Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Moderator: _BataZiv_0809
- Gasqueut
#1 Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Pretražio sam forum, nema ove teme. Pitanje u naslovu.
Ubjedljivo najbolji koncert na kojem sam bio Nirvana u Ljubljani, hala Tivoli 27 februara 1994. Jedva skupio novac, još teže nabavio kartu. Friško punoljetan, na tih cca. sat vremena zaboravio na sve brige i probleme koji su me čekali kući. Oči u oči sa herojima moje mladosti. Mnogi muzički poktovaniji od mene su rekli da je Nirvana na tom koncertu razočarala, ali zbog cjelokupne atmosfere, moja ocjena ni do danas nije makla manje od 10/10.
Vi?
Ubjedljivo najbolji koncert na kojem sam bio Nirvana u Ljubljani, hala Tivoli 27 februara 1994. Jedva skupio novac, još teže nabavio kartu. Friško punoljetan, na tih cca. sat vremena zaboravio na sve brige i probleme koji su me čekali kući. Oči u oči sa herojima moje mladosti. Mnogi muzički poktovaniji od mene su rekli da je Nirvana na tom koncertu razočarala, ali zbog cjelokupne atmosfere, moja ocjena ni do danas nije makla manje od 10/10.
Vi?
-
dezurni_ucenik
#2 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Gasqueut wrote:Pretražio sam forum, nema ove teme. Pitanje u naslovu.
Vi?
Mah ebo sta drugi misle,imao si cast da gledas Nirvanu.Kako to lose moze biti
- Gasqueut
#3 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
To je to.
Onaj osjećaj kad se Kurt prihvatio Jagstang gitare i krenuo da svira "Come as you are" - neprocjenjivo!
Od festivala bih mogao izdvojiti Roskilde 1996, bio kod rodbine u Danskoj i na poklon dobio kartu, sasvim slučajno iskrslo. I tada je line up bio sjajan, David Bowie, Sex Pistols, The Flaming Lips i Rage Against the Machine.
Najgori koncert bez puno dvojbe je bio Ejmi Vajnhaus u Beogradu, ja već omatorio pa nisam bio spreman za duge svirke, koncert počeo tek u 23h, šta je poslije bilo vjerovatno i sami znate. Šteta.
Neostvarena mi želja ostade da vidim U2 u Sarajevu, pretpostavljam neko je odavde bio? U zadnji čas iskrsle nepredviđene okolnosti i nisam mogao otići..
Mislim da bi red bio da u Sarajevu opet gostuje neka velika muzička zvijezda.. nekim čudom u region dolaze mnoge od njih, ali nas zaobilaze u širokom luku..
Od festivala bih mogao izdvojiti Roskilde 1996, bio kod rodbine u Danskoj i na poklon dobio kartu, sasvim slučajno iskrslo. I tada je line up bio sjajan, David Bowie, Sex Pistols, The Flaming Lips i Rage Against the Machine.
Najgori koncert bez puno dvojbe je bio Ejmi Vajnhaus u Beogradu, ja već omatorio pa nisam bio spreman za duge svirke, koncert počeo tek u 23h, šta je poslije bilo vjerovatno i sami znate. Šteta.
Neostvarena mi želja ostade da vidim U2 u Sarajevu, pretpostavljam neko je odavde bio? U zadnji čas iskrsle nepredviđene okolnosti i nisam mogao otići..
Mislim da bi red bio da u Sarajevu opet gostuje neka velika muzička zvijezda.. nekim čudom u region dolaze mnoge od njih, ali nas zaobilaze u širokom luku..
-
dezurni_ucenik
#4 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Gasqueut wrote:To je to.Onaj osjećaj kad se Kurt prihvatio Jagstang gitare i krenuo da svira "Come as you are" - neprocjenjivo!
Kako nema muzickih zvijezda,sad dolaze u Zetru i Skenderiju Aco Pejovic i Sasa Matic
Ne znam koliko si upucen,ovdje ljudi ne slusaju toliko stranu muziku.Ovdje ti npr kad dodju Hladno Pivo ,u rangu sa Offspringom,Van Gogh isto ko da su dosli Depeche Mode,Dubioza ti je ovdje Prodigy ,Damir Urban je Robert Smith.Elemental su Public Enemy,Bajaga Clapton...
- Gasqueut
#5 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
U pravu si. Opet s druge strane kad gledam, muzika je danas samo profit. Oni da znaju da će recimo prodati 30 000 karata, da imaju publiku, i da će biti u plusu, oni bi i u Kabul i Bagdad otišli svirati.
Nisam toliko relevantan za pričati o Sarajevu, jer sam sa prekidima duže vremena izvan zemlje. Nije baš za poređenje, ali gledam neke flajere, u duplo manju Ljubljanu dovukli strašno dobre muzičare prošlih godina, a evo i sada će, stvarno svaka čast Slovenicima.
Sarajevo jel upola manje od Zagreba, ili tako nešto. Da su doveli upola manje muzičara koji su svirali u ZG prethodnih godina, bilo bi odlično. Ovako..
Nisam toliko relevantan za pričati o Sarajevu, jer sam sa prekidima duže vremena izvan zemlje. Nije baš za poređenje, ali gledam neke flajere, u duplo manju Ljubljanu dovukli strašno dobre muzičare prošlih godina, a evo i sada će, stvarno svaka čast Slovenicima.
Sarajevo jel upola manje od Zagreba, ili tako nešto. Da su doveli upola manje muzičara koji su svirali u ZG prethodnih godina, bilo bi odlično. Ovako..
- Vojko.Vrućina
#6 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Na Nirvani je bio moj stari u Trstu 1991 godine . Kaze da se sjeca mozda pola koncerta. 
Najbolji koncerti na kojima sam bio su definitivno Alice in chains u Zagrebu na INmusic festivalu i Metallica na hipodromu.
Cekali smo da Metallica izadje preko osam sati promrzli i u blatu do koljena ali se isplatilo.
Najbolji koncerti na kojima sam bio su definitivno Alice in chains u Zagrebu na INmusic festivalu i Metallica na hipodromu.
Cekali smo da Metallica izadje preko osam sati promrzli i u blatu do koljena ali se isplatilo.
-
dezurni_ucenik
#7 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Gledao sam AIC kad je HRT pustao snimak.Nije neka atmosfera bila.Koliko sam primijetio publika bas mrtva bila.Vojko.Vrućina wrote:Na Nirvani je bio moj stari u Trstu 1991 godine . Kaze da se sjeca mozda pola koncerta.
Najbolji.. Prodigy prosle godine.
Najgori : Chemical Brothers prije 3 godine.
- Vojko.Vrućina
#8 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Ma nama je dobro bilo. 
-
kojeime
#9 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Na najboljem jos nisam bio 
Najgori ubjedljivo Motorhead u Zetri.
Najgori ubjedljivo Motorhead u Zetri.
-
dezurni_ucenik
#10 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Lemmy dobio flasu u glavu.Istina?
-
Okudzava
#11 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Dobrodošao na forum, Gasqueut! Svaka čast za Nirvanu; avaj, imao sam tad 15 godina i ne odoh...
Najbolji koncert - Morricone u Beogradu '09
Najgori - Bad Brains na Exitu '10
Dao sam malko prošireniji odgovor ovde u mojoj temi od prošle godine, ako imaš još nekih finih uspomena, slobodno se ubaci --
http://www.klix.ba/forum/bendovi-koje-s ... 05524.html
Dao sam malko prošireniji odgovor ovde u mojoj temi od prošle godine, ako imaš još nekih finih uspomena, slobodno se ubaci --
- So What!
#12 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Super tema, idemo:
Najbolji definitvno bio i ostaće vjerovatno dugo tu Metallica u BG, nejvrovatno su odradili svirku. Mada paradoksalno malo zvuči, ali najgori se desio na isit dan na istom mjestu, a to je bila predgrupa Machine Head koju gotivim, ali loše su zvučali, smorili publiku koja je čekaal Metallicu i 80% u publici uopšte ne gotivi taj zvuk, a i razlgas je bio loš. Uglavnom smorili, ostale su bile relativno dobre, nisam se nešto nahodao, ali planiram uglavnom.
I dajte neka neko kaže nešto o tom Motorheadovom koncertu u Zetri. Čuo sam iz nekoliko izvora da je bilo katastrofa iz više razloga: loš zvuk, malo posjetilaca (čuj i prije rata smo loši bili) i ta kao flaša u Lemmyevu glavu.
Najbolji definitvno bio i ostaće vjerovatno dugo tu Metallica u BG, nejvrovatno su odradili svirku. Mada paradoksalno malo zvuči, ali najgori se desio na isit dan na istom mjestu, a to je bila predgrupa Machine Head koju gotivim, ali loše su zvučali, smorili publiku koja je čekaal Metallicu i 80% u publici uopšte ne gotivi taj zvuk, a i razlgas je bio loš. Uglavnom smorili, ostale su bile relativno dobre, nisam se nešto nahodao, ali planiram uglavnom.
I dajte neka neko kaže nešto o tom Motorheadovom koncertu u Zetri. Čuo sam iz nekoliko izvora da je bilo katastrofa iz više razloga: loš zvuk, malo posjetilaca (čuj i prije rata smo loši bili) i ta kao flaša u Lemmyevu glavu.
-
dezurni_ucenik
#13 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Okudzava wrote:Dobrodošao na forum, Gasqueut! Svaka čast za Nirvanu; avaj, imao sam tad 15 godina i ne odoh...
Vala i jesu BB bili smor na tom Exitu.Prvu noc nastupali.
- TinNBANFL
#14 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Najlosiji svih vremena, odem sa sestrom reda radi, Lady Gaga Zagreb, boze koja glupost al hajde... Najdrazi do sada 10000% je U2 u Barcelona 2009, kako sam dosao do karata i odakle me tada u Barceloni, ma ludilo, nisam neki veliki fan ali gdje da to propustim...
Al nikad necu prezaliti da sam uspio kupiti karte za 4. po redu koncert MJ u Londonu, i svi znamo sta se desilo, nikad necu prezaliti
Al nikad necu prezaliti da sam uspio kupiti karte za 4. po redu koncert MJ u Londonu, i svi znamo sta se desilo, nikad necu prezaliti
-
kojeime
#15 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Ne. Vec bilo malo ljudi, a i mi koji smo bili nismo bas reagovali pozitivno, jer nismo imali na sta pozitivno reagovati, Lemmy se vjerovatno iznervirao sto je tako i Motorhead otisao sa scene, ako se dobro sjecam nije proslo ni pola sata koncerta.CVIKERASH wrote:Lemmy dobio flasu u glavu.Istina?
Ako je dobio flasu u glavu, ja to nisam vidio.
-
kojeime
#16 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Flasu, kao sto rekoh, nisam vidio. Ali bilo je malo posjetilaca, a zvuk je bio los. A prije koncerta se pricalo o zvuku, kao bice snaga zvuka desetine hiljada vati, ovo, ono. Sta ja znam, mozda smo se mi tada u Sarajevu palili na neka druge stvari, ne na stotine desetine vati snage zvuka, to je valja bilo vazno nekim zapadnjacima, nama nije. Pa ta vrsta reklame nije privukla posjetioce na koncert. Bilo je preglasno (vjerovatno su namjestili zvuk za mnogo veci broj ljudi) pa je zvuk bio distorziran, nista se nije razumjelo (ni rijeci, niti si mogao cuti tonove svirke) u stvari zvuk je bio samo buka. Zato je i ono malo ljudi u Zetri bilo nezadovoljno, a to nezadovoljstvo je Lemmyja iznerviralo, tako da je covjek nakon tri, cetiri pjesme srusio stalak sa mikrofonom i Motorhead je otisao sa scene. To je ono sto sam ja dozivio i vidio. Koliko se sjecam poslije koncerta se nije pricalo ni o kakavoj flasi. Ako je bila flasa, ja je nisam ni vidio, niti o njoj cuo, ni na koncertu, ni poslije koncerta.So What! wrote:I dajte neka neko kaže nešto o tom Motorheadovom koncertu u Zetri. Čuo sam iz nekoliko izvora da je bilo katastrofa iz više razloga: loš zvuk, malo posjetilaca (čuj i prije rata smo loši bili) i ta kao flaša u Lemmyevu glavu.
-
dezurni_ucenik
#17 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
kojeime wrote:Flasu, kao sto rekoh, nisam vidio. Ali bilo je malo posjetilaca, a zvuk je bio los. A prije koncerta se pricalo o zvuku, kao bice snaga zvuka desetine hiljada vati, ovo, ono. Sta ja znam, mozda smo se mi tada u Sarajevu palili na neka druge stvari, ne na stotine desetine vati snage zvuka, to je valja bilo vazno nekim zapadnjacima, nama nije. Pa ta vrsta reklame nije privukla posjetioce na koncert. Bilo je preglasno (vjerovatno su namjestili zvuk za mnogo veci broj ljudi) pa je zvuk bio distorziran, nista se nije razumjelo (ni rijeci, niti si mogao cuti tonove svirke) u stvari zvuk je bio samo buka. Zato je i ono malo ljudi u Zetri bilo nezadovoljno, a to nezadovoljstvo je Lemmyja iznerviralo, tako da je covjek nakon tri, cetiri pjesme srusio stalak sa mikrofonom i Motorhead je otisao sa scene. To je ono sto sam ja dozivio i vidio. Koliko se sjecam poslije koncerta se nije pricalo ni o kakavoj flasi. Ako je bila flasa, ja je nisam ni vidio, niti o njoj cuo, ni na koncertu, ni poslije koncerta.So What! wrote:I dajte neka neko kaže nešto o tom Motorheadovom koncertu u Zetri. Čuo sam iz nekoliko izvora da je bilo katastrofa iz više razloga: loš zvuk, malo posjetilaca (čuj i prije rata smo loši bili) i ta kao flaša u Lemmyevu glavu.
I kazu par sedmica nakon njih ,Miroslav Ilic zapalio Zetru.
- Kona__
#18 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
najbolji U2 istanbul, najgori, da ih ne volim toliko rekla bih rhcp zagreb, ali zbog organizatora i praznog ogromnog hotpita, ne rhcp-a, bolje bilo u indjiji sat vremena svirke na festivalu..
- Tears
#19 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Najbolji kad je bio Beogradski sindikat u bl na kastelu 3h koliko je bio koncer dobio sam upalu misica
Najgori do sada nisam imao , trebam ici na ramstein , a koliko znam ljudi ni jednom nisu imali los koncer , pa cemo vidimo kako ce biti
Najgori do sada nisam imao , trebam ici na ramstein , a koliko znam ljudi ni jednom nisu imali los koncer , pa cemo vidimo kako ce biti
- malsal
#20 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Najbolji
Flaming Lips na Roskildu - ne sjecam se godine, pjevac je imo zutu kisnu kabanicu i pjevo je kroz lutku na ruci. Fantastican video u pozadini, odlicna svirka, odlicna atmosfera.
Swans 2011 - do bola. Otvorili jednom notom sto su je drzali desetak minuta. Glasno, jako, muzicki nihilizam.
Ali kako su mi omiljeni bend mozda nisam objektivan.
Einsturzende Neubauten u nekom podrumu 2001. Nisam znao da se moze muzika pravit sa onim "instrumentima".
Najgori:
Red Hot Chili Peppers. Brate dosadno.
Slayer - kad su bili u svojoj debeloj fazi. Valjda im falilo energije
Flaming Lips na Roskildu - ne sjecam se godine, pjevac je imo zutu kisnu kabanicu i pjevo je kroz lutku na ruci. Fantastican video u pozadini, odlicna svirka, odlicna atmosfera.
Swans 2011 - do bola. Otvorili jednom notom sto su je drzali desetak minuta. Glasno, jako, muzicki nihilizam.
Ali kako su mi omiljeni bend mozda nisam objektivan.
Einsturzende Neubauten u nekom podrumu 2001. Nisam znao da se moze muzika pravit sa onim "instrumentima".
Najgori:
Red Hot Chili Peppers. Brate dosadno.
Slayer - kad su bili u svojoj debeloj fazi. Valjda im falilo energije
- Krizzia
#21 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
https://www.youtube.com/watch?v=1Sd5zhN ... ata_player
Bolje ne moze
https://www.youtube.com/watch?v=1kPcpsk ... ata_player
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
Bolje ne moze
- malsal
#22 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
------Krizzia wrote:https://www.youtube.com/watch?v=1Sd5zhN ... ata_player
Bolje ne moze
Otvorio link, kontam aj da vidim koncert.
Kad tamo nije koncert nego striptiz, a ima bolji i jeftiniji svake subote...i jos se striptizeta ne fura da je pevaljka i ne odvlaci paznju od sisa...
- Krizzia
#23 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Bez smisla.malsal wrote:------Krizzia wrote:https://www.youtube.com/watch?v=1Sd5zhN ... ata_player
Bolje ne moze
Otvorio link, kontam aj da vidim koncert.
Kad tamo nije koncert nego striptiz, a ima bolji i jeftiniji svake subote...i jos se striptizeta ne fura da je pevaljka i ne odvlaci paznju od sisa...
-
cocaine
#24 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Najbolji British Floyd, najgori Željko Samardžić (zašto sam koji penis išao na to nemam pojma, vjerovatno jer je išla neka djevojka koja mi se sviđala)
-
cocaine
#25 Re: Najbolji i najlošiji koncert na kojem ste bili?
Oprostite na duplom postu, forum je malo loše kodiran