Najbolji restoran u Sarajevu
Moderator: O'zone
#3551 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ma cinjenica da je sendvic, bi trebala znaciti da je povoljan, da se zove mala porcija bifteka pa hajd, ravno onim hamburgerima od 10km, nema smisla da sendvic kosta ko pola kile janjetine ili teletine
#3552 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Slažem se, ja bih volio da ima mali sendvič i da je recimo 8 km to bi bilo taman
- hadzinicasa
#3553 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
de uslikajte taj sendvic koliko pricate o njemu ogladnih 

#3555 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sa slike, 100-120g mesa max u ovom, ni za uzine ovo nije
- hadzinicasa
#3556 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
hvala
- konektovan
#3557 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jao cijena.....kad vidim tjesteninu da je 10 KM, osip dobijem..... 

#3558 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakve su pice u Boccone da narucim neku kombinaciju pica sendvic sad za vikend ?
#3559 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jel korpa dostavlja bas na vrata ? Znam da donesi.ba dostavlja.
#3560 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I ja. Iako je najveća zarada na salatamakonektovan wrote: ↑06/10/2020 13:52Jao cijena.....kad vidim tjesteninu da je 10 KM, osip dobijem.....![]()

-
#3561 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Da li je neko probao sladoled i kolace ostale stvari u Marshall's Gelato ?
Kako se krecu cijene ?
Kako se krecu cijene ?
#3562 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
jela sam sladoled u nekoliko navrataDonieBrasco wrote: ↑06/10/2020 15:07Da li je neko probao sladoled i kolace ostale stvari u Marshall's Gelato ?
Kako se krecu cijene ?
poskup je, oko 2,2 -2,5 KM za kuglu
moja preporuka je crni kim ko voli i malina, nesto savrseno
proslo ljeto su imali ruzmarin, odlican
kolace nisam jela
- hadzinicasa
#3566 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
#3567 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sa jedne strane, za 16 KM, nekako mi izgleda jeftino, cak i prilozi nisu nesto a sa druge strane ipak je to biftek. Presudno za konacnu ocjenu je kvalitet i ukus mesa, to mora biti vrhunsko za tu cijenu.hadzinicasa wrote: ↑06/10/2020 16:08dobro izgleda, mada i ja mislim da je poskup za sendvic...
hvala![]()
#3569 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni ovaj biftek djeluje prepeceno. Nije mi jasno zašto nisu u pecivo stavili tagliatu, tj tek bi takav sendvič opravdao cijenu.
#3570 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Donesi.ba dostava 3 KM na sve lokacije ako ne grijesim.
Ne znam, 5.5 KM samo za dostavu definitivno nije malo tj. jeste malo ako narucis vecu turu, npr. 100 KM.
#3571 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gdje u Tuzli sutra sta pojest'? Prosli put uletih u bingo, odmah prvi sendvic u kafeteriji u prizemlju, mislim da to drzi neki iz kiseljka, bezeze klopa, al palacinci popravise dojam 

#3573 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa sam tražiš kakav ćeš biftek, neće konobar bacat grah već će te pitati. Čak i za biftek u sendviču pita kakav ćete.
I nije prepečen, ovo je medium rare što i jest ono kako bi biftek trebao da bude. Crvenkast unutra a da ne krvari
A sad mi ispuni želju pa mi reci kako sa slike prepoznaješ da ovo nije tagliata već klasični biftek, znači jedan pogled na sliku na kojoj je sendvič iz kojeg viri komad mesa i ti vidiš razliku.
Ja probao i tagliatu i klasični biftek i sem načina mariniranja radi se o najobičnijem bifteku s tim da se tagliata servira baš rare. Znači biftek sa svake pijace možeš spremiti kao tagliatu pa mi je zato interesantan komentar

#3574 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
objasnjenje je vrlo jednostavno, ja ne jedem nista pecenije od medium rare a preferiram rare - na slici je medium u najboljem slucaju, mada je tesko ocijeniti kod ovako tankih snita.redhat wrote: ↑07/10/2020 08:07Pa sam tražiš kakav ćeš biftek, neće konobar bacat grah već će te pitati. Čak i za biftek u sendviču pita kakav ćete.
I nije prepečen, ovo je medium rare što i jest ono kako bi biftek trebao da bude. Crvenkast unutra a da ne krvari
A sad mi ispuni želju pa mi reci kako sa slike prepoznaješ da ovo nije tagliata već klasični biftek, znači jedan pogled na sliku na kojoj je sendvič iz kojeg viri komad mesa i ti vidiš razliku.
Ja probao i tagliatu i klasični biftek i sem načina mariniranja radi se o najobičnijem bifteku s tim da se tagliata servira baš rare. Znači biftek sa svake pijace možeš spremiti kao tagliatu pa mi je zato interesantan komentar![]()
prepeceni biftek mozes zamijeniti bilo kojim drugim komadom mesa, kad si mu vec unistio dusu.
biftek ne krvari ako se pravilno termicki obradi, cak ni kad ostane rare.
- Naslovnica
#3575 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I ja ovcu obavezno na medium rare skidam s ražnja.