Najbolji terenac?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
musac
#1 Najbolji terenac?
Haj'mo... prijedlozi, slike. Cijena nije bitna.
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Najbolji terenac?
Da vidim sto ce ga neki X5, Q7, M klasa, kojekakve Kie i Hyundai to uspjeti...
Dakle, kraj price, tema se moze zatvoriti.
Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser - conqueror of Antarctica!
http://www.toyotapedia.org/2009/02/06/w ... outh-pole/

Dakle, kraj price, tema se moze zatvoriti.
Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser - conqueror of Antarctica!
http://www.toyotapedia.org/2009/02/06/w ... outh-pole/

- Bakir1
#3 Re: Najbolji terenac?
toyota jeste odlican auto ali arctic truck nemaju veze sa toyotom kao sto govore auti sa ovih slika:
pajero

gr

cijela ideja se zasniva na koncepciji dovuces auto hoces da savladas Antarcticu dovuces iskesiras se i zdravo zurim.
Pajero MK1 je moj favorit a posto ovaj novi ima veze sa terencima koliko ja sa krizom u tunguziji dajem svoj glas za G-a
pajero

gr
cijela ideja se zasniva na koncepciji dovuces auto hoces da savladas Antarcticu dovuces iskesiras se i zdravo zurim.
Pajero MK1 je moj favorit a posto ovaj novi ima veze sa terencima koliko ja sa krizom u tunguziji dajem svoj glas za G-a
- corsa
- NEOPLAN
#5 Re: Najbolji terenac?
Uz naravno neunistivu Ladu Nivu....
Ako vam treba sminka auto, sirok izbor: Toyota RAV4, VW Tiguan, Opel Antara, Renault Koleos, Peugeot 4007, Citroen C-Crosser, Mercedes GLK, Audi Q7-Q5, itd itd itd.
Ali ako vam treba PRAVI terenac za neprohodne terene i najgore uslove voznje, onda su tu samo 4 imena i to po meni ovim redom:
1.Lada Niva
2.Mercedes G
3.Toyota Land Cruzer
4.Nissan Patrol
Sve ostalo je suplja........
Ako vam treba sminka auto, sirok izbor: Toyota RAV4, VW Tiguan, Opel Antara, Renault Koleos, Peugeot 4007, Citroen C-Crosser, Mercedes GLK, Audi Q7-Q5, itd itd itd.
Ali ako vam treba PRAVI terenac za neprohodne terene i najgore uslove voznje, onda su tu samo 4 imena i to po meni ovim redom:
1.Lada Niva
2.Mercedes G
3.Toyota Land Cruzer
4.Nissan Patrol
-
TheGodfather001
#7 Re: Najbolji terenac?
1.MERCEDES G
2. MERCEDES G
3.MERCEDES G

2. MERCEDES G
3.MERCEDES G
- Bullet Tooth Tony
#9 Re: Najbolji terenac?
dinaraaa wrote:Lada Niva![]()
Hummer na br 2
- VR6
#10 Re: Najbolji terenac?
Babicu postoji Hummer H1, ostalo su zajebancije 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#11 Re: Najbolji terenac?
Svi su ti terenci razliciti, nema gotovo ni jedan univerzalan, sve zavisi od aplikacije za sta ti treba!
Recimo na ovom videu su dvije razlicite kategorije SUVa, tj. veliki protiv malog SUV, neracunajuci srednju klasu
http://www.youtube.com/watch?v=6eelTEJa ... re=related

Recimo na ovom videu su dvije razlicite kategorije SUVa, tj. veliki protiv malog SUV, neracunajuci srednju klasu
http://www.youtube.com/watch?v=6eelTEJa ... re=related
- citroen
#12 Re: Najbolji terenac?
pravi terenci:Mercedes G(Puch),Range rover,Defender,Pajero,Land Cruiser,Patrol ,a ovo ostalo je samo sminka
- Better Man
#13 Re: Najbolji terenac?
Majstore zaboravio si Range Rovera. To je pravi istinski terenac koji je pravljen za svakakvih divljina i djungli. Dovoljno vidjeti Camel tropic tour. Za mene je on broj jedna, pa onda ovi sto si ih nabrojao. A treba spomenuti i Jeepa.NEOPLAN wrote:Uz naravno neunistivu Ladu Nivu....
1.Lada Niva
2.Mercedes G
3.Toyota Land Cruzer
4.Nissan Patrol
- corsa
#14 Re: Najbolji terenac?
Za sve prilike i uslove!
- Lawrence
#15 Re: Najbolji terenac?
Bezveze je pitanje, kao da pitas koji je najbolji auto. Ne postoji ni jedan najbolji, postoji najbolji za ono sto tebi treba.
Dakle, koji je najbolji terenac za sta? Sminku po gradu? Voznju po snijegu, blatu, pjesku?
Dakle, koji je najbolji terenac za sta? Sminku po gradu? Voznju po snijegu, blatu, pjesku?
- Prolaznik
-
land
#17 Re: Najbolji terenac?
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... 3&Itemid=1
Meni od ovoga nebi trebalo nista bolje
Meni od ovoga nebi trebalo nista bolje
-
emko1234
#18 Re: Najbolji terenac?
Prolaznik wrote:citroen wrote:pravi terenci:Mercedes G(Puch),Range rover,Defender,Pajero,Land Cruiser,Patrol ,a ovo ostalo je samo sminka
Land Cruserka već pomalo istupa iz terenske klase i prelazi u SUV-ovsku.
land cruiser prelaz u suv???jel se salis?pa pored G i Land Rovera jedini pravi terenac s pedigreom uz eto jos nisana je toyota..ovo su ostalo sve smetljari..aj mozda i jeep bi mogao tu da se prikljuci..pogledaj novog land crusiera,ako to je ovo SUV onda ja ne znam sta je za tebe terenac..auto je ko tenk,nezaustavljiv u svim uslovima..sminkeraj necu ni spominjat super auta a ne terenci..
-
Richard Peti
- Prolaznik
-
ins
-
land
#23 Re: Najbolji terenac?
Ma meni je definitivno Land Rover Defender naj bolji, mozes ga nadogradzivati prema svim mogucim zeljama ima neki svoj sarm i super izgleda i dan danas mada se nije bitno promjenio u zadnjih 50 godina nakako vijecita ikona svijeta terenaca
A realno malo koji od ovih da kazem skupljih G klasa mercedes, ili Rangerover ili Toyota (popularana krmaca ) se mogu vidjeti na nekom zescem off road-u jer su boze moj preskupi da bi ih kakva grancica dohvatila po farbi
Dok je Defender malo cudan kada se vidi na auto putu ili u gradu a priroda mu je pravo okruzenje
A realno malo koji od ovih da kazem skupljih G klasa mercedes, ili Rangerover ili Toyota (popularana krmaca ) se mogu vidjeti na nekom zescem off road-u jer su boze moj preskupi da bi ih kakva grancica dohvatila po farbi
Dok je Defender malo cudan kada se vidi na auto putu ili u gradu a priroda mu je pravo okruzenje
- NEOPLAN
#24 Re: Najbolji terenac?
Hajd za ove ostale da se smijemo skupa, ali Lada Niva nije nimalo smijesna.......Svojim ocima sam gledao kako na Zuci po snijegu od nekih 40-tak cm izvlaci balvan zakacen za kuku uz brdo, od polovine strane do glavnog puta, nekih 40-tak metara....promjer balvana oko 45-50cm, duzina 6-7m pa sracunaj... To bas ne moze svako. Lada jeste staromodna i zastarjela, ali nikako nije za podcjenjivanje i ismijavanje, stavise sigurno je jedno od najboljih TERENSKIH, (znaci TERENSKIH a ne SMINKERSKIH) vozila svih vremena.......................Prolaznik wrote: Smijem se na Hummere, Lade, korejance, BMW, Audi, VW...![]()
- Bakir1
#25 Re: Najbolji terenac?
a ovde kao sve vozaci terenaca,landa poznajem sa nekog drugog foruma pa znam da vozi terenca,jedno je gledao a drugo probao,kada te auto izvuce iz govana onda tek pocnes cijeniti njegove sposobnosti.
pricate o sasiji tj o neovisnom vjesanju,ok sasija je uvijek davala i davati ce krutost na terenu koje nikada ni jedan drugi nacin ogibljenja nece nadomjestiti.
vidim slike g-a tj raznih,naprimjer ovaj g ima toliko veze sa offroadom koliko i bilo koji subaru 4x4,mozda je subaru malkice i bolji,
,guma sirine 295 i profila 55 nema sanse na blatu i makadamu kao i njegova tezina taj se auto razmeca toliko na zitkom blatu da nema kud.
pravi g je 270 cdi,bez sminkeraja sa uskim gumama i sa nekim celicnim felgama,takve mozete sresti na cesti vozi ih eufor.
pravi terenac je bilo koji auto sa 4x4 sa pravim gumama i naravno sa pravim vozacem
pricate o sasiji tj o neovisnom vjesanju,ok sasija je uvijek davala i davati ce krutost na terenu koje nikada ni jedan drugi nacin ogibljenja nece nadomjestiti.
vidim slike g-a tj raznih,naprimjer ovaj g ima toliko veze sa offroadom koliko i bilo koji subaru 4x4,mozda je subaru malkice i bolji,
,guma sirine 295 i profila 55 nema sanse na blatu i makadamu kao i njegova tezina taj se auto razmeca toliko na zitkom blatu da nema kud.pravi g je 270 cdi,bez sminkeraja sa uskim gumama i sa nekim celicnim felgama,takve mozete sresti na cesti vozi ih eufor.
pravi terenac je bilo koji auto sa 4x4 sa pravim gumama i naravno sa pravim vozacem