, bez sarkazma i cinizma ovo govorim
Evo samo nekih...
Image
Image
Image
Image
mišmaš

#64 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

ah da, fkt land rover, kako se njega nisam sjetio :cry: :cry: :run:

izvinjavam se svim evropljanima (a i onima koji to nisu :D) jbg ipak su to jedni od najboljih terenaca trenutno na globalnom trzistu... i oni mi se bas svidjaju i izgledom, mada ostajem pri tome da su mi SUV i terenci iz amerike puno ljepsi od evropskih, ali land rover stvarno izgleda kao land rover bukvalno :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#65 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Land Rover je Indija!
:lol:
mišmaš

#66 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

hahaha jbg ipak cemo gledat odakle je izvorno :D inace evropa je donja :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#67 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Evropljani sve razprodase naokolo a sve kazu kriza u Americi!
Bakir1

#68 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

cekaj mi stalno negdje lutamo od kategorije terenca i suv vozila,i meni se jako svidjaju ram,f250,f350 ali mi se svidjaju,dalje od amerike nisu progurali.
u danasnje vrijeme ima veoma malo pravih terenaca (sasija),dok ostalih govana ima na pasija preskakala.
glupo mi je terencima nazivati karavane koji imaju pogon 4x4 i podnicu 20 cm,po tom kriteriju bi 3008 ili kako se vec zove trebao biti terenac. :lol: :lol: :lol:
@corolla02 sta su to tacno europljani rasprodali sto je bilo njihovo na prvom mjestu?????
koliko mi se cini Land Rover je bio u vlasnistvu Ford-a
corolla02

#69 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Bakir1 wrote:cekaj mi stalno negdje lutamo od kategorije terenca i suv vozila,i meni se jako svidjaju ram,f250,f350 ali mi se svidjaju,dalje od amerike nisu progurali.
u danasnje vrijeme ima veoma malo pravih terenaca (sasija),dok ostalih govana ima na pasija preskakala.
glupo mi je terencima nazivati karavane koji imaju pogon 4x4 i podnicu 20 cm,po tom kriteriju bi 3008 ili kako se vec zove trebao biti terenac. :lol: :lol: :lol:
@corolla02 sta su to tacno europljani rasprodali sto je bilo njihovo na prvom mjestu?????
koliko mi se cini Land Rover je bio u vlasnistvu Ford-a
Sutno ga Ford u Indiju vec poodavno da se vozaju namjesto bicikla!
corolla02

#70 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

A NU ovo!
Neko rece tamo, kako ovi gorostasi nemaju dobre kocnice, te iste osobe i da cio svijet prelete i oblede, nece nikad nista vidjeti dalje od svog nosa, nazalost!

:D
mišmaš

#71 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

ozbiljno ba odakle je izvorno land rover? engleska?

i ko je njim sve upravljao?

a slozio bih se gore sa corollom, ja pisem ono sto znam iz licnog iskustva, sto sam licno probao, ili sam bio u neposrednoj blizini takvih nekih desavanja... mene licno ako uzimam auto tog oblika kao neki terenac, prvo gledam da mora biti koliko-toliko dobar i van ceste.... cestom moze ici i yugo :D
Last edited by mišmaš on 02/07/2009 20:47, edited 1 time in total.
Bakir1

#72 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

ja ne vidim teren na ovom klipu ni offroad uslove.
hummer jeste strasan auto ali ne za terena to je vise da se strase ljudi po gradskim ulicama :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=oIh4or5E ... re=related
ozbiljno ba odakle je izvorno land rover? engleska?

i ko je njim sve upravljao?
da engleska,kupio ga ford pa u svom potopu prodao indijcima
corolla02

#73 Re: Najbolji terenac?

Post by corolla02 »

Originalno Englez pa bila kriza, pa otisao u Forda, pa ga Ford morao odpustiti bio dobro auto :-), i sutnuse ga u Indiju Tata Corporation!
I onda od onakvog GOROSTASA osta samo ovo!

Image

Last edited by corolla02 on 02/07/2009 20:49, edited 1 time in total.
mišmaš

#74 Re: Najbolji terenac?

Post by mišmaš »

a vec smo se slozili da ovaj h2 i h3 (velicine kamiona :D) nisu bas pogodni za off road... dok je sa h1 totalno drukcija situacija, kakvih sam se situacija nagledao 1996-1997 dok je SFOR patrolirao majevicom :D pogotovo po snijeznim uslovima :D
Bakir1

#75 Re: Najbolji terenac?

Post by Bakir1 »

@corolla02 ti si novi whow cini mi se toliko pokusavas osporiti nesto a konstantno zaboravljas cinjenicu da su ti isti amerikanci prodali taj land rover zbog toga sto su sebe doveli u govna ;-)
@mismas h1 je veci od h2 i h3 on je kao neprilagodjen za razliku od ova dva :lol: vjerujem da si se nagledao nevjerovatnih situacija ali zaboravljas prije svega da su to bili vojni auti koji su imali puno toga sto se u civilnim nije moglo dobiti nikako.
logikom stvari i ja sam se nagledao svega i svacega sto je radio ovaj auto
Image
kao i ovaj
Image
Post Reply