Najbolji navijacka grupa iz ex-Yu?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

yole

#1 Najbolji navijacka grupa iz ex-Yu?

Post by yole »

Po meni je najbolja navijacka grupa Torcida iz Splita,ne samo jer sam i ja clan,vec zato prvenstveno,jer naprave pravi stimung,dok recimo Horde Zla i Manijaci su mirni,grupe kao Robijasi i Rodjeni su dobri i vjerni svojim klubovima,ali malobrojni,Grobari su neslozni,Delije cisti nacionalisti,a za Bad Blue Boyse mislim da su najjadniji navijaci na svijetu,zato jer na utakmicama ponavljaju uvijek maximalno dvije pjesme.Pozdrav,Hajduk zivi vjecno,i pape i dida bili su Torcida.
Santos

Post by Santos »

Hajmo realno.Nevolim delije ali prave bolji stimung od vas Torcide.Navijanje zavisi normalno od tekme protivnika.Brojnost opet ima delija najvise.Dakle ipak na zalost ali delije su najaca navijacka skupina u bivsoj YU.
yole

Post by yole »

Ma gdje to,palite li vi baklje,vi se samo znate pomarisati,jesi li gledao zadnji derbi slucajno izmedju Hajduka i Dinama,pogledaj slike,pa mi javi,a da ne govorim ostali sadrzaj,pa Hajduk ima preko 100 pjesama posvecenih njemu,to nema mozda nitko na svijetu,al ok ja postujem tebe kao navijaca,svatko ima svoje misljenje.
buggy

Post by buggy »

Grobar sam od kako znam za sport. Kada sam došao u SA jedno vrijeme sam navijao za Želju ali ne ide.
Najviše volim kad deremo hrvate, a najviše me i zaboli kad oni dobiju nas.
GROBARI SU NAJBOLJI
yole

Post by yole »

E Grobare,ali vi rijetko derete Hrvate,koliko znam jucer ste od Cibone katastrofu u kosarci dozivjeli,sjeti se Dinamo:Partizan 5:0
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Koliko si ti ovo istih tema otvorio, ziv bio?
buggy

Post by buggy »

Gumenjarka je za Partizan nužno zlo, jer nam FIBA nebi dozvolila da igramo Euroligu, pa te utakmice i ne računam. Vraćamo to cibosima prvom prilikom (još 3 utakmice).
Šteta što ne možemo da igramo protiv Dinama u Evropi jer nam trenutno nisu dorasli.
Partizan, evropski klub
yole

Post by yole »

Da vratit cete,kad ste zadnji put pobijedili nekoga iz Hrvatske?Proslu godinu vas jug poderao u vaterpolu,Cibona u kosarci,samo se ti nadaj.
buggy

Post by buggy »

Rekao sam ti PRVOM PRILIKOM. Samo šteta pa će mo na tu priliku da sačekamo jer nemamo protivnika.
Moram da pohvalim i atmosferu u skenderiji kada gostuje Partizan, kao da je došao drim tim, što dovoljno govori o veličini kluba.
DUREX

Post by DUREX »

Jao tuge jesenje... :lol: :lol: :lol:

Ovaj pravi anketu,a ne zna ni kako se zove pola navijackih grupa iz ex Jugoslavije....

Posto vidim ,ne da nemas pojma,nego da NEMAS POJMA...Da te malo uputim...obrati paznju na ovu listu nereda iz 90 godine,pa pogledaj koliko se puta kao akteri nereda pominju Horde Zla,za koje kazes da su "mirne"

Posto vidim da si,barem po navijackom znanju neki balavac koji ne pamt predratna vremena...ili ako si cak bio akter tih dogadjaja,a ovamo se ne sjecas ni imena jednih United Forcea,navijaca Rada, koji su u to doba, iako mlada i mala grupa,izlazili svima na fight,onda si mogao biti samo neutralni simpatizer...

I onda jos kaze gluposti kao "Hz su najjadnija grupa" :lol: :lol:

A tih smo godina napravili toliko da smo cak izasli i u stranim tifo casopisima,narocito nako sto smo napali Grobare u sred Beograda....(ja jesam akter tih dogadjaja,pa ti zato i govorim,a ne kao ti da pricam o necemu o cemu ne znas ni osnovne stvari,a to su imena navijackih grupa u ex Yu)

Tukli smo i Grobare i Delije u Sarajevu,a i vi ste dobili finu porciju krajem 80´ih ...BBB u to doba nij uzvracao pravom mjerom nasa gostovanja,te ih se u Sarajevu pojavljivalo tek nekolicina....

Sa Hordama sam prosao citavu Jugu uzduz i poprijeko i iz prve ruke mogu reci da su Grobari,s kojima smo se tukli i u Sarajevu i u Beogradu imali daleko najveca muda da stanu na fight...Delije su imale nekoliko solidnih ekipa,sa ogromnim svijetskim navijackim iskustvom i kilometrima gostovanja iza ledja,ali su opet bili iza Grobara....Sa Delijama smo se tukli par puta...jednom sa prvom BG ekipom,jednom sa ekipom sarajevskih Delija(koje su u to doba bili jedna od jacih podruznica beogradske matice)... Tukli smo i Firmu u Novom Sadu...kada smo ih dva puta napadali na njihovom vlastitom stadionu i kada su nam dva puta ustukli i poceli da bjeze....Torcida je u ta doba bila beton skupina,imali su extra grupu za fight,ali sto se tribine tice bil su iza Delija koje su pravile daleko najbolje atmosfere(sto zbog jakog marrketinga,sto zbog para od kluba koji ih je pazio).....BBB mi se u to boda uopste nije svidjao,niti smo ih postovali nesto puno...Ali, sada su broj 1 na prostoru ex Yu...Daleko ispred Torcide koja se zgovnala u zadnjh par sezona....Armada i Kohorta su u ta doba bile jake grpe ,ali na svom terenu...na strani se nisu "exponiral" pretjerano....Zmajceki=0 (nula bodova)....nikada nista nisu napravili sto bi bilo vrijedno spomena....United Force,je tada bil mala grupa u razvoju,mada su i tada(dok ih je vodio Supa) imali dobru ekipicu za fight...(Manijaci su se s njima tukli u Beogradu...ustvari ,na iznenadjenje UF-a,Manijaci su i zapoceli fight,nakon sto su ovi pokusali da im otmu trans s ledja)..Danas UF slovi za grupu s najvecim mudima u Beogradu,mada ja opet ne bih poredio njih i prve grupe Delija i Groblja koji su bez premca broj jedan u Srbiji,mada,naravno, Grobari zbog bojkota i "rata" izmedju grupa prividno djeluju uspavano i anemicno,mada ih ja uvijek stavljam ispred Delija,koje i dalje prave koreografije bez premca na Balkanu i ovo dijelu Evrope......Firma je imala solidnu ekipu,mada nisu imali muda za nesto vise...na strani su bili losi i neprimijetni...Danas izgledaju mnogo bolje...danas u Srbiji postoji jos par grupa od kojih se mogu spomenuti Taurunum boysi koji su nedavno imali jaku "premijeru" u Novom Sadu,kada su napali Firmu

Sto se Bosne tice u vrhu su naravno HZ,Manijaci,Robija i Red Army i Vultures...ostali su u fazama nekog stvaranja ili konsolidovanja(Fukare)...Mada,danas vec na ovu listu mogu dodati i mostarske Ultrase,koji su i pored toga sto su dobili batine,ipak skupili muda da u Sarajevu pozovu Horde na fight....tako da su za mene i oni rame uz rame sa grupama koje sam naveo....

Image

Image

(ovo sam postovao na dvije teme,jer ne kontam koa je aktivna,a koja nije...uglavnom iste dvije teme.... :-)
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

ma najjaci...... HZ

pozdrav
Skoro

Post by Skoro »

Fukara: Vi robovi, ma vi ste MENI nekako najbolji, ima vas najvise...
Robijas:' Ah da, jeste, jeste, niste ni vi losi. Dobri ste pravo
Fukara:'Vi ste prvi, mi smo odmah iza vas. Niko nije bolji od nas ali vi ste ipak najbolji..
Robijas: Da, da tako je 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BSn

Post by BSn »

Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

durex ba, tema nije najdivljija navijacka skupina vec najbolja :D
DUREX

Post by DUREX »

Murat Sabanovic wrote:durex ba, tema nije najdivljija navijacka skupina vec najbolja :D
Shabane,Shabane....Murate... :D

U navijackom svijetu, nekada najdivljije znaci i najbolje i najljepse :D

Navijanje i huliganstvo je nesto ka tao filozofija(jao sto sam ga isukao)...nije sve sto je dobro-dobro...i nije sve sto je lose uvijek nuzno-lose :D
Skoro

Post by Skoro »

:lol: :lol: :lol: :lol: E nek ste i vi jednom ovo napravili, da ne ispadne ono svi to uradili prije 4,5-8 godina a mi me :D
Samo me zanima kako ste se uspjeli rasporediti 'duz stadiona', mislim velik stadion, vas i nema toliko.... :D
brener

Post by brener »

Nespada baš u ovu temu ali ovo je po meni najbolje navijanje koje sam ikad čuo :thumbup:
Obavezno pogledati/poslušati
Panathinaikos fans
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E
MEXICO

Post by MEXICO »

1.Delije,2.Grobari i BBB,3.Torcida,4.Manijaci i Horde...
pudlica

Post by pudlica »

brener wrote:Nespada baš u ovu temu ali ovo je po meni najbolje navijanje koje sam ikad čuo :thumbup:
Obavezno pogledati/poslušati
Panathinaikos fans
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

i meni je ovo najjace navijanje.

hz prvi i zato smo dobili nesto a vi se pusite svi.

Cheeky Boy Flag je priznanje od talijanske firme Mentalita Ultras, koja se bavi proizvodnjom odjece na tu tematiku. Ova zastava je priznanje grupi koja je ima, za svoj rad, trud i zalaganje. Pored nas, na Balkanu je ima jos Torcida i United Force. Mi smo prvi u BiH koji su dobili ovo priznanje, smatrajte se pocastvovanim.

http://www.mentalitaultras.com/storia.php - na slikama su ostali vlasnici ovog priznanja.

Izmedju ostalih...

Torino - http://img222.imageshack.us/img222/1006/ltoav110ae6.jpg
Roma - http://www.mods69.com/galerija/football/images/39.jpg
brdo

Post by brdo »

DUREX wrote:Jao tuge jesenje... :lol: :lol: :lol:

Ovaj pravi anketu,a ne zna ni kako se zove pola navijackih grupa iz ex Jugoslavije....

Posto vidim ,ne da nemas pojma,nego da NEMAS POJMA...Da te malo uputim...obrati paznju na ovu listu nereda iz 90 godine,pa pogledaj koliko se puta kao akteri nereda pominju Horde Zla,za koje kazes da su "mirne"

Posto vidim da si,barem po navijackom znanju neki balavac koji ne pamt predratna vremena...ili ako si cak bio akter tih dogadjaja,a ovamo se ne sjecas ni imena jednih United Forcea,navijaca Rada, koji su u to doba, iako mlada i mala grupa,izlazili svima na fight,onda si mogao biti samo neutralni simpatizer...

I onda jos kaze gluposti kao "Hz su najjadnija grupa" :lol: :lol:

A tih smo godina napravili toliko da smo cak izasli i u stranim tifo casopisima,narocito nako sto smo napali Grobare u sred Beograda....(ja jesam akter tih dogadjaja,pa ti zato i govorim,a ne kao ti da pricam o necemu o cemu ne znas ni osnovne stvari,a to su imena navijackih grupa u ex Yu)

Tukli smo i Grobare i Delije u Sarajevu,a i vi ste dobili finu porciju krajem 80´ih ...BBB u to doba nij uzvracao pravom mjerom nasa gostovanja,te ih se u Sarajevu pojavljivalo tek nekolicina....

Sa Hordama sam prosao citavu Jugu uzduz i poprijeko i iz prve ruke mogu reci da su Grobari,s kojima smo se tukli i u Sarajevu i u Beogradu imali daleko najveca muda da stanu na fight...Delije su imale nekoliko solidnih ekipa,sa ogromnim svijetskim navijackim iskustvom i kilometrima gostovanja iza ledja,ali su opet bili iza Grobara....Sa Delijama smo se tukli par puta...jednom sa prvom BG ekipom,jednom sa ekipom sarajevskih Delija(koje su u to doba bili jedna od jacih podruznica beogradske matice)... Tukli smo i Firmu u Novom Sadu...kada smo ih dva puta napadali na njihovom vlastitom stadionu i kada su nam dva puta ustukli i poceli da bjeze....Torcida je u ta doba bila beton skupina,imali su extra grupu za fight,ali sto se tribine tice bil su iza Delija koje su pravile daleko najbolje atmosfere(sto zbog jakog marrketinga,sto zbog para od kluba koji ih je pazio).....BBB mi se u to boda uopste nije svidjao,niti smo ih postovali nesto puno...Ali, sada su broj 1 na prostoru ex Yu...Daleko ispred Torcide koja se zgovnala u zadnjh par sezona....Armada i Kohorta su u ta doba bile jake grpe ,ali na svom terenu...na strani se nisu "exponiral" pretjerano....Zmajceki=0 (nula bodova)....nikada nista nisu napravili sto bi bilo vrijedno spomena....United Force,je tada bil mala grupa u razvoju,mada su i tada(dok ih je vodio Supa) imali dobru ekipicu za fight...(Manijaci su se s njima tukli u Beogradu...ustvari ,na iznenadjenje UF-a,Manijaci su i zapoceli fight,nakon sto su ovi pokusali da im otmu trans s ledja)..Danas UF slovi za grupu s najvecim mudima u Beogradu,mada ja opet ne bih poredio njih i prve grupe Delija i Groblja koji su bez premca broj jedan u Srbiji,mada,naravno, Grobari zbog bojkota i "rata" izmedju grupa prividno djeluju uspavano i anemicno,mada ih ja uvijek stavljam ispred Delija,koje i dalje prave koreografije bez premca na Balkanu i ovo dijelu Evrope......Firma je imala solidnu ekipu,mada nisu imali muda za nesto vise...na strani su bili losi i neprimijetni...Danas izgledaju mnogo bolje...danas u Srbiji postoji jos par grupa od kojih se mogu spomenuti Taurunum boysi koji su nedavno imali jaku "premijeru" u Novom Sadu,kada su napali Firmu

Sto se Bosne tice u vrhu su naravno HZ,Manijaci,Robija i Red Army i Vultures...ostali su u fazama nekog stvaranja ili konsolidovanja(Fukare)...Mada,danas vec na ovu listu mogu dodati i mostarske Ultrase,koji su i pored toga sto su dobili batine,ipak skupili muda da u Sarajevu pozovu Horde na fight....tako da su za mene i oni rame uz rame sa grupama koje sam naveo....

Image

Image

(ovo sam postovao na dvije teme,jer ne kontam koa je aktivna,a koja nije...uglavnom iste dvije teme.... :-)
komunisticka srbska propaganda :D :razz:
patrius

Post by patrius »

RODJENIIIIIIIII!!!!!
Peca

Post by Peca »

Peca

Post by Peca »

Maksim

Post by Maksim »

Ma kakva Ex-Yu Tifo scena..... zna se zasto su Delije bile najjace i najbrojnije, jer Zvezda je bila uvijek bila velikosrpski klub odnosno klub svih Srba sto se za Partizan nikad nije moglo reci niti se moglo isto reci za Dinamo s hrvatske strane, jer Dinamo je bio uvijek manji lokalni hrvatski klub. Hajduk je bio uvijek neka senzacija i imao je masu simpatizera i suportera u BiH. Mozda je Torcida druga po redu ili cak prva, jer je Torcida bila prava navijacka skupina dok su Delije bili vecinom iz ideoloskih razloga Delije.

U BiH su mozda jedino Red Army vrijedni pominjanja, jer oni su u gostujucim tekmama bili najbrojniji. Horde Zla su pred rat dali o sebi pricati, inace kakva Tifo scena??
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Poz. Ja sam Groblje ceo zivot i bio sam na nebrojeno utakmica, mada naravno vise ne idem. :D
Uvek sam simpatisao Sarajevo, tako da navijam za Sarajevo, pored Partizana.
Imam preko 500 slika formata 9x13 i 10x15, pa ako je neko za razmenu, kao u stara vremena. :D
Jedini u bivsoj Jugoslaviji imam slike iz Milana... Inter - Partizan, iz jbmlg koje godine, mislim da je iz 1990. Licno sam slikao. :D Da se pohvalim, da sam i tada izao ni vise ni manje nego u Milano. :D
Ova tema zahteva puno vremena pa cu se rado ukljuciti zbog velikog navijackog staza.
:)
Post Reply