Najbolji navijacka grupa iz ex-Yu?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Najbolja navijacka grupa iz ex-Yu?

Torcida
1
25%
Delije
3
75%

Total votes: 4

yole

#1 Najbolji navijacka grupa iz ex-Yu?

Post by yole »

Hajduk zivi vjecno!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2 Re: Najbolji navijacka grupa iz ex-Yu?

Post by hrasno38 »

yole wrote:Hajduk zivi vjecno!
hehehe Yole pravi si demokrata od toliko grupa ti samo stavio dvije. iako sam nekad bio veliki simpatizer Hajduka (naravno kada se tice Hrvatske lige i sad sam) mislim da tu ima jos grupa koje mogu da ucestvuju.
yole

Post by yole »

Hrasno zajebao sam se,prvi put napravio anketu,nisam znao kako se pravi,pa ukucao samo to,normala da ima Bad Blue Boys,Torcida,Armada,Kohorta,Ultrasi,Delije,Grobari,Horde zla,Manijaci,Robijasi,Rodjeni.Jebi ga.
hrasno38

Post by hrasno38 »

yole wrote:Hrasno zajebao sam se,prvi put napravio anketu,nisam znao kako se pravi,pa ukucao samo to,normala da ima Bad Blue Boys,Torcida,Armada,Kohorta,Ultrasi,Delije,Grobari,Horde zla,Manijaci,Robijasi,Rodjeni.Jebi ga.
OK posteno i prihvatam svako moze pogrijesiti.
yole

Post by yole »

Eto ti ako znas napravi anketu da svi stanu,moju makni ako se moze.
hrasno38

Post by hrasno38 »

yole wrote:Eto ti ako znas napravi anketu da svi stanu,moju makni ako se moze.
Nije bitno Yole bitno je da ti to nisi napravio iz namjere nego da je u pitanju greska a raja ce se izjasnjavati pisuci.
yole

Post by yole »

Pa ne slucajno sam to stavio,prvo ne navijam za Zvezdu,tako da njih nikad ne bi stavio kao druge,jos jednom sorry,nije bilo namjerno.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Nema mi nigdje ovih za*ebanih navijaca Rada :D
yole

Post by yole »

Kako se zovu?Sorry ne znam im ime?Kao ni Ofk Beograd,Ljubljanu
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Yole dalmosu, to je zajebancija zbog Big Brothera.

Elem neise, najzajebanija grupacija bar prije rata su bili grobari. Njima i Armadi zbog "specificne tezine" treba odati priznanje za to. Iz istih razloga treba spomenuti i HZ, Robijase pa i Manijake.

Tzv "Delije" su se kur*ile samo ako ih je 30 na jednoga, a Torcidasi samo ako im je prosjek bio 30 artana.

Sto se tice rekvizita i osltalih zerzevata, smradovi sa Marakane su zbog broja i financijske podrske kluba bili bez premca, sem u ona doba kada su bakljade tek pocele i kada je Torcida (zbog brodova sa kojih su ih krali) drzala primat.
yole

Post by yole »

Prvo mislim da stavljas Torcidu sa Hordama Zla to je smijesno,pa Horde su najjadniji navijaci,a drugo kakvi ba Grobari,pa najebu od Delija uvijek,a za dekor ti ne moram govorit,pogledaj slike sa derbija na http://www.torcida-org.com,pa mi javi,ja nazalost nisam mogao prisustvovati derbiju.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Yole, ne stavljam Torcidu u isti kos sa HZ, nisu to zasluzili :D

Stavljam HZ sa Armadom i Grobarima kada govorim o "specificnoj tezini", mada vidim da ne kontas.

Sto se tih dezena tice, mogli ste i moju nanu rahmetli primit, ona bi vam to jos ljepse isheklala :D
Edin H.

Post by Edin H. »

HZ i nisu bas navijacka skupina, oni su ono vise kao simpatizeri :D
yole

Post by yole »

E moj ocigledno ti nisi nikad bio na vecoj utakmici od utakmice Zeljo-Zepce ili Sarajevo-Olimpik,ja ti iz iskustva govorim,bio sam na 2 prvenstva u Njemackoj i Portugalu,gledao Bayerna desetak puta,prema tome znam sta pricam.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Moj Yole, ti mi mlatis o ovim vremenima kada svaki dripac (ocito) moze otici na utakmicu i zapaliti baklju, a ja o onim kada su se sve te grupe manje-vise stvarale. Ja sam, vidis, u ZG isao za Sranjinog vremena, a u BG za Zlobinog. U MinKen su u ta doba isli saneri.
yole

Post by yole »

A jeli,ok eto ti si stariji,jebi ga ja sam mladja generacija.
dr.iver

Post by dr.iver »

Nijedni, sve su to narko ovisnici, alkoholicari, budale i nepismeni.

Naravno respekt za sve normalne simpatizere fudbalskih timova, ali barem danas tzv. navijacke skupine su zesca bagra.
yole

Post by yole »

Eto ti dr.iver se javi,pa normalno da ce pravi navijac razbit nesh,pa se potuci,nalokati se,pa nismo dosli u kazaliste.
DUREX

Post by DUREX »

Jao tuge jesenje... :lol: :lol: :lol:

Ovaj pravi anketu,a ne zna ni kako se zove pola navijackih grupa iz ex Jugoslavije....

Posto vidim ,ne da nemas pojma,nego da NEMAS POJMA...Da te malo uputim...obrati paznju na ovu listu nereda iz 90 godine,pa pogledaj koliko se puta kao akteri nereda pominju Horde Zla,za koje kazes da su "mirne"

Posto vidim da si,barem po navijackom znanju neki balavac koji ne pamti predratna vremena...ili ako si cak bio akter tih dogadjaja,a ovamo se ne sjecas ni imena jednih United Forcea,navijaca Rada, koji su u to doba, iako mlada i mala grupa,izlazili svima na fight,onda si mogao biti samo neutralni simpatizer...

I onda jos kaze gluposti kao "Hz su najjadnija grupa" :lol: :lol:

A tih smo godina napravili toliko da smo cak izasli i u stranim tifo casopisima,narocito nako sto smo napali Grobare u sred Beograda....(ja jesam akter tih dogadjaja,pa ti zato i govorim,a ne kao ti da pricam o necemu o cemu ne znas ni osnovne stvari,a to su imena navijackih grupa u ex Yu)

Tukli smo i Grobare i Delije u Sarajevu,a i vi ste dobili finu porciju krajem 80´ih ...BBB u to doba nij uzvracao pravom mjerom nasa gostovanja,te ih se u Sarajevu pojavljivalo tek nekolicina....Sa Kohortom smo se tukli u Osjeku(cuvena tuca kada je Vukadin iskocio iz hotela usao u fight zajedno sa nama :lol:)

Sa Hordama sam prosao citavu Jugu uzduz i poprijeko i iz prve ruke mogu reci da su Grobari,s kojima smo se tukli i u Sarajevu i u Beogradu imali daleko najveca muda da stanu na fight...Delije su imale nekoliko solidnih ekipa,sa ogromnim svijetskim navijackim iskustvom i kilometrima gostovanja iza ledja,ali su opet bili iza Grobara....Sa Delijama smo se tukli par puta...jednom sa prvom BG ekipom,jednom sa ekipom sarajevskih Delija(koje su u to doba bili jedna od jacih podruznica beogradske matice)... Tukli smo i Firmu u Novom Sadu...kada smo ih dva puta napadali na njihovom vlastitom stadionu i kada su nam dva puta ustukli i poceli da bjeze....Torcida je u ta doba bila beton skupina,imali su extra grupu za fight,ali sto se tribine tice bil su iza Delija koje su pravile daleko najbolje atmosfere(sto zbog jakog marrketinga,sto zbog para od kluba koji ih je pazio).....BBB mi se u to boda uopste nije svidjao,niti smo ih postovali nesto puno...Ali, sada su broj 1 na prostoru ex Yu...Daleko ispred Torcide koja se zgovnala u zadnjh par sezona....Armada i Kohorta su u ta doba bile jake grpe ,ali na svom terenu...na strani se nisu "exponiral" pretjerano....Zmajceki=0 (nula bodova)....nikada nista nisu napravili sto bi bilo vrijedno spomena....United Force,je tada bil mala grupa u razvoju,mada su i tada(dok ih je vodio Supa) imali dobru ekipicu za fight...(Manijaci su se s njima tukli u Beogradu...ustvari ,na iznenadjenje UF-a,Manijaci su i zapoceli fight,nakon sto su ovi pokusali da im otmu trans s ledja)..Danas UF slovi za grupu s najvecim mudima u Beogradu,mada ja opet ne bih poredio njih i prve grupe Delija i Groblja koji su bez premca broj jedan u Srbiji,mada,naravno, Grobari zbog bojkota i "rata" izmedju grupa prividno djeluju uspavano i anemicno,mada ih ja uvijek stavljam ispred Delija,koje i dalje prave koreografije bez premca na Balkanu i ovo dijelu Evrope......Firma je imala solidnu ekipu,mada nisu imali muda za nesto vise...na strani su bili losi i neprimijetni...Danas izgledaju mnogo bolje...danas u Srbiji postoji jos par grupa od kojih se mogu spomenuti Taurunum boysi koji su nedavno imali jaku "premijeru" u Novom Sadu,kada su napali Firmu

Sto se Bosne tice u vrhu su naravno HZ,Manijaci,Robija i Red Army i Vultures...ostali su u fazama nekog stvaranja ili konsolidovanja(Fukare)...Mada,danas vec na ovu listu mogu dodati i mostarske Ultrase,koji su i pored toga sto su dobili batine,ipak skupili muda da u Sarajevu pozovu Horde na fight....tako da su za mene i oni rame uz rame sa grupama koje sam naveo....

Image

Image
Last edited by DUREX on 04/10/2006 18:52, edited 3 times in total.
yole

Post by yole »

Vidim da si se pripremio,respect za to,ali prvo ja sam mladja generacija,ja sam krenuo sa navijanjima od 94,a ako ti mislis da si u pravu ok,ja mislim da sam ja,zato sam i postavio anketu,a druga stvar ja znam vecinu navijackih grupa,a za Radove navijace ne,koliko znam nisu ni prva liga u Srbiji,a pogledaj gore BBB,Torcida,Armada,Kohorta,Delije,Grobari,Ultrasi,Horde Zla,Rodjeni,Robijasi,White Angels,Manijaci,jebi ga ne znam vise.
DUREX

Post by DUREX »

Nisam se ja nista pripremio,nego ti pisem kako su stvari stajale,posto vidim da si napisao "HZ su najjadnija grupa",a nikada nas nisi ni sreo...to ne kontam??!!!...Da nisi Hercegovac?? :)

A Rad je prva liga i navijaci Rada su,svakome ko pise o navijacima ex Yu,bitni,ne zato sto su jebeni,nego zato sto ih je malo a jebeni su i imaju muda stati svakoj vecoj grupi...zato ne kontam kako nisi cuo za njih ,ako vec pratis scene na ovim prostorim...
yole

Post by yole »

Jebi ga,ja mrzim samo Horde Zla ove sadasnje,jer su nacionalisti,a stare ne znam jebi ga.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

yole wrote:Jebi ga,ja mrzim samo Horde Zla ove sadasnje,jer su nacionalisti,a stare ne znam jebi ga.
opet grijesis.... :roll:
yole

Post by yole »

a sto se tice BiH,za mene su Robijasi jedini normalni,pa ne mozes ocekivati da Travnicka Gerila ili Sirokobrijeski Skripari ili Posuski Jel poskoci budu u rangu sa Manijacima,Hordama
DUREX

Post by DUREX »

A Torcida nisu nacionalisti?? :roll: :roll: :roll:

U Hordama i dan danas ima likova svih nacija,a ne bih rekao da smo klasicni nacionalisti,nego ,bolje reci lokal-patriote...jer ne damo na sebe i volimo ono sto je nase-Sarajevo

Drugo..jedno je mrziti nesto(ili ne voliti) ,a drugo je to nesto postovati...

Ja Torcidu nikada nisam volio,niti sam ih ikada i najmanje simpatisao,ali sam imao respekta za njih iz razloga sto su imali muda,pa i kada smo ih tkli u Sarajevu,nisu bjezali,nego su stali na fight do kraja...

Danas ja hrvatsku ligu ne pratim toliko,pa i ne znam kakva je situacija sa torcom,ali znam da su BBB broj jedan,barem po izgldu tibine i masovnosti.

Kazes "Robijasi su jedini normalni"...Sta ti znaci normalni i u kojem kontekstu je navijac ,po tebi,normalan?! :)
Post Reply