Najbolji mobitel do 280 KM ?
Moderator: Benq
- mirsek
#26 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Neka kupi kineza u telekomu sa 2 godine garancije i rijesen problem.
To je vise garancije nego sto ijedan svercer nudi,pocevsi od PIK-a pa do Univerzalno.
To je vise garancije nego sto ijedan svercer nudi,pocevsi od PIK-a pa do Univerzalno.
- SONY_91
#27 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
@HardCore - Opusti se, nema potrebe za nervozom, ne treba ti, mlad si
. Ja nigdje nisam rekao da je neka imitacija bolja od brend telefona. Govorim samo da ako neko ima manji budžet zašto ne razmisliti o 'kinezu' koji ima dobar hardver za dosta manje para nego što bi koštao isti hardver u brend telefonu. Što se tiče servisa dijelovi manje više idu isti kao i u mnoge te brend telefone vjerovao ti ili ne. Evo ti pr. za ovaj Quad koji je preporučio ide isti zvučnik koji koristi Samsung, procesore MTK koristi i ZTE, GPU isti kao i na S3, toliko o servisiranju, znači košta isto kao i Samsung, ZTE i ostali, ništa više od njih jer koriste identične hardvere.
- HardCore
#28 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
SONY_91 wrote:@HardCore - Opusti se, nema potrebe za nervozom, ne treba ti, mlad si. Ja nigdje nisam rekao da je neka imitacija bolja od brend telefona. Govorim samo da ako neko ima manji budžet zašto ne razmisliti o 'kinezu' koji ima dobar hardver za dosta manje para nego što bi koštao isti hardver u brend telefonu. Što se tiče servisa dijelovi manje više idu isti kao i u mnoge te brend telefone vjerovao ti ili ne. Evo ti pr. za ovaj Quad koji je preporučio ide isti zvučnik koji koristi Samsung, procesore MTK koristi i ZTE, GPU isti kao i na S3, toliko o servisiranju, znači košta isto kao i Samsung, ZTE i ostali, ništa više od njih jer koriste identične hardvere.
Pa jaro moj ja nisam nervozan, vec ne mogu da vjerujem da ima ovakve stoke, pa po tom tvom sve kopije koristi iste komponente kao i orginal, zasto se onda to naziva kopija (mozda zato sto se kopira isti dio, a kvalitet nije ni slican i ispod svake norme je) ? mislis da im je zvucnik isti ? mislis da je isto kupit diskove za auto kod ovlastenog servisa ili kod nekog majstora koji nabavlja "original" djelove sa strane po povoljnoj cjeni ?....daj mojne biti ****
jos jedan primjer, sta mislis za maske mobitela koji se prodaju za 10 KM , a original kosta 100 KM, koja je razlika ?? ne znas, e pa testiraj pa ces vidjet
a taj ZTE je u rangu s kinezima a ne s Samsungom
Last edited by HardCore on 02/02/2014 11:12, edited 1 time in total.
- Azamo
#29 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Prodajem ja mobitel. Samsung Galaxy S GT-I9000 za 250KM,originalna kutija,kupljen u BHtelecom-u,ako si zainteresovan/na javi se na pp pregovarat ćemo 
-
Meri777
#30 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Azamo wrote:Prodajem ja mobitel. Samsung Galaxy S GT-I9000 za 250KM,originalna kutija,kupljen u BHtelecom-u,ako si zainteresovan/na javi se na pp pregovarat ćemo
Ima ih i po nižim cijenama na pik-u.
Ali ipak mislim da se više isplati dodati 30KM i kupiti nov lg l7 II ili za 265 KM s duos 2 ,nego ovaj polovan. Hvala u svakom slučaju.
- basicm
#31 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Kinezi imaju probleme sa staklom, to puca nenormalno. A ostalo je ok za pare koje daju za njih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- nermin_h00
#32 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Ja sam kupio novu Nokiju Lumia 520 i meni je extra za te pare
btw ja vise nikad necu kineze kupovat, imao sam jedan niti su dobro uradjeni niti rade onako kako rade npr drugi mobiteli s istim specifikacijama na papiru 
-
andr0id
#33 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
S2 galaxy!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- marketleader
#34 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Moj prijedlog ti je ZTE GRAND X PRO u bh telecomu. Garancija 2 godine, možeš uzeti na rate ukoliko imaš ti ili nekoga sa pretplatom. Jeftino dođe, na 12mjeseci 20KM rata, na kraju sa PDV-om dodje 280KM, na 24mjeseca oko 8KM mjesečno.
Telefon je zvijer, 4.5inch, dual core, 1gb rama. Sa nova launcherom ide ko zmaj, default laucher malo ima laga. Baterija drži 2 dana, sa umjerenim korištenjem (wifi pola dana upaljen, par poziva i sl.). Jedina mana mu je zastarjeli android 4.0, nema gorilla glas i nema dostupne maske.
Telefon je zvijer, 4.5inch, dual core, 1gb rama. Sa nova launcherom ide ko zmaj, default laucher malo ima laga. Baterija drži 2 dana, sa umjerenim korištenjem (wifi pola dana upaljen, par poziva i sl.). Jedina mana mu je zastarjeli android 4.0, nema gorilla glas i nema dostupne maske.
-
Mlad i Nevin
#35 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Evo ja u Telecomu kupio ZTE prije tri dana, malo je reći da sam prezadovoljan telefonom. Rata bez popusta na 2 godine iznosi 11, 90 KM. Definitivno best buy za ovaj novac. Što se tiče tih priča kinez ovo kinez ono, ja ću reći da me zabolje đon, jer imam garanciju 2 god, a duže od toga se neće ni zadržati kod mene. Bukvalno, miran sam tokom cijele eksploatacije ovog uređaja, i da ga baciš u smeće nakon 2 godine, opet se može reći da si dobro prošao. Telefon je fakat vrlo napucan.
- Di Canio
#36 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Prestigio Multiphone 5000 Duo...imas ih po 300 km
-
staradis
#37 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Prestigio smece
- Qler
#38 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Joj jeste, ja jos nisam uzeo jedan da valja, display ocajan, telefon sav nekakav "hafifan".... mislim da su ZTE i Huawei daleko bolji izbori...
- le piaf
#39 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Do 280KM, kad govorimo o kinezima moze se naci solidan telefon, gornji rang kineza je preko te cifre, ali opet daleko povoljnije od njihovoh pandana koji su popularni na Zapadu.
Imao sam priliku koristiti Cubot GT99, telefon je kostao 250KM, i nije carinjen tako da je super kupnja, Telefon je fantastican za tu lovu nema sanse da cete naci bolje.
Imao sam priliku koristiti Cubot GT99, telefon je kostao 250KM, i nije carinjen tako da je super kupnja, Telefon je fantastican za tu lovu nema sanse da cete naci bolje.
-
otorinolaringorolog
#40 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Jest da nije unutar 280KM ali imam vec neko vrijeme kineza klon note3 i telefon nije dobar nego odlican.Placen 290KM.nov.
Izgled je identican originalnom samsung note 3 kolega je kupio originalni pa smo uporedili cak bateriju prebacivali odgovara,softver za spajanje na windows odgovara od samsunga itd.
U mom slucaju telefon nije kupljen da bi izgledao kao note 3 nego je isproban da se vidi kako radi sve na njemu i kad mi je sve bilo ok onda sam ga kupio.
Od hardvera ima procesor mediatek kao i u samsungu quad core 1.3 ghz,ima 1GB ram ,HD display od 5,7",android jb,wi fi,hot spot,gps,itd uglavnom sve sto meni treba cak ima i tih senzora nekih svakakvih.
Dobar telefon radi bez primjedbi,poslije prethodnog lg-a koji je kostao osjetno vise ovaj radi daleko bolje.
Ko hoce jeftinije telefon ovo je dobar izbor.
Izgled je identican originalnom samsung note 3 kolega je kupio originalni pa smo uporedili cak bateriju prebacivali odgovara,softver za spajanje na windows odgovara od samsunga itd.
U mom slucaju telefon nije kupljen da bi izgledao kao note 3 nego je isproban da se vidi kako radi sve na njemu i kad mi je sve bilo ok onda sam ga kupio.
Od hardvera ima procesor mediatek kao i u samsungu quad core 1.3 ghz,ima 1GB ram ,HD display od 5,7",android jb,wi fi,hot spot,gps,itd uglavnom sve sto meni treba cak ima i tih senzora nekih svakakvih.
Dobar telefon radi bez primjedbi,poslije prethodnog lg-a koji je kostao osjetno vise ovaj radi daleko bolje.
Ko hoce jeftinije telefon ovo je dobar izbor.
- NokMot
#41 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Klon? 
Ako ti jednom ispadne poselami se. Bolja je i Nokia 3310 sa cijenom od 1000KM ako ima garanciju i servis u BIH nego klon Samsunga S10 sa 253324533334TB rama, 364336 core procesorom i 40'' displejom za 100KM.
Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
Ako ti jednom ispadne poselami se. Bolja je i Nokia 3310 sa cijenom od 1000KM ako ima garanciju i servis u BIH nego klon Samsunga S10 sa 253324533334TB rama, 364336 core procesorom i 40'' displejom za 100KM.
-
AmirBaa
#42 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Stariji prestigio su stvarno bezveze, ali od serije 5 pa nadalje odlicni 
-
otorinolaringorolog
#43 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Vec je ispao malcu par puta.Nisam se pozdravio s njim radi jos uvijek.Do kad ce radit ne znam ali vam javim kad crkne.Ali vec radi neko vrijeme bez da kahne iako su mi takvi govorili da nema od njeg nista da ce crknut odma da je katastrofa.NokMot wrote:Klon?
Ja ovdje pricam o svom telefonu koji mogu da testiram svaki dan,ne pricam o tudjem koji nisam ni vidio.
I ne pricam o tome da u telefonu pise da ima 3GB rama itd,nego pricam o stvarnom hardveru unutra kao procesor mediatek 6582 quad core 1,3 ghz i mali400MP sa 1GB ram
Za ove pare ni jedan telefon ne radi ni blizu ovako dobro.
Skoro isti hardver je u samsung s3. Bas me zanima koliko kosta s3 nov.
Normalno da je s3 bolji telefon po necemu drugo,kamera mu je bolja ako nista.Ali puno vise kosta.
- NokMot
#44 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Faktor rizika je prevelik za kupovinu bilo kojeg klona. Može on raditi ali može i ne raditi. Šta ako ne radi? Tebi et radi ali nekome ne radi. Sad će neko reći "haj šta fali i onako je jeftin". Meni a i većini forumaša u ovoj zemlji i marka je skupa. Bolje sigurno a malo lošije nego mačka u vreći za istu cijenu ali puno naprednijeg.otorinolaringorolog wrote:Vec je ispao malcu par puta.Nisam se pozdravio s njim radi jos uvijek.Do kad ce radit ne znam ali vam javim kad crkne.Ali vec radi neko vrijeme bez da kahne iako su mi takvi govorili da nema od njeg nista da ce crknut odma da je katastrofa.NokMot wrote:Klon?
Ja ovdje pricam o svom telefonu koji mogu da testiram svaki dan,ne pricam o tudjem koji nisam ni vidio.
I ne pricam o tome da u telefonu pise da ima 3GB rama itd,nego pricam o stvarnom hardveru unutra kao procesor mediatek 6582 quad core 1,3 ghz i mali400MP sa 1GB ram
Za ove pare ni jedan telefon ne radi ni blizu ovako dobro.
Skoro isti hardver je u samsung s3. Bas me zanima koliko kosta s3 nov.
Normalno da je s3 bolji telefon po necemu drugo,kamera mu je bolja ako nista.Ali puno vise kosta.
- le piaf
#45 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Mozete voljeti ili ne voljeti kineze, ali oni sada rae odlicne telefone i to uravo u ovom nekom cjenovnom rangu mozete dobiti solidan telefon.
To o garanciji je ispricana prica, koliko nas zaista uopste kupuje nove telefone sa garancijom, skoro svi koje znam kupuju neke polovne, ispod ruke, eventualno univerzalno i slicno koji su takodjer upitnog porijekla.
Kinezi su tu, sta vise pricati, pogledajte antutu testove xiaomi mi3 telefon na samom vrhu po testovima a kosta 420USD. Idem sada u off, ali ima telefona strasnih u ovom cjenovnom rangu, samo treba potraziti. Ovaj cubot podere Samsung SII, Iphone 4s i slicne, a jeftiniji je neuporedivo (250KM) i to nov kad kupis.
Ko voli nek' izvoli
Btw. vagam jos uvijek ali vjerovatno se narucuje Zoppo ZP998, telefon strasan cijena smijesna za taj rang telefona.
To o garanciji je ispricana prica, koliko nas zaista uopste kupuje nove telefone sa garancijom, skoro svi koje znam kupuju neke polovne, ispod ruke, eventualno univerzalno i slicno koji su takodjer upitnog porijekla.
Kinezi su tu, sta vise pricati, pogledajte antutu testove xiaomi mi3 telefon na samom vrhu po testovima a kosta 420USD. Idem sada u off, ali ima telefona strasnih u ovom cjenovnom rangu, samo treba potraziti. Ovaj cubot podere Samsung SII, Iphone 4s i slicne, a jeftiniji je neuporedivo (250KM) i to nov kad kupis.
Ko voli nek' izvoli
Btw. vagam jos uvijek ali vjerovatno se narucuje Zoppo ZP998, telefon strasan cijena smijesna za taj rang telefona.
- NokMot
#46 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Volim i ja kineze. Imao sam ZTE, Huawei, Lenovo, Alcatel,... i sve extra telefoni. Imao sam garanciju jer su kupljeni u BH Telecomu. Slažem se za Univerzalno. Ni tu nemaš garancije i ko kupuje u Univerzalnom, bolje mu je da kupi kineza, bar će imati dobar telefon. Ali onima koji žele neku sigurnost i servis, ni kinezi (osim iz Telecoma) ni Univerzalno ne dolazi u obzir.
-
otorinolaringorolog
#47 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Ja sam kupio tv koji je crknuo u garantnom roku,isao na servis par puta ne moze se popravit,dobio papire za zamjenu za drugi,isao u radnju gdje sam kupio radnja ne priznaje salju me na uvoznika,zovem uvoznika daleko salje me u prodavnicu,pa onda na inspekciju jednu oni me salju na drugu jer je to rs,odem na drugu salju me negdje trece i kazu dzaba hodas nema od tog nista.Na kraju sam im sve po spisku i kuci,dzaba trosio gorivo i zivce.
Hocu da kazem ovo je bosna,te garancije sam odavno prebolio zalosno je gdje zivimo.Znaci sve je macak u vreci.
Ne navodim nikog da kupuje kineze ni kopije.Nego samo predlazem ljudima koji ne mogu ili ne zele da izdvoje 500,600,800 KM za mobitel da mogu slicno to dobit i do 300KM.
A ruku na srce bude zanimljivo kad ti kolega da 1000KM za note 3 i ti sutis i on veze nema da je kod tebe kopija,kad sam mu rekao poredili trazili razlike i ne mozemo naci vizuelno(ko se razumije naci ce razlike u hardveru).Onda se drugi kolega bojao ostavit mob na dekodiranje da mu nebi uvalili kopiju

Hocu da kazem ovo je bosna,te garancije sam odavno prebolio zalosno je gdje zivimo.Znaci sve je macak u vreci.
Ne navodim nikog da kupuje kineze ni kopije.Nego samo predlazem ljudima koji ne mogu ili ne zele da izdvoje 500,600,800 KM za mobitel da mogu slicno to dobit i do 300KM.
A ruku na srce bude zanimljivo kad ti kolega da 1000KM za note 3 i ti sutis i on veze nema da je kod tebe kopija,kad sam mu rekao poredili trazili razlike i ne mozemo naci vizuelno(ko se razumije naci ce razlike u hardveru).Onda se drugi kolega bojao ostavit mob na dekodiranje da mu nebi uvalili kopiju
- NokMot
#48 Re: Najbolji mobitel do 280 KM ?
Dešava se. Haldno ti vrate kopiju i poslije se prave ludi