Najbolji put/cesta u BiH za brzu voznju?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tatoo
#1 Najbolji put/cesta u BiH za brzu voznju?
Soferi da vas cujem. Nemoj sad da ispadne da uvijek postujemo propise. Moja omiljena dionica Bihac-Cazin. Pogotovo dio na Ostrozcu. Eto. . . 
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Nije u BIH ali meni je neprevazidjena cesta koja spaja Sucuraj i grad Hvar na ostrvu Hvaru. Ko je vozio, zna o cemu pricam. Ili ces voziti 10 km/h ili ces se u voznju unijeti 110% i nakon sat ipol dobro umoran stici u grad Hvar. Adrenalin, adrenalin, adrenalin.
-
JD
u BiH je dobra cesta od Visokog prema Zenici i gore prema sjeveru, ali ima dosta seljaka sto ulijecu u makaze pa je malo rizikantno.
u HR cesta od Neuma do Dubrovnika, nema saobracaja a ja u 10ak odlazaka nikad na policiju nisam naisao.
isto u HR cesta Orebic-Trpanj, tu znam odlicno cak sam i mjerio 16 minuta iz Orebica do pristanista u Trpnju, zurio na trajekt
ja mislim da je dionica duga 24 kilometra, s tim sto su 95% krivine, imaju mozda 3-4 pravca na kojima mozes preko 80km/h... ko je prolazio tuda znat ce o cemu pricam hehe tako da je to bila bas luda voznja, divljanje...
u HR cesta od Neuma do Dubrovnika, nema saobracaja a ja u 10ak odlazaka nikad na policiju nisam naisao.
isto u HR cesta Orebic-Trpanj, tu znam odlicno cak sam i mjerio 16 minuta iz Orebica do pristanista u Trpnju, zurio na trajekt
- Anell
#11 Re: Najbolji put/cesta u BiH za brzu voznju?
Ti izgleda odlucio da zavrsis svoju karijeru!tatoo wrote:Soferi da vas cujem. Nemoj sad da ispadne da uvijek postujemo propise. Moja omiljena dionica Bihac-Cazin. Pogotovo dio na Ostrozcu. Eto. . .
-
whow
Znam da je off topic ali moja najdraza cesta je M-17 Sarajevo- Mostar -Metkovici. Istina nije brza ali je krajolik bez premca . Zatvorim oci i idemo : Blazuj , Mostarsko Raskrsce , Hadzici , Pazaric , Tarcin pa uz Ivan, eto je i Bradina , Konjic , Jablanica , Ostrozac , Celebici, Sume prije Mostara , Buna , Metkovici , Opuzen ,gdje cemo sada Split ili Dubrovnik.
- Fair Life
Provjeri relaciju... Prijedor - Bosanska Dubica.tatoo wrote:Ma jok. Za zavrsavanje karijere ima isto jedna fina Srbljani-Bosanska Krupa, nekih 15tak kilometara mislim, same okuke a usko do bola. Pa ako imas zelju da se okupas u Uni bujrum.
Da ti se zamanta od krivina.
-
Stari
Na pomenutoj relaciji ...posebno obrati paznju na etapu od Bukove Kose do Kneshpolja (Knezice)...joj joj joj ...stara dobra pionirska inzinjerija iz JNA izgradila u svom neprevazidjenom stilu. Slicno je sa dionicom Hrasta - Stivan na ostrvu Cresu republika Hrvatska ...al ako se ne pika inostranstvo ...onda taj prijedlog povlacim.Fair Life wrote:Provjeri relaciju... Prijedor - Bosanska Dubica.tatoo wrote:Ma jok. Za zavrsavanje karijere ima isto jedna fina Srbljani-Bosanska Krupa, nekih 15tak kilometara mislim, same okuke a usko do bola. Pa ako imas zelju da se okupas u Uni bujrum.
Da ti se zamanta od krivina.
-
shadow
Ako si dovoljno lud i imas koliko-toliko solidan autic svaka cesta je dobra. Nekad je veci merak ici 60 po zajebanoj cesti iz okuke u okuku, gotovo konstatno sjeci liniju i biti na drugoj strani nego derati ga 2 banke na cistini. Meni je isto put od SA do mora nekako najdrazi, ima svega, od krivina i brda do solidne cistine i pravca na par mjesta, pa ti malo stijene iznad glave, malo rijeka, onda u neka doba smokve
ma saso mange
I naravno dobar je ovaj dio od Visokog prema Zenici..
I naravno dobar je ovaj dio od Visokog prema Zenici..
-
Coco_Marocco
Vozio sam par puta uz Ostrožac (prema Cazinu) dobra cesta. Pored nje dobra je Hadžići - Igman i na prvom mjestu Raštelica - Ivan - Bradina i obratno 
-
ovan_
Put preko Vlašića, zatim Sarajevo-Foča, pa Sokolac-Ustikotlina-Rudo,
Foča-Gacko je vizuelno nešto neopisivo, Mostar-Trebinje pusta široka cesta bez igdje ikoga osim pokojeg poskoka ali oni se ne racunaju kao nevolja osim ako vam motor ne prokuva pa morate stati.
Inače, najblesavije sam se osjećao vozeći sam jedne zimske noći od Bijeljine preko Tuzle i Olova za Sarajevo
Put za Dubicu jeste pun krivina ali mi to dodje nesto kao normalan dosadni krivudavi putić
Foča-Gacko je vizuelno nešto neopisivo, Mostar-Trebinje pusta široka cesta bez igdje ikoga osim pokojeg poskoka ali oni se ne racunaju kao nevolja osim ako vam motor ne prokuva pa morate stati.
Inače, najblesavije sam se osjećao vozeći sam jedne zimske noći od Bijeljine preko Tuzle i Olova za Sarajevo
Put za Dubicu jeste pun krivina ali mi to dodje nesto kao normalan dosadni krivudavi putić