Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mercedes g vrh....dokazano svagdje u svjetu sam sto nama cjena ne odgovara pa nemozemo priustit sebi...sam nije svaka g za brda i snjega postoje posebne verzije koje se rade za to...prije dvije godine izaso je novi model 6X6 koji se edstra dobro pokazo...http://automotiva.com.ar/wp-content/upl ... -6x6-3.jpg
Mnogi će misliti da se šališ, ali ako su ti bitne samo off -road karakteristike onda je Niva puno bolja od "terenaca" koji su više "šminka" nego terenci.
Imam ja prijatelja kojeg jako interesuju terenci, vozi Suzuki Vitaru, ide s njom na neke off - road egzibicije, i kaže on tako " Gdje se Niva može popeti, i kuda može proći, nema šanse da će tuda proći i jedan drugi "navikani" terenac.
Great Cornholio wrote:Gdje se Niva može popeti, i kuda može proći, nema šanse da će tuda proći i jedan drugi "navikani" terenac.
isto cu ti potvrditi ,vozio sam 2 god staru 1.6 i 3 god noviju 1.7,cak sam vozio kratko i onu 1.9 turbodizel i mogu reci da je stara 1.6 najbolja od njih
Great Cornholio wrote:Gdje se Niva može popeti, i kuda može proći, nema šanse da će tuda proći i jedan drugi "navikani" terenac.
isto cu ti potvrditi ,vozio sam 2 god staru 1.6 i 3 god noviju 1.7,cak sam vozio kratko i onu 1.9 turbodizel i mogu reci da je stara 1.6 najbolja od njih
Eto i on reče da je Niva "čisti terenac, bez imalo šminke", a evo na ovom snimku se vidi da su njene off -road karaktersitike bolje nego kod Mercedesa G, a lakše nekako prođe kroz ovo blato i od Pajera.
lagana je i ima uske gume, to joj je najveca prednost,ja sam samo par puta ukljucio sporohodno,nisam imao potrebu.asvuda sam isao s njom ,cak sam se penjao od medjustanice do vrha bjelasnice uz ski stazu.mada ima jednu manu kad ides nizbrdo po klizavom terenu ima mali medjuosoviski razmak pa je uvijek pretice guzica
O ne, ne bude me mjesecima, navratim da vidim šta ima i šta zateknem
Dajte ljudi, uozbiljite se, Niva je najbolji terenac kao što je i Yugo najbolje auto . Valja joj cijena, ali sve što na mostu dobiješ, izgubiš na ćupriji.
Zavisi kakvo je tvoje viđenje terenca. Ako tražiš čistokrvnog terenca samo za bespuća onda joj malo ko može parirati. Ako hoćeš šminku za asfalta onda je kanta neviđena.
citroen xm wrote:Zavisi kakvo je tvoje viđenje terenca. Ako tražiš čistokrvnog terenca samo za bespuća onda joj malo ko može parirati. Ako hoćeš šminku za asfalta onda je kanta neviđena.
Mislim da je Toyota Land Cruiser nabolji kompromis. Ali opet, ko ce pentrat auto od 100,000km po bespucima?
wrangler rubicon bi bio najbolji terenac onako iz fabrike... ali puno tu stvari ima koje imaju veze a nekim rezultatom. U nekoj situaciji ce bolje proci jaci motor, u nekoj lakse auto, u nekoj gume. G klasa je isto iz fabrike vrh, pogotovo sa svim 'sperama' mada kod nas ljudi najcesce pricaju o iskustvima u starim g-ovima koje su kocili slabi motori.
Najjaca mi je usporedba lade i x5
citroen xm wrote:Zavisi kakvo je tvoje viđenje terenca. Ako tražiš čistokrvnog terenca samo za bespuća onda joj malo ko može parirati. Ako hoćeš šminku za asfalta onda je kanta neviđena.
Mislim da je Toyota Land Cruiser nabolji kompromis. Ali opet, ko ce pentrat auto od 100,000km po bespucima?
Za one pare koje bi dao za nekog skupocjenog terenca kojeg ne namjeraš voziti po bespućima možeš kupiti luksuzno putničko auto koje je u svakom segmentu vožnje "po asfaltu" bolje od terenca, a i manje košta.
Dati ogromne pare na nešto što previše troši, nije udobno, što je preglomazno i što je preskupo, nije niti malo mudar potez, i ja mislim da se ovi koji kupuju skupocjene terence,a ne trebaju im, time "liječe".