Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
-
paral0c0
#1 Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Koji je vama najbolji?
-
paral0c0
#2 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Uskoro jos 5 shoppingcentra u Sarajevu:
VrtoviRiverine, Hayat(Vogosca), Merkur(Vogosca), Importanne, Alta.
VrtoviRiverine, Hayat(Vogosca), Merkur(Vogosca), Importanne, Alta.
-
Bolonjac
#3 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Dobar je na Ilidzi novi Grand Centar najprostraniji podsjeca na velike centre vani BBI mi je nekako zbijen previshe a i ne svidja mis e politika da ni u parku ne smijes drzati curu za ruku.
Mada da budem iskren Merkator mi je najbolji kod socialnog najljepse izgleda i vani i unutra a ima sve.
Mislim da anketa nece biti objektivna jer je BBI tek otvoren
Mada da budem iskren Merkator mi je najbolji kod socialnog najljepse izgleda i vani i unutra a ima sve.
Mislim da anketa nece biti objektivna jer je BBI tek otvoren
Last edited by Bolonjac on 19/04/2009 14:40, edited 1 time in total.
-
*mima*
#4 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
paral0c0 wrote:Koji je vama najbolji?
Zar je tebi toooliko dosadno?????
- sheilak
#5 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
DrvoPromet
Iskreno, svi su mi isti - losi, s malim nijansama razlike. Moraju oni jos dosta toga uciti, barem sto se tice ponude. Meni je, na primjer, smijesan Robot centar, gdje haman pa je isti broj kafica kao i prodavnica. A ponuda je skoro svugdje ista. Ono sto bi i moglo valjati, uzasno je precijenjeno.
Iskreno, svi su mi isti - losi, s malim nijansama razlike. Moraju oni jos dosta toga uciti, barem sto se tice ponude. Meni je, na primjer, smijesan Robot centar, gdje haman pa je isti broj kafica kao i prodavnica. A ponuda je skoro svugdje ista. Ono sto bi i moglo valjati, uzasno je precijenjeno.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#6 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
A gdje je "Amko Comerc" da glasam za njega 
- karanana
- sheilak
#8 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
grunt wrote:A gdje je "Amko Comerc" da glasam za njega
Tu sam svaki dan
-
paral0c0
#9 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Sto jest, jest a to je da je ponuda skoro svugdje losa.
U BBI samo valja Replay, Lacoste, Tommy Hilfiger, Six, Granofff, Alma Ras, Bellissima i nista vise.
U BBI samo valja Replay, Lacoste, Tommy Hilfiger, Six, Granofff, Alma Ras, Bellissima i nista vise.
-
paral0c0
#10 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Vidim da je i tebi cim si ovde:Dmima wrote:paral0c0 wrote:Koji je vama najbolji?
- atko
#11 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Mene strasno zanima koliko ce Sarajevo imati metara kvadratnih soping centara po glavi stanovnika do 2010 ?
BBI
Alta
Importane
Merkator
Merkator(ap)
Merkator(gadzo)
Merkator(Dobrinja)
Konzum(vf)
Konzum(viza)
Merkur(otoka)
Interex(pofalici)
Interex(stup)
Merkur(stup)
Tus(stup)
Robot(hrasno)
Robot(kod Ep)
Robot(Rajlovac)
itd itd
BBI
Alta
Importane
Merkator
Merkator(ap)
Merkator(gadzo)
Merkator(Dobrinja)
Konzum(vf)
Konzum(viza)
Merkur(otoka)
Interex(pofalici)
Interex(stup)
Merkur(stup)
Tus(stup)
Robot(hrasno)
Robot(kod Ep)
Robot(Rajlovac)
itd itd
-
paral0c0
#12 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
atko wrote:Mene strasno zanima koliko ce Sarajevo imati metara kvadratnih soping centara po glavi stanovnika do 2010 ?
BBI
Alta
Importane
Merkator
Merkator(ap)
Merkator(gadzo)
Merkator(Dobrinja)
Konzum(vf)
Konzum(viza)
Merkur(otoka)
Interex(pofalici)
Interex(stup)
Merkur(stup)
Tus(stup)
Robot(hrasno)
Robot(kod Ep)
Robot(Rajlovac)
Nisu ovo shoppingcentri! Samo Alta, BBI, Importanne su, ostalo je supermarketi sa par prodavnica...
itd itd
-
paral0c0
#13 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
U sarajevo zasićeno šoping tržište
News by: Admir - Date of news: 18.04.2009 - News Views: 228 - News source: sa-c.info / biznis.ba
U narednih nekoliko mjeseci Sarajevo će skoro udvostručiti broj kvadratnih metara prostora u šoping centrima. Iako se na prvi pogled čini da je tržište prezasićeno šoping centrima, uporedna analiza otkriva da se Sarajevo još uvijek nalazi daleko ...
... ispod prosjeka glavnih gradova tranzicijskih država te da još uvijek ima prostora za gradnju novih šoping centara. Primjera radi, šoping centri u Zagrebu do kraja godine prostirat će se na preko milion kvadratnih metara, što znači da će svaki stanovnik Zagreba u prosjeku “raspolagati “ s jednim kvadratnim metrom. Sarajevo je tek na polovini puta: s nekoliko novih šoping centara koji će biti otvoreni u naredna dva-tri mjeseca (Alta, Importane, Mercator...) odnos će biti 0,5 kvadratnih metara po “glavi stanovnika”.
No, prema puno važnijim, ekonomskim pokazateljima, kao što je broj zapsolenih osoba i prosječna zarada uposlenih, moglo bi se zaključiti da je Sarajevo uveliko prezasićeno šoping centrima i da neki od njih vjerovatno neće poslovati rentabilno. Prema zvaničnim podacima, u Sarajevu je zaposleno oko 120.000 osoba, s prosječnom plaćom od oko 1.000 KM, što je u poređenju s većinom glavnih gradova regije prilično skroman potrošački potencijal.
News by: Admir - Date of news: 18.04.2009 - News Views: 228 - News source: sa-c.info / biznis.ba
U narednih nekoliko mjeseci Sarajevo će skoro udvostručiti broj kvadratnih metara prostora u šoping centrima. Iako se na prvi pogled čini da je tržište prezasićeno šoping centrima, uporedna analiza otkriva da se Sarajevo još uvijek nalazi daleko ...
... ispod prosjeka glavnih gradova tranzicijskih država te da još uvijek ima prostora za gradnju novih šoping centara. Primjera radi, šoping centri u Zagrebu do kraja godine prostirat će se na preko milion kvadratnih metara, što znači da će svaki stanovnik Zagreba u prosjeku “raspolagati “ s jednim kvadratnim metrom. Sarajevo je tek na polovini puta: s nekoliko novih šoping centara koji će biti otvoreni u naredna dva-tri mjeseca (Alta, Importane, Mercator...) odnos će biti 0,5 kvadratnih metara po “glavi stanovnika”.
No, prema puno važnijim, ekonomskim pokazateljima, kao što je broj zapsolenih osoba i prosječna zarada uposlenih, moglo bi se zaključiti da je Sarajevo uveliko prezasićeno šoping centrima i da neki od njih vjerovatno neće poslovati rentabilno. Prema zvaničnim podacima, u Sarajevu je zaposleno oko 120.000 osoba, s prosječnom plaćom od oko 1.000 KM, što je u poređenju s većinom glavnih gradova regije prilično skroman potrošački potencijal.
- notsure
- atko
#15 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Za nase uslove ipak jesu ... neki nemaju bas sve sadrzave u kompletu ali svi se guraju da imaju svega pomalo ... market, kafici,nesto za pojest, par butika, igraonicu za djecu, parking,banke/bankomate ... znaci svi te pokusavaju privuci da se parkiras bas kod njih i da unutra obavis vecinu shoping potreba ... pa ih ja svrstavam u istu kategorijuparal0c0 wrote: Nisu ovo shoppingcentri! Samo Alta, BBI, Importanne su, ostalo je supermarketi sa par prodavnica...
- Troll_Happens
#16 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
pijaca na otoci i na ciglanama hahah

- strong69
#17 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
To je sminka. Samo pijaca TexaJedan001 wrote:pijaca na otoci i na ciglanama hahah![]()
![]()
- clav
#18 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Glasao sam za bibiaj
. Iako nisam bio, ovaj je imao nekoliko tema na ovom forumu i da jedna nije na vrijeme zakljucana, premasila bi neke teme s foruma bez cenzure.
- uvjek dobar gost
#19 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Memina piljara na platou Skenderija....
koja mene podsjeća na Kapali Čaršiju.....
Meni se niti jedan centar ne dopada, nema neke ponude u pravom smislu te riječi, sniženja isto tako, ponuda je manje više mršava i cijene su prenapucane. Ovi i ovakvi tržni centri (čitaj velike piljare) mogu biti super samo ljudima koji su stisnuti u ovoj kotlini te sami ne mogu otići negdje gdje postoje stvarni tržni centri sa stvarnom ponudom i pravim sniženjima...
Nisam glasao ni za jedan centar od ponuđenih !
Meni se niti jedan centar ne dopada, nema neke ponude u pravom smislu te riječi, sniženja isto tako, ponuda je manje više mršava i cijene su prenapucane. Ovi i ovakvi tržni centri (čitaj velike piljare) mogu biti super samo ljudima koji su stisnuti u ovoj kotlini te sami ne mogu otići negdje gdje postoje stvarni tržni centri sa stvarnom ponudom i pravim sniženjima...
Nisam glasao ni za jedan centar od ponuđenih !
Last edited by uvjek dobar gost on 20/04/2009 09:51, edited 1 time in total.
-
tahoma
#20 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Potpisujem! Grand Centar me pravo pozitivno iznenadio, a BBI mi je vala sav nabijenBolonjac wrote:Dobar je na Ilidzi novi Grand Centar, najprostraniji, podsjeca na velike centre vani. BBI mi je nekako zbijen previshe a i ne svidja mis e politika da ni u parku ne smijes drzati curu za ruku.
Robot na Socijalnom mi je isto fin, volim otici!
- Qler
#21 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
jel ovo tacno? ja sam neki dan bio tamo sa curom, normala, rukica, zagrljaj poljubac... niko nistaBolonjac wrote:Dobar je na Ilidzi novi Grand Centar, najprostraniji, podsjeca na velike centre vani. BBI mi je nekako zbijen previshe a i ne svidja mis e politika da ni u parku ne smijes drzati curu za ruku.
- karanana
#22 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
dajte ba ljudi sta vam je. i ova tema ce se okrenuti na sherijatski zakon u bbi-ju. ovo apsolutno nije tacno. preporucio bih onima koji sire dezinformacije da prvo odu i iz prve ruke provjere a ne da citaju i dobijaju informacije od kojekakvih pro-fasistickih sajtova i kojekakvih pijanica novinara spijuna hinjave francuske republike.
ja u bbi-ju bio 15 minuta, vidio parove koji se drze za ruke, vidio kako sjevaju tangice cure koja sjedi i probava cipele, vidio destina treba u minicima, otiso kuci, popio pivu i na ljubavni spoj sa desankom.
ja u bbi-ju bio 15 minuta, vidio parove koji se drze za ruke, vidio kako sjevaju tangice cure koja sjedi i probava cipele, vidio destina treba u minicima, otiso kuci, popio pivu i na ljubavni spoj sa desankom.
- jazzer
#23 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
Ja sam cuo da je juce bila racija u BBI centru!!
-
*mima*
#24 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
paral0c0 wrote:Vidim da je i tebi cim si ovde:Dmima wrote:paral0c0 wrote:Koji je vama najbolji?
Ne mislim na pisanje po forumu.
-
VjecitiStudent
#25 Re: Najbolji shoppingcentar u Sarajevu?????
besana wrote:Da mi hoće neko objasniti ovu fasciniranost ljudi shoping centrima.Ko ludi trče da vide, pričaju o novim, evo jutros sam saznala da se još jedan Merkator otvorio negdje na Ilidži. Fakat ne kontam. I sad je moda isključivo tamo piti kafe. Šta je sa kafanama, kafićima? Ali stvarno, ljudi su fascinirani shoping centrima.
![]()
![]()
Mene fascinira ovaj behar![]()