Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
samo preko maĐŽarske em opiĆila ravniCa em maĐŽarice za ĐŽaba...
-
doktor78
#27 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ima jos bolji put, prije Vinkovaca skrenes lijevo i ides kroz sela Jarminu, Gabos, Antunovac. Oprez - kod Osijeka se trenutno gradi zaobilaznica, pa se moze izgubiti 15-ak minuta. Alternativa je pravo kroz grad, pa preko Drave, kroz Bilje i Svajcarnicu opet izbijes na put za Beli manastir i dalje za madjarsku granicurimano wrote:Vinjetu za Madjarsku mozes kupiti i preko neta npr http://www.tolltickets.com
Ne moras kupovati kod njih jer kazu da uzimaju vise love kada placas sa eurima.
Austrijsku kupis kada predjes granicu njihovu. Ako bude isao preko Tuzle kao sto neko spomenu nemas potrebe koristiti autoput kroz Hratsku vec magistralom kroz Vinkovce pa pored Vukovara do Osijeka.Kraci je put za oko 30km ako ides magistralama plus ustedis na putarini. Zatim na Beli manastir pa Mohac i raspalis autoputem.
- Dozer
#28 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Najbrze od Beca do Sarajeva je:
Bec > Maribor > Zagreb > Gradiska > Banja Luka > Skender Vakuf (Knezevo) > Travnik > Sarajevo
Bec > Maribor > Zagreb > Gradiska > Banja Luka > Skender Vakuf (Knezevo) > Travnik > Sarajevo
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#29 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovimavalanche168 wrote:Sarajevo - Zenica - Doboj - Bosanski Brod - Zagreb - Maribor - Graz - Bečibrik wrote:Kuda je najbolje i najjeftinije ici na relaciji Beč - Sarajevo? Imam preporuku da idem na Našice, pa preko Mađarske...ima li neko iskustva sa ovom opcijom?
zakonima o max 2 kutije cigareta (40. komada). Vazda su cigani bili (ne mislim ovdje na
Sejdic-Finci).
- shiljak
#30 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Imate ovdje vinjete
Je li to u nekim državama plaćaš te vinjete, a u nekim (npr hrvatska) plaćaš koliko si prešao?
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=119
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=119
- spreca
#31 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Nije to samo kod madjara vezano za cigaretetopcam wrote:Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovimavalanche168 wrote:Sarajevo - Zenica - Doboj - Bosanski Brod - Zagreb - Maribor - Graz - Bečibrik wrote:Kuda je najbolje i najjeftinije ici na relaciji Beč - Sarajevo? Imam preporuku da idem na Našice, pa preko Mađarske...ima li neko iskustva sa ovom opcijom?
zakonima o max 2 kutije cigareta (40. komada). Vazda su cigani bili (ne mislim ovdje na
Sejdic-Finci).
- Danguba
#32 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Zar se jos Madjari pitaju za cigarete?topcam wrote: Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovim
Sejdic-Finci).
- topcam
#33 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Nemas ih sta pitati ( Ovo jesu pravila na njemackom, ali vaze i za nas)Danguba wrote:Zar se jos Madjari pitaju za cigarete?topcam wrote: Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovim
Sejdic-Finci).
Hinweise für Transitreisende
http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Laend ... rheit.html
Bei Reisen durch mehrere Länder wird dringend empfohlen, die jeweiligen Einreise- und Zollvorschriften zu beachten. Wichtig sind insbesondere gültige Grenzübertrittsdokumente und die unterschiedlichen Regelungen zur Mitnahme von Tabakwaren. Bei der Wiedereinreise nach Ungarn sind pro Person ab 16 Jahren nur zwei Päckchen (40 Stück) Zigaretten erlaubt.
Oni jesu u EU, ali jos se nisu prilagodili. Ne samo u vezi cigareta, dibidus su skrenuli.
@spreca
Jos nisam cuo za neku drugu zemlju, sa nekim lijevim zakonima. Bar od ovih tranzitnih zemalja prema
"Staroj Evropi". Hrvatska ne pravi probleme u vezi cigareta to znam, njima je suho meso interesantnije.
Gurmani sta´s..
Svejedno HR-SLO-A je put kojim bih ja vozio (koliko god ovi do A lopovi bili, opet su nasi domaci i koliko toliko
od primjerka do primjerka pitomi).
- topcam
#34 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ispravka:topcam wrote:Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovimavalanche168 wrote:Sarajevo - Zenica - Doboj - Bosanski Brod - Zagreb - Maribor - Graz - Bečibrik wrote:Kuda je najbolje i najjeftinije ici na relaciji Beč - Sarajevo? Imam preporuku da idem na Našice, pa preko Mađarske...ima li neko iskustva sa ovom opcijom?
Sejdic-Finci).
Nisam nikako siguran u kojem pravcu uopste zelis da vozis, SA- Bec onda ovo stoji. Bec-SA kao u naslovu teme,
onda bi se moglo razmisliti voziti drugim nekim putem.
PS: Najkraci put ne znaci u isto vrijeme i usteda u trosku puta ili krace vrijeme putovanja.
- spreca
#35 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ja ulazim u Pl ili Slovacku i ista pravila imaju......prosle godine su me Slovaci natjerali da 6 kutija cigareta vratim u Ukrainu jer sam usao iz Ukraine ..........nisu mi dali da bacim kod njih u kantu za smece.............jednom sam imao oko 14 kutija i Poljak mi je rekao da se nesmije i nije mi oduzeo samo je rekao da se to vise ne ponovitopcam wrote:Nemas ih sta pitati ( Ovo jesu pravila na njemackom, ali vaze i za nas)Danguba wrote:Zar se jos Madjari pitaju za cigarete?topcam wrote: Ovo i jeste najpovoljniji put (kad uzmemo kvazi europski pristup madara EU i njihovim
Sejdic-Finci).
Hinweise für Transitreisende
http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Laend ... rheit.html
Bei Reisen durch mehrere Länder wird dringend empfohlen, die jeweiligen Einreise- und Zollvorschriften zu beachten. Wichtig sind insbesondere gültige Grenzübertrittsdokumente und die unterschiedlichen Regelungen zur Mitnahme von Tabakwaren. Bei der Wiedereinreise nach Ungarn sind pro Person ab 16 Jahren nur zwei Päckchen (40 Stück) Zigaretten erlaubt.
Oni jesu u EU, ali jos se nisu prilagodili. Ne samo u vezi cigareta, dibidus su skrenuli.
@spreca
Jos nisam cuo za neku drugu zemlju, sa nekim lijevim zakonima. Bar od ovih tranzitnih zemalja prema
"Staroj Evropi". Hrvatska ne pravi probleme u vezi cigareta to znam, njima je suho meso interesantnije.
Gurmani sta´s..
Svejedno HR-SLO-A je put kojim bih ja vozio (koliko god ovi do A lopovi bili, opet su nasi domaci i koliko toliko
od primjerka do primjerka pitomi).
- topcam
#36 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
U jednu ruku sreca, mogli su i kaznu pisati.spreca wrote: Ja ulazim u Pl ili Slovacku i ista pravila imaju......prosle godine su me Slovaci natjerali da 6 kutija cigareta vratim u Ukrainu jer sam usao iz Ukraine ..........nisu mi dali da bacim kod njih u kantu za smece.............jednom sam imao oko 14 kutija i Poljak mi je rekao da se nesmije i nije mi oduzeo samo je rekao da se to vise ne ponovi
Bar su tako reagovali ( i zahvalno objasnili) HR granicari kojima su poslane cigarete "sa Madarske" strane,
ispravno bi bilo nicije zemlje, jer madari nisu dozvolili ulazak, zbog "viska" cigara.
Inace nije bilo problema hrvati su prihvatili cigarete sa bosanskim poreznim markicama, ko svoje..
Mislim da godinama nemaju potrebu ni oni ni madari (sigurno su u talu) kupovati cigarete. Sve po zakonu, naravno.
- spreca
#37 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
topcam wrote:U jednu ruku sreca, mogli su i kaznu pisati.spreca wrote: Ja ulazim u Pl ili Slovacku i ista pravila imaju......prosle godine su me Slovaci natjerali da 6 kutija cigareta vratim u Ukrainu jer sam usao iz Ukraine ..........nisu mi dali da bacim kod njih u kantu za smece.............jednom sam imao oko 14 kutija i Poljak mi je rekao da se nesmije i nije mi oduzeo samo je rekao da se to vise ne ponovi
Bar su tako reagovali ( i zahvalno objasnili) HR granicari kojima su poslane cigarete "sa Madarske" strane,
ispravno bi bilo nicije zemlje, jer madari nisu dozvolili ulazak, zbog "viska" cigara.
Inace nije bilo problema hrvati su prihvatili cigarete sa bosanskim poreznim markicama, ko svoje..
Mislim da godinama nemaju potrebu ni oni ni madari (sigurno su u talu) kupovati cigarete. Sve po zakonu, naravno.
- Danguba
#38 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Kada ste kod cigara, na Sentilju( slovenska strana onaj shop) udaraju ko nece po 5 steka cigara ponijeti dublje u EU.
Unutar EU je dozvoljeno 5 steka po osobi i ja to max. koristim. Sada se snalazim u HR posto su oni jeftiniji od Slovenaca. Ocistim im benzinske pumpe od cigara.
Unutar EU je dozvoljeno 5 steka po osobi i ja to max. koristim. Sada se snalazim u HR posto su oni jeftiniji od Slovenaca. Ocistim im benzinske pumpe od cigara.
- spreca
#39 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Nemozes u Hr kupti 10steka i ponijeti u dublje u Eu?.........pa to je onda kurac od ovceDanguba wrote:Kada ste kod cigara, na Sentilju( slovenska strana onaj shop) udaraju ko nece po 5 steka cigara ponijeti dublje u EU.![]()
- Danguba
#40 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
to ti mislis...spreca wrote:Ne mozes u Hr kupti 10steka i ponijeti u dublje u Eu?.........pa to je onda kurac od ovceDanguba wrote:Kada ste kod cigara, na Sentilju( slovenska strana onaj shop) udaraju ko nece po 5 steka cigara ponijeti dublje u EU.![]()
- spreca
#41 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Danguba wrote:to ti mislis...spreca wrote:Ne mozes u Hr kupti 10steka i ponijeti u dublje u Eu?.........pa to je onda kurac od ovceDanguba wrote:Kada ste kod cigara, na Sentilju( slovenska strana onaj shop) udaraju ko nece po 5 steka cigara ponijeti dublje u EU.![]()
- Danguba
#42 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
ljudi kuce kupuju za par hiljada i to sve po zakonu...spreca wrote:.......al po zakonu
dok se hrvati snadju, ja presto ...
- spreca
#43 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Danguba wrote:ljudi kuce kupuju za par hiljada i to sve po zakonu...spreca wrote:.......al po zakonu
![]()
dok se hrvati snadju, ja presto ...
- topcam
#44 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
4 steke (800 cigareta) je dozvoljeno po osobi i EU nije svugdje EU koliko vidimo.
I porijeklo cigara je bitno, ne ide sverc BiH cigara u HR pa legalno do skandinavije.
Kad te "cape" nece ti vise nikad pasti na pamet.
Ovo ja pisem onima koji bi se citajuci ovo ovdje mogli "zaholcat" pa spakovat 5 steka u auto.
I porijeklo cigara je bitno, ne ide sverc BiH cigara u HR pa legalno do skandinavije.
Kad te "cape" nece ti vise nikad pasti na pamet.
Ovo ja pisem onima koji bi se citajuci ovo ovdje mogli "zaholcat" pa spakovat 5 steka u auto.
- spreca
#45 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
jel to ima nekih kontrola unutar bar shengena?...kolko su cheste?.......jesul kontrole na tim bivsim granicama?...ako ima kakva je to onda unija?topcam wrote:4 steke (800 cigareta) je dozvoljeno po osobi i EU nije svugdje EU koliko vidimo.
Kad te "cape" nece ti vise nikad pasti na pamet.![]()
- topcam
#46 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Pa mogu te konrolisati, mislim da je pojas od 150 km podrucije granice i tu te uvijek mogu kontrolisati,
to cak moze i u unutrasnjosti neke drzave biti (aerodrom, luka i sl.)
Ja sam 99´te prelazio iz Njemacke u Poljsku i u povratku su me zaustavili, dobro tad nije bila
Poljska u EU, ali vec tada su obicno samo mahali da prodes. Eto mene zakacilo da me zaustave.
Zavisi naravno i do tablica (gdje ti je registrovano auto) broja putnika u autu, da li si interesantan nekoj
mobilnoj kontroli ili ne.
Ove godine sved stajao na granicnom sa danskom, onako ko statista. Mogu kontrolisati ako hoce.
Ja sam 99´te prelazio iz Njemacke u Poljsku i u povratku su me zaustavili, dobro tad nije bila
Poljska u EU, ali vec tada su obicno samo mahali da prodes. Eto mene zakacilo da me zaustave.
Zavisi naravno i do tablica (gdje ti je registrovano auto) broja putnika u autu, da li si interesantan nekoj
Ove godine sved stajao na granicnom sa danskom, onako ko statista. Mogu kontrolisati ako hoce.
- spreca
#47 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Dobro je svasta znati............mislim mnogi i neznaju za ta neka pravila koja ih mogu skupo kostati........ja isto evo prvi put saznadoh nesto sto sam mislio da je u uniji nemoguce.........mnogi ce se zajebati bas zbog rijeci Unijatopcam wrote:Pa mogu te konrolisati, mislim da je pojas od 150 km podrucije granice i tu te uvijek mogu kontrolisati,
- topcam
#48 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Zamisli nema kontrola i mali Anto prepozna svoju sansu da se obogati na brzine
i pocne sverat Zagreb-Amsterdam. Smjer poljoprivredni turizam.
Vidis nije samo da mogu, nego su te kontrole i potrebne.
- Danguba
#49 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Rijetke, skoro pa nikakve.topcam wrote:Zamisli nema kontrola i mali Anto prepozna svoju sansu da se obogati na brzine
Godinama stancam uzduz i poprijeko i nikada nema ''klasicnih'' kontrola a koliko je policijskih i drugih auta proslo pored mene, to samo Bog zna. Cim vidim jako, brzo auto iza mene ja se fino sklonim neka gOnja druge.
Nekada i ne znam gdje je granica nego neko glupo usporavanje i onda se sjetim da je granica.
I na kraju, sitna smo mi riba za njih.
-
Adi-g
#50 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Moze li mi neko reci da li je obavezna ona medjunarodna saobracajna dozvola. Dalje planiram ici u Bec autom koje je na lizingu i na ime je moje mame, te me zanima da li tu treba neka posebna procedura da me ne zezaju na granici